FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Tražim govor nekadašnjeg oficira Mon Jan 06, 2014 3:40 am
Zdravo!
Izvinjavam se ako sam pogrešijo temu, ali imam mali problem. Sinoč sam sa drugom razgovarao o staroj JLA i ovom forumu . Pričali so o jeziku i oficirima i setio sam se, da sam negde ( mislim da na ovom forumu) pronašao pogovor o jednom oficiru ( mislim da bivše Kraljevine SHS), koji je davnih godina imao neki nagovor vojnicima. U nagovoru se napalijo i je..o mater svim neprijateljima i slično. Več pola noči tražim taj govor ( znam da je bio i link do toga), al nikako da nađem.
Možete li mi pomoči?
Pozdrav, Miran
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Tražim govor nekadašnjeg oficira Mon Jan 06, 2014 8:46 am
Koliko me sećanje služi ovaj govor je na vojnoj akademiji bio primer govora za podizanje morala vojnicima koji se spremaju za polazak u borbu. Nama je u rezervi 80' tih godina (komandiri baterija mešovitog diviziona) objašnjavan da ima istu važnost kao i govor majora Dragutina Gavrilovića branioca Beograda u Prvom svetskom ratu.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-17 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Tražim govor nekadašnjeg oficira Sat Oct 18, 2014 8:34 pm
Kad se več traži govor, onda neka bude ovo pravi govor.
Kako bilo, Čarli Čaplin in Drug Tito su največe ličnosti 20 stolječa.
Slušati, slušati, slušati i još jednom slušati, da bi se moglo čuti.
_________________ Audaces fortuna iuvat
miro81 Džomba
BROJ POSTOVA: : 136 ČLAN OD: : 2015-01-08 DOB : 63 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Tražim govor nekadašnjeg oficira Thu Jan 08, 2015 6:05 pm
Izvinjam se na mom jeziku,a sto cem nisam bas naucio dobro. Posto se jos ne snadzem na ovom forumu,cu sad ovdje pitati nesto! Ima na Tom mjestu neko,klasa okt.81-nov.82 iz kasarne 4445/6 Prizren. Ja sam bio najprije na obuci za gran.pesadiju(bio sam slan ovamo kao vet.sluzba). Kad su mi drugari otisli na granicu(ja sam ostao zbog naocala)pa sam dobio mjesto u kancelariji kap. Nikic Dragana,kao cato! Ima neko sa tiste dobe,da se mozda sjeca i mene-ako dobijem bilo kakav kontakt sa mojima nekadasnjim vojnicima bio bi veoma sretan! Puno pozdrava svima,a najvise moji klasi salje:Korosec Miroslav iz Ljubljane
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Tražim govor nekadašnjeg oficira