FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 26.02.16 7:04
tako je klaso !!!!!!
cata 1985 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-02-22 sremski karlovci
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 26.02.16 10:11
VELIKI POZDRAV!!!!
setis Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-06-24
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 26.02.16 15:04
zdravo dali ko poznaje branimira petroviča iz beograda skupa smo služili u surdulici 9.01 1981.treča četa 1vod minobacačlije
cato 5035/72 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-03-28
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 30.03.16 0:38
Veliki pozdrav svima i ja sam sluzio vojni rok u Surdulici septembarac 88/89 vod veze kap Stevo Antonic , ostale staresine su bile Stankovic ,Zdravic , Milovanov i Jugoslav Milanovic ili Milenkovic kasarna je bila lepa sva u cvjece voda od ribnika je bijo u kanalu kao u potoku ali za nstroca posebno je poznata po pukovnika Rajkovica ko nagazi travu ili otkine cvjet a on ga vidi 7 dana pritvora mu ne bezi .
Plaja voli ovaj upis
setis Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-06-24
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 30.03.16 1:18
zdravo ko je pod nadimkom triglav mi smo klasiči ja sam bio 3četa prateči vod ilič slobodan iz slovenije
Prašinar3 Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-04-01
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.04.16 19:18
Stoje: Rašiti,drugog ne znam, Kocev. Čuče: za prvu dvojicu nisam siguran, treći mi liči na Injića
željko hr Gušter
BROJ POSTOVA: : 58 ČLAN OD: : 2012-02-26 DOB : 55 Orebić
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 17.04.16 8:27
Jutro! drugi sa lijeve strane je Tolj.
kerovođa zgb Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2016-01-27
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 18.04.16 8:28
željko hr (citat):
Jutro! drugi sa lijeve strane je Tolj.
Meni izgleda kao i drugi s desne strane , nešta sliči i na ovog u sredini
strela Džomba
BROJ POSTOVA: : 115 ČLAN OD: : 2013-01-28 DOB : 74 Beograd, Kragujevac
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.04.16 19:10
Sa ove vremenske distance za sve bivse vojnike koji su vojni rok sluzili u Garnizon Surdulica (bilo u 135.pbr ili granicnim bataljonima) da se podsete:
Na prvoj slici je sadasnji izgled ulazne kapije u kasarni. Sada je ovde smesten deo zdravstvene ustanove grada. Na drugoj slici vidi se I spavaci paviljon u kasarni, do ulice tj.puta koji vodi za selo Klisuru i dalje za Vlasinsko jezero. Na trecoj slici je uredjeno korito reke Vrle koja protice kroz grad. Na njoj se nalaze 4 hidroelektrane razmestene od Vlasine do V.Hana. Na cetvrtoj slici je panorama Vlasinskog jezera, udaljenog oko 20-tak km od grada. Sve vezbe jedinice su izvodile u sirem rejonu ovog jezera.
Prašinar3 Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 22.04.16 21:45
strela (citat):
Sa ove vremenske distance za sve bivse vojnike koji su vojni rok sluzili u Garnizon Surdulica (bilo u 135.pbr ili granicnim bataljonima) da se podsete:
Na prvoj slici je sadasnji izgled ulazne kapije u kasarni. Sada je ovde smesten deo zdravstvene ustanove grada. Na drugoj slici vidi se I spavaci paviljon u kasarni, do ulice tj.puta koji vodi za selo Klisuru i dalje za Vlasinsko jezero. Na trecoj slici je uredjeno korito reke Vrle koja protice kroz grad. Na njoj se nalaze 4 hidroelektrane razmestene od Vlasine do V.Hana. Na cetvrtoj slici je panorama Vlasinskog jezera, udaljenog oko 20-tak km od grada. Sve vezbe jedinice su izvodile u sirem rejonu ovog jezera.
Zar je to prvi paviljon? Koliko sam čuo, on je bio pogođen i srušen. A ovo iza zgrade? Ne sjećam se tolikog brijega iza.
strela Džomba
BROJ POSTOVA: : 115 ČLAN OD: : 2013-01-28 DOB : 74 Beograd, Kragujevac
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.04.16 19:14
Prašinar3 (citat):
strela (citat):
Taj paviljon je ostao citav kao i garnizona ambulanta za razliku od ostalih i drugih objekata koji su teze ili lakse osteceni. Ako se secas iza spavacih paviljona je bio breg, koji je tokom proteklih godina zarastao u rastinje pa ti se zato cini kao da je neko vece brdo iza.
Prašinar3 Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.04.16 9:13
strela (citat):
Prašinar3 (citat):
strela (citat):
Taj paviljon je ostao citav kao i garnizona ambulanta za razliku od ostalih i drugih objekata koji su teze ili lakse osteceni. Ako se secas iza spavacih paviljona je bio breg, koji je tokom proteklih godina zarastao u rastinje pa ti se zato cini kao da je neko vece brdo iza.
Da. Tako je. Iza zgrade bio je travnjak gdje smo najčešće provodili popodne ljeti u hladovini, bio je potok i put za poligon. A na poligonu na desetke stabala šljive koje smo jeli u pauzama kad je bilo "10 minuta voljno!" Bila su to lijepa vremena .
ursus Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2009-11-20 DOB : 67 Bohinj-SLO
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 27.04.16 9:05
[You must be registered and logged in to see this image.] Prvi paviljon je srušen.Tamo smo imali graničari svoju komandu . Na drugoj slici nije paviljon ,nego škola u selu Klisura .
Prašinar3 Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 27.04.16 20:03
ursus (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Prvi paviljon je srušen.Tamo smo imali graničari svoju komandu . Na drugoj slici nije paviljon ,nego škola u selu Klisura .
Pa da. O tom sam govorio. Negdje sam i ja pročitao da je srušen. Gledaj bine na pisti, odatle je pukovnik vedrio i oblačio... Ko da ga čujem, a ispod onih naočala munje sijevaju, hahaha
Sejo1969 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-05-08 Živinice BiH
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 15.05.16 21:14
Pozdrav svima novi sam na forumu i da se predstavim, zovem se Sead Šabić Dubrave Donje kod Živinica. Služio sam JNA u ovoj kasarnoj, stigao u Martu 1988 i cijeli vojni rok sam proveo tu. Bio sam u protivoklopnom vodu, nišandžija na beztrzajnom topu. Komandir voda je bio Niko Ivanović iz Tuzle a komandir čete potporučnik Mladenko Nikolić. Evo postavit ću par slika iz tog perioda i ako se ko prepozna neka se javi i da se čujemo. Na slici broj 1 sam ja, Slika broj 2: (Milan Grubišić sa lijeve strane iz Beograda i Anto Josipović sa desne strane iz Tuzle), Slika broj 3: (Besim Krasnići - Kosovo), i ja Slika broj 4: (lijevo) Azer Vorfaj iz Prizrena, (desno) Hasan Rustemaj - Kosovo, Slika broj 5: Nikola Štefanac, Nešo Urošević, Anto Josipović, Milan Grubišić, Azer Vorfaj, Besim Krasnići, Aziz Kovačević. Slika broj 6: Sead Mustafa, Branislav Jovanović, Jusuf Iseni, Nešo Urošević, i Desetar Bakrač Miodrag iz Nikšića
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 16.05.16 0:09
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
prijepolje Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-06-20
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.06.16 20:42
pozdrav za sve koji su sluzili u Surdulici a narocito za klasu avgust 1985 godine za prvu pesadijsku cetu kap Karaca Velji i por Savcic Dragan 5035/5 ja sam ostao ceo vojni rok u Surdulici i zadovoljan sam bio sam cata u prvoj pesadijskoj ceti i zadnja klasa koja je sluzila 15 meseci super je bilo kom kasarne pukovnik Stojan Rjkovic kom bataljona kap i klase Lazic ovom prilikom bi pozdravio forum i sve bivsepripadnike JNA i neke iz klase Cavic Predraga Fidahic Sevkiju Hasanicu Semira Pajaziti DZumidina Savic Bora Gerin drazena Sersen Milana
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.06.16 21:03
[You must be registered and logged in to see this link.],dobro dosao na forum!
Prašinar3 Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 09.10.16 16:07
SOHA (citat):
Pozdrav svima koji su sluzili JNA u Surdulici.Ja sam sluzzio 83. i bio sam u 2 ceti,u drugom vodu.zaboravio sam ime kapetana ,vodnik mi je bio jedan makedonac i to sam zaboravio.kad bi me neko podsjetio bio bi mu zahvalan. dobro se sjecam marša na Vlasinu u zimu i u ljeto ,bilo je tesko i nezaboravno.....a kako ce pjesadiji biti drugacije. Bio sam samo 7 dana na strazi u kasarni ,i hvala bogu 'što je kratko trajalo. spavaonica mi je bila u drugom paviljonu lijevo hodnikom pored šoški od oružja pa desna spavaonica Glancali smo onaj beton u hodniku do usijanja. bilo je desetara koji su se iživljavali nad nama gušterima .Sjecam se pomocnika mitrazesca u svom vodu malog hrvat je bio ,kad bi me ko podsjetio kako se zvao. u mojoj desetini sjecam se: Rubil Dragana koji je bio iz Koliba kod B.Broda ,Valjarević Ljubodraga koji je iz okolone Brusa-Srbija ,Andric Ivan koji je iz Tuzle .....hajde da se neko javi da dopuni nasu desetinu. Sjecanja naviru .....ali dosta se zaboravilo.. Zahvaljujem ""pioniru sfrj""sto nam je opisao kasarnu u Surdulici...
Vodnik Dragi Apostolovski.
đuka72 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-10-20
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 20.10.16 21:36
Zdravo svima. Ja sam služio u Surdulici 91/92. Bio sam u 3 četi i davao sam stražu na Vlaškom Dolu. Poslije sam radio na prijavnici. Komandant je bio Ćirković a zamjenik Tasić. Komandir čete je bio Pantić, a komandant brigade Usmijani Ivan. Meni je bio nadređeni bezbjednjak kap.Lukić.Prelijepa iskustva sve do januara 92 i odlaska na ratište. Ako ima neko da je bio u tom periodu u Surdulici neka se javi.
Živojin janković voli ovaj upis
broz Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2015-06-21
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 28.10.16 21:38
Sejo1969 (citat):
Pozdrav svima novi sam na forumu i da se predstavim, zovem se Sead Šabić Dubrave Donje kod Živinica. Služio sam JNA u ovoj kasarnoj, stigao u Martu 1988 i cijeli vojni rok sam proveo tu. Bio sam u protivoklopnom vodu, nišandžija na beztrzajnom topu. Komandir voda je bio Niko Ivanović iz Tuzle a komandir čete potporučnik Mladenko Nikolić. Evo postavit ću par slika iz tog perioda i ako se ko prepozna neka se javi i da se čujemo. Na slici broj 1 sam ja, Slika broj 2: (Milan Grubišić sa lijeve strane iz Beograda i Anto Josipović sa desne strane iz Tuzle), Slika broj 3: (Besim Krasnići - Kosovo), i ja Slika broj 4: (lijevo) Azer Vorfaj iz Prizrena, (desno) Hasan Rustemaj - Kosovo, Slika broj 5: Nikola Štefanac, Nešo Urošević, Anto Josipović, Milan Grubišić, Azer Vorfaj, Besim Krasnići, Aziz Kovačević. Slika broj 6: Sead Mustafa, Branislav Jovanović, Jusuf Iseni, Nešo Urošević, i Desetar Bakrač Miodrag iz Nikšića
Pozdrav Sejo,vidim da si iz Zivinica (okolina) samnom je sluzio Brcaninovic Nijaz iz Zivinica...dali mozda poznajes? pozz
aviss Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-11-11
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.11.16 2:14
Pozdrav svima. Služio u Surdulici Aprilska 1981/82 Pionirska inžinjerija pa Intendantski vod. [img:000c][You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
imberlan Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-11-11
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.11.16 19:35
prijepolje (citat):
pozdrav za sve koji su sluzili u Surdulici a narocito za klasu avgust 1985 godine za prvu pesadijsku cetu kap Karaca Velji i por Savcic Dragan 5035/5 ja sam ostao ceo vojni rok u Surdulici i zadovoljan sam bio sam cata u prvoj pesadijskoj ceti i zadnja klasa koja je sluzila 15 meseci super je bilo kom kasarne pukovnik Stojan Rjkovic kom bataljona kap i klase Lazic ovom prilikom bi pozdravio forum i sve bivsepripadnike JNA i neke iz klase Cavic Predraga Fidahic Sevkiju Hasanicu Semira Pajaziti DZumidina Savic Bora Gerin drazena Sersen Milana
Nabroja si sve osim mene... Hase je bija ćato koliko se sićan pa me podsjeti ko si, vodnik-stažo mog voda Češljić Zoran, s Pajazitijem smo se uredno opijali po birtijama (D&D ako se ne varan, Lovac, Hotel Srbija), a ludog Gerina ne mogu nikako locirat i pronać, ne znan ni je li živ a koje smo pizdarije izvodili, pa Makedonac Dobre Parizov... Strefilo me kad san naletija na ovaj forum... Jel Čavić ono bija iz Travnika? I za kraj, pogodi koji san... Pred kraj obuke završija san u vojnu bolnicu u Nišu tako da san propustija prekomandu, pa san po povratku osta u Surdulici do kraja vojnog roka...
imberlan Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-11-11
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 16.11.16 20:22
kerovođa zgb (citat):
bio u Surdulici mislim august 84 ili 85 .3 četa kod Usmianija ,3 vod pješadija naravno " bezbednjak " Lazić od svih oficira naj niži , kad na telefon nazuve puky Rajkovići - Usmiani i ostali digli se u stav mirno i popravljali kapu .dok s njim pričaju .. neki vodnik ..???.Suljo . Čato bio Kopestenski Dragan , desetari Presečki , Kapić , Vuković iz Splita ( naravno zvan Splićo ) ...Stažo -Kušec iz Križa u Hr.Neki likovi iz voda :-Pejčinović Branislav iz Sarajeva, Karačić Amir iz SA, Lamza Robert iz ZGB , Husejnović Safet iz Olova ,Tomašević Predrag iz KA ..Kava Ivan ??Čeljalj Sokol ...Zadravec ...Štante Aleš iz Ptuja Večinu sam proveo na straži u Vladičin Hanu gdje sam bio kerovođa .Psi Buco , Faza , Nela ... Nekad vožnja kamionom u surdulicu u kantinu i na kupanje .Bili smo stara vojska i da se ne dosađujemo dok ne dođu gušteri u 1 ili 2 mjesecu peremo kamione na potoku na -5 ili više , i kad polijemo vodom kamion udaramo šibama na se ne smrzne...Ložač na objektu bio Anto - mislim da je Kovačević iz Tuzle .Sječam se i nekog Terzića iz Bg --sve je skupljao ., zastavnik Tešić naj jači lik doslovno čeka penziju , ali godinama . Umivanje i pranje čizama na potoku koji ide iz ribnjaka kroz zidani kanal kroz kasarnu , skupljanje brezovog lišća u jesen , drnč za ručak ..ako se netko nečeg sjeti bit će mi drago da to podijelimo .
Spominješ Vukovića iz Splita, onda si bija august '85. Ja san bija prva četa, a spomenuti Zoran Vuković (točnije, iz Krila Jesenica kod Splita) s tobom u trećoj. Po prirodi posla vidimo se često, evo baš i jutros. Nama su pričali da je to kažnjenička kasarna (u koju oficire bacaju po kazni kad nešto uprskaju), pa su nam rekli da je Usmiani tu bačen jer je udarija nekog vojnika. Ludi pukovnik komandant kasarne ima je neki fetiš prema ružama, znam da je za moje službe njih održava jedan Vukorepa (čak moj dalji rođak ), pa je svako malo dobija neke manje dopuste. Ima tu miljun bizarnih priča, ali vidin da je forum malo zamra, pa se javin ako opet oživi... Javit ću se na mail ovom forumašu koji kaže da zna šta se izdogađalo sa svim oficirima iz te kasarne... Moglo bi bit zanimljivo štivo...
sumarns Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-11-23 DOB : 52 novi sad
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.11.16 13:41
da istina da je bila kaznena kasarna ali za staresine,sluzio novembar 90/91 glavni kuvar,staresina stariji vodnik prve klase biso feho i kapetan trupec dusan
sumarns Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.11.16 13:49
lacoš (citat):
Miloše dobrodošao na forum! Drago mi je da ti se sviđa forum.Priključi se i učini ga još boljim
druze izgleda da sam ti ja punio te manjirke sa klopom novembar 90/91 glavni kuvar
sumarns Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.11.16 14:06
Uča71 (citat):
Pozdrav za malo starije kolege iz iste VP 5035. Samo mala ispravka druga strele, KIK Ivan Usmiani je bio komandant pešadijskog bataljona septembar 90/91, on nije napustio JNA, već su oficiri hrvatskog, albanskog i dr. koji su to hteli podneli zahtev za otpust u leto 91. Među njima je bio i zamenik komandata bataljona Karača Velji, koji je u to leto sa drugima napustio službu. Gde je završio -to ne znam. Kapetan IK Usmiani je i dalje bio na pomenutoj dužnosti, a ako je bitno on i nije Albanac, mislom da je Slovak. Ali to i nije važno, on je dobar čovek iako sam bio jednom na raportu kod njega, sticajem okolnost, a završilo se sa tim da mi je rekao, licem u lice sa razdaljine od, bukvalno, 10 cm : JA TEBE VOLIM, DRUŽE VOJNIČE! Inače, mislim da je ova oficirčina, u najboljem smislu te reči, i dalje u Surdulici, ili ima stan tamo, jer se u imeniku može naći njegovo ime. Nadam se da nisam bio opširan, život, doživljaje, događaje čine ljudi a pomenutog niko neće zaboraviti iz Surdulice.
glas mu je bio kao iz bureta
sumarns Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.11.16 14:21
humić (citat):
Soha
gradjansko lice stosic ili stole kako smo ga zvali je bio ziva legenda
aprilac Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-11-22
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.11.16 22:17
setis (citat):
ja sam služio u surdulici od 7.01 1981 kao minobacačlija 82mm kasnije sam otišao u prekomandu u intedantski vod radio sam u magacinu u kuhinji kod zastavnika 1klase miloševiča
znači bio si kada i ja u MAB-u, ja sam se skinuo 21.08 1981 bio u komandnom vodu pot.Filipović Bruno
Uča71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2014-01-09 DOB : 53 Užice
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 24.11.16 22:08
sumarns (citat):
da istina da je bila kaznena kasarna ali za staresine,sluzio novembar 90/91 glavni kuvar,staresina stariji vodnik prve klase biso feho i kapetan trupec dusan
u isto vreme je u kuhinji bio i kuvar Jovica M. takođe iz NS! Odličan drug-koliko sam pojeo samo punih tanjira ćufti...!
acopd Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-12-01
Naslov komentara: Centrala 1990/1991 01.12.16 23:00
Pozdrav
Klasa septembar 90/91. Vod veze, "radio" na centrali... Ima li koga?
vojnik zele Gušter
BROJ POSTOVA: : 14 ČLAN OD: : 2016-12-11
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.12.16 20:01
nešo (citat):
Pozdrav svima, Ja sam služio u Surdulici ,aprilska klasa 84 god. kod poručnika Jeftića, i vodnika Stankovića.Sjećam se poručnika Jan Čipkara ,prava faca. Sa mnom u klasi je bio Dobrica iz Niša. Nas dvojica smo jedini došli sa fakulteta u vojsku i bili smo najstariji. Kasarna je bila puna ruža, a pukovnik,komadant kasarne,ako bi ujutro našao polomljenu ružu odmah bi pravio smotru.Ja sam bio na raketama POLK.Volio bih da mi se javi Dobrica ili neko iz te klase.
Pa gospodine(ili druze) mi smo bili u istoj spavaoni od tvog dolaska do 06/1984(mog odlaska).Ja sam klasa 01/1984 POC kod por Jeftica,BST,pomocnik nisandzije.Mislim da je tebi desetar mogao biti Vukovic Joco???ili neko drugi iz klase 10/1983.U to vrijeme cato je bio Mirkovic Zoran(bliza rodbina od generala Mirkovica). Mozda se sjesas desetara iz moje klase,Zdravkovic Vitomir(grebator-popio je cebovanje),mislim da je bio jos Nuhanovic(imena se ne sjecam) ,a od starije generacije mozda Tigeli Andrej,Aljic Mirzet???Neki trpezarci iz moje klase,Vuko Bozo,Vehbija???? Pa napisite cega se sjecate.
vojnik zele Gušter
BROJ POSTOVA: : 14 ČLAN OD: : 2016-12-11
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 12.12.16 5:53
akilele (citat):
Veceras sam ponovo bacio pogled na ovaj forum. Od mog javljanja pre godinu dana video sam nove komentare. Pa evo da napisem o necemu sto je vezano za moj boravak u surdulickoj kasarni 86-87. Inace zovem se Aleksandar Pavlovic. Ruze i travnjaci koji su me docekali u kasarni valjda su trebali da psiholoski uticu na novopristigle vojnike. Shvatio sam kasnije da su te iste ruze i travnjaci negovani na muci vojnika. Suze znoj i prvi red kramp drugi red lopate postala je svakodnevnica. Mozda mi taj boravak u kasarni ne bi toliko tesko pao da nije bilo incidenta koji me zadesio par meseci nakon pocetka sluzenja v. Roka. Naime uradio sam nesto sto do tada u toj kasarni nije bilo bas uobicajena stvar i moglo bi se reci svojevrsna jeres. Kad mi je tadasnja devojka dosla u posetu bio sam sa njom dva dana a onda sam pao na njene suze seo u autobus ogrnuo se palestinskom maramom koju je nosila i posao sa njom kuci za Beograd. Naravno telegram je stigao pre mene pa me je cale kasno uvece poslao nazad. Ali bilo je kasno. U kasarni je vec bila uzbuna a u 6 ujutru me je u kancelariji cekao Usmiani Ivan. Tada je u besu bacio stolicu na mene sutnuo sto i obecao da ce mi vojska biti pakao. Uneo mi se u lice i rekao NECU DA TI JA TITRAM JAJCA. To je bas voleo da kaze.Tako je i bilo. Usledilo je javno zigosanje pred celom kasarnom. Pred svim vojnicima. Rajkovic mi za primer ostalima izrice 20 dana zatvora. I ono sto ide sa tim. Produzenje. Tereni. Dupla obuka. Itd. Ako moj kapetan Usmini prati forum ipak hocu da mu se ovom prilikom izvinim jer znam da mi je verovao a ja sam izneverio njegovo poverenje. Drago mi je sto smo smo se ipak rastali kao prijatelji. Uzgred da se zna. Ta velika ljubav zbog koje sam na kratko dezertirao i danas je moja supruga. Cesto se setimo tog dogadjaja i slatko se nasmejemo. Samo da se zna. Ni danas se ne kajem zbog toga i opet bih isto ucinio. I da. Voleo bih da se ponovo sretnem sa Ivanom. Naravno i sa nekim ko je bio samnom u ceti u vodu. Neko je u jednom komentaru pomenuo naseg potporucnika. Bio je iz nekog sela pokraj Kraljeva. Posto imam neke rodjake iz okoline Surdulice saznao sam da je on poginuo kod Vukovara. Imali smo i nekog oficira po ugovoru mislim da se zvao LJORI MUSTAFA. Smesan lik. Napustio je vojsku pre mog skidanja. Bio je sa Sar Planine. Mojih klasica se secam ali imena sam pozaboravljao. Bio je neki Dukic Frano., bio je jedan splicanin Sreckovic Dusan. Umro je par godina nakon vojske. Secam se nekog Catic Enesa. Imam jednu zajednicku fotografiju. Pozdrav. Javicu se ponovo
Ljori Mustafa je bio komandir karaule Slavce u rejonu Bosilegrad 1984/85.
djuraneli Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2016-12-23
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.12.16 0:28
Ja sam sluzio vojni rok 91/92...vozac komadanta Cirkovica.....druga ceta kap,Radomir Jovic
Goran Jelic and Živojin janković vole ovaj upis
djuraneli Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 23.12.16 0:36
sumarns (citat):
humić (citat):
Soha
gradjansko lice stosic ili stole kako smo ga zvali je bio ziva legenda
slazem se u potpunosti...
sajo Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-01-11
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 11.01.17 19:45
ja sam sluzio vojni rok u Surdulici,klasa avgust 84,treća četa,prvi vod,kom.voda bio aktivni vodnik prve klase Nikolić,komandir čete Usmiani Ivan,obuka 4 mjeseca,pa kurs za desetara,ostao cijeli vojni rok u Surdulici,kao komandir prvog odjeljenja prvog voda u trećoj četi,logovorao tri puta na Vlasini,jednom kao gušter i dva puta kao desetar,sjećam se nekih drugova,Čavkić iz Bihaća,Kapić Sead ,Djekić,Vuko iz Lazarevca,zaboravio sam mu prezime,zajedno se skinuli iz vojske,ne mogu se sjetiti nikoga više,pogotovo mlade vojske koja je dolazila na obuku,većinom su išli u prekomandu na granicu,ostajali su desetari,vozači i ćate.Moja sjećanja su lijepa iako je bila obuka teška,pogotovo logorovanja na Vlasini,i ona velika vjezba pri kraju mog vojnog roka,gdje je učestvovalo i još jedinica iz drugih kasarni.Ako ima nekoga iz ovog vremena kada sam ja bio u Surdulici neka se javi,volio bi da se čujemo gdje su ,šta rade,jesul zivi i zdravi,
Barbarosa voli ovaj upis
dubravkoB. Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-01-12
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 12.01.17 13:32
pozdrav, ja sam služio u Surdulici 82,desetar,minobacač 82 mm. Slabo se sjećam imena.
Slobodan Kruševac Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-01-28
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 28.01.17 12:49
Pozdrav svima, ja sam bio u Surdulici u odelenju veze od marta do septrmbra 1997. Komandir odelenja je bio zast. Srećko a komandir centra veze je bio p.por. Zrdavić Obrad. Pored mene su bila još 4 redovna vojnika i tri ugovorca. Komandant kasarne je bio neki potpukovnik Đurasović vrlo gadan čovek, a ako ga se neko seća može da potvrdi. akoje neko bio u tom periodu voleo bih da se javi, ili ako neko zna nešto o gospodinu zdraviću neki kontakt voleo bih da ga kontaktiram hvala.
Vladan Djordjevic Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-01-29 DOB : 62 Vrnjacka Banja
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 29.01.17 16:57
Zemunac (citat):
Da li je istina da je ovo bila kaznena kasarna ? Moj klasić,staža iz Bileće je bio ovde u prekomandi.
Voleo bih da pročitam utiske vojnika koji su ovde služili vojni rok.
Pozdrav svima, bio sam u VP 5035 od 10. oktobra 1981 do kraja maja 1981, godine. Vodnik je bio Gladisev Miodrag a Kdir cete porucnik Karaca Vellji. Secam se sledecih vojnika, Vasiljevic Dragan Beograd, Bzik Sinisa Zagreb, Strazicic Ivica Dubrovnik, Pervan Ivo Maglaj, Jozicic Dragan Pariz. Bilo je dosta momakka koje sam zaboravio, proslo je 36 goidna....Ja sam Vladan Djordjevic iz Vrnjacke Banje, ako se neko seca neka se javi,.......
djuraneli Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 07.02.17 23:10
đuka72 (citat):
Zdravo svima. Ja sam služio u Surdulici 91/92. Bio sam u 3 četi i davao sam stražu na Vlaškom Dolu. Poslije sam radio na prijavnici. Komandant je bio Ćirković a zamjenik Tasić. Komandir čete je bio Pantić, a komandant brigade Usmijani Ivan. Meni je bio nadređeni bezbjednjak kap.Lukić.Prelijepa iskustva sve do januara 92 i odlaska na ratište. Ako ima neko da je bio u tom periodu u Surdulici neka se javi.
Pozzdrav...i ja sam tada sluzio,druga ceta prvi vod..kapetan Radomir Jovic...kasnije sam vozio komadanta kasarne Cirkovica...pozzz.
prijepolje Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-06-20
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 01.03.17 17:11
pozdrav za sve clanove nekadasnje jna i sve koji su sluzili u Surdulici.Pozdravljam klasu avgust 85 Prva pesadijska ceta 5035 kroz 5 kap Karaca i por Savcic .Ostao sam cjeli rok bio sam zadnja klasa koja je sluzila 15 mjeseci .Pozdravljam Tumbul Namka razvodnik cata ,Hase semir isto cata,Gerin Drazen,Cavic Predrag desetar ,Sersen Milan,Smije Renato, Zilic Hrusto,vidim da se u nekom predhodnom komentaru javio neki iZ dalmacje koji je bio u bolnici u Nisu cudo nepoznaje sve koji su bili cjeli vojni rok u prvoj ceti,Tumbul Namko razvodnik prvi cata avgustovske klase dobar covek pravi drug jaran ali nezgodan i opasan gledao sam jednom ispred kupatila zakacio sa dvojicom verujmi nula su bili za njega i jednom Namko i Gerin zajedno protiv nekih sa cetinja razvalili su ih ,zatim Cavi prava raja pravi drugar,Smoje Renato drugar pravi miran neprica puno,Szrsen slovenac pravi drug,Zilic Hrusto odlican drug,Hasanica jeste cata ali posle Tumbula koji je uzivao veliko poverenje por Savcica ,Klaso javi se POZDRAVLJAM I SAVIC BORA BAKOC DRAGANA PAJAZITI DZUMIDINA PUCURICU SUADA FIDAHIC SEFKIJU I SVE OSTALE IZ PRVE PESADIJSKE CETE
janez99 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-06-07
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 07.06.17 10:14
humić (citat):
Služio sam vojni rok u Surdulici klasa septembar 1989/90, vod veze, komandir voda kap.Stevo Antonić vodnici Stanković, Zdravić i Milanović. Ako ima neko iz tog vremena neka se javi.
ja sam bio u Surdulici 82/83 - vod Veza. Bio sam vozač u vodu. Ima li ko neki kontakt od Steva Antonić? Volio bih ga kontaktirati. Tražim i Živković Dragana, koji je živeo u Skoplju. Svim "borcima" puno pozdrava iz Slovenije.
Mujdin Ismaili Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-11-17
Naslov komentara: Ja sam služijo vojni rok 1987/88 artilerija haubica 122 mm Dolžina 30 J 10.06.17 21:36
Zanima me dali ima na tem forumu nekoga iz moje baterije komandir baterije je bio kapetan Boričič Slavko ,njegov zamenik vodnik Vlado Vrbanac . Stvarno imam lepe uspomene ,prava vojska dobri prijatelji
Sječam se imena posameznika Vrabec Mario ,Selič Nihad Nikolovski Zoran,Tomaž Romih, Terzić,Čazimi Kafič u gradu D&D _zakon pijančevanje Pozdrav iz Ljubljane Generacija 1987/88 Artilerija - haubica 122mm
Andrej Kerpan voli ovaj upis
Hashim Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-07-02
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 07.07.17 23:29
Pozdrav septembarsku Klasu 1988 / 1989. Druga Ceta PrVi vod. Kapetan Jovic Radomir komandir voda Lukic Radisa.
mić1980 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2018-01-13
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 13.01.18 18:54
slucajno sam dosao na ovaj forum,prepoznao meni drage ljude...pozdravio bih moje prijatelje iz JNA. : catu Brodarica,ja sam ga zamijenio kada se on razduzio,zatim g-dina Sefu Kerima ,cije ime sam takodjer prepoznao.Pozdravio bih kompletnu septembarsku klasu1988. kao i Martovsku 1989...ako se pronadju ljudi sa prezimenima:Kečić(Šukrija) Gudzevic(Zahir),Čankovic(Elvis) Gelemanovic(Damir),Vukoja (Ivan),Nebojša Ćale iz BG,Dalić Marinko iz Osijeka....pozdrav od Mladena Mićića iz Zûricha...PS.Zelim svima vama da vas prati steca i dobro zdravlje!
blte Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2018-02-03
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 03.02.18 13:51
Pozdrav. Ima koga ovdje koji je služio vojni rok od maj 1990 u Surdulici. Kasnije sam išao na karavlo Simpo kod graničnega prelaza Ribarci. To je bilo prije pod Bosilegrad.
elviscankovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2018-08-14
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 15.08.18 12:03
ĆatoZg (citat):
Ispravak, Nikolina Jakimov bijaše potporucnik (malo su se zaboravili cinovi ipak je prošlo 25 godina), potpukovnik je bio Cirkovic, stric klase iz Novog Pazara, zaboravio ime. :-) Gdje je moja klasa sada? Petrovic, Okorn, Leudar, Stajic, Sefa, Dalic, o Bože, bila 2 voda, face tu, ali imena... Ima nekog???
Ti si bio ćato kod Mešića generaciju prije mene Ja sam bio martovac 89/90
elviscankovic Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 15.08.18 12:05
slucajno sam dosao na ovaj forum,prepoznao meni drage ljude...pozdravio bih moje prijatelje iz JNA. : catu Brodarica,ja sam ga zamijenio kada se on razduzio,zatim g-dina Sefu Kerima ,cije ime sam takodjer prepoznao.Pozdravio bih kompletnu septembarsku klasu1988. kao i Martovsku 1989...ako se pronadju ljudi sa prezimenima:Kečić(Šukrija) Gudzevic(Zahir),Čankovic(Elvis) Gelemanovic(Damir),Vukoja (Ivan),Nebojša Ćale iz BG,Dalić Marinko iz Osijeka....pozdrav od Mladena Mićića iz Zûricha...PS.Zelim svima vama da vas prati steca i dobro zdravlje!
Pozdrav Mičiću ! Sjećam te se iako je bilo sad veš podosta davno. Sad sam se sjetio i ćate Brodarića Sjećam se Sefe, Gelemanovića, Vukoje, Kečića...
elviscankovic Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 15.08.18 12:07
kerim sefa (citat):
pozdrav svima1989-90 surdulica mart,kapetan Meśić,ćato zg,persiko,dzindo,okorn,kecić......,topografska jedinica mirno,a samo dvoje smo bili ja i čanković elvis,vujovic nebojsa aleksandar ?,pa desetari iz bg i pozarevca
Pozdrav Kerime! Kad se sjetim tebe prvo se sjetim tvog radija! Svako jutro
elviscankovic Gušter
Naslov komentara: Re: SURDULICA VP 5035 15.08.18 12:08
kerim sefa (citat):
pozdrav čato,ovdje Kerim Sefa Skopje,pozdrav svima,čato,Persiko,Okorn,Mičić,Krulc duo,Mundzer,stajić,glišič,čankovič,Musliu.......,vlasinsko jezero bilo je dobro kopanje kanala,kad je kapetan Mešič mjerio deset metara ali njegov korak metar i po,kopati bez lova hahahaha.
A ovo vlasinsko jezero i kopanje kanala mi je onako najdraža uspomena iz jna