FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.

Go down 
+8
Zemun91
dhos
Proteinko
veter
Pegaz
damir1968
purger
zeljkogc
12 posters
AutorPoruka
zeljkogc
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2013-03-31

KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Empty
KomentarNaslov komentara: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeSun 31 Mar 2013 - 0:35

Ima li neko na forumu da je bio u pješadiji u Sinkovcima,septembarska klasa 1986 godine,ja sam bio u trećoj četi.
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeSun 31 Mar 2013 - 0:36

Zeljkogc dobrodošao cheers

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 13
ČLAN OD: : 2014-04-29
M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeTue 29 Apr 2014 - 18:32

Sasvim slučajno sam našao ovaj portal, možda ga prati netko iz generacije 'septembar 1987' iz tenkovske jedinice kapetana Sejfe Šarića!
Iako je od tada prošlo više od 25 godina, sjećanja na dane provedene u Leskovcu su još uvijek živa!
Pozdrav svima,
Damir (Rijeka)
Na vrh Go down
Pegaz
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2014-12-23

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeTue 23 Dec 2014 - 10:03

Pozdrav, Damir!

I ja sam na forum uletio sasvim slućajno. 
Klasa septembar 1987, pešadija, 1. četa, 1. vod, 1. mitralješko odelenje. Bio sam nišandžija PM 7.9.
Posle 4 mjeseca otišli smo u prekomandu u Bosilegrad na bugarsku granicu.

Nažalost, nisam bio tenkista, ali sam vidio tenk jednom u pogonu, kad smo bili na obuci u rovu a tenk je sa punim gasom zavozio preko rova pored nas. Onako, da se vojska navikne. Jezivo!!!

Pozdrav svima,
Pegaz (Ljubljana)
Na vrh Go down
veter
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-01-12

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeMon 12 Jan 2015 - 7:10

i ja sam sluzio na donji sinkovac klasa 86 komandir cete Milic Pajo.....volio bih se cuti sa klasicima....Posle obuke bugarska granica komanda GO Surdulica ....karaula Vlasotinackih brigada...ako ima ko nek se javi
Na vrh Go down
zeljkogc
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeThu 15 Jan 2015 - 7:46

Pozdrav za sve , posebno za klasića iz 86*.
Ja sam služio u trećoj četi pješadije, treći vod (stari paviljon) komandir  kapetan Jovanović Dragan.Poslije obuke , prekomanda u Bosilegrad, pa na karaulu Sušica(komandir Krstić Budimir).Lijevo od Sušice je bila karaula Izvor(komandir neki mađar Fišteš) a desno Dževa(komandir pporučnik Nebojša , prezime zaboravio).
Na vrh Go down
Pegaz
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2014-12-23

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeFri 16 Jan 2015 - 15:53

"Alo Ploča, javi se! Cernik, iskljući se!"

Zeljkogc, pozdrav i tebi! Kako izgleda sledio sam tvoj put, ali godinu kasnije! Iz Leskovca produžio sam u Bosilegrad na karaulu Sušica (vodnik Krstić), od otprilike 15.1. do 16.9.1988.

Snaš li ti Smriku, mesara iz Zenice? On se skinuo kad smo mi došli.

Sečaš li se čika Sime, i šta on to poručuje? Smile

Konačno neko da zna za Sušicu...!!
Na vrh Go down
zeljkogc
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeSat 17 Jan 2015 - 22:40

Pozdrav za Pegaza,
pa da to je išlo odprilike ovako "Alo, Idol 145 (major Milunče Petrović) ovdje Ploča 80(ja-zkkm zamjenik komandira karaule, inače Krstić je bio Ploča 20).
Maravno da se sjećam Smriko Mirsad, mesar iz Zenice plav , momčina, meni je bio ok, sa njim su bili Maleš Drago, Pobrić Stanko -Tomislavgrad, Jokić Jovan -Tuzla,bio je i desetar Šop iz Grdiške -maljutkaš.
A Krstić je bio posebna priča, bio je pola žena pola baba-nula od oficira.Možda si zatekao i jednog šiptara Hitaj Enver.
poz
Na vrh Go down
Proteinko
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2014-02-09

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeSat 4 Apr 2015 - 1:06

86/sept.bestrzajac top,sinkovac,karaula slavce,Fiki,hercegovac,kerovoda,Pas Djeki,selo Izvor.....itd..............Facebock "karaula slavce"dobro dosli
Na vrh Go down
dhos
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2015-04-14

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeWed 15 Apr 2015 - 21:42

septembarac 87/88 Leskovac 2. četa , 1. vod , kapetan Zeneli Jahir ... kasnije karaula Vlasotinačkih brigada KK Časlav Mišić.
Pegaz vi ste bili na katu ako se dobro sjećam.. mi u prizemlju ljevo zadnja spavaona. Inače za Leskovac me nevežu baš neke uspomene ali karaula je druga priča
Na vrh Go down
veter
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-01-12

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeMon 22 Jun 2015 - 19:30

samo da pozdravim proteinka ....pa zar ja i ti nismo onda bili u istoj ceti kod Milic Paje jer smo bili u istoj klasi ,desetar nam bio onaj slovenac Mihelic ja mislim da se tako preziva....javi se da malo pricamo...
Na vrh Go down
Zemun91
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-09-24
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeThu 24 Sep 2015 - 15:21

dhos (citat):
Inače za Leskovac me nevežu baš neke uspomene ali karaula je druga priča
 Jbg, ružan grad, ali pomisli gde si sve mogao da budeš u SFRJ.

Inače, neko vreme je k-dant kasarne bio moj komšija iz LE, puk. Lazarević
Na vrh Go down
Zemun91
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-09-24
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeThu 24 Sep 2015 - 15:26

A inače sam kao izviđački aktivista (ne u JNA, nego ona civilna (doduše prilično militarizovana organizacija gde je bilo riba) sarađivao sa komšijom k-dantom kasarne, kada su mnogi vojnici u zajedničkim akcijama na principima ONO i DSZ upoznali i drugo lice Leskovca, koje im je, nadam se, prekratilo neke vojničke muke...
Na vrh Go down
biskup
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2013-08-23

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeMon 16 May 2016 - 22:07

veter (citat):
i ja sam sluzio na donji sinkovac klasa 86 komandir cete Milic Pajo.....volio bih se cuti sa klasicima....Posle obuke bugarska granica komanda GO Surdulica ....karaula Vlasotinackih brigada...ako ima ko nek se javi
sjecas se desetara biskupovica drugi vod kod osmana ahmetspahica
Na vrh Go down
Sinkovac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-11-22

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeTue 22 Nov 2016 - 18:25

zeljkogc (citat):
Ima li neko na forumu da je bio u pješadiji u Sinkovcima,septembarska klasa 1986 godine,ja sam bio u trećoj četi.
Zdravo. Druga četa, Zeneli Jahir - kdir čete, Legin Mladen - kdir 1. voda, Srboljub Urzikić - kdir 1. odelenja. Ostao do kraja vojnog roka kao kdir odelenja i zamjenik kdira voda.

Karaula13 voli ovaj upis

Na vrh Go down
Sinkovac
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeTue 22 Nov 2016 - 18:28

veter (citat):
Zdravo. Jel se sečaš druga Kozamernik Grega. On je služio u to doba kod Paje.
Na vrh Go down
Sinkovac
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeTue 22 Nov 2016 - 18:32

Zdravo. Tražim druga - septembarca 1986 Ramić Mirsada, koji je posle obuke otišao negdje na granicu. Zbog bolovanja od mesec i po nismo se pozdravili i nikad nisam saznao gdje je otišao.
Na vrh Go down
zeljkogc
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeSun 1 Apr 2018 - 22:17

Sinkovac (citat):
zeljkogc (citat):
Zdravo. Druga četa, Zeneli Jahir - kdir čete, Legin Mladen - kdir 1. voda, Srboljub Urzikić - kdir 1. odelenja. Ostao do kraja vojnog roka kao kdir odelenja i zamjenik kdira voda.
Zdravo poslije "sto godina" odsustva sa foruma.Ako se sjećam Zeneli je bio u zastavnom vodu , na zakletvi, a ako još pamćenje radi Legin je bio stažo, i strašno nezgodan kad je bio dežurni bataljona, u grad da izađeš kad je on dežurni -moraš biti najmanje gardista.
Ja sam u poslednjem minutu izbjegao ostanak u kasarni , i otišao na granicu.

Karaula13 voli ovaj upis

Na vrh Go down
vojowr
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2019-08-24

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeSat 24 Aug 2019 - 17:33

Dragi prijatelji, zao mi je da sam tek sada naleteo na ovaj forum i da se malo potsetim vojskovanja. Nadam se da ce biti jos upisa u ovaj forum. Dragi moji gusteri i fazani koji ste do sada pisali, da vas pozdavi dzomba iz oktobarske klase 82 godine, prva ceta, mitraljesko odelenje (nisandzija na sarcu), k-dant je bio Levarski (?valjda). Proslo je dosta vremena a i ja nisam bio nas mlad kada sam otisao u vojsku, pa sam zaboravio dosta imena od saboraca. Bila u dvojica iz Mostara Golub Zarko i Tihomir Mucibabic koji su otisli na granicu (ja sam ostao do kraja u LE) nadam se da su dobro posle ovih sr... koja su nas zadesila. Pa eto za sada toliko, nadam se da ce se neko javiti. Drugarski pozdrav.
Na vrh Go down
Karaula13
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2021-05-19
M(j)esto Saraevo

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitimeWed 19 May 2021 - 6:09

Sinkovac (citat):
zeljkogc (citat):
4. odjeljenje (mitraljesko). Dužio postolje za PM.
Petrović Anđelko, Grbić Dragan, Soldan Srećko, Srenić Dragan, Jušić Rašid, Hovnik Peter, Gugić Predrag, Buljić Isaf, Stanković Miodrag, Paldija Semir, Radovanović Igor, Bajrić Senaid, Gašpar Josip, Popović Željko, Milčev Dragi, Ramić Mirsad, Pešić Tomislav, Grbić Anton, Hadžagić Jasmin, Korošec Vlado, Šinkovec Anton, Redžepi Orgovan, Pavlović Pavle, Mamužić Marijan, Buljanović Miroslav, Marković Pero, Komić Damir, Lovrenović Mato, Magdić Milan, Grizelj Mario, Šljivić Dragoslav, Mehmedi Muhamed, Kavazović Damir.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.   KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986. Icon_minitime

Na vrh Go down

KASARNA SINKOVCI LESKOVAC KLASA SEPTEMBAR 1986.
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Leskovac, kasarna 'Južni logor', klasa septembar 91/92, predislokacija iz Skoplja 'Gjorče Petrov'
» Leskovac 'Kosta Stamenković' klasa septembar 1987
» Leskovac 'Kosta Stamenković' klasa novembar 1984/85
» Kasarna u Baru septembar 1986.
» Karaula VP 2515 - bugarska granica