FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 244 ČLAN OD: : 2013-12-12 DOB : 65 Sopot Srbija
Naslov komentara: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 27.12.13 19:41
Nisam video slicnu temu,ako gresim neka ovu admini premeste,pa da je otvorim. Motore vozim od malih nogu,od poniexpresa,automatika,T 12 i ostalih Tomosa,preko BMW R 25,NSU MAX-a,Honde CB 550F,suzukija LS 650 savage,yamaha virago 750 i Honde VFR 800 koju sada vozim a i NSU-a. Takodje sam i u JNA vozio motore,motoguzi stornelo 175,falkone 500 i posle u Gardi BMW R50. Otac i ujaci su mi vozili motore i to su preneli na mene.Ja sam tu ljubav preneo na moju decu,moj pokojni sin Nikola je vozio motore, cerka Natasa vozi motor,mladju Nataliju ne zanima,nju sestra vozi. Posto sam u penziji,vec skoro 10 godina,posvetio sam se putovanjima sa motorom.Imam par prijateljica i prijatelja iz Slovenije sa kojima uglavnom putujem.Obisli smo skoro celu Evropu a ja se spremam sa nekom drugom ekipom da sledece jeseni idemo malo u Ameriku.Zapadna obala,San Francisko,LA,Las Vegas....veliki kanjon i naravno cuvena route 66......evo nekih slicica mojih bajkova a kada malo zahladi postavicu i neku slicicu sa putovanja. Jedan sam od osnivaca MK Coper Srbija ali smo mi stariji izasli i ostavili klub mladjima. Sada sam clan MK Sopot,porodicni i komsijski klub,onako cisto da imam boje na prsluku.
_________________ Svi smo mi ljudi,malo ko je čovek!
Treborr1 voli ovaj upis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 28.12.13 8:12
Bravo Pera, samo naprijed, čestitam na novootvorenoj temi
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 28.12.13 20:50
Samo par riječi.Jedina boja koja je istinski ležala od prve do zadnje VFR-ke je ova bijela perla,Bravo Pera a eto vidim da živiš punim plućima iako si izgubio sina na žalost.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 28.12.13 20:54
Pero danas je bio neki skup bajkera?
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 28.12.13 21:19
Nije bio skup,bila je sada već tradicionalna,po četvrti put, humanitarna akcija moto deda mraz.Svake godine, poslednji vikend u godini, idemo u posetu centru za decu ometenu u razvoju u Sremčici. Do prošle godine smo bili sa njima u centru a sada ih izvodimo iz centra i dovodimo u Beograd kod Skupštine Srbije i posle u jednu školu na Vračaru na druženje.Posle toga ih ponovo vraćamo u Sremčicu. Ja ove godine nisam mogao da idem a bio je predivan dan,mada smo išli i po kiši,što kaže jedan moj drugar,jel smo bajkeri ili pi.ke. Sva ta muka oko organizacije i lošeg vremena pada u vodu kada vidimo njihova ozarena lica i radost kada vide toliko motora. Tu humanitarnu akciju organizuje AMS,asocijacija motociklista srbije koja ima i svoj forum BJB,belgrade džangl bikers.Moja malenkost je na tom forumu urednik podforuma Moto skupovi, pošto sam skoro najstariji od cele ekipe koja uređuje forum a i najviše sam posećivao skupove. Evo link pa koga interesuje kako je bilo može da pogleda. PS nadam se da se ne kosi sa pravilima foruma,ako je protiv pravila molim admine da obrišu link.
Pera-Sopot: komentar modifikovan dana: 29.12.13 8:36; prepravljeno ukupno 1 puta
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 28.12.13 21:26
Da znam za akciju,ona je već tradicionalna....prošli su pored Ade pa sam ih video...puno motora i buke..
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 03.01.14 1:15
Zdravo suimenjače Pero. I ja sam neke sorte biker. Možda više ljubitelj motocikla i oldtimera. Prvi mi je bio Ducati 100cc, pa posle Ttiumph 500cc Pa razni slični, na kraju i Tomosi, MZ i slični.
Moram opet da obudim motociklitističnu karijereru. Nabavio sam jednog ETZ, poslužiče za vožnje po gradu. Malo mu fali da bude kao nov, ali bit če.
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 03.01.14 3:29
Pozdrav i samo napred,nikada nije kasno vratiti se u sedlo!
Treborr1 voli ovaj upis
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 03.01.14 8:37
Matrix (citat):
Samo par riječi.Jedina boja koja je istinski ležala od prve do zadnje VFR-ke je ova bijela perla,Bravo Pera a eto vidim da živiš punim plućima iako si izgubio sina na žalost.
Bela perla na vfr-u 800 se radila samo 2006 i to samo za USA tržište odakle sam je i uvezao! Eh,život je mnogo surov,krene sve lepo u životu,imaš relativno komotan život,rešeno dosta životnih pitanja,troje dece,studiraju,školuju se,rade.........i onda tragedija.Preko noći ode sve u đavola,mislio sam da neću to preživeti ,ali....čovek je čudno biće.Imam hvala Bogu dve ćerke. Da,živim punim plućima kao što si rekao.Imam dosta vremena,već 9 godina sam u penziji,jbg oteraše nas 2005-te po hitnom postupku u penziju,bio sam vojno lice kako se to onda govorilo.U početku sam bio ljut što me sa 45 god. penzionišu ali hvala im,trebali su i pre. Svo slobodno vreme,a imam ga na pretek,koristim da putujem.Obišao sam celu Evropu,naravno motorom,od Skandinavije pa do Portugala,Balkan i deo Azije. Za jesen se spremamo malo do Amerike,ako se skupi ekipa,zapadna obala,LA,San Francisko,Las Vegas i naravno legendarna route 66.
Treborr1 voli ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 669 ČLAN OD: : 2013-02-05 Aleksinac
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 03.01.14 19:25
Nisam bajker ali imam drugare bajkere pa cu postaviti nekoliko njihovih slika
Nabavio sam još jednog inače stariji model od ovog, kao uspomena na stara vremena iz mladosti. Za po gradu je sasvim dosta. Fali mu još malo sitnica (da če izgledati kao nov), ali nije u lošem stanju za svoje godine
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 18.04.14 16:33
Ovako slično je izgledao moj prvi i jedini motor, Enduro 250cc kojeg sam dobio za 17-ti rođendan. Tada sam živeo u Vršcu i bilo ga je milina voziti po stazama na Vršačkom bregu, malo ga je zezalo hlađenje ali to nije umanjivalo lepotu kros vožnje. Na žalost nemam slika iz tog perioda
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 14.06.14 16:16
Ovaj vikend održava se u Biogradu svjetski skup bajkera.Nešto sam radio četvrtak-petak na potezu Šibenik-Zadar i moram priznati da već dugo nisam vidio toliko motora na tom prostoru.Ima tu ljudi iz čitave Evrope(vidio sam tablice iz Azerbeđana)a o vrstama i tipovima motora da ne govorim.Siguran sam da će nam naši forumski bajkeri napraviti neki izvještaj,naročito kolega Matrix koji je domačin.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 14.06.14 17:09
Ha, čoveka, ne možeš ga prevariti, svaka čast Max Što si toliko protiv Crvene Jabuke
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 10.07.14 3:11
Mikula 67 (citat):
Što si toliko protiv Crvene Jabuke
Ma, to je za curice, nije za bajkere (i bajkerice), evo pitaj Peru-Sopota što misli!
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 10.07.14 9:26
Dotični skup neću komentarisati iz više razloga.Taj klub ne poštuje pravila MAS-moto asocijacija srbije gde i sami pripadaju i organizuje skup mimo svih pravila i dogovora.Nadam se da će takvu posetu i imati!!!! Taj skup je izazvao dosta raspravki na moto forumima. Kao urednik najvećeg moto foruma u Srbiji,neću ga ovde pominjati,imao sam dosta prepiski sa članovima tog kluba,bilo je polemike ....ma svašta je bilo.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 10.07.14 12:56
Max Blitz (citat):
Mikula 67 (citat):
Ma, to je za curice, nije za bajkere (i bajkerice), evo pitaj Peru-Sopota što misli!
Zbog Žerinih "starki".
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 10.07.14 22:19
Da,da problem je u starkama!!!
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 10.07.14 23:56
Stazio (citat):
Max Blitz (citat):
Mikula 67 (citat):
Zbog Žerinih "starki".
Pitacu mjestane sta je to.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 11.07.14 0:54
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 30.07.14 21:34
Tu je do pre 4 godine održavan moto skup ali se prestalo,zašto-zato.Gazda od tog kampa nije bajker i zavadio se sa svom crnogorskom policijom a oni onda treniraju strogoću na nama. Sada su dobri moto skupovi u Herceg Novom-Bijela,Tivtu i Ulcinju. U Tivtu nisam bio zbog obaveza,u Novi idem i ostajem u Ulcinju,20 dana na moru biće dosta za ove stare kosti!!!!
flexi Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 669 ČLAN OD: : 2013-02-05 Aleksinac
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 01.08.14 15:57
Evo bajkeri iz mog grada malopre pošli na gitarijadu u Zaječar pa ima ih poprilično , neki otisli juče
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Pera-Sopot Razvodnik
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 20.02.15 10:11
Verovatno....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Bajkeri na forumu, jel' nas ima? 21.02.15 0:15
Davne 1974., ljubav i privrženost motociklima nekolicina osječkih motociklista uobličila je pri AMD Slavonac osnivanjem Moto kluba Osijek. U ondašnjem vremenu to je bio način da se dokaže da vožnja motocikla nije društveno neprihvatljivo ponašanje, a ozbiljnost i legitimitet dokazani su Statutom kluba i odredbom da član kluba mora imati valjanu vozačku dozvolu A kategorije i registriran motocikl. Moto klub Osijek bio je prvi organizirani moto klub u tadašnjoj Jugoslaviji. Članovi su ozbiljno shvatili svoju ulogu i organizirali prvi susret motociklista u bivšoj državi (1976.) pod nazivom 'Majski susret motorista' i geslom 'Svi putevi vode u Osijek'.