FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 30.11.14 2:11
Pa kako stize sve sam, jadan?!
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 30.11.14 7:13
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Uzivanje u prirodi
I u kafani...
... sa raznim ljudima...
... na raznim mjestima...
... a mogu i sam.
Blažena penzija, mislim da je to zadnji stupanj nirvane koji se može dosegnut.
bez obzira kolika je (mislim penzija / mirovina), samo da što duže traje ...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 30.11.14 9:47
pera84 (citat):
Ko zna, ZNA
Opet si me pero (prekookeanski) nasmejao, a za to zna se.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 30.11.14 10:04
PORUCNIK (citat):
Bavio sam se malo i poljoprivredom.......
I ja sam svojevremeno gajio neke koze. I kad mi je dojadilo odnesem ih na prodaju u Obrenovac na stočni pijac. Bilo u oči Đurđevdana i računam kupiće ih neko iz Muzičke kolonije, barem za pečenicu. Priđe meni (i kozama) jedan Rom i pogađamo se mi, kad eto ti jednog mog bivšeg potčinjenog "Oooo, gde ste druže majore, šta se radi?" Ja u zemlju da propadnem, mislim gde me sad nađe, a Kumašin me pita: "Kume jesi ti stvarno major?" Šta ću, odgovorim potvrdno. "E onda će da pazarimo, kaže kumašin." Bez razmišljanja, plati on meni cenu koju sam tražio, pozdravi se kao čovek i krene sa onim kozama. Posle par koraka zastade, vrati se i pita da li može nešto da mi kaže, a da se ne naljutim. Naravno da možeš Kume, tek će on: "Kume izvini, drug Tito je od seljaka pravio oficire, a ovi danas od oficira napraviše seljake."
Msm, šta da se ljutim, kad je čovek u pravu.
Sa podčinjenim smo završili pod šatorom, takođe bez ljutnje. Udario mi reklamu, da Kum nije čuo da sam major nikad takvu cenu ne bih postigao.
Život je to, živim ljudima se svašta događa, onim drugima ništa
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 30.11.14 12:37
East&West (citat):
PORUCNIK (citat):
I ja sam svojevremeno gajio neke koze. I kad mi je dojadilo odnesem ih na prodaju u Obrenovac na stočni pijac. Bilo u oči Đurđevdana i računam kupiće ih neko iz Muzičke kolonije, barem za pečenicu. Priđe meni (i kozama) jedan Rom i pogađamo se mi, kad eto ti jednog mog bivšeg potčinjenog "Oooo, gde ste druže majore, šta se radi?" Ja u zemlju da propadnem, mislim gde me sad nađe, a Kumašin me pita: "Kume jesi ti stvarno major?" Šta ću, odgovorim potvrdno. "E onda će da pazarimo, kaže kumašin." Bez razmišljanja, plati on meni cenu koju sam tražio, pozdravi se kao čovek i krene sa onim kozama. Posle par koraka zastade, vrati se i pita da li može nešto da mi kaže, a da se ne naljutim. Naravno da možeš Kume, tek će on: "Kume izvini, drug Tito je od seljaka pravio oficire, a ovi danas od oficira napraviše seljake."
Sa podčinjenim smo završili pod šatorom, takođe bez ljutnje. Udario mi reklamu, da Kum nije čuo da sam major nikad takvu cenu ne bih postigao.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.12.14 2:01
pera84 (citat):
E, prvi posao mi je bio da navijam poker aparate u nekom kaficu... Nemam slike iz tog doba. Poslije sam konobarisao i to u nocnoj smjeni za 30 DM mjesecno. Flasa piva je kostala 1 DM. Za dvojicu "prijatelja" sam radio mjesec dana dzaba - jedan mi ostao duzan 10DM, a drugi 20. A onda sam poceo sa slikarstvom, dok vid nije poceo da mi slabi. Par sezona sam prodavao sladoled na rivi (ili obali) u Baru...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.12.14 2:04
013gonzo (citat):
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Uzivanje u prirodi
I u kafani...
... sa raznim ljudima...
... na raznim mjestima...
... a mogu i sam.
Blažena penzija, mislim da je to zadnji stupanj nirvane koji se može dosegnut.
bez obzira kolika je (mislim penzija / mirovina), samo da što duže traje ...
Kod nas kazu: 'nema boljeg rada od nerada, ni plate od penzije' Sad muskarac moze u penziju sa 67 godina starosti, a zivi se oko 65
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.12.14 2:07
SveJug (citat):
East&West (citat):
PORUCNIK (citat):
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.12.14 2:20
East&West (citat):
PORUCNIK (citat):
Htio i ja malo ozbiljnije da pocnem s ovcarstvom, bar ono - od proljeca do kurban-bajrama, iako su copori lutalica cesto napadali, ali sam odustao kad su mi ukrali ovcu (pola stada). Htio sam farmu, kao na TV. Ovcu je sinovac nazvao Marta, a ja ovna Ekrem. Kradju nisam prijavio policiji, nisam mogao da dozvolim da mi se selo pominje u novinama u crnoj hronici zbog jedne ovce... Usamljeni Ekrem je mnogo patio i za desetag dana smrsao za trecinu svoje kilaze. Zaklan je, ispecen i spremljen u zamrzivac. Nekoliko mjeseci sam jeo uglavnom pecenu jagnjetinu
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.12.14 8:40
PORUCNIK (citat):
I od mene plus, vise za kuma filozofa
Dosta njih se "izfilozofiralo" na mojoj poljoprivrednoj delatnosti. Na jednom kontrolnom policijskom punktu kad god su me zaustavili ja samo mahnem onome u kućici. Ovaj kaže "Pusti čoveka, Major", a ja sistem vozi Miško. Jednom prilikom zaustave me, vozio neregistrovanu autoprikolicu punu sena. Opet ja mahnem onome u kućici, a on reče:"Pusti čoveka. Sirotinja." I opet ćuti i vozi (Miško).
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 31.12.14 16:35
Nemogu Četni, da se solidariziram ni sa radničkom klasom, kako nisam položio lekarski za fizikalca, odnosno zbog kičme sam ga položio sa ograničenjem dizanja teških bremena, pa se teško nadati, da bi se uspjeo zaposliti.
Kako bilo, ipak ima i neke druge nekoliko intelektualnije alternative.
_________________ Audaces fortuna iuvat
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 31.12.14 16:44
Četni evidentičar (citat):
Nemogu Četni, da se solidariziram ni sa radničkom klasom, kako nisam položio lekarski za fizikalca, odnosno zbog kičme sam ga položio sa ograničenjem dizanja teških bremena, pa se teško nadati, da bi se uspjeo zaposliti.
Cetni, dobro nam dosao natrag da znas da si mi falio, falili su mi tvoji komentari nezavisno koga i kako ga pogadjao. Pozdrav i sve naj, naj u novu. Pozdrav
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 31.12.14 16:57
SveJug (citat):
Cetni, dobro nam dosao natrag da znas da si mi falio, falili su mi tvoji komentari nezavisno koga i kako ga pogadjao. Pozdrav i sve naj, naj u novu. Pozdrav
Hvala ti druže Svejug i meni ste nedostajali forumaši. Drago mi je da sam te razveslio, kako več rekoh - sve razveseljujem, nekoga svojim odlazkom, a nekoga čak i prihodom. Ako čudom ostanem na forumu, samo ču širiti pozitivne vibracije i nikog neču pogadjati, a pogotovo ne administracije, no to mi nije bila namjera ni prije...
Sretno i sve najbolje i tebi prijatelju na Švedsku.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 31.12.14 20:52
Dobro se vratio Četni evidentičaru, sve najlepše ti želim.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.01.15 0:53
Dobrodosao, Cetni!
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 01.01.15 23:59
Zahvaljujem druže poročniče, takodje hvala tebi Bata Đole, što si me svojim remek djelom dobrodošlice inspirirao i za moj novi avatar.
Sve dobro i vama prijatelji.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 12.01.15 21:32
Jeste da nije ovo slika sa mog radnog mesta , ali jeste sa nečijeg i to sigurno nekoga ko ima puuunooo slobodnog vremena na radnom mestu a i puuuunooo umetničke duše i ruku ...
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 12.01.15 22:58
vladimir (citat):
jedan nagradni + za cetnog evidenticara
Hvala vladimir, lepa hvala.
Ali šta mi se desilo? Hteo, da se ti zahvalim, a ja ti krivo kucnio plus umesto Quote - stvarno me miš nije slušala - prebliziu je razdelak za plus i minus. Nije, nije kriva drhtavica i delirjum.
Zamisli, da nekom misliš kucnut minus, a u stvari kucneš plus. Možda se i to nekome več desilo.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 13.01.15 7:21
Citat :
Zamisli, da nekom misliš kucnut minus, a u stvari kucneš plus. Možda se i to nekome več desilo.
Ili obrnuto
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 06.02.15 21:09
Evo drugovi, v sili še hudič muhe žre, pa sam se i ja danas javio na objavljeno radno mesto u salonu za erotičnu masažu. Jesam dobro koncipirao molbu t.j. ponudu? Sigurno če me zvati več u ponedeljak.
Neču da prevodim, neka stoji u originalu, pa trenirajte malo.
Zadeva:Maser – ponudba za delo
Spoštovani!
Z zanimanjem sem prebral objavo na spletnih straneh Zavoda za zaposlovanje s katero iščete novega sodelavca – maserja.
Menim, da imam ustrezno tehnično znanje in veščine s katerimi bi presegel vaša pričakovanja. Masiram tako, da si vsaka dama želi ponovne masaže. Predvsem pa znam narediti da ji je lepo in ji ekstaza vtisne neizbrisen pečat naslade, po kateri hrepeni vedno znova in znova. Takšno delo mi je pisano na kožo in me veseli, zato sem prepoznal karierni izziv.
Zlahka se identificiram z vašimi vrednotami in predstavljenim načinom dela, zato izražam interes za delo v masažnem salonu Superbus. Pripravljen sem izvajati masažo za osebe izključno ženskega spola. Zavedam se in dobro vem, da pri delu maserja štejejo le rezultati, ki so zlahka ugotovljivi s skrivnostnim nasmehom zadovoljnih strank, ki se rade vračajo v salon.
Številne zadovoljne ženske so porok za mojo uspešnost. S preudarnostjo in mladostno zagnanostjo odgovorno in profesionalno opravljam delo. Imam tudi bogate izkušnje pri urejanju medbedrnih frizuric, kjer sem še posebej kreativen in znam dizajnirati čudovite oblike. Sem tudi visoko izobražen in izjemno razgledan sogovornik s pravšnjo mero elegance in šarma. Nemalo hvaležnih žensk je povedalo, da so doživele enkratne sproščajoče vrhunce že samo ko so me poslušale, če pa sem se jih še čutno dotaknil je njihov vrelec strasti spoznal transcendentalni orgazem – popeljal sem jih do konca in še naprej. Zatomenim, da sem kandidat, ki ga iščete in bi bil uspešen maser.
Z veseljem se bom odzval na vaše povabilo za razgovor, kjer se vam bom lahko še podrobneje predstavil, tudi s predlogi kako bi lahko še razširili ponudbo salona – družabna, poslovna spremstva, večerje, zabave, diskretne masaže na različnih lokacijah…
S prisrčnimi pozdravi...
Za takvu ponudu inspirirala me je ova muzička podloga. Dobri profesor je bil nežen z njo in tako je znal nardit, da je bilo lepo...
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 14.02.15 13:28
kako zamišljam moje radno mesto u budućnosti, ako me ne penzionišu uskoro!
Dobro si to napisao gonzo,tako ti zamišljaš.Da se pita poslodavca,sigurno bi maknuo barem 2 stola sa hranom,jedan krevet a i za badecimer nisam baš siguran,dali jedan ili nijedan
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 14.02.15 14:06
lacoš (citat):
013gonzo (citat):
kako zamišljam moje radno mesto u budućnosti, ako me ne penzionišu uskoro!
Dobro si to napisao gonzo,tako ti zamišljaš.Da se pita poslodavca,sigurno bi maknuo barem 2 stola sa hranom,jedan krevet a i za badecimer nisam baš siguran,dali jedan ili nijedan
Koju hranu ti vidis, osim boce piva u vecernjim casovima? To je cca 450 kalorija.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 14.02.15 14:09
PORUCNIK (citat):
Koju hranu ti vidis, osim boce piva u vecernjim casovima? To je cca 450 kalorija.
Gdje ti Čoče ugleda pivo?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 14.02.15 17:17
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
Gdje ti Čoče ugleda pivo?
Izmjedju 8 i 9... Doduse, neotvoreno
Dule 021 Gušter
BROJ POSTOVA: : 17 ČLAN OD: : 2014-03-06
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 10.03.15 21:05
Eto ja sam zavrsio srednju masinsku skolu i po zanimanju sam Instalater grejanja i klimatizacije ali se time nikad nisam bavio jer sam od malena svirao harmoniku i nedugo posle dolaska iz vojske poceo sam da sviram sa bendovima po kafanama,satorima,supama,rupama,hotelima,diskotekama i raznoraznim mestima. Onda sam se zaposlio u prodavnici muzickih instrumenata 1996-te gde sam imao 500DM platu a pored toga sam i trgovao sa polovnim muzickim instrumentima.Naravno svirku nisam zapostavio i tu sam jos vise zaradjivao nego na poslu i trgovini. 2001-ve prestajem da radim u prodavnici i bavim se iskljucivo svirkom da bih 2004-te poceo da radim na autoplacu gde sam ,normalno,prodavao kola. I tako sam ojacavao sve dok jednog dana vlasnik placa nije rekao da ne mogu vise da drzim kola na placu jer mu predstavljam konkurenciju. Posto se nismo izdogovarali a nudio sam mu i partnerstvo otisao sam i sa placa posle 5 godina a tad sam prestao i da sviram i od tada se bavim iskljucivo prodajom automobila. Evo par slika kako izgleda moje radno mesto. [You must be registered and logged in to see this image.]
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 06.10.15 19:32
Možda ih u*ebalo ono kod žuto-zeleno -plavih žica u donjoj sabirnici prva žuta -dvije tamno zelene nemaju nešto
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 06.10.15 23:19
N3e treba ići do Indije zbog gužve na banderi
03.03.2012. snimio u Temišvaru, a kasnije i u bgd-u sličnu špageti gužvu, ali mi se bgd izgubila u nepregledni terabajtima računarske memorije i ne mogu da je pronađem
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 28.07.16 16:02
Nego Mladjo vidim da si pripadao oruzanim snagama Makedonije.Da li ti je poznato ime Mile Ilijevski.Bio je 1981 KIK u kasarni Cedo Filiposki Dime u tvom Kicevu, posle je otisao u Skopsku Marsalku, pretpostavljam da je 10- ak godina kasnije dogurao do pukovnika.Bio je izuzetno nizak, tamnoput- zvali smo ga farba.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Mladjo Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 246 ČLAN OD: : 2012-03-31 DOB : 54 Kicevo Makedonija
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 09.09.16 10:36
milutins (citat):
Nego Mladjo vidim da si pripadao oruzanim snagama Makedonije.Da li ti je poznato ime Mile Ilijevski.Bio je 1981 KIK u kasarni Cedo Filiposki Dime u tvom Kicevu, posle je otisao u Skopsku Marsalku, pretpostavljam da je 10- ak godina kasnije dogurao do pukovnika.Bio je izuzetno nizak, tamnoput- zvali smo ga farba.
ime mi je poznato ali coveka ne znam licno mislim da nije bas dogurao tako visoko bile su neke cistke tamo dolje ...
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 09.09.16 13:09
Mladjo hvala na odgovoru.Evo jos pitanja vezanih za Kicevo, to je moja prva kasarna(VP5970/14). Kao mlada vojska, tek pristigla izvodili smo vjezbe obuke u Kicevskoj okolini.Ako me sjecanje dobro sluzi(ispravi me ako sam pogrijesio lokaciju sela)u rejonu sela Mahmudovci i Lazarevci.Znaci stari put prema Ohridu, pod novim putem podrazumijevam onaj koji prolazi preko Oslomeja(TE) i Rashtana .Strazarsko mjesto [You must be registered and logged in to see this link.] bi bilo pokraj novog puta. Evo pitanja.
1.Da li ti je poznata epidemija zutice koja je harala u Kicevskom kraju negdje u jesen 1980 a epicentar su bila pomenuta sela.Moj bataljon je tesko stradao u toj epidemiji, 100 ak ljudi je izbaceno iz stroja, zavrsilo po bolnicama, neki su i otpusteni. 2.Nesretan slucaj?Samoubistvo mladog potporucnika na oficirskoj proslavi povodom odlaska u Skopje.Naime kompletan pjesadijski bataljon kursa za KO se preselio u Skopsku Marsalku a u nase paviljone se doselila auto obuka. Hvala.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 10.09.16 10:59
milutins (citat):
Mladjo hvala na odgovoru.Evo jos pitanja vezanih za Kicevo, to je moja prva kasarna(VP5970/14). Kao mlada vojska, tek pristigla izvodili smo vjezbe obuke u Kicevskoj okolini.Ako me sjecanje dobro sluzi(ispravi me ako sam pogrijesio lokaciju sela)u rejonu sela Mahmudovci i Lazarevci.Znaci stari put prema Ohridu, pod novim putem podrazumijevam onaj koji prolazi preko Oslomeja(TE) i Rashtana .Strazarsko mjesto [You must be registered and logged in to see this link.] bi bilo pokraj novog puta. Evo pitanja.
1.Da li ti je poznata epidemija zutice koja je harala u Kicevskom kraju negdje u jesen 1980 a epicentar su bila pomenuta sela.Moj bataljon je tesko stradao u toj epidemiji, 100 ak ljudi je izbaceno iz stroja, zavrsilo po bolnicama, neki su i otpusteni. 2.Nesretan slucaj?Samoubistvo mladog potporucnika na oficirskoj proslavi povodom odlaska u Skopje.Naime kompletan pjesadijski bataljon kursa za KO se preselio u Skopsku Marsalku a u nase paviljone se doselila auto obuka. Hvala.
imena su tacna mamudovci i lazarevci to ja stari put ali prema skoplju jer prema ohridu je suprotna strana ..epidemija je pogodila kraj secam je se dobro jer je bila i moja sestra bolestna...Za nesretni slucaj ne znam a tacno je da se posle doselila auto jedinica za obuku vozaca i sve do raspada bila je tamo sto se tice kasarne sada je 1/2 od onog sto je bila a komanda garnizona ili dom jna je fakultet a strazara tamo kafic novi put je jos novi put jer posle starog niko nije izgradio ni pedalj ...ha ha ha poslacu ti neke slike kad odem kuci za novu godinu
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 10.09.16 11:47
Pridrzavajte se sadrzaja tema a ostalo na temi kasarne na koju se post odnosi!
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: Moje radno mesto 10.09.16 14:24
dpuric (citat):
Pridrzavajte se sadrzaja tema a ostalo na temi kasarne na koju se post odnosi!