FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 16.02.15 1:32
Pozdrav za sve dzombe,
služio sam JNA u Surdulici,septembar 86/87,LPA ,četvrti ili peti paviljon,ne sećam se tačno , uglavno znam da je do ribnjaka.Prvi sprat ,levo , desno je bila veza,starešina mi je bio kap.I klase Vuković Drago ,a vodnik Šušak Mladen.Ako neko ima informacije o ovim ljudima , bilo bi lepo da ih podeli sa nama.Ipak i ta JNA , iako je bilo u Surdulici , bilo je jedno ludo i nezaboravno iskustvo.Kao gušteri smo naje..li,a posle je bilo samo stvar rutine i hvatanje krivina. Navešću samo neke iz mog voda ili čete,Slaven ZG,Stole SK,Salko Sa,Arnold VI,Arso BGD,Aco Gica BGD,Grga ćata Pelješac,Đura Zemunac,.... Kakva je to bila gomila "ludaka",počev od oficira pa do vojnika.Upravo sam pročitao postove prethodnika koji su me potsetili na imena oficira,puk.Rajković koji je mogao i da strelja , da je imao tu mogućnost , za polomljenu ružu ,Stole intendant,... Toliko od mene,pozdrav za sve Vas !!!
vozac 1965 Gušter
BROJ POSTOVA: : 54 ČLAN OD: : 2015-02-15
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 17.02.15 18:22
Pozdrav drugovima koji su sluzili u Surdulici vojni rok ja nisam tamo sluzio vec sam se u kasarni nasao negdje 1985 godine lagao bi mjesec ali negdje iza 6 mj mislim i to dosli smo na kupanje jer smo bili na onoj vojnoj vjezbi te godine kako se to zvalo vojni manever te Armijske oblasi koja je bila na Vlasetini ako sam dobro upamtio i ima ono Vlasetinsko jezero gdje su bile postavljene mete i na koje se gađalo iz Gazela helikoptera Inace sam sluzio u Prokuplju gdje sam dosao u prekomandu iz Kiceva kao vozac i bio sam u inzinjeriji vozac pontonskih mostova dakle od 05 02 1985 do 21 03 1986 sam bio u vojsci Nasa zadaca tada tamo je bila dakle nas iz VP Prokuplja vojska koja je dosla da sastavimo one osmatracnice iz koje su oficiri gledali vjezbu sto je bilo dosta da kazem jebeno jer nositi nas 10 metalnu konstrukciju koja je bila teska po par stotina kila i koje se sastavlja i to 5 sa jedne 5 sa druge strane i to se nosilo na drvenim palijama u paru jedan dio vojnika imao je i dodatno zaduzenje ako neposredno nije ucestvovao u ovome sastavljanju osmatracnica a to da su cistili satore oficira koji su bili na vjezbi Znaci posto oni odu na vjezbu pristupalo se ciscenju satora normalno tu se uvijek naslo nesto i za popiti pa se znalo donjeti i za nas koji to nismo radili Pravi razlog zasto sam se javio i na ovu stranicu je taj prvo sam podijelio sjecanje sto sam upamtio dok sam bio u Surdulici taj jedan dan na kupanju i tada sam potrazio svoga zemu kako smo se zvali evo on dan danas zivi tu blizu mene međutim njega tada u kasarni nije bilo...inace je bio mislim novembarac 84 i Ivica Kurdi se zvao pa ako se netko nađe u toj prici da je sa njime sluzio i sjeca ga se mozemo se cuti slobodno neka mi se javi a ja cu i njemu prenijeti poruke iostalo od drugova koji su bili sa njime jer ovaj forum i je samo radi toga JNA...
adreu Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-04-04 DOB : 62
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 05.04.15 19:58
to je klasa 7.1.1983. 5035/51 lpa gornji red slijeva vodnik je bio Makedonac(ŠRO) a sad mi gušteri Mario Vlatković, Josip Brajak, Miroslav Surovi, Hadži Zogaj,Srećko Dakaj,Nazmi Buzoli,kap. 1 klase Živorad Stanimirović,Mustafa Derlić,Dragiša Lukić,Rasim Lepuzanović,Janko Pavlović,IvanBarešić,Jasmin Musić,Ivica Čar, Ivica Stojanović, Mato Lazički, Mirsad Zulić,-donji red-Darko Zorja,Miran Rebernik,Edo Hatala,LJubomir Vidaković,Duško Lukić,Radosav Milanović, Matijaž Vončina,Borislav Pavlović,Ivica Novačac,Mladen Lakić,Voislav Taslaković,Petar Jovanović , Dragiša Milinković,Muhamed Alić,Georgi Stojanov
alexandar: komentar modifikovan dana: 14.10.16 23:07; prepravljeno ukupno 3 puta (Reason for editing : resize)
adreu Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-04-04 DOB : 62
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 06.04.15 11:32
poz svima.Vojni rok služio sam u Surdulici 7.1 1983.do15.2 1984.lpa.četvrti paviljon .Zapovjednik je bio kap 1 klase Živorad Stanimirović ,poslje unapređen u čin majora negdje u 9 mjesecui postaje zapovjednik diviziona a na njegovo mjesto došao kap.Drago Vuković,zapovjednik voda bio je vodnik Mladen Šušak,a drugog mlađi vodnik ŠRO ,mislim da se zvao Jovan Serafimov klasa 82.Te1983 . radili smo na završetku ribnjaka,slagali kocke ledine na nogometnom igralištu,neznam dali je itko zaigrao nogomet na njemu jer zapovjednik pukovnik Stojan Rajković strogo je branio igranje nogometa na betonu a poslje ne znam dali je to vredilo za travu.Glavni za bezbjednost u to vrijeme bio je major Braniša Božović.Kad se sve sagleda nije to bilo uopće loše vrijeme.
romanl Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-03-14
Naslov komentara: 1983 16.05.15 18:43
U Surdulici obavijo vreme obuke od januara do juna 1983. 2. četa / 3. vod / drugi paviljon, poručnik Ivan Usmiani. Kasarna se nezvanično nazivala kao kazneni vod z oficire. Više od hiljada vojnika a komandat kasarne (samo podpukovnik) Rajkovič. Nezaboravna Vlasina in njezina zima, marševi, hladovina, da puca drvo, vetar.... Pa uspomena na stražu u Prekodolcima, gdje smo čuvali skladišta, u stvari bili na odmoru . Posle pešadinske obuke obavio još kurs za protivpožarce. Posle u prekomandu za Kruševac.
ursus Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2009-11-20 DOB : 67 Bohinj-SLO
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 17.05.15 13:35
I ja u Surdulici od januara do juna 1983. 3 četa K.Č. poručnik Karača Velji ,K voda Miodrag (Miki) Gladišev,poginuo u Kuršumliji
andrejs Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-05-22
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.05.15 10:53
PeraDetlic (citat):
Pozdrav za sve dzombe,
služio sam JNA u Surdulici,septembar 86/87,LPA ,četvrti ili peti paviljon,ne sećam se tačno , uglavno znam da je do ribnjaka.Prvi sprat ,levo , desno je bila veza,starešina mi je bio kap.I klase Vuković Drago ,a vodnik Šušak Mladen.Ako neko ima informacije o ovim ljudima , bilo bi lepo da ih podeli sa nama.Ipak i ta JNA , iako je bilo u Surdulici , bilo je jedno ludo i nezaboravno iskustvo.Kao gušteri smo naje..li,a posle je bilo samo stvar rutine i hvatanje krivina. Navešću samo neke iz mog voda ili čete,Slaven ZG,Stole SK,Salko Sa,Arnold VI,Arso BGD,Aco Gica BGD,Grga ćata Pelješac,Đura Zemunac,.... Kakva je to bila gomila "ludaka",počev od oficira pa do vojnika.Upravo sam pročitao postove prethodnika koji su me potsetili na imena oficira,puk.Rajković koji je mogao i da strelja , da je imao tu mogućnost , za polomljenu ružu ,Stole intendant,... Toliko od mene,pozdrav za sve Vas !!!
Služili smo zajedno. Pozdrav in Slovenije!
broz Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2015-06-21
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 21.06.15 23:04
..pozdrav svima, sluzio sam u Surdulici Julska 83,stariji vodnik Apostolovski Dragi,ostalih se ne sjecam.. e da Rajkovic shef kasarne...desetari Filipovic iz ZG i Pandza negdje iz bosne,imali smo jednog vojnika iz Splita doktor ime neznam ali mu se bas nije sluzilo a ni kupalo...pa onda onog nekog gitaristu...ako se netko sjeti....
setis Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-06-24
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.06.15 21:15
ja sam služio u surdulici od 7.01 1981 kao minobacačlija 82mm kasnije sam otišao u prekomandu u intedantski vod radio sam u magacinu u kuhinji kod zastavnika 1klase miloševiča
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.06.15 21:19
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
setis Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.06.15 21:21
hvala
bobola Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-12-01 DOB : 62 Pula
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 05.07.15 17:21
Pozdrav generacijo. :-) Nas dva smo nqjstariji ovde (*)
setis Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 05.07.15 19:05
I ja tako mislim.Živela januarska.
setis Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 31.07.15 21:48
ja sam bio 81 kantina je bila kamion menza šator ali smo je sredili da je bila jedna najlepših kasarni u niškoj armiskoj oblasti baš je bilo dobro
Nenad.sweety Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2015-08-02
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 03.08.15 0:13
Ko hoce da sazna sve o oficirima iz bivse VP 5035 iz Surdulice neka mi se obrati na EMAIL Inace ja sam sin pukovnika Vlaste Stojiljkovica. Pozdrav
Nenad.sweety Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 03.08.15 0:14
Ko hoce da sazna sve o oficirima iz bivse VP 5035 iz Surdulice neka mi se obrati na email nenad.sweety@ YAHOO.COM Inace ja sam sin pukovnika Vlaste Stojiljkovica. Pozdrav
Nenad.sweety Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 03.08.15 0:30
Ko hoce da sazna sve o oficirima iz bivse VP 5035 iz Surdulice neka mi se obrati na pp- e-mail adresa uklonjena u skladu sa pravilima o zastiti licnih podataka - dp Inace ja sam sin pukovnika Vlaste Stojiljkovica. Pozdrav
dolfe Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2015-08-10
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 16.08.15 17:17
LP. Ja sam služio u Surdulici PVO LPA kod kapetana I. klase Žika Stanimirović a vodnik je bio , ma zvali smo ga Šule ili tako nekako. Zanima me dali tko zna kako su njih dvojica. Martin iz Ljubljane.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.08.15 21:22
Dobrodošao xxxxx1,
Sačekaj par dana (pravila foruma za postavljanje fotografija) pa ih postavi !
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
PeraDetlic Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-02-16
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 16.09.15 22:43
andrejs (citat):
PeraDetlic (citat):
Pozdrav za sve dzombe,
Služili smo zajedno. Pozdrav in Slovenije!
Andrej , sunce Ti žarko, ,hahahhahaha
Pozdrav iz Čačka !!!!!
sima Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-11-10
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 10.11.15 23:42
Pozdrav prijatelji! sluzio sam 1997/98 (mart) u Surdulici (COG) granicar,posle obuke karaule Simpo i Zeravina a kasnije prekomanda u Djakovicu na karaulu Cafa Prusut. Pa ako ima ikoga od klasica ili nekoga koje bio na istim mestima,voleo bih da se jave. Pozdrav svima
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.11.15 10:50
sima Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-11-10
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 12.11.15 22:27
Hvala na dobrodoslici,iskreno se nadam da cu naci nekog svog ovde
Marekbright Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2015-11-21 Čakovec
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 21.11.15 13:54
Pozdrav svima, ja sam septembar 90/91, na početku u pešadiji, kasnije otišao u protivpožarce, pa u prekomandu u Strumicu. Komandir odeljenja mi je bio desetar Pavić Zdenko, a komandir voda desetar Pušelja Dragan, ima li koga od protivpožaraca ili pešadinaca kojima je poznata ta klasa?
Uča71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2014-01-09 DOB : 53 Užice
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 21.11.15 21:56
Pozdrav Marekbright-u! Pročitaj moj post sa prve strane, bili smo zajedno u četi. Desetar Pušelja je samo malo menjao poručnika Luku u vodu , ovo su one njegove "oficirke". [You must be registered and logged in to see this link.]
Marekbright Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.11.15 15:41
Pozdrav Uča71
Marekbright Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.11.15 15:44
Pozdrav Uča71
Marekbright Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 28.11.15 14:27
Pozdrav Uča 71, dva puta mi nije prošao mail pa se nadam da će sad. Hvala na javljanju, lijepo je sjetiti se tih vremena i znati da je netko ovdje iz tih vremena. Sjećam se jednog plavog dečka, poznavao je borilačke vještine iz odjela soba preko moje. Ja sam bio u sobi kad uđeš lijevo. Bio sam snajperista na obuci. Sjećam se desetara malog žutog koji nas je jako zezao pa mu skinuli čin desetara. Bio sam u kasarnskoj straži, kačilo me kroz spavanje doručak ručak večera, pa sam spavao par sati u 7 dana, bio sam na osmatračnici. Sjjećam se kukuruzne cigle za ručak i pirea u prahu, pa pola para kobasice kad sam dao krv. Koja su tvoja sjećanja?
akilele Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2014-03-03
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 03.12.15 0:15
Veceras sam ponovo bacio pogled na ovaj forum. Od mog javljanja pre godinu dana video sam nove komentare. Pa evo da napisem o necemu sto je vezano za moj boravak u surdulickoj kasarni 86-87. Inace zovem se Aleksandar Pavlovic. Ruze i travnjaci koji su me docekali u kasarni valjda su trebali da psiholoski uticu na novopristigle vojnike. Shvatio sam kasnije da su te iste ruze i travnjaci negovani na muci vojnika. Suze znoj i prvi red kramp drugi red lopate postala je svakodnevnica. Mozda mi taj boravak u kasarni ne bi toliko tesko pao da nije bilo incidenta koji me zadesio par meseci nakon pocetka sluzenja v. Roka. Naime uradio sam nesto sto do tada u toj kasarni nije bilo bas uobicajena stvar i moglo bi se reci svojevrsna jeres. Kad mi je tadasnja devojka dosla u posetu bio sam sa njom dva dana a onda sam pao na njene suze seo u autobus ogrnuo se palestinskom maramom koju je nosila i posao sa njom kuci za Beograd. Naravno telegram je stigao pre mene pa me je cale kasno uvece poslao nazad. Ali bilo je kasno. U kasarni je vec bila uzbuna a u 6 ujutru me je u kancelariji cekao Usmiani Ivan. Tada je u besu bacio stolicu na mene sutnuo sto i obecao da ce mi vojska biti pakao. Uneo mi se u lice i rekao NECU DA TI JA TITRAM JAJCA. To je bas voleo da kaze.Tako je i bilo. Usledilo je javno zigosanje pred celom kasarnom. Pred svim vojnicima. Rajkovic mi za primer ostalima izrice 20 dana zatvora. I ono sto ide sa tim. Produzenje. Tereni. Dupla obuka. Itd. Ako moj kapetan Usmini prati forum ipak hocu da mu se ovom prilikom izvinim jer znam da mi je verovao a ja sam izneverio njegovo poverenje. Drago mi je sto smo smo se ipak rastali kao prijatelji. Uzgred da se zna. Ta velika ljubav zbog koje sam na kratko dezertirao i danas je moja supruga. Cesto se setimo tog dogadjaja i slatko se nasmejemo. Samo da se zna. Ni danas se ne kajem zbog toga i opet bih isto ucinio. I da. Voleo bih da se ponovo sretnem sa Ivanom. Naravno i sa nekim ko je bio samnom u ceti u vodu. Neko je u jednom komentaru pomenuo naseg potporucnika. Bio je iz nekog sela pokraj Kraljeva. Posto imam neke rodjake iz okoline Surdulice saznao sam da je on poginuo kod Vukovara. Imali smo i nekog oficira po ugovoru mislim da se zvao LJORI MUSTAFA. Smesan lik. Napustio je vojsku pre mog skidanja. Bio je sa Sar Planine. Mojih klasica se secam ali imena sam pozaboravljao. Bio je neki Dukic Frano., bio je jedan splicanin Sreckovic Dusan. Umro je par godina nakon vojske. Secam se nekog Catic Enesa. Imam jednu zajednicku fotografiju. Pozdrav. Javicu se ponovo
Barbarosa voli ovaj upis
Nebojsa "Madjar" Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-12-07
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 07.12.15 16:19
Kad pišeš odgovor, imaš gore ikonu za stavljanje slika. Mislim da bi morao sa malim slovima - uporabljaj male črke, ali ikono/komando za vstavljanje slik.
Treci s desna Zoran Kostic, sredina gornji red Hasan Krajinovic
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4617 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 09.12.15 6:00
Nebojsa "Madjar". Nisam shvatio ovaj tvoj post?Da li si nesto napisao osim citata?Niti minus,zaista nisam siguran ko ti ga udeli i zasto,pogotovo sto ti je ovo prvi post???Udelicu ti plus radi dobrodoslice i da nemas negativnu reputaciju. Svako dobro,istih smo godina sluzili JNA.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
sinitom Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-01-18 Banjaluka
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 18.01.16 0:54
Sluzio sam vojni rok septembar, 89-90.Ne mogu da se sjetim u kojem sam paviljonu bio ali sam siguran da su bili vezisti iznad nas.Bio sam artiljerac,u racunacima a kapetan mi je bio Mesic Smail.Jos sam u kontaktu sa nekima iz moje klase.Govorili su da je ta kasarna kaznjenicka sto je mozda i bilo istina jer se pricalo o oficirima koji su u ovu kasarnu dosli zbog nekih svojih licnih stavova a koji su se kosili sa stavovima njihovih nadredhjenih oficira u prijasnjim kasarnama.L.P. iz Banjaluke.
sinitom Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 18.01.16 1:07
ĆatoZg (citat):
Pozdrav svima, otkinuo sam kada sam naišao na ovaj forum. Kapetan nam je bio Smail Mešić, potpukovnik Nikola Jakimov. Nije bilo lako, ali smo bili složni! Ako ima nekoga tko će zalutati na ove stranice neka se javi. Ćato iz ZG-a
Ja sam septembar 89/90 kod Mesica a cato kojeg smo mi zatekli je bio Mladen iz Tuzle,U stvari uglavnom su tu bili martovci .koje ime bjese tvoje i do kad si sluzio u surdulici?.
sinitom Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 18.01.16 1:19
lacoš (citat):
kerim sefa (citat):
pozdrav svima1989-90 surdulica mart,kapetan Meśić,ćato zg,persiko,dzindo,okorn,kecić......,topografska jedinica mirno,a samo dvoje smo bili ja i čanković elvis,vujovic nebojsa aleksandar ?,pa desetari iz bg i pozarevca
Dobro došao kerime
pozdrav Kerime..ja sam dosao u septembru 89,takodje kod Mesica iu decembru postao desetar,sjecam se imena koja se spomenuo .S tobom je bio koliko se sjecam gelemanovic damir,kecic sukrija ,mladen cata itd .Ja sam iz B.Luke.Jos ima slike iz tog perioda..pozz
kerovođa zgb Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2016-01-27
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 27.01.16 8:48
bio u Surdulici mislim august 84 ili 85 .3 četa kod Usmianija ,3 vod pješadija naravno " bezbednjak " Lazić od svih oficira naj niži , kad na telefon nazuve puky Rajkovići - Usmiani i ostali digli se u stav mirno i popravljali kapu .dok s njim pričaju .. neki vodnik ..???.Suljo . Čato bio Kopestenski Dragan , desetari Presečki , Kapić , Vuković iz Splita ( naravno zvan Splićo ) ...Stažo -Kušec iz Križa u Hr.Neki likovi iz voda :-Pejčinović Branislav iz Sarajeva, Karačić Amir iz SA, Lamza Robert iz ZGB , Husejnović Safet iz Olova ,Tomašević Predrag iz KA ..Kava Ivan ??Čeljalj Sokol ...Zadravec ...Štante Aleš iz Ptuja Večinu sam proveo na straži u Vladičin Hanu gdje sam bio kerovođa .Psi Buco , Faza , Nela ... Nekad vožnja kamionom u surdulicu u kantinu i na kupanje .Bili smo stara vojska i da se ne dosađujemo dok ne dođu gušteri u 1 ili 2 mjesecu peremo kamione na potoku na -5 ili više , i kad polijemo vodom kamion udaramo šibama na se ne smrzne...Ložač na objektu bio Anto - mislim da je Kovačević iz Tuzle .Sječam se i nekog Terzića iz Bg --sve je skupljao ., zastavnik Tešić naj jači lik doslovno čeka penziju , ali godinama . Umivanje i pranje čizama na potoku koji ide iz ribnjaka kroz zidani kanal kroz kasarnu , skupljanje brezovog lišća u jesen , drnč za ručak ..ako se netko nečeg sjeti bit će mi drago da to podijelimo .
Barbarosa voli ovaj upis
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 27.01.16 12:52
SOHA Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 13 ČLAN OD: : 2009-12-14
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 29.01.16 19:54
dpuric (citat):
Pozdrav kerovođa zgb...da li si isao na Vlasinu pjese iz kasarne ...moja generacija septembar 83 dva puta smo isli jednom u jesen 83 a jednom u zimu 84 snijeg do koljena i sve pjesse sa rancem na vlasinu..da li se toga sjecass i d ali ste vi uopsste isli
SOHA Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 29.01.16 20:15
lacoš (citat):
Maestral dobrodošao na forum
Ako si moja generacija pozdrav generacio Ja sam bio 83 septembar doso ko pjesadija sluzzio 6 mjeseci i otiso u prekomandu u Krusevac... Neznam da li si ti isao na Vlasinu pjese -marsom ljeti izimi
SOHA Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 29.01.16 20:23
sinitom (citat):
ĆatoZg (citat):
Pozdrav svima, otkinuo sam kada sam naišao na ovaj forum. Kapetan nam je bio Smail Mešić, potpukovnik Nikola Jakimov. Nije bilo lako, ali smo bili složni! Ako ima nekoga tko će zalutati na ove stranice neka se javi. Ćato iz ZG-a
Ja sam septembar 89/90 kod Mesica a cato kojeg smo mi zatekli je bio Mladen iz Tuzle,U stvari uglavnom su tu bili martovci .koje ime bjese tvoje i do kad si sluzio u surdulici?.
Pozdrav Cato Zg ja sam bio u Surdulici Septembar 83 .....a Smajla Mesica poznajem jer je odavde od mene ....
kerovođa zgb Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 30.01.16 13:17
Poz Išao na vlasinu ljeti.. zima bila jedna od jebenijih pa se išlo na par dana i ne sve pješke ( od černobila) vrijeme poludilo snjeg nikad očistiti. A te godine kupus u kasarni narastao, mogo si listove prati u kadi .večinu proveo u vladičin hanu ili u kasarni kod pasa ...inače vlasina i vlasinsko predobro izgleda ali samo ako si turist ko pješadija je pušiona. Sjećam se i majora Lazića: mali, glasan ,šapka veća od njega i svi su ga se bojali. I u sjećanju mi dolazak Gine (GENERALNE INSPEKCIJE NARODNE ARMIJE )u kasarnu . Totalno ludilo i spremanje i uvježbavanje svega i svačega ...sjećanja na ..loše BIP pivo i frondi kekse u kantini , Usmianijevo bacanje šapke na loše olašten pod i šutanje nogom postolja za puškomitraljez...krevet na kocku...intedant Stošić...ruže ....jedan sam od rijetkih koji se može pohvaliti da je probao slatko od ruža koje je pravila žena od pukovnika ...ajmo nije da nas nema i da se ne sjećamo nekih idiotatija većinom..npr i dan danas kad čujem pjesmu od grupe magazin kokolokokolo moj sav se tresem vodnik vuković bio frend of pjevačicom iz banda dala mu kazetu i ujutro čim je otvorio oči stisne play i do spuštanja zastave..
Andrej Kerpan ne voli ovaj upis
humić Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2013-11-21
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 31.01.16 20:00
Soha
SOHA Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 08.02.16 19:44
pješadinac1 (citat):
Pozdrav svima ja sam sluzio JNA u Surdulici 1983,septembarska bilo bi mi drago da se neko javi iz klase. da se malo podsjetimo nasih ljtnih i zimskih marševa na Vlasinu ,aha bilo je divno ,nevjerovatno sta moze chovjek izdrzati bio sam u drugom bataljonu ,cini mi se kapetan se zvao ,eto neznam ali bio je nizeg rasta dobar je bio.. hajde ima li koga da je joss ziv iz te klase....
Pozdrav pješadinac1: Izgleda da smo ja i ti prava klasa,tj isti bataljon kod kapetana Vlaste dosli smo isti dan u Surdulicu ,joss uvjek se sjecam marsa na Vlasinu u ljetno doba i u zimu.i onih bungalova na Vlasini. Bio sam drugi vod ,vodnik nam bio onaj makedonac neznam mu ime ,a desetar onaj zajebani srbin sto nas je u pidzamama istjerao vani oko 22,00 sata ispred paviljona......vratio se lola iz grada pa malo popio i zajebavo nas tako...jeli se sjecass toga neznam kako se zovess ,ali javi se privatno na email da se bolje vidimo tj da se ispricamo preko skaypa ili nekako drugacije. u kojem si vodu bio imass li slika kakvih iz Surdulice... Hajde javi se ,,jedva cekam da se javiss..
hvala .
Ngns Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-02-09
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 09.02.16 15:51
Pozdrav svima! Ja sam iz Temerina kod Novog Sada, služio sam 89/90, septembarac. Pešadija. Posle obuke sam otišao na karaulu Lisac-Božica na Vlasini. Čarobna priroda, jake zime. Sećam se dva paklena terena, jednog kod Prokuplja, strašan je minus bio, spavali smo u nekim štalama bez prozora i vrata... I drugi teren je naravno bio na Vlasini, januar, zaleđen hleb... Žao mi je što sam imena vojnika i starešina zaboravio. Sećam se tek nekolicine. Nisam siguran ali mislim da se jedan naš starešina u pešadiji prezivao Jović. I Stojiljković mi je poznato prezime. Na karauli sam bio nekoliko meseci kad su me vratili u kasarnu i postavili da budem ćata u onom delu gde su graničari. Ćata sam bio nekoliko meseci kad su me, nikad nisam saznao zašto, vratili na karaulu. Na karauli sam ostao do kraja vojnog roka. Na karauli nam je starešina bio Uroš Mišić (čini mi se da se tako zvao). Neka imena kojih se sećam sa karaule: Nenad Andrić iz Beograda, starija klasa, Žolt Sabolč, Halil, Vladan Gavrilović, moj drugar iz Novog Sada; Sulja Bejta, sitan plavi momak, jako dobar čovek, sa Kosova... Zgrčo Senad, mlađa klasa; Kuvar nam je bio jedan Slovenac, pekar albanac iz Gostivara Đelili se zvao... Od ljudi iz Kasarne iz voda družio sam se najviše sa Samirom Omerdićem ili Omerovićem iz Lukavca kod Tuzle. Sećam se i Alena Radoševića iz Medulina i Jerneja Tavčara iz Škofje Loke ( bili smo dobri a nismo bili u istom vodu). Jako zanimljiv lik je bio bezbednjak u onom graničnom odelenju. Imao je neko bugarsko ili makedonsko prezime na ski ili ov. Jednom me je zvao i tražio od mene da me otkrivam šta ko od vojnika govori, radi itd... Naravno, nisam pristao. Možda su me zato vratili na karaulu... Na karauli je bilo lepo ali nam je smetalo što smo bili van civilizacije. E, da. Jedno vreme sam pevao u horu. Imali smo probe u biblioteci koju je vodio neki stariji vojnik, makedonac sa brkovima, imao je oko 27 godina tada. Horom je dirigovao jedan kuštravi lik iz Beograda. Pevali smo za 22. decembar za dan JNA u sali bioskopa u gradu.
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 09.02.16 18:02
elvis š Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-01-19 DOB : 57 šempas
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 10.02.16 21:30
Ja se zovem Elvis Štakolič Pozdrav svima .Služio sam u martu1987 do 1988 inžinirija posle sam uradio vozački izpit v kićevu .Sjiečam se da smo minirali brdo iznad surdulice za štrijelište!!! Bilo je teško jebali smo mater ali bilo je i lepo ,Upoznao sam puno dobrih prijatelja ,nadam se da se opet tu na forumu sa kojima slišim i vidim,
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.02.16 7:25
cata 1985 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-02-22 sremski karlovci
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.02.16 15:16
Služio avgust 1985,treća četa ,treći vod kap. Usmiani Ivan pešadija , bio ćata ,skinuo se 13.09.1986.
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.02.16 17:08
[You must be registered and logged in to see this link.],dobro dosao na forum!
kerovođa zgb Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 25.02.16 11:20
cata 1985 (citat):
Služio avgust 1985,treća četa ,treći vod kap. Usmiani Ivan pešadija , bio ćata ,skinuo se 13.09.1986.
kopestenski dragan ?????
cata 1985 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-02-22 sremski karlovci
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 25.02.16 11:27