FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: "ARK" KONJIC 03.05.11 22:28
Ajde malo da vidite još ako netko nije vidio ili čuo za jedini objekt u bivšoj državi koji je u istom stanju i održava se kao i zadnju godinu kada su otišli zadnji generali,ove godine idem i nadam se da će napokon netko početi da naplačiva i da to malo više izbaci u svjetski trend jer da je ulaz samo jednu konv. marku zarađivali bi svi a tek izgradnja hotela i svih popratnih sadržaja - samo da je pameti a ovo je fascinantno pa ako je netko od vas bliže preporučam mu da pod obavezno svrati u Konjic.
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: "ARK" KONJIC 03.05.11 22:37
Malo sam promašio,možda ovo nije za kantinu ali kako nam generali naprave neka tako bude
A evo i izjave sadašnjeg pukovnika u penziji ili čovjeka koji je sa prijateljem sačuvao "ARK" ,razmišljanja kroz što je prolazio i kako je čuvao "Vojnu Tajnu" a tu ćete naći i bezbroj činjenica,slika i još podosta interesantnih stvari pa izvolite drugari jer vam neće sigurno biti dosadno.
Naslov komentara: Re: "ARK" KONJIC 06.05.11 18:14
Danas me nazvao prijatelj i rekao mi da su otišli vidjeti ovo čudo i da nisu mogli vjerovati jer kako kaže narod "jedna slika govori tisuću-hiljadu riječi",sve ono što su guglali,gledali i čitali je Kelvinova nula prema onom što su vidjeli a i usput se dobro proveli uz dobru hranu,piće i nakon takvog izleta samo su mi rekli - otići ćemo opet.
Zato i stavljam naglasak onima koji su blizu neka odu i pogledaju,cijene i gostoprimstvo u Bosni i Hercegovini je za one koji ne znaju van svake hvale-bili i ostali domaćini ne razdvajajući niti jednu od tri naroda koja tu žive a ono što znam je da ih ne jebe politika 2% iako uvijek slušamo kako je tamo uvijek napeto,maknite se od televizije i ostalih s*anja i odite,ja idem po cijeloj Bosni iHercegovini i mogu vam samo reći da kad negdje dođete u goste ili na piće i čevape u neku "gostionu" drži ključ od auta spreman jer ćete uvijek netko zadržati -ajd još nešto popi,ajd idemo sad malo zamenziti,ajd biće ružno vrijeme ostani spavati i.t.d. pa moraš čekati prvu priliku i sjedaj,pali i onestaj a kasnije nazoveš i kažeš da te je "stislo" i da si naletio na nekog pa te zadržao
Posjetiti pod obavezno.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8051 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: KANTINA :: "ARK" KONJI 10.08.11 18:20
malo je armija u svetu koje su posedovale objekte tipa ARK,Zeljava,Strazevica,Karas,Slatina ,Vis .To samo govori o snazi jedne armije i vojnog gradjevinarstva JNA i SFRJ . 78 dana i noci je NATO bombardovao Strazevicu u pokusaju da unisti i onesposobi komandni centar rv i pvo bezuspesno.
oficir s ruzom voli ovaj upis
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 10.08.11 22:11
fascinantno......i jednostavno za ne verovati.lepo bi bilo obici sve to.mislim da matrix moze i zatvorenih ociju obzirom da ih najbolje poznaje.a ovo sto vlada kaze za strazevicu,cuo sam od oficira koji je bio tamo za vreme nato bombardovanja. kaze sve se ljulja i trese ali jednostavno ne moze da se polupa malo sam prelistavao i o zeljavi....pa ljudi podaci su za ne verovati definitivno u ono vreme "top"baza u evropi koja je kostala ondasnjih 6milijardi dolara.kazu da se mogao uraditi najsavremeniji kompletan autoput kroz celu jugu od triglava do djevdjelije sa 4trake i celom infrastrukturom poredjenja radi, poljaci su skoro uzeli od sad 48aviona f16 za vrednost od 4milijarde dolara ali ne kes vec robna razmena. jednostavno NO COMENT a ovo sto kazes matrih za "ARK" evo i ovde kod nas je kampanja zadnjih meseci u stampi i na tv da se isprica ljudima sta je to i da se promovise turisticka ponuda.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8051 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: KANTINA :: "ARK" KONJIC 11.08.11 18:21
kad je odbrana drzave i naroda u pitanju cena je nebitna
mare69 Gušter
BROJ POSTOVA: : 25 ČLAN OD: : 2013-10-09 DOB : 55 Novo mesto
Naslov komentara: Re: "ARK" KONJIC 20.04.16 23:14
Bili smo prošleg ljeta: [You must be registered and logged in to see this link.] veoma je interesnatna posjeta.
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2838 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
[You must be registered and logged in to see this image.] Notranjost Titovega nuklearnega bunkerja
[You must be registered and logged in to see this image.] Pisarna Josipa Broza Tita
Zoran I: komentar modifikovan dana: 30.07.17 8:16; prepravljeno ukupno 16 puta
oficir s ruzom voli ovaj upis
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2838 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: "ARK" KONJIC 27.07.17 10:57
Upam, da mi bo letos le uspelo obiskati eno največjih skrivnosti v SFRJugoslaviji! [You must be registered and logged in to see this link.]
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: "ARK" KONJIC 15.09.20 9:34
ma to sve skupa nije normalno. Dok je narod gladovao, vozilo se par nepar, čekalo se u redovima za kavu, deterdžent, država je trošila milijarde dolara za JNA, odn. za gradnju ovakvih megalomanskih projekata. Kakva je tu razlika u odnosu na Albaniju koja je sagradila tisuće bunkera dok su im ljudi gladovali. Negdje sam pročitao na portalima da su se mogle sagraditi sve ceste u SFRJ uključivo i aotoput, te da bi po standardu bili ravni Austriji, da nije bilo toliko ulupanog novca u gradnju kojekakvih nadzemnih i podzemnih objekata. Slažem se da je takvo vrijeme bilo do 60 tih godina prošlog stoljeća, ali to kasnije nema nikakvog opravdanja