FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 11:34 am
lacoš (citat):
Druže evo ti ga pred vratima,Dom sportova ,druga najjača liga na svijetu KHL,Medveščak.Ulaznica ti je 50 kuna,pivo 12 kuna,hotdog 10 kuna i stvarno je dinamično,a ktome možeš dovesti i dijete bilo kojeg uzrasta.
Mora da si postao strastveni navijac hokeja koliko ih reklamiras.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 11:42 am
Max, zar i kod nas najatraktivniji sportovi ne počinju sve više ličiti na cirkus? Samo, kod nas glavnu ulogu u "cirkusu" imaju navijači i navijačke grupe a u USA je to rade angažovani zabavljači.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 11:46 am
Stazio (citat):
Max, zar i kod nas najatraktivniji sportovi ne počinju sve više ličiti na cirkus? Samo, kod nas glavnu ulogu u "cirkusu" imaju navijači i navijačke grupe a u USA je to rade angažovani zabavljači.
Pa da, o tome i govorim, cirkus, ništa drugo. E, možda je stvar u tome da nisam ljubitelj (pravog) cirkusa. Stvarno, nije me privlačio ni dok sam bio mali. Nisam volio ni coca-colu pit kao mali, vidiš da je kod mene sve nešto naopako.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 11:48 am
SveJug istina,slučajno sam uletio na jednu utakmicu i ostao oduševljen.Stvarno pravi sport,ulaznice i sve oko je pristupačno.Meni jedini problem je što se sve odigrava u Zagrebu,cca 100 km od mene,pa su utakmice radnim danom za mene i moga sina problem.Oduševili su me navijači,nema ništa od onoga što se događa u nogometu,pune tribine roditelja sa djecom,pa cijele kvartovske ekipe.Da živim u Zagrebu mislim da bi bio redovan posjetitelj.Koliko pratim i u Švedskoj je ovo top sport:
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 11:54 am
Necu vas plasiti ali nazalost i u hokeju ce pocelo sa prljavim stvarima, barem se kod nas pocelo primecivati. U pocetku je sve lepo, fino pa jedna manja grupa posle sve to pokvari, kao i sa drugim sportovima. Da hokej je kod nas veliko. U moje mesto imamo klub koji je u 3 ligu svedske a u krugu od 100 km imamo 4 kluba u toj klasi. Inace ja tu i tamo odem pa gledam.
Nego ovo je OFF, za par minuta pocinje izvlacenje parova. Hajmo sad da pratimo pa da vidimo ko ce koga dobiti.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:11 pm
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:18 pm
SveJug (citat):
Portugal - Svedska
Svedske navijacice su spemne
Ako je tako evo i nas
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:18 pm
Nije moglo bolje. Island i prva u gostima.
_________________ Semper Fidelis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:19 pm
lacoš (citat):
SveJug ništa od Brazila.
Lopta je okrugla pa se nikad nezna. Inace sam bio spreman da vas docekam i ugostim za kvalifikacije.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:25 pm
SveJug (citat):
lacoš (citat):
SveJug ništa od Brazila.
Lopta je okrugla pa se nikad nezna. Inace sam bio spreman da vas docekam i ugostim za kvalifikacije.
Svratimo mi na putu prema Islandu,ako ništa drugo radi druga i Švedskih navijačica Inače Švedskoj želim svu moguču sreču,draži su mi od Portugala,ali iskreno sumnjam da će FIFA dozvolit da u Brazilu ne bude Portugala.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:26 pm
lacoš (citat):
Svratimo mi na putu prema Islandu,ako ništa drugo radi druga i Švedskih navijačica Inače Švedskoj želim svu moguču sreču,draži su mi od Portugala,ali iskreno sumnjam da će FIFA dozvolit da u Brazilu ne bude Portugala.
Eto, vec pocela konspiracija.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4622 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:30 pm
Niko Kovac je rodjen pod sretnom zvijezdom. Realno sve ostalo osim laganog prolaza bilo bi prvorazredno iznenadjenje. Svi nositelji prolaze-Ibrakadabra na zalost nece vidjeti Brazil
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:39 pm
Po pisanju RTS-a
Mamić se povukao iz fudbala, privremeno
Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, izvršni predsednik zagrebačkog Dinama, kontroverzni Zdravko Mamić privremeno se povlači iz fudbala.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 12:48 pm
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 2:14 pm
Hrvatska je izvukla najlakšeg protivnika u baražu ako se može danas reći da ima lakih protivnika i vjerujem u prolaz dok će u ostalim parovima biti neizvjesno.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 7:54 pm
More meni je bas sumnjivo da su izvukli Island.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:08 pm
BEOGRAD (citat):
More meni je bas sumnjivo da su izvukli Island.
Imam osječaj da je u ponudi bila ekipa države sa 11 stanovnika da bi nju izvukli Žalosno se veselit takvoj ekipi a očekivat nekakav plasman na mundialu i mene to živcira Beograd!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:30 pm
S kim je uopće Island igrao kvalifikacije?
Ne znam sad napamet ništa o toj grupi...
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:44 pm
Ma bolje da neznaš.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:48 pm
Evo več sad Šuker govori da bi moglo biti opasno ako se igra na niskim temperaturama,na umjetnoj travi..... Pa jel to nije žalosno?
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:48 pm
Max Blitz (citat):
S kim je uopće Island igrao kvalifikacije?
Ne znam sad napamet ništa o toj grupi...
Island je u kvalifikacijama za SP 2014. zauzeo drugo mjesto u skupini E, iza Švicarske, a ispred Slovenije, Norveške, Albanije i Cipra. U deset utakmica Islanđani su ostvarili pet pobjeda, dva neodlučena ishoda i tri poraza, uz gol-razliku 17:15. Kod kuće su dobili Norvešku (2:0), Albaniju (2:1) i Cipar (2:0), a izgubili od Švicarske (0:2) i Slovenije (2:4). Međutim, važne bodove su dohvatili u Sloveniji (2:1), Albaniji (2:1) i Švicarskoj (4:4).
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:52 pm
Max Blitz (citat):
Stazio (citat):
Pa da, o tome i govorim, cirkus, ništa drugo. E, možda je stvar u tome da nisam ljubitelj (pravog) cirkusa. Stvarno, nije me privlačio ni dok sam bio mali. Nisam volio ni coca-colu pit kao mali, vidiš da je kod mene sve nešto naopako.
Znao sam ja da ti nisi u redu cim si rekao da si se vise palio na vojsku nego na.....suknje
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:53 pm
Neka slabašna grupa. Ti bodovi i neke rang liste nisu uopće realne.
Pa i mi smo stalno bili u prvih 4-5 na svijetu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 21, 2013 8:54 pm
pera84 (citat):
Znao sam ja da ti nisi u redu cim si rekao da si se vise palio na vojsku nego na.....suknje
Eh da je na superbowlu dozvoljen onaj medo što pleše na lancu, koji bi to tek spektakl bio!
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 22, 2013 4:19 am
lacoš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Perice sve mi je jasnije zbog čega su kod vas uvijek puni stadioni:
E jos kad ti kazem da mozes prije utakmice s njima da se slikas, pa kupis njihov kalendar, pa ti se curice potpisu, nacrtaju srce...samo za Lacosa, mog "velikog kauboja"...tvoja zauvijek Stephanie!!!!
Ides kuci i smjeskas se, e jesam becar, nema sta. A to sto je hot-dog osam dolara, pivo deset a parking trideset....
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 22, 2013 6:08 am
E Perice,neko mora da plati te curice.Vidiš kako visoko dižu nogu,treba to trenirat,platit teretanu,instruktora baleta,pedikera,manikera,frizera i ...Sljedeći put kad ideš na utakmicu idi gradskim prijevozom,sendvić ponesi od kuće,na moj račun popij jedno pivo i molim te nek se za mene potpiše ona skroz lijevo,mislim da se zove Lee.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 22, 2013 6:37 am
KAD je ždrijeb doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Brazilu spojio Portugal i Švedsku, prvo je zavladao šok, a onda je počelo zbrajanje štete. Jedna velika svjetska zvijezda sigurno neće na SP...
Nike i FIFA izgubit će desetke milijuna dolara?
Strah i brigu ne priznaju ni Šveđani ni Portugalci, igrači i izbornici spremni su za nadiravanje i dvije veličanstvene utakmice. No, FIFA se mora pomiriti s tim da će najveći nogometni turnir proći bez Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića. Još zabrinutiji su u Nikeu, koji je glavni sponzor obojice igrača. Šteta, u slučaju neodlaska Ronalda ili Ibrahimovića na SP, mjeri se u desecima milijuna sponzorskih dolara.
Genijalnost Ibrahimovića ili Ronalda će vjerojatno odlučiti ovaj dvoboj u kojem će Portugalac ipak imati veću pomoć suigrača kako u obrani (Pepe i Alves) tako i u napadu (Nani). Obojica kapetani svojih reprezentacija prigodno su očistili žute kartone i odradili suspenziju prije doigravanja u kojem će biti glavni glumci.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 22, 2013 7:07 am
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 22, 2013 9:43 am
Možda poslije ovoga UEFA i FIFA ipak nešto poduzmu ili je i to nedostatno.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed Oct 23, 2013 8:47 pm
A šta rade tolike kamere iza gola ili suci sa strane.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed Oct 23, 2013 8:55 pm
Ništa u nogometu nije mjerodavno osim glavnog suca,što misliš zašto? Kad smo već na temi samo da usput spomenem da Dinamo ima novog trenera,moj zemo Ivanković dobio nogu treći put.
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Oct 24, 2013 7:20 am
Da u pravu si,sjećam se SP 86 i gola Maradone rukom a ne glavom protiv Engleske.Argentina je postala prvak svijeta a za sudiju se ne sjećam da je kasnije suspendovan.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 28, 2013 12:14 pm
[You must be registered and logged in to see this link.] I među Engleskim navijačima ima dobrih strijelaca
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 28, 2013 1:30 pm
semsudin (citat):
Da u pravu si,sjećam se SP 86 i gola Maradone rukom a ne glavom protiv Engleske.Argentina je postala prvak svijeta a za sudiju se ne sjećam da je kasnije suspendovan.
Ne bih krivio sudiju. Maradona je tako majstorski odigrao rukomet, da se tesko videlo i na usporenom snimku. Sudija nije mogao to da vidi a cak i da je bio u mogucnosti , FIFA retko kada donosi odluke o suspenziji sudija zbog greske. Jedino resenje u takvom slucaju je promena pravila, po uzoru na americki fudbal, ali to sa Blatnerom nikada nece proci.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Oct 28, 2013 10:26 pm
lacoš (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.] I među Engleskim navijačima ima dobrih strijelaca
Ipak je najlegendarniji pogodak bio na kvalifikacijskoj utakmici za SP 1978. godine između Jugoslavije i Španjolske odigranoj na Marakani kada je gledatelj flašom Coca-Cole pogodio Juanita u glavu.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 29, 2013 12:34 am
pukovnik (citat):
Ipak je najlegendarniji pogodak bio na kvalifikacijskoj utakmici za SP 1978. godine između Jugoslavije i Španjolske odigranoj na Marakani kada je gledatelj flašom Coca-Cole pogodio Juanita u glavu.
Moj pok.otac i ekipa su se posvadili jer je polovica tvrdila da je bila flaša od pive a ostatak ekipe da je ipak bila flaša nekog nealkohola ja otišao popiti jedan Lerov naranđin da budem neutralan,samo me nekako godina buni ili si mislio na ovo
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 29, 2013 12:40 am
Posle te utakmice su prekinuli prodaju piva i sokova u flasama. Da se desilo danas popili bi sigurn nekoliko godina suspenziju.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 29, 2013 5:48 am
Kažu Islanđani da su dobili najlakšu momčad
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 29, 2013 10:12 am
Hrvatska može da prođe ove dodatne kvalifikacije uz uslov da budu dodatno motivisani a tu se nebi trebalo odreći pomoći Ćire Blaževića kojem niko nije ravan na ovim Balkanskim prostorima po pitanju motivacije a i strategije naravno.Mislim da će braća Kovač koji su na čelu hrvatske reprezentacije slušati savjete od Ćire.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 29, 2013 5:51 pm
Matrix (citat):
pukovnik (citat):
Moj pok.otac i ekipa su se posvadili jer je polovica tvrdila da je bila flaša od pive a ostatak ekipe da je ipak bila flaša nekog nealkohola ja otišao popiti jedan Lerov naranđin da budem neutralan,samo me nekako godina buni ili si mislio na ovo
Ne treba te buniti jer je SP bilo 78 (tako i piše) u Argentini, a utakmica je igrana 77 i da to je to. Prilikom napuštanja igrališta je "popio" flašu. Prije te utakmice smo igrali onu golijadu sa Rumunjima kada je debitirao Safet Sušić sa tri gola a utakmica završila 6:4 za nas.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Oct 29, 2013 7:03 pm
zbog provociranja publike je dobio flasu u glavu.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Nov 03, 2013 9:00 am
S R A M O T A !!!
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Nov 03, 2013 5:37 pm
Ovdje je zakazalo osiguranje koje je potpuno pasivno promatralo vandalizam na stadionu Marakana.Klubovi nisu krivi ako se neko skriva iza imena i radi to što radi na stadionima.Po meni bolje je da igraju pred praznim tribinama nego ovo što se vidi iz priloženog.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Nov 03, 2013 6:44 pm
U čemu je bit sukoba između delija i grobara?? To mi nikad nije bilo sasvim jasno, (a nit' me, istina, zanimalo previše).
BBB - Torcida je više manje 'jasno', sjever - jug, sve pare idu u metropolu, pa oni 'jadni' zbog toga u Splitu šatro nemaju ništa... Tako nekako...
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Nov 03, 2013 7:34 pm
Možda je u Beogradu bilo hladno pa ljudi zapalili vatricu da se ugriju.Mogao bi se kladit da se poslije ovoga neče nikome ništa dogoditi,tj nema krivca.To je standard u našim krajevima.I onda se mi čudimo kad nas UEFA lupi po prstima.Šemsudine predlažeš da se igra pred praznim stadionom,pa za koga se uopće igra taj nogomet,ako ne za gledaoce.Neznam što se treba dogoditi da sudac prekine utakmicu, jer koliko čitam napuci sudijama dati su od strane UEFE da tako urade.Bolje je ne trošit tintu na ovakove stvari.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed Nov 13, 2013 11:42 am
semsudin (citat):
Ovdje je zakazalo osiguranje koje je potpuno pasivno promatralo vandalizam na stadionu Marakana.Klubovi nisu krivi ako se neko skriva iza imena i radi to što radi na stadionima.Po meni bolje je da igraju pred praznim tribinama nego ovo što se vidi iz priloženog.
Mnogo gora situacija ispadne kada policija ulazi na tribine medju navijače a to posle obično prenosi sukobe i na ulice. Činjenica je da je krajnje vreme da se nešto uradi po pitanju bezbednosti na stadionima