FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: VPO Split '83. Fri 6 Dec 2013 - 21:34
Lep pozdrav svima koji ste bili u Splitu u komandi vpo godine 1983 od januara do sedmog mijeseca pod komandom g. Bojana Tolacija. Sjecam se da je samnom bio Vladimir Jenko, Stikic Miroslav, Peter Ambrozic, Perko Stanko i ostali. Ako imate zeljo, da se jos jednom cujemo ili vidimo ako vam nije tezko molim da se javite.
Lp, Darjo Pavsic
jrm81 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-08-05
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Tue 5 Aug 2014 - 15:46
Služil sem rok v komandi leta 81, bil sem kurir pri Tolaciju. Kasneje sem ga tudi obiskal na domu v Logatcu, kjer je bil v pokoju.
Marjan
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Tue 5 Aug 2014 - 16:56
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
jrm81 Gušter
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Tue 5 Aug 2014 - 17:16
Mislim, da sam bio klasa 59. Junij 1980 Pula, pri dan kasarna Rojc, poslje toga Fizela do septembra. Sljedi prebacivanje sa Galebom do Splita, nekih 14 dana na Visoki, a poslje toga u komandu na Sukoišanskoj ulici do juna 1981.
Pozdrav svima Marjan
Minolovac Desetar
PV BROJ POSTOVA: : 290 ČLAN OD: : 2013-03-09 DOB : 64 Zagreb
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Tue 5 Aug 2014 - 21:51
Bojan Tolazzi,slovenac, je imao brata blizanca Mitju, dok sam bio u školi obadvojica su imala čin kapetana fregate. Žena jednog od njih, Metka (mala i dražesna ženica) nam je predavala slovenščinu i bon-ton.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Tue 5 Aug 2014 - 21:55
Minolovac (citat):
Žena jednog od njih, Metka (mala i dražesna ženica) nam je predavala slovenščinu i bon-ton.
Kako to da je mala dražesna ženica predavala slovenščinu i bon-ton?
Očekivao bih nekog drugog predavača....
Minolovac Desetar
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 7:24
Pa bila je profesorica slovenskog, a mi smo ionako učili samo osnove pola godine, Imali smo i udžbenik. Trebali smo učiti i makedonski, ali profesorica je bila na porodiljnom, a drugu nisu mogli pronaći. Ocjena je ulazila u ocjenu iz književnosti. Bon ton smo imali jer nas je bilo svakakvih, s raznim manirima i predznanjima, da bi se ipak malo ujednačio i podigao nivo ponašanja i komunikacije. Moram priznati da je Metka imala odličan pristup i da nam nikad nije bilo dosadno na satu, makar se predmet nije ocijenjivao.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 7:30
Minolovac (citat):
Bon ton smo imali jer nas je bilo svakakvih, s raznim manirima i predznanjima, da bi se ipak malo ujednačio i podigao nivo ponašanja i komunikacije. Moram priznati da je Metka imala odličan pristup i da nam nikad nije bilo dosadno na satu, makar se predmet nije ocijenjivao.
Malo sam se šalio s prethodnim komentarom. Teško mogu i zamislit da je neki strogi oficir predavao bon-ton, jer se pretpostavljam radilo o dijelu tzv. građanskog odgoja kako bih ga nazvao, a ne vojničkom načinu ophođenja.
Minolovac Desetar
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 9:03
Nisu ni oni bili prestrogi. Bilo je na satovima i zezancije, atmosfera je uglavnom bila dosta opuštena. Istina mi smo bili puno discipliniraniji na satovima, markiranje je bio nepoznat pojam, a neprilagođeni su letjeli iz škole. U toj situaciji su si i predavači (bili civilni ili časnici) mogli dozvoliti komotniji pristup. Dobro, malo smo off
jrm81 Gušter
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 10:03
Minolovac (citat):
Bojan Tolazzi,slovenac, je imao brata blizanca Mitju, dok sam bio u školi obadvojica su imala čin kapetana fregate. Žena jednog od njih, Metka (mala i dražesna ženica) nam je predavala slovenščinu i bon-ton.
Godine 1981 obojica je imala čin kapetana bojnog broda (pukovnik). Ja u početku nisam znao za Mitju, ni to da sta blizanca. Jedan je radio u komandi pozadine (Bojan, ja sam bio kurir kod njega) a Mitja u glavnoj komandi na rivi. Bilo je dosta iznenađenja i smjeha, kad sam mu prvi put donosio neku službenu poruku.
Izvinjavam se zbog jezika
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 14:47
Minolovac (citat):
Nisu ni oni bili prestrogi. Bilo je na satovima i zezancije, atmosfera je uglavnom bila dosta opuštena. Istina mi smo bili puno discipliniraniji na satovima, markiranje je bio nepoznat pojam, a neprilagođeni su letjeli iz škole. U toj situaciji su si i predavači (bili civilni ili časnici) mogli dozvoliti komotniji pristup. Dobro, malo smo off
Predavači iz MŠC su bili ok, većina predavanja su bila kao na civilnom fakultetu ili školi, znalo je biti zezanja a ponekad bi se čas pretvorio u razgovor o drugim temama iz života. Najopuštenija je bila ekipa predavača sa minske katedre.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 17:57
jrm81 (citat):
Minolovac (citat):
Godine 1981 obojica je imala čin kapetana bojnog broda (pukovnik). Ja u početku nisam znao za Mitju, ni to da sta blizanca. Jedan je radio u komandi pozadine (Bojan, ja sam bio kurir kod njega) a Mitja u glavnoj komandi na rivi. Bilo je dosta iznenađenja i smjeha, kad sam mu prvi put donosio neku službenu poruku.
Izvinjavam se zbog jezika
Što..zamijenio si ga s bratom????
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
jrm81 Gušter
Naslov komentara: Re: VPO Split '83. Wed 6 Aug 2014 - 22:32
Tačno, isti čin, potpuno isti izgled, kao, da se netko zajebava.... No brzo smo riješili.