FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 13:27
bojnik (citat):
Ma došli se ljudi uvjeriti da je umro.
Bojniče, tebi treba jedan hitan odlazak u Kumrovec na prosvjetljenje, i to na koljenima, po mogućnosti. Evo, imat ćeš sad uskoro priliku za Dan mladosti. Nećeš moć vjerovat koliko ljudi dolazi. I ja odem skoro svake godine!!
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:15
pera84 (citat):
bojnik (citat):
Ma došli se ljudi uvjeriti da je umro.
Mislili da ce Bojnik klat' odojka i malo narezati kulena.
Odradili smo kolinje, slijedi izvješće. Pisao sam da ću umjesto na birališta da biram za one dripce kaj idu u EU parlament, izaći na svinjokolju, sve je završilo kako treba.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:17
bojnik (citat):
Prijatelju u Kumrovec se ide skakući na jednoj nozi (Titovim putem), ja ti idem u Veliko Trgovišće.
To ti je sve usput, blizu su ta mjesta, da ne ideš dva puta posebno!!
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:19
Max Blitz (citat):
bojnik (citat):
Prijatelju u Kumrovec se ide skakući na jednoj nozi (Titovim putem), ja ti idem u Veliko Trgovišće.
U Kumrovec se skreće lijevo, a ja samo desno
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:23
Mozes ti navijati desno, al' dzaba je, srce ti je na lijevoj strani.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:33
Iskreno u Kumrovcu sam zadnji put bio sa školom a to je bilo jako davno.U Velikom Trgovišću nisam nikad bio a nemam niti namjeru.Dosta mi je Zagoraca za cijeli život.Neka učitelj i učenik uživaju u svojim pričama gore na nebu a mi odosmo u debeli off..
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Doktor Živago voli ovaj upis
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:48
bojnik: komentar modifikovan dana: 17.05.13 9:21; prepravljeno ukupno 1 puta
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:49
bojnik: komentar modifikovan dana: 17.05.13 9:21; prepravljeno ukupno 1 puta
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 21:56
Ziv i zdrav bio, Bojnice. I daj se prebacimo na "ljubitelje dobrih cvaraka" pa postavljaj te slike sa kolinja. I da ne pisemo ti i ja o Marsalu, makar dok ne pocne sezona na pastrmku. Dosadno brate bez Foruma.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 21.04.13 22:02
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 22.04.13 7:35
bojnik (citat):
Max Blitz (citat):
bojnik (citat):
U Kumrovec se skreće lijevo, a ja samo desno
Vozi se Marsal sa svojim soferom i stigose do jedne razkrsnice gde pise: Levo komunizam, desno kapitalizam.
- Kojim putem druze Marsale, upita sofer? - Daj zmigavac u levo i vozi udesno, odgovori Marsal.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 01.05.13 9:58
Sjecate li se onog filma Marsal od Vinka Bresana i one scene kad je Marsal u podrumu i kad mu govore izvan zidina podruma uzmi srp i cekic i razbij zid i u slobodu da izidje.Inace kod mene u krajini postoje udruzenja pod nazivom JOSIP BROZ TITO.Svake godine put Kumrovca ide najmanje 5-6 autobusa za dan mladosti.U Cazinu postoji i kafic pod tim imenom i u njemu je cest gost Svjetlana Broz.Ako netko prolazi kroz Cazin moja preporuka je da obavezno svrati na pice i mislim da ce se ugodno tu osjecati.Zamislite ambijent da sjedite u jednoj prostoriji pijuci svoje pice a okolo sve slike i biste Marsala.
strela Džomba
BROJ POSTOVA: : 115 ČLAN OD: : 2013-01-28 DOB : 74 Beograd, Kragujevac
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 14.07.13 21:05
purger (citat):
Prenosim sa portala Index ja jednostavno gorim od znatiželje [You must be registered and logged in to see this link.]
I mene kao i vecinu ljudi iz generacija koji su bili akteri svih tih proslih dogadjaja, izuzetno zanima zaostavstina coveka koji je nedvosmisleno obelezio svoju epohu. Redovan sam citalac ovdasnjeg nedeljnika "Svedok" jedan od retkih izdanja koga uredjuju jos pravi novinari. On je objavio pre izvesnog vremena interviju sa drugaricom Jovankom prvi posle visedeceniskog cutanja. Pored ostalih njen odgovor na to pitanje bio je jako intelegentan: "opljackali su sedam sekretara skoj-a" (aludirajuci na clanove tadasnjeg Presednistva SFRJ)? Splet dogadjaja po tom pitanju i trenutne izolacije drugarice Jovanke od sveta, posle Titove smrti od strane tadasnjeg drzavnog vrha, govori u prilog da je u pravu i da zna veoma kompromitujuce podatke.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 14.07.13 21:53
Moraš priznat nije li pravo umijeće skrivat takve stvari godinama mogu shvatit da se skrivalo onda ali danas? Jugoslavije više nema a istina nikako na vidjelo i uvijek se pitam da li je stvar nekog ondašnjeg političkog kodeksa i kletve "dao bog da ti vrane oči izjele" ili jednostavno....ma neznam ni sam Stari socijalistički političari imaju očiglrdno doživotnu besu
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 14.07.13 22:27
Omerta ili "zakon ćutnje".
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu 07.09.20 13:47
Bolje da ništa ne pišem, puno je tu kontroverznih priča, ali osobno, budući sam se rodio u Jugoslaviji mi je uvijek smetao Kult ličnosti koji je kod Maršala bio vrlo izražen. Ne volim to i takvo ponašanje i gotov. Ili smo svi jednaki ili nismo.