FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-02-28 Banja Luka
Naslov komentara: Pitanje... 01.03.13 22:15
Pozdrav ! ... Ja sam Milos iz Banja Luke i imam 19 godina... Ono sto me jako zanima je kako da konkurisem za 63 padobransku brigadu. Da li mi neko moze reci od starijih ljudi koji su imali iskustva sa vojskom, kakva je procedura za 63. padobransku brigadu i da li je tesko upasti ???
Vojnik Graničar voli ovaj upis
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Pitanje... 01.03.13 22:18
Dobro ti dosao na forum Djuka BL. Ovo je forum bivsih pripadnika JNA, tako da clanovi foruma bi mogli da ti daju informaciju o toj 63. padobranskoj do 1991. Kako je posle toga pa i danas moraces da se raspitas na nekom drugom sajtu. No. ako si pregledao forum mozes i da nam se pridruzis Poz.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 21:19
djukaBL (citat):
Pozdrav ! ... Ja sam Milos iz Banja Luke i imam 19 godina... Ono sto me jako zanima je kako da konkurisem za 63 padobransku brigadu. Da li mi neko moze reci od starijih ljudi koji su imali iskustva sa vojskom, kakva je procedura za 63. padobransku brigadu i da li je tesko upasti ???
Koliko sam ja upoznat (prateći događanja u susjednim OS) ti pitaš za nešto što ne postoji. Naime Specijalna brigada VS ustrojena je 29. rujna 2006. godine preustrojem i objedinjavanjem 72. specijalne brigade, 63.padobranske brigade, dijelova 82. pomorskog centra i protiv terorističkog odreda Kobre. U sklopu te brigade osim drugih ustrojbenih cjelina egzistira 63. padobranski bataljon. I nije mi jasno kako bi ti iz jedne države bio pripadnik oružanih snaga druge države.
_________________ Semper Fidelis
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 21:53
Pukovniče, na ovo vam moram odgovorit. Na potpuno isti način na koji neki momak iz Hercegovine može postat pripadnikom OS RH. Imaju državljanstvo, obostrano, i jedni i drugi, koji to žele. Detalji nisu bitni, jer je ostvarivo.
Vojnik Graničar and Doktor Živago vole ovaj upis
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 22:20
Max Blitz (citat):
Pukovniče, na ovo vam moram odgovorit. Na potpuno isti način na koji neki momak iz Hercegovine može postat pripadnikom OS RH. Imaju državljanstvo, obostrano, i jedni i drugi, koji to žele. Detalji nisu bitni, jer je ostvarivo.
Ajde pažljivo pročitaj što piše u Natječaju MO Uprave za ljudske resurse:
Oglas za prijam kandidata za vojnike/mornare:
Osim navedenih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i slijedeće uvjete: - da su odslužili vojni rok u Republici Hrvatskoj (muškarci), - da imaju isključivo državljanstvo Republike Hrvatske, - da imaju srednju stručnu spremu, - da nisu stariji od 27 godina (prednost imaju kandidati do 22 godine), - da ispunjavaju ostale uvjete propisane Zakonom o službi u OSRH
Ovo boldano kaže da NEMA dvojnog državljanstva
Ostali uvjeti i sastavnice oglasa: Uz prijavnicu potrebno je priložiti domovnicu, rodni list, uvjerenja o prebivalištu i nekažnjavanju, svjedodžbu/diplomu i ostale dokumente tražene ovim oglasom. Rodni list i uvjerenja o prebivalištu i nekažnjavanju ne smiju biti starija od 6 mjeseci.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 22:24
Ok, onda uzme samo jedno državljanstvo, kao da je to neki problem... Ne kužim vas nekad.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 22:25
Ajd dobro, dečko je mlad i zalutao s pitanjem - niti prvi niti zadnji. Što se mene osobno tiče neka svatko služi tamo gdje mu je po pravilima i natječajima službe dozvoljeno.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 22:31
Ne poznajem nikoga iz Hercegovine koji nema RH državljanstvo, a znam ih dosta. Ali stvarno nije tema. Ovaj dečko iz Banja Luke je sasvim dobro pitao, možda oni mogu i s dvojnim. Ili ima samo ovo koje mu treba i sve riješeno.
P.S. I dobio sam pojašnjenje na PP da u VA Republike Srbije mogu i državljani BiH, bez problema, samo sa svojim oznakama VRS i OS BiH, tako nekako, nije bitno.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 23:29
Max Blitz (citat):
Ne poznajem nikoga iz Hercegovine koji nema RH državljanstvo, a znam ih dosta. Ali stvarno nije tema. Ovaj dečko iz Banja Luke je sasvim dobro pitao, možda oni mogu i s dvojnim. Ili ima samo ovo koje mu treba i sve riješeno.
P.S. I dobio sam pojašnjenje na PP da u VA Republike Srbije mogu i državljani BiH, bez problema, samo sa svojim oznakama VRS i OS BiH, tako nekako, nije bitno.
Pa o tome ti govorim. Po završetku vraćaju se odakle su došli a ne raspoređuju u postrojbe unutar OS VS.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 23:37
Uf, stvarno smo se zapetljali bespotrebno.
A tko brani dečku da ostane u VS, sigurno ima načina, ako to žarko želi. Hm, dobio sam i na PP odgovor da građani Rep. Srpske ipak nešto teže dobijaju državljanstvo Rep. Srbije nego Hrvati iz Hercegovine hrvatsko. Hrvatima je to čista formalnost. Vrlo zanimljivo.
Gligor Gušter
BROJ POSTOVA: : 58 ČLAN OD: : 2013-03-13 DOB : 110
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 23:49
Al imas neki dobar PP, daj i nama malo da saznamo ponesto.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pitanje... 15.03.13 23:56
Gligor (citat):
Al imas neki dobar PP, daj i nama malo da saznamo ponesto.
Naravno da imam dobar PP Gligore, tko bi to sve znao. Uglavnom znam kako je u RH, ne znam sve okolo. Što nije za forum, pitaj me na PP slobodno, rado ću odgovoriti.
Gligor Gušter
BROJ POSTOVA: : 58 ČLAN OD: : 2013-03-13 DOB : 110
Naslov komentara: Re: Pitanje... 16.03.13 0:00
Cekaj dok skontam prvo sta nije za forum. Ajd ti prvi.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Pitanje... 13.09.20 15:04
djukaBL (citat):
Mada je pitanje postavljeno jako davno (prije 7,5 godina) i Đuka ili Djuka nije aktivan na forumu odgovore na svoja pitanja može postaviti O V D J E. Što mu je potrebno piše O V D J E. Uglavnom O V O je njihova službena stranica.
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Pitanje... 20.10.20 10:25
Vojnik Graničar (citat):
djukaBL (citat):
Mada je pitanje postavljeno jako davno (prije 7,5 godina) i Đuka ili Djuka nije aktivan na forumu odgovore na svoja pitanja može postaviti O V D J E. Što mu je potrebno piše O V D J E. Uglavnom O V O je njihova službena stranica.
Ovaj naš Vojnik Graničar je slavonski rečeno, NENADJEBIV. Svaka mu čast...svima hoće da pomogne, pa i nakon 7,5 godina. Pravi drug u nevolji
Vojnik Graničar and Sloba1 vole ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin