FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
ove dvije slike su " MINERSKA" 100 posto siguran u Šibenskom kanalu na samom ulazu u šibenski kanal u blizini Utvrda sv.NIKOLA ,a nasuprot Minerske nalazilo se odmaralište JADRIJA !!
zagrebacki sminker Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-05-31 Zagreb
Naslov komentara: Re: Šibenik 31.05.21 20:51
mersim021 (citat):
Avgustvska clasa '84 godine prvog voda, trece cete. Kasarna Rade Koncara, VP 4470 Sibenik. komadant cete je bio porucnik Boza Markovic. Ja sam na slici u gornjem desnom uglu iza mene su dva momka iz Pristine ovaj sa desne strane se zove Spejtin. Neka od imena kojih se secam su Ristic, Gaspr i Lukic (nisu na slici oni su ispred mene).
Hej, ja isto tu na kraju cete s tamnim opticikim naocalima. Ovi na sredini su da se ja sjecam sa dugackim licem i blond Obrad iz Beograda, pa jedan odlicni isto s naocalima ali ogromni Crnogorac iz Kotora ali se bas ne vidi lice, pa jedan lik iz Metkovica...
Na sredini slike, samo mu se glava vidi, gleda u kameru ima okruglo glavu i beo ten je Francus naseg porekla koji je slabo pricao nas jezik.
Ja i on...poslije je dosao nama jedan iz Madjarske ali je zivio u Zapadnoj Njemackoj, isto nista nije puno razumio... Ucestvo sam u gasenju pozara na ostrvu Korcula 1. 8. 1985.: Devet dana Korčulom je harao požar, mještani se pitali 'dokl?...na kritična mjesta poslane su cisterne i jedinice mornaričke pješadije JNA i Civilne zaštite. Pročitajte više na: vecernji.hr
Ispalo je da je tokom manevra neki ambiciozni iz helikoptera bacio KODŠ na vinograd umjesto na cistinu i sve se zapalilio.
Dva puta smo isto tako, iz hobija, gasili vatru kod Jadrtovca pa je uvijek ispao cijeli spektakl, ali se ne sjecam da se o tome
u novinama pisalo.Jos gore - mi smo vec debelo bili na manevru Maslina 85, isli smo doslovno pjeske od Sibenika do Peljesca 14 dana satorovanja i onda na Korculu s DJči-ma. Kad smo se iskrcali poslije u Vela Luci jedna stara nona, sva zamotana u neku zutu maramu nam je dobacivala :
"Ni Talijanci nas nisu palili ka ća nas vi palite!"
Inace je taj strogi i opaki porucnik pa kapetan Bozo Markovic bio zapravo odlican tip i prepametan za poziciju koju je imao.
VP 2407/2 1985/1986 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2022-09-24
Naslov komentara: Re: Šibenik 24.09.22 20:53
muha (citat):
pozdravljam, zanima me dali netko poznaje, tada je bio vodnik 1981-1985,TOŠIČ Predrag kasarna Ante Jonić vezista, bilo šta o njemu
Bio sam 1985/1986 u Joniću VP 2407/2 i sječam se dobro brke Tošića on je vodio relejce VP/2407/3. Nama je kapetan bio.Luka Bratić, vodnici Momčilo Maslovarič, Milanović, neki stari zastavnik i u kasarni je bio i neki major makedonac.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska