FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

NIKŠIĆ 84/85

Go down 
3 posters
AutorPoruka
Majstorovisch
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2011-07-19
DOB : 60

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime19.07.11 13:04

Kasarna u Niksicu 1 ceta kod potoprucnika Marinka Slome. Klasici javite se. Pozdrav od Majstorovic Radislava...
Na vrh Go down
Majstorovisch
Gušter
Gušter

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime20.07.11 0:40

Pitam se gdje su momci dovezeni ako i ja u sabirni kotao zvani JNA?? Svako se od nekog pozdravio tog kisnog a neko ljetnjeg dana i presao granici koja je uskracavla slobodu.Prvi dani su bili mucnina i strah, poglrd na one koji se ponasaju kao isam. I onda pocinje stara prica u vrelu drugarstva bez vjere i predrasuda svi strpani u kazan bez slobode ali slobodni da sami medju sobom pdjelimo radost male su stvari isplivavale na povrsinu i rjeci druga su bile teze od oblaka.Bio tako jedan Zdravko iz Cakovca ..Prosli smo tih 14 mjeseci zajedno a nikad ne razmisljajuci da je tu kraj.No da islismo zajedno do Trebinja u civiljnjaku i on se ukrcao na bus za Sarajevo. A meni suze brate nemogu da zaustavim kao da mi je neko uzeo najrodjenije u zivotu.. Plakao sam tad na izbezumljena lica prolaznika plakao i osjecao kao da eto zivot nece dalje.. A isao je dalje i sto dalje i bitke partizana i njihova doktrina su postale besmislene posle svegga.Oni su lagali nas a mi njih jer u revoluciji se nisu voljeli kako su nas ucili tu je bilo vise ko koga. A mo vojnici smo bili isti istrgnuti iz stvarnosti prisiljeni da prezivimo ZLOCIN bez kazne..
Na vrh Go down
trosic
Gušter
Gušter

Forumska Spomenica 2009 FS
BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2009-12-26
DOB : 59
M(j)esto Zagreb,Croatia

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime17.09.12 14:00

Majstoroviću,pa otkud ti ovdje?Kako ti je brat?
Na vrh Go down
Majstorovisch
Gušter
Gušter

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime17.09.12 17:47

Brat je dobro zivi u Engleskoj u Birminghamu. Ja sam zaglavio u Svedskoj. Vjeruj da nemogu da se sjetim tebe a mozda bi se i sjetio ako bi mi dao malo vise podataka.Hepoka znamo obojica a sa njim je ludova onaj "Jozo" kojeg su kasnije otpustili a desetar je ibio Bane Ivanovic iz Valjeva koliko me sjecanje sluzi.. Hajd ciujemo se..
Na vrh Go down
trosic
Gušter
Gušter

M(j)esto Zagreb,Croatia

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime17.09.12 21:47

Ja sam Željko Čorak iz Zagreba.Sreli smo se poslije JNA,  jednom 80 i neke ispred Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu i baš mi bilo drago.Bio si OK kolko se sjećam.Al buraz ti je bio veća faca.O njemu su gušteri svašta pričali.Meni je prodao katanac za kasetu sa samo jednim ključem ali mi nikad ništa nie falilo iz kasete.
Da, ono je bio Ivanović iz Valjeva.Nas par je sa straže pokupio stažo Čedo Matić  (omalen ali drčan lik) pa smo ganjali tu dvojicu. Poslije su me za nagradu poslali u Dom JNA.Slomo prvo mislio da imam neku štelu pa me nije dirao a kad je provalio da nemam nikog onda me počeo ganjat na sva gađanja na Kunovo al sam ga zezno pa nisam otišao na logorovanje.Ipak me spizdio u prekomandu u Podgoricu (KMT-Masline)...
Inače Zdravko (kako mu je ono prezime?) mi je bio k-dir odjeljenja.Sjećam se kad sam tek došao on meni stalno "Zemo ovo,zemo ono" a ja ne znam kud bi ga po govoru strpo. Pitam ja odakle je a on veli "Iz Zagreba!" "Pa odkud iz Zagreba?" "Pa ne baš iz Zagreba...Iz Čakovca!" A do Čakovca iz Zagreba ima skoro 100 km.Poslije je ispalo da je zapravo iz Kotoribe, na mađarskoj granici...Još dalje od Čakovca.
Pozdravi brata i sretno ti bilo.Kad prolaziž javi se,obavezno!

Na vrh Go down
Majstorovisch
Gušter
Gušter

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime18.09.12 16:40

Vidim da se svega sjecas. Zdravko Rukljac je bio moj klasic on je da iz Cakovca ili tako negdje. Posjeti me obavezno na facebook pa mozes nesto vise saznati o meni i zivotom kojim zivim trenutacno. Ja sam tamo regostriran kao Petrovic Pettar. Mozda nekad da se sretnemo preko skypa.Ja sam poslie vojske radio jedno vrjeme u Trogiru i tu sam se spojio sa jednom svedjankom koja me odvela ovamo tako da sam izbjegao raspad drzave kojoj smo sluzili..
Na vrh Go down
trosic
Gušter
Gušter

M(j)esto Zagreb,Croatia

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime20.09.12 13:51

Šveđankom?Jebeni ste vi iz Vlasnice! Wink
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime12.03.21 4:18

Zamolio bih drugove da za privatne prepirke koriste opciju privatnih poruka.
Konverzacija izmedju clanova LFC i Majstorovisch je arhivirana a iduci pokusaj vrijedjanja na javnom dijelu Foruma bice i sankcionisan u skladu sa pravilnikom istog.
Na vrh Go down
Sponsored content

NIKŠIĆ 84/85 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NIKŠIĆ 84/85   NIKŠIĆ 84/85 Icon_minitime

Na vrh Go down

NIKŠIĆ 84/85
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Nikšić 86/87
» Nikšić kasarna '13. jul'