FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 02.07.13 14:38
Pero™ (citat):
pod prvo, naravno da je dobra volja, naravno da mora da bude neki red, meni je to jasno, ali ako je več otvorena debata, zašto da ne pitam, možda saznam drugu stranu ''istine''
"Istina" koju spominješ nažalost ima dva kraja ili dva početka svejedno. Baš kao i batina(štap,toljaga...i sl.) Sve drugo baš što si rekao i sam: vrlo težak i nezahvalan posao Čak je i Gicko koji i nije baš riječit dobro rekao Gicko vrlo dobro!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Zemunac Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 404 ČLAN OD: : 2013-07-19 Zemun
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 11.08.13 17:27
Evo jedan predlog i molba za moderatore podforuma Dom JNA. Može li se malo urediti da sve pesme jednog izvodjača budu u jednoj temi sa naslovom tog izvodjača ? Apsurdno je da svaka pesma ima svoju temu. Mnogo je nepregledno. Pozdrav
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 11.08.13 19:20
Zemunac (citat):
Evo jedan predlog i molba za moderatore podforuma Dom JNA. Može li se malo urediti da sve pesme jednog izvodjača budu u jednoj temi sa naslovom tog izvodjača ? Apsurdno je da svaka pesma ima svoju temu. Mnogo je nepregledno. Pozdrav
Zemunac mislim da bi moderator Kemo bio naj kompetentniji sa ovakav poduhvat! Muzički je dobro potkovan pa bi bilo dobro da kontaktiraš njega putem pp-e i izneseš svoje viđenje. Samo da od doma JNA na kraju ne ispadne jukebox
Zemunac Vodnik
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 12.08.13 23:20
Verujem da će Kemo navratiti ovde i videti. Kad si već tu, imam i za tebe jednu sugestiju u vezi podforuma Služba po bivšim repub i pokr. Mislim da naslov teme ne treba da sadrži broj klase odnosno vreme služenja već samo grad,vp i naziv kasarne ako ih u gradu ima više. Već postoje iste kasarne sa različitim vremenom služenja što je bespotrebno. Verujem da Vama moderatorima nije problem da ih sve prebacite u jednu i promenite naziv teme .
Forum je relativno mlad a sa vremenom doći će i do porasta broja članova raznih klasa i godina služenja. Nemojte dopustiti da svaka klasa ima svoju temu. Zamislite broj koji se dobija kada pomnožimo godine postojanja kasarne sa 4 odlaska godišnje - teorijski puno Možda zasad nema mnogo različitih klasa jedne kasarne ali jednog dana ko zna ... Pozdrav
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 13.08.13 14:08
O tome smo več nešto raspravljali i vjeruj mi ovako je puno preglednije jer postoje ljudi koji se odmah zalete u klasu u kojoj su bili i sad zamisli da je sve u đuture pa dok pronađeš svoju klasu pa taman s nekim nešto pišeš iz 89/90 pa ti neko uleti iz 71/72 Čuda bi to bilo moj Zemunac ko povrće u bosanskom loncu Dobar ti je nick uvjek mi Ljubo padne na um!
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 13.08.13 15:16
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Zemunac Vodnik
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 18.08.13 21:14
Postoje 2 teme Uzbuna u Kantini. Možete li ih spojiti?
The author of this message was banned from the forum - See the message
Hajdehajdemilovanjemoje Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2013-04-17
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 18.08.13 23:58
Opet cijeli generalstab online, sigurno se opet nesto sprema
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15055 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 19.08.13 0:03
Da, baš vijećaju o jednom članu koji ima isti IP kao ti:
Imaš do sutra u ova doba da obrazložiš zašto koristiš četiri nicka!
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4607 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 19.08.13 1:02
Gicko pogrijesi si.Nista strasno svakom se to moze desiti.Iskreno receno smatram poprilicno neodgovorno koristiti vise nick-ova.Niko nikoga ovdje ne spijunira.Svako od nas moze lagano uzeti 3-4 nicka,tesko bi to bilo otkriti.Npr jedan od kuce,drugi sa posla a trece sa mobilnog.Cemu to? Osim toga administracija to s razlogom strogo zabranjuje. Hajde ostavi samo Gicko Prasic,meni se par tvojih komentara jako svidjelo-pogrijesio si,ljudski je priznati gresku,kulturno se izvini adminima i kao da se nista nije desilo. Shvati ovo kao moj prijateljski savjet. Ja sam dosta puta,kako ovdje,tako i na drugim portalima,uradio neke stvari na koje nisam bash ponosan. Da mi budesh ziv,zdrav i naravno uzbrdo brz.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 18.09.13 15:50
Pod Slovenija ima 3 rubrike sto obuhvataju kasarnu Boris Kidric, Ljubljana, jedna kasarna sa 3 razlicite teme.
Pitanje moderatorima da se spoje? Mislim da nezavisno koja je VP oni ipak spadaju pod kasarnu Boris Kidric.
Trebalo bi detaljnije pregledat o čemu se piše, ali mislim da se u ovom slučaju radi o tome da ljudi posebno razgovaraju o svojoj klasi, VES-u, odnosno jedinici. Naravno da je nemoguće sasvim izbjeći preklapanje pojedinih stvari, jer se ipak radi o istoj kasarni. Ima još takvih naizgled sličnih tema po forumu, npr. pogledaj samo koliko je tema na 'Makedoniji' vezano uz kasarnu 'Gjorče Petrov'.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.10.13 14:20
Nemam nista protiv niti sam se nasao uvdedjen sto je doslo do "cenzure" vec bi postavio pitanje ako je to praksa da se licni podaci NE postavljaju. Vidim na puno, puna druga dokumenta gde se licni podaci i dalje vidu. Molim da se razjasne pravila sta i kako ubuduce to da radimo !
Pozdrav
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.10.13 17:20
Ostavio bih to na volju pojedinog forumaša, da se samo mene pita.
Našao sam dosta dokumenata iz JNA po netu, koje su postavili sami vlasnici dokumenata i nisu uklanjali svoje osobne podatke. Onda se to dalje proširi ko' da prospeš vreću perja na vjetru.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.10.13 21:53
Nemam nista protiv niti sam se nasao uvdedjen sto je doslo do "cenzure" vec bi postavio pitanje ako je to praksa da se licni podaci NE postavljaju. Vidim na puno, puna druga dokumenta gde se licni podaci i dalje vidu. Molim da se razjasne pravila sta i kako ubuduce to da radimo !
Pozdrav
SveJug, ispravku sam napravio jer se radi o specifičnoj stvari. Objavljena je nečija nesposobnost za vojsku pod punim imenom a to nije baš nešto što bi neko volio objaviti o sebi na internetu . Siguran sam da bi i ti sada ispravio ovaj previd.
Zemunac Vodnik
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 9:35
Imam molbu za moderatore podforuma *Kopnena vojska/ Organizacijsko - formacijska struktura jedinica JNA*
U temi *Organizacijsko - formacijska struktura jedinica JNA* izašao sam iz okvira teme i počeo da pišem o teoriji taktike u pešadiji, pa bi možda bilo bolje otvoriti novu pod nazivom * Teorija taktike u pešadiji* gde bi prebacili poslednja 3 posta ,počev od * 11.08.13 15:09 * kao prvog i tamo nastavili diskusiju.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 9:45
Zemunac, ti otvori temu i nastavi pisati što si naumio. Neko od nadležnih moderatora za taj dio foruma će prebaciti tvoje tekstove i oni će doći na početak teme (jer se slažu hronološki).
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 9:51
Evo bila pomoć prijatelja. Munze konza raspali iz svih oružja
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 12:06
Zar ne bi Teorija taktike pješadije mogla u već otvorenu temu PJEŠADIJA?
Zemunac Vodnik
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 13:39
Meni lično je svejedno. Može u već otvorenu temu *PJEŠADIJA* Mogla je i stara tema *PJEŠADIJA* da se preimenuje u recimo *Pješadija i Teorija taktike*
Ali vidim da je East&West već otvorio novu temu.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 17:45
Zemunac, ako želiš i imaš što napisati (ne samo ti), bolje je da bude posebna tema. Nadam se da će biti zanimljivo.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 25.10.13 19:30
Zemunac (citat):
Meni lično je svejedno. Može u već otvorenu temu *PJEŠADIJA* Mogla je i stara tema *PJEŠADIJA* da se preimenuje u recimo *Pješadija i Teorija taktike*
Ali vidim da je East&West već otvorio novu temu.
Matori je temu otvorio zbog tebe, jel vidim da si posle toliko godina još uvek zainteresovan i da ti lepo ide. Naravno, mogao si temu i sam otvoriti, pravila foruma to dozvoljavaju.
Još kad bi stavio pč/mtč u nasilnom prelasku reke, to bi bila poslastica. Nekada su tu taktičku radnju zvali "forsiranje".
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 25.10.13 22:18
I ja mislim da je ok da bude ovako odvojena tema, malo vise "specijalizovana" , u smislu toga da formu postova mora odredjivati sam naslov teme. Ono sto je opsteg karaktera ne treba da vam pricam da treba da ide u podforum pesadija. Postovi su "spakovani" kako je Zemunac predlozio, "matori je temu otvorio" , idemo sada da je gradimo
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Povezivanje stare i nove karaule "Drenok". 13.11.13 21:46
Imam jednu sugestiju, primjedbu, žalbu, kako god hoćete. Pa neka je generalštab razmotri i donese odluku. Radi se o razdvajanju karaule "Drenok" na dva dijela (staru karaulu "Drenok i novu karaulu "Drenok"). Pošto to vjerojatno i mene čeka sa mojom karaulom "Ceršak" vidio sam da tu ima jedan mali nedostatak. Kad je generalštab već razdvojio karaulu "Drenak" na dva dijela da na novom dijelu na prvom tekstu postavi link te objašnjenje koji će posjetitelje odvesti na prvu stranicu stare karaule "Drenak". Jer će netko pomisliti kada pronađe novu karaulu "Drenok" da je to sve a u stvarnosti još ima štiva za čitanje. A ja za svoju karaulu mogu sam napisati tekst koji će posjetitelje upozoriti da o karauli "Ceršak" ima teksta i slika i na drugom mjestu. Ukoliko ovo nije prezahtjevno. Hvala na strpljenju.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 13.11.13 21:57
Nisam baš shvatio kakva je to nova i stara? Ne vidim razlog zašto bi se podjelila na dva djela ako ima jasan naslov Drenak 82/83.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8064 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 8:54
čačkanja mečke" originalna kvalifikacija. sta to uopste znaci?
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 9:17
Izraz *cackanje mecke* odgovara onom *ne diraj lava dok spava*, jer ako se zver razgoropadi - bez,te noge...
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 9:43
Ne idi mečki na rupu i ne čačkaj mečku da ti mečka ne bi zaigrala pred kućom pa ćeš roditi mečku.
Ne čačkaj [You must be registered and logged in to see this image.]aktiviraćeš alarm!
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 9:47
+
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 11:39
Prodajem auto sa slike...hitno mi je
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 20:43
dinosaurus (citat):
Jel to u stilu: Prodajem jeftina kola. Požurite, dok se Jefta ne vrati....
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 14.11.13 20:56
zokika (citat):
dinosaurus (citat):
Jel to u stilu: Prodajem jeftina kola. Požurite, dok se Jefta ne vrati....
otprilike hehe
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Stara i nova karaula "Drenok". 15.11.13 7:10
purger (citat):
Nisam baš shvatio kakva je to nova i stara? Ne vidim razlog zašto bi se podjelila na dva djela ako ima jasan naslov Drenak 82/83.
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 8:38
U pitanju su tehnicki razlozi.Na 67. strani forum automatski zakljucava temu. Ako sam dobro razumeo moderatore zaduzene za tehn.pitanja.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Stara i nova karaula "Drenok". 15.11.13 9:14
dpuric (citat):
U pitanju su tehnicki razlozi. Na 67. strani forum automatski zakljucava temu. Ako sam dobro razumeo moderatore zaduzene za tehn. pitanja.
Nije problem što je stara karaula "Drenok" zaključana na 67 stranici. Problem je taj što na prvoj stranici nove karaule "Drenok" trebalo bi u prvom kako se kaže postu ubaciti link koji će ljudima koje zanima ta karaula odvesti do početka stare karaule jer će se stara karaula polako gubiti prema dnu i nitko neće znati da postoje dva dijela.
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 9:37
Mislim da se to resava
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 12:57
Vojnik Graničar (citat):
Problem je taj što na prvoj stranici nove karaule "Drenok" trebalo bi u prvom kako se kaže postu ubaciti link koji će ljudima koje zanima ta karaula odvesti do početkastare karaule jer će se stara karaula polako gubiti prema dnu i nitko neće znati da postoje dva dijela.
To je napravljeno već (još onaj dan), baš tako kako si opisao.
Tihomir P. Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2013-05-10
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 20:05
Svaka cast Generalstabu Foruma JNA na mudroj odluci u vezi milutinove zalbe. Ovim jos jednom Forum JNA pokazuje svoju zrelost i vrhunski kvalitet.
Dundo Maroje Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2013-11-15
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 20:22
Nije on to tako mislio
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 20:36
Dundo Maroje (citat):
Nije on to tako mislio
A ti si upoznat sa problematikom?
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 15.11.13 21:47
Možda je Dundo Maroje Milutinov odvjetnik.
KIKIRIKI Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2013-04-26
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 16.11.13 11:01
Pileći mozgovi se trse a lija im već u kokošinjcu.
Dundo Maroje Gušter
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 16.11.13 11:21
purger (citat):
Nisam niciji odvjetnik. Ali ne mogu zamislit da je netko tako glup izjaviti takvo nesto. Zato mislim da covjek nije to tako mislio, a ako je mislio onda mu nema pomoci.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 16.11.13 13:01
dundo maroje (citat):
Nisam niciji odvjetnik. Ali ne mogu zamislit da je netko tako glup izjaviti takvo nesto. Zato mislim da covjek nije to tako mislio, a ako je mislio onda mu nema pomoci.
Na žalost tako ispada a i sam si rekao "ako je mislio" dakle nema sumnje da je izrečeno što je izrečeno. Isto tako imaće priliku objasnit što je želio reći mislim da svi članovi koji su prozvani imaju pravo na pojašnjenje ali i ispriku. Stoga Dundo a sada malo o tebi.......
Naslov komentara: Re 16.11.13 23:56
Dundo Maroje (citat):
purger (citat):
Izvini Dundo Maroje......moram te pitati Di si sluzija JNA....?
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 17.11.13 0:29
dpuric (citat):
U pitanju su tehnicki razlozi.Na 67. strani forum automatski zakljucava temu. Ako sam dobro razumeo moderatore zaduzene za tehn.pitanja.
Dali možeš da mi razjašniš, zašto je forum kao presekao debatu drenak na 67, kad je ostalo samo 35+5 debata ???
Kde su nestale debate iz karaule Ceršak???
Izgleda da mi graničari što se trudimo da forum bude zanimljiv ne vredimo ništa. HVALA. Ajde objasnimi koja je razlika ako neko služi u Ljubljani, Sarajevu Zagrebu, Beogradu, pa ima stalne izlaske u grad i kontakt sa civilizacijom, spava svaku noč, a neki so svaku noč išli u patrole, bez izlaska u grad, bez kontakta sa civilizacijom. HVALA da ste pocepali te debate.
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 17.11.13 0:46
Ako sam dobro razumeo moderatore Pitanje za tehnicku sluzbu.Napisao sam AKO sam razumeo problem koji je nastao. Drugi deo posta NIJE MI JASAN u kontekstu prethodne primedbe!?
Dundo Maroje Gušter
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 17.11.13 22:08
alexandar (citat):
Dundo Maroje (citat):
purger (citat):
Izvini Dundo Maroje......moram te pitati Di si sluzija JNA....?
A u Nisu.
Naslov komentara: Re 17.11.13 22:17
Samo dva meseca....vise si bio Makedonac
Dundo Maroje Gušter
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE...... 17.11.13 22:21
A sta pitas kad sve znas?
Sponsored content
Naslov komentara: Re: SUGESTIJE, PRIMEDBE I ŽALBE......