FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
[You must be registered and logged in to see this image.] Nakon 33 godine , 15.09.2017. posetio sam kasarnu "Ante Jonic" na Mandalini-Sibenik ,ul. Velimira Skorpika Br.7 , gde sam kao pripadnik JRM sluzio u magacinu rezervnih delova za brodske motore , od Dec.'83.god. do Okt. '84.god.Jedno malo odelenje JRM koje je brojalo max.8 mornara a pod komandom porucnika fregate Panic Goluba ( kasnije tokom '84.god. unapredjen u kapetana ) Kasarna "Ante Jonic " je napustena i devastirana a jedan deo koristi PU Sibenik .Taj deo je ogradjen unutar kasarne i dogradjeni su jos neki objekti za potrebe Policije .
Na fotografiji br.1 je tzv. mala kapija Br.3 koju smo koristili (sada ostecena u saobracajnom udesu) a takodje je bila ulaz za ambulantu-stacionar koji se nalazi odmah desno, fotos br.4 .Na foto br.2 i br.3 je magacin-paviljon JRM , pogled sa prednje (ulicne) strane br.2 i sa zadnje strane br.3. Objekti su napusteni i devastirani .Na foto br.5 se vidi uska ulica Velimira Skorpika koja nema trotoar za pesake ni danas .Na foto br.6 je zeljeznicka stanica Mandalina i rampa na pruznom prelazu .
flokser021: komentar modifikovan dana: 18.09.17 23:51; prepravljeno ukupno 1 puta
Kada se prodje kapija br.3 (tzv. mala) levo je prijavnica -strazara .Foto br.1 i br.2. Pogled na malu kapiju br.3 iz ugla prijavnice -strazare je foto br.3. Visegodisnji korov u kasarni je znak da niko ne brine o ovoj bivsoj kasarni JNA. foto br.4. Sve fotografije su snimljene 15.09.2017.
Cao cvele.ja sam zlatibor nisic iz obrenovca.sluzili smo u vodu kod vladimira puza .ja sam bio vozac u relejnom vodu.sa nama su bili orescanin iz osijeka.pleic iz zagreba.jecmenica iz c.gore pozdrav za tebe i sve iz decembarske klase 1988/89
Veliki POZDRAV .Konacno da neko odgovori na moj post.Secam te se i drago mi je da se opet vidimo ovde Prijatelju.[You must be registered and logged in to see this image.]
Cvele Vr Gušter
BROJ POSTOVA: : 17 ČLAN OD: : 2014-03-01 DOB : 54 Vranje
Nemas pojma koliko mi je drago sto sam konacno nasao nekog iz nase generacije. Da....Vladimir Puz.Imre Horvat,Petkovic, zast.Gajic,Kap.Luka ,Jovanoski, Komandant Dunjic Tomislav. Bili smo u istom RRu vodu (nisam telegrafista) od decembra 88 do juna 89.Mene su u junu poslali na Soltu.Tamo sam bio do kraja vojnog roka, mada sam se vratio u Sibenik da razduzim opremu.Tada sam se poslednji put video sa mojim prijateljima : Orex (Osijek Cepin),Prex(Novska), Majkic(B.Luka)Pajazitaj(Prizren)Jecmenica(Crnogorac),Pleic(Zqagreb), Djata(Siptar),Baki (Skoplje),Tomic( Bjeljina),Candic(Bosanac),Polic(Slovenac Krsko)
Nakon 33 godine , 15.09.2017. posetio sam kasarnu "Ante Jonic" na Mandalini-Sibenik ,ul. Velimira Skorpika Br.7 , gde sam kao pripadnik JRM sluzio u magacinu rezervnih delova za brodske motore , od Dec.'83.god. do Okt. '84.god.Jedno malo odelenje JRM koje je brojalo max.8 mornara a pod komandom porucnika fregate Panic Goluba ( kasnije tokom '84.god. unapredjen u kapetana ) Kasarna "Ante Jonic " je napustena i devastirana a jedan deo koristi PU Sibenik .Taj deo je ogradjen unutar kasarne i dogradjeni su jos neki objekti za potrebe Policije .
A iza ambulante koja se vidi na slici bio objekat straze....