FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 11, 2013 2:49 pm
Max kaj ti misliš što je u sefu?
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 7:44 am
Čitam 30kg zlata,dijamanata,novaca velike numizmatičke vrijednosti,deviza....... Ja jednostavno ne mogu vjerovat da nakon toliko godina od smrti nikada nitko nije otkrio što je bilo u vrećama jer iste te stvari netko je trebao deponirati u taj isti sef. Nevjerovatno! Fasciniran sam tim velom tajni onda pa tako i dan danas!
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 7:54 am
35 godina Titive ere i još desetak godina kontinuiteta poslije su sigurno ostavili za sobom jako duboke tragove, vidljive i do današnjih dana.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 8:05 am
Uopće ne želim ulazit u neke sfere kakav je on kao ličnost jer i tu svako ima svoje mišljenje koje sigurno neće promjenit ovdje ni sada. Ali doslovno je nevjerovatno koliko je stvari i dan danas pod nekim velom tajni. Mene i nadam se vas sve zanima tako nešto ali našu djecu čisto sumnjam.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re Wed Apr 17, 2013 8:19 am
Da, da......sa nasom generacijom ce definitivno otici mnoga interesovanja, mnoge price, razgovori........!!! A samim tim i mnoge tajne i nedoumice.......
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 8:20 am
Bez obzira na promjene, realne i formalne, u novonastalim društvima proisteklim iz SFRJ, neke stvari su zadržale svoj nevidljivi kontinuitet. Još puno arhiva čeka da ugleda "svjetlost dana". Zanimljivi će biti moskovski arhivi, ako ikada izađu u javnost. Za djecu si u pravu, otpilike im je interesantan koliko i Napoleon ili neki državnik iz vremena drugog svjetskog rata.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 9:17 am
purger (citat):
Čitam 30kg zlata,dijamanata,novaca velike numizmatičke vrijednosti,deviza....... Ja jednostavno ne mogu vjerovat da nakon toliko godina od smrti nikada nitko nije otkrio što je bilo u vrećama jer iste te stvari netko je trebao deponirati u taj isti sef. Nevjerovatno! Fasciniran sam tim velom tajni onda pa tako i dan danas!
To je velika vest i ovde u Sloveniji. Naravno odma po internetu počinje svađa dali je bio kriminalac ili se tada bolje živelo. Ostavimo te svađe, bilo pa prošlo, probamo da pogledamo objektivno.
Kao prvo i najvažnije pitanje je, dali je to bilo njegovo lično ili lastništvo države!?
Novinari znaju da preteruju pa da dodaju. ovde se priča o manje nego 30kg zlata. To je odprilike jedna zlatna cigla i još malo. Vrednost toga je bila drugom polovinom sedamdesetih oko 150.000 USD. Pa i nisu baš neke pare za dugogodišnjeg predsednika neke zemlje. Odprilike recimo da su moji roditelji pre tog vremena postavili kuču, okvirno tada te vrednosti, da smo odlazili na more, imali auto, itd...Priča se o nekim draguljima iz porodice Karađorđevič. Dali je to bila last države još u kraljevini? Isto kao i Titove rezidencije. Još sve su ostale u lasti republika. Nije jih Tito podelio rodbini. A i one bajne svote novca, među drugim 36.000 DEM, koliko je to? za dva Golfa? I čak 2200 danskih kruna, šta je to sad, 200-300 Eura....auuuu strašne svote.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 10:28 am
Stazio (citat):
Bez obzira na promjene, realne i formalne, u novonastalim društvima proisteklim iz SFRJ, neke stvari su zadržale svoj nevidljivi kontinuitet. Još puno arhiva čeka da ugleda "svjetlost dana". Zanimljivi će biti moskovski arhivi, ako ikada izađu u javnost. Za djecu si u pravu, otpilike im je interesantan koliko i Napoleon ili neki državnik iz vremena drugog svjetskog rata.
Nesto iz arhiva Kominterne je vec dostupni naucnoj javnosti. Ono sto je do sada objavljeno a i iz drugih izvora ne baca bas sjajno svetlo na Tita iz tog perioda. Kasnije kao predsednik SFRJ i ostalo sta je sve bio bilo je samo stvar uzivanja i lagodnog zivota, Nije poznato da je imao racune u svajcarskim bankama. Sve je to ostalo drzavi posle njega. Cak ni porodica nista nije nasledila.Sin Miso je redovno zavrsio fakultet, bio jedan od direktora INE poput ostalih gradjana tadasnje SFRJ ucio i zaposlio se bez protekcije.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 11:55 am
Arhivi o kojima pricate su dostupni vec skoro 20 godina. Za sada niko nije nasao neko epohalno otkrice o Brozu ili YU. Sto se tice clanka u Blicu, ja bih ipak sacekao zvanicnu verziju otvaranja sefa.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 12:48 pm
Zar nisu novčanice, ako su nađene u sefu, propale do sad?
Čije novčanice od tad još uvijek vrijede, to mi nije baš jasno.... Možda neka banka i prihvati neku zamjenu, ali po puno manjoj vrijednosti. Također ne mislim da je u sefu išta značajno. Možda je i bilo, ali je to sigurno davno izvađeno, ne vjerujem da bi kod nas to moglo tako dugo stajati neotvoreno.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 5:01 pm
BEOGRAD (citat):
Arhivi o kojima pricate su dostupni vec skoro 20 godina. Za sada niko nije nasao neko epohalno otkrice o Brozu ili YU. Sto se tice clanka u Blicu, ja bih ipak sacekao zvanicnu verziju otvaranja sefa.
Nisam rekao da je epohalno otkrice samo da na osnovu objavljenog to ne baca dobro svetlo na tita
CITAT IZ VECERNIH NOVOSTI OD 11 FEBRUARA *ŠOK IZ KOMINTERNE PREMA tek otkrivenim dokumentima Kominterne dva najveća Titova oslonca u finišu njegove odsudne bitke sa Miletićem bili su Josip Kopinič i Ivan Karaivanov. Prvi je liferovao kompromitujuće materijale o Titovom suparniku, drugi ih je na sav glas širio mutnim kanalima sovjetskih tajnih službi. Kopinič je pripremio čak i čitav elaborat protiv Miletića, koji je bio tako formulisan da ga definitivno obori s nogu. Miletić je uzvratio sa kontraargumentima ispisanim na celih 60 strana, a vrhunac drame nastao je kad je šef Kadrovskog odeljenja Kominterne za evropske zemlje Bugarin Georgi Damjanov Belov formulisao zvanični predlog za novog lidera KPJ. Glasio je na Miletićevo, a ne na Titovo ime.
SMRT najljućeg Titovog konkurenta za komunistički presto Jugoslavije kod nas ni do danas nije razjašnjena. Josip Kopinič je godinama tvrdio da su Petka Miletića u Moskvi **streljali po kratkom postupku**.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 7:20 pm
Meni kao i svima vama apsolutno je sve jedno koliko je čega bilo u sefu jer naše đepove to neće ni podebljat ni stanjit. Da li je nešto pokradeno prije ili za vrijeme otvaranja sefa isto tako je nebitno! Ja se samo pitam kako cijelo vrijeme nikada nije izašlo u javnost od nekoga tko je bio prisutan što se nalazi u sefu jer neka komisija je definitivno postojala? Meni jednostavno nije jasno kakvi su to ljudi koji su to tajili i taje i dalje i kakvi su to porivi?zbog čega?zbog koga?
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 11:06 pm
Max Blitz (citat):
Čije novčanice od tad još uvijek vrijede, to mi nije baš jasno.... Možda neka banka i prihvati neku zamjenu, ali po puno manjoj vrijednosti. Također ne mislim da je u sefu išta značajno. Možda je i bilo, ali je to sigurno davno izvađeno, ne vjerujem da bi kod nas to moglo tako dugo stajati neotvoreno.
Novčanice nisu propale, ali jim je propala vrednost.
Recimo u USA možeš da plačaš sa novčanicama naštampanima i pre pedeset i više godina. Naravno tada si za 100 dolara dobio puno stvari, danas jedva nešto.
Nemačke marke i danas možeš da zameniš u nemačkoj banci. Vrede... da moraš da daš dve i nešto marke za jedan Euro. Takav je bio kurs kad se menjala valuta. Sličo je i sa slovenačkim Tolarom oko 240 i nešto za jedan euro.
Što se tiče tog sefa, prvo pitanje je dali je to bio državn ili privatni sef. U oba slučaja nisu bila baš neka bogatstva.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 11:30 pm
Pero™ (citat):
Max Blitz (citat):
Čije novčanice od tad još uvijek vrijede, to mi nije baš jasno....
A stare novčanice jugo dinara? To nitko više ne mijenja...
Spominjali su Titovih nekakvih šest plaća.
Btw, Tito je navodno mogao imati privatnu imovinu. U knjizi V.Dedijera 'Novi prilozi za biografiju J.B.Tita' kaže se da je Tito svojevremeno otkupio vinograd u Kumrovcu, koji je nekada bio vlasništvo njegovog oca, od privatnog vlasnika, svojim vlastitim sredstvima.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Wed Apr 17, 2013 11:44 pm
Max Blitz (citat):
Pero™ (citat):
Max Blitz (citat):
Čije novčanice od tad još uvijek vrijede, to mi nije baš jasno....
A stare novčanice jugo dinara? To nitko više ne mijenja...
Spominjali su Titovih nekakvih šest plaća.
Btw, Tito je navodno mogao imati privatnu imovinu. U knjizi V.Dedijera 'Novi prilozi za biografiju J.B.Tita' kaže se da je Tito svojevremeno otkupio vinograd u Kumrovcu, koji je nekada bio vlasništvo njegovog oca, od privatnog vlasnika, svojim vlastitim sredstvima.
Max, pogrešno si me shvatio, kod nas je pisalo da ima USD, DEM, DAK... ne piše za dinare.
Američki dolari su još uvek platno sredstv, bilo kad da su izdani. Nemačke marke mogu da se menjaju po poslednjem kursu prema euru., danske krune, nisam siguran, ali postoji zvanični kurs, pa smatram da može da se menja.
Jugo dinare sada niko ne menja pošto ne stoji država iza njih.
Što se tiče Tita i dela u sovjetskom savezu, možda ču napisati koji komentar preko sledečih dana. Barem moje mišljenje što nije neko zvanično mišljenje ili na osnovi nekih strašnih istorijskih činjenica.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8054 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 5:04 am
purger (citat):
Meni kao i svima vama apsolutno je sve jedno koliko je čega bilo u sefu jer naše đepove to neće ni podebljat ni stanjit. Da li je nešto pokradeno prije ili za vrijeme otvaranja sefa isto tako je nebitno! Ja se samo pitam kako cijelo vrijeme nikada nije izašlo u javnost od nekoga tko je bio prisutan što se nalazi u sefu jer neka komisija je definitivno postojala? Meni jednostavno nije jasno kakvi su to ljudi koji su to tajili i taje i dalje i kakvi su to porivi?zbog čega?zbog koga?
Purger nisu to ljudi,to su NELJUDI. svaki covek koji radi za zivotnog veka stekne nesto i ostavi svojoj deci.pa kako je moguce da neko kao predsednik drzave i vrhovni komadant vojske nije stekao nista?ostavinski postupak traje vise od 30 godina iako su naslednici poznati?
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 7:26 am
bojnik: komentar modifikovan dana: Fri May 17, 2013 7:19 am; prepravljeno ukupno 1 puta
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 12:55 pm
Citat :
Purger nisu to ljudi ,to su NELJUDI.svaki covek koji radi za zivotnog veka stekne nesto i ostavi svojoj deci.pa kako je moguce da neko kao predsednik drzave i vrhovni komadant vojske nije stekao nista?ostavinski postupak traje vise od 30 godina iako su naslednici poznati?
Stvarno ne bih ulazio u to je li ljudski ili ne jer več i u ovoj raspravi vidimo da ima različitih mišljenja glede ostavine. Mene taj prokleti zavjet neke šutnje,tajni,zavjera.....jednostavno užasno smeta i pitam se koji je razlog tome. Ne mogu vjerovat da niko ne želi reći: "Ja sam bio kad smo pakirali te vreće,bilo je unutra to,to i to....." vlada li još neki strah?Stvar neke tadašnje političke etike?Zaluđenost?.....pa prošlo je več 30god!Stvarno mi nije jasno!
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 1:43 pm
nemisli valjda da ce neko ko je ucestvovao u otimacini Titove zaostavstine da javno progovori sta su pokrali i gde je to zavrsilo?to sto se nalazi u sefu NBS je samo mali deo onoga sto je TITO posedovao
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 4:09 pm
vladimir (citat):
nemisli valjda da ce neko ko je ucestvovao u otimacini Titove zaostavstine da javno progovori sta su pokrali i gde je to zavrsilo?to sto se nalazi u sefu NBS je samo mali deo onoga sto je TITO posedovao
Postoji jasno definiran protokolarni poklon i osobni poklon uz koji je navedena vrijednost koju ne smije prelaziti jer u protivnom postaje protokolarni i vlasništvo je države. Niti su Brijuni, niti rezidencije, niti "Galeb" Titovi. Drugi par rukava je što se sa tim kasnije desilo. U kompleksu Kuće cvijeća je bila izložena i Titova maršalska uniforma sa koje su u jednom trenutku nestale/ukrađene epolete. Pa nisam to ja popalio već oni kojima je to bilo dostupno a tako je i sa svim ostalim stvarima. Govori se o ordenju dinastije Karađorđević. Pa nešto se baš i ne sjećam da je dinastija odlikovala Tita. Znaći da ih je netko ukrao/otuđio/posudio ili što već i onda se preko toga uvlaćio Joži nebi li si osigurao neku privilegiju. Kad već otvoriste polemiku kojoj ne vidim svrhu (jer ništa se neće spektakularno dogoditi a niti promijeniti) možete li mi pojasniti kako je Titova supruga prelazila granice država mimo važećih propisa i zakona kad je tek nedavno dobila putovnicu/pasoš. Koliko pratim tisak i raznorazne druge medije nasljednici su toćno rekli što žele a njegova unuka Saša Broz samo pokušava zaštititi djedovo ime jer je nakon perioda pljuvanja opet postao "in", pa imate cigarete Tito, pa vino a navratite li kojim slučajem u Kumrovac o njegovom rođendanu onda tek možete vidjeti kićeraja. Samo što ga nema i na rolama toalet papira.
_________________ Semper Fidelis
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 5:30 pm
Očigledno nitko nije shvatio. Materjalno u ovoj polemici bilo mi je totalno nebitno. Postoje uvijek oni koji nisu omastili brk nezadovoljni u raspodjeli danas se takvi po modernom zovu zviždači.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 8:15 pm
purger (citat):
Očigledno nitko nije shvatio. Materjalno u ovoj polemici bilo mi je totalno nebitno. Postoje uvijek oni koji nisu omastili brk nezadovoljni u raspodjeli danas se takvi po modernom zovu zviždači.
Ma sve je jasno samo sam ja gornjim postom odgovarao kolegi vladimiru. Moraš znati da (nazovimo to tako) su u vreće trpali i popis radili tada visokopozicionirani partijski kadrovi koji su pazili jedan na drugoga i zato u javnosti nema ništa o tome jer je svaki od tada nazočnih ponešto uzeo za sebe kao "spomen" na Predsjednika, Maršala, Vrhovnog Komandanta i Partijskog vođu. Poneki od tih kadrova su živi i nebi bilo "zgodno" da kažu: ja sam bio kad je u vreću stavljeno to i to, a kolega mu kroz medije replicira: nije bilo to već samo ono jer to si ti sebi uzeo za uspomenu. Pa se javi treći koji replicira drugom i ode ugled Partije te lik i djelo Vođe u .........
_________________ Semper Fidelis
Naslov komentara: Re Thu Apr 18, 2013 8:23 pm
A i dosta je vremena proslo........istorija je napisana!!! Ko zna sta je svega bilo(ako je bilo)......pa treba i istoriju da menjamo
Ipak mislim da je to otvaranje sefa samo vest za novinare!!! Jer davno se odredilo sta moze i sme da ostane u tom sefu. Sef pod velom tajne, prisutni pod velom cutanja.......ni prvi ni poslednji put!!!!
PS-secate se ...odavno vec, otvaran je jos jedan "vazan" sef........bila prica neko vreme, i cao narode ,a ni dan danas se nista ne zna!!!!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Thu Apr 18, 2013 10:44 pm
pukovnik (citat):
Kad već otvoriste polemiku kojoj ne vidim svrhu (jer ništa se neće spektakularno dogoditi a niti promijeniti) možete li mi pojasniti kako je Titova supruga prelazila granice država mimo važećih propisa i zakona kad je tek nedavno dobila putovnicu/pasoš.
Jovanka Broz je sigurno ranije imala neku vrst diplomatskog pasoša SFRJ ili slično, što je već za nju bilo predviđeno propisima. Nije u tome stvar. Nakon Titove smrti (ili još ranije) vjerojatno joj je taj pasoš oduzet ili poništen, a nije dobila drugi. Kasnije nije dobijala pasoše novih država koje su se mijenjale tamo gdje je nastavila živjet.
Postojala je (veoma opravdana) bojazan da ne ode vani i ostane tamo, u stvari emigrira, i da je neki strani medij doslovno ne zatrpa novcem da 'propjeva' o svemu što zna. Pročitao sam da su joj nudili 1000 DM po jednoj stranici teksta svjedočanstava, ali je iz službi sigurnosti dobila jasnu poruku da se ne igra s glavom.
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Fri Apr 19, 2013 5:29 am
Jovanki je nuđena HR putovnica pošto je rođena u HR, no odbila ju je, što se mene tiće nek ostane tamo gdje je i ona i Joža.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Fri Apr 19, 2013 6:09 am
TITO je bio i ostao fenomen.neznam zbog cega je zadnjih godina ponovo aktuelan ali takoje.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Fri Apr 19, 2013 7:39 am
vladimir (citat):
TITO je bio i ostao fenomen.neznam zbog cega je zadnjih godina ponovo aktuelan ali takoje.
Aktuelan je u vremenima ekonomske i finasijske krize, i Marx je u Evropi popularniji nego prije nje.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Fri Apr 19, 2013 7:51 am
vladimir (citat):
Aktualan je jer ga svake toliko ''izvade'' da skrenu pažnju od današnjih problema.
Bilo kako bilo, neka ga presuđuje kako kdo hoče. Bio je lik i voditelj, koji je uspešno vodio tada nam zajedničku zemlju. Šta se desilo posle njega, pa tačno ono što su govorili, poubijali i posvađali se mi međusobno.
Ovo što su sada kao našli, nije nikakvo veliko bogatstvo. Recimo zlatne rezerve se mere u tonama zlata, a ne u jednoj cigli.
I te priče oko toga da su ga zamenili u sovjetskom savezu, to je više da se prodaje priča, kao recimo o vanzemaljcima. I da je to istina, taj čovek je vodio našu zemlju, nema veze ko je. Sa svima stvarima što se hvalio pred svetom, sve je to bilo u lasti države, ne njegovo lično.
Ja imam lepa iskustva na mladost provedenu u toj zemlji, na žalost je neče nikad više biti, i ne pravim si neke utvare, da če se ponoviti.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Fri Apr 19, 2013 8:16 am
Pero™ (citat):
vladimir (citat):
Aktualan je jer ga svake toliko ''izvade'' da skrenu pažnju od današnjih problema.
Bilo kako bilo, neka ga presuđuje kako kdo hoče. Bio je lik i voditelj, koji je uspešno vodio tada nam zajedničku zemlju. Šta se desilo posle njega, pa tačno ono što su govorili, poubijali i posvađali se mi međusobno.
Ja imam lepa iskustva na mladost provedenu u toj zemlji, na žalost je neče nikad više biti, i ne pravim si neke utvare, da če se ponoviti.
Lepo receno/napisano. Imas jedan + za to.
Naslov komentara: Re Fri Apr 19, 2013 8:46 am
Citat :
purger ..................Ne mogu vjerovat da niko ne želi reći: "Ja sam bio kad smo pakirali te vreće,bilo je unutra to,to i to....." vlada li još neki strah?Stvar neke tadašnje političke etike?Zaluđenost?.....pa prošlo je več 30god!Stvarno mi nije jasno!
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Fri Apr 19, 2013 11:09 am
pukovnik (citat):
purger (citat):
Ma sve je jasno samo sam ja gornjim postom odgovarao kolegi vladimiru. Moraš znati da (nazovimo to tako) su u vreće trpali i popis radili tada visokopozicionirani partijski kadrovi koji su pazili jedan na drugoga i zato u javnosti nema ništa o tome jer je svaki od tada nazočnih ponešto uzeo za sebe kao "spomen" na Predsjednika, Maršala, Vrhovnog Komandanta i Partijskog vođu. Poneki od tih kadrova su živi i nebi bilo "zgodno" da kažu: ja sam bio kad je u vreću stavljeno to i to, a kolega mu kroz medije replicira: nije bilo to već samo ono jer to si ti sebi uzeo za uspomenu. Pa se javi treći koji replicira drugom i ode ugled Partije te lik i djelo Vođe u .........
Pukovniče to je ono što me interesira! (obrazloženo za čistu peticu ) Svjestan sam da je svako ponešto štipnuo za sebe,za nekoga isto tako ima još i živućih svjedoka ali skrivaju tajnu ko zmija noge. Očekivao sam da će padom sistema tj. društvenog urređenja koji već odavna ne postoji isplivati netko ko nije bio zadovoljan raspodjelom Kao što reče Pukovnik partija i vođe odoše u........ali zavjet šutnje pravih "boraca" je neprikosnoven! ovi mlađi danas vrlo brzo kažu koliko kutija novaca su donjeli stara garda očigledno ima neku etiku čuvanja tajni do groba
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 3:16 am
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 9:17 am
Pozdravlja kao britanski narednik, dlanom okrenutim naprijed. Desetar ga nije ništa naučio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 9:35 am
Stazio (citat):
Pozdravlja kao britanski narednik, dlanom okrenutim naprijed. Desetar ga nije ništa naučio.
Pa ne pozdravljaju visoki oficiri strogo gušterski po PS-u.... Pogotovo drug Tito, on otpozdravlja narodu. Ovdje je zabrinut nešto, valjda zbog kubanske krize...
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 10:09 am
Evo ti ga onda u malo opuštenijem stanju (naravno slike su iz moje kolekcije).
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 1:25 pm
predsednike sadasnjih drzava nebi TITO postavio ni za sefove mesnih zajednica i to bi upropastili.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 2:41 pm
Vjerovatno bi ih po svome obićaju poslao na Goli otok ili ih likvidirao u nekom tenkovskom rovu, pošto bi prešli znatan dio Križnog puta. Takav je bio drug Tito, "pravedan" i strog. Neka njega tamo gdje je, dobro da je tona mramora nad njim da ne ustane.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 2:54 pm
Stazio (citat):
Slikano to u kafani... dečko pa kde su te pive, pet sam rekao.
Naravno da je zabrinut kad nema piva.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 3:44 pm
vladimir (citat):
predsednike sadasnjih drzava nebi TITO postavio ni za sefove mesnih zajednica i to bi upropastili.
Dakle Vladimire vidio si odgovor na tvoju konstataciju,nadam se da ti je sve jasno?
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sat Apr 20, 2013 7:36 pm
Stazio (citat):
Aktuelan je u vremenima ekonomske i finasijske krize, i Marx je u Evropi popularniji nego prije nje.
Slažem se sa tobom jer dok je narod sve siromašniji poteže se za takvim stvarima iz naftalina i budi sjetu u ljudima kako su Česi,Poljaci,Mađari i pokoji Rumunj davali žene za dvije "črljene" Ima i druga strana medalje.Koliko ga tko voli ili cijeni kao državnika,vođu,ideologa,dobrog ili lošeg sad je manje važno ali po onome što sam čitao po raznim izvorima još ga nitko nije pretekao u broju državnika na njegovom sprovodu.Čak i Papin sprovod je daleko iza posječenosti Maršalovom zadnjem ispračaju.Kako god bilo bio je bar dobar hebač jer bar ove preživjele govore u suzama o njemu kao gentlmenskom karonji.I mrtav će još dugo puniti novinske stupce voljeli mi to ili ne.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sun Apr 21, 2013 4:21 am
Matrix (citat):
Stazio (citat):
Slažem se sa tobom jer dok je narod sve siromašniji poteže se za takvim stvarima iz naftalina i budi sjetu u ljudima kako su Česi,Poljaci,Mađari i pokoji Rumunj davali žene za dvije "črljene" Ima i druga strana medalje.Koliko ga tko voli ili cijeni kao državnika,vođu,ideologa,dobrog ili lošeg sad je manje važno ali po onome što sam čitao po raznim izvorima još ga nitko nije pretekao u broju državnika na njegovom sprovodu.Čak i Papin sprovod je daleko iza posječenosti Maršalovom zadnjem ispračaju.Kako god bilo bio je bar dobar hebač jer bar ove preživjele govore u suzama o njemu kao gentlmenskom karonji.I mrtav će još dugo puniti novinske stupce voljeli mi to ili ne.
Ma došli se ljudi uvjeriti da je umro.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Maršal ponovo u Zagrebu Sun Apr 21, 2013 11:22 am
bojnik (citat):
Ma došli se ljudi uvjeriti da je umro.
Mislili da ce Bojnik klat' odojka i malo narezati kulena.