FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:25
vladimir (citat):
pa ne postoje ni idealni muskarci
Varas se druze, varas.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 59 Đakovo
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:26
Taman tako. Sad bi neki rekli "a nu mene..."
_________________ In medias (t)res...
PORUCNIK voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8084 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:27
SveJug (citat):
vladimir (citat):
pa ne postoje ni idealni muskarci
Varas se druze, varas.
Auuu na tebe sam zaboravio.izvini
SveJug voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:32
kaze moj cimer iz Linza, zove ga drugar i zali se da mu je nestala zena. nema je nigde vec 48 casova .razmislja da nestanak prijavi policiji. ja kao iz topa ... Ma nasla drugog. a ovaj ...ma gde drugod nasla sva nikakva debela ruzna ovakva onakva???? posle 7 dana sazna da je iz Vrsca pobegla u Beograd za nekog dedu od 70 god .
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:34
Otišla da štogod zaradi i nasljedi. Jedino ne znam ima li taj njen muž nekih mogućih potraživanja ako se u međuvremenu nisu razveli?
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:37
goran9030 (citat):
Otišla da štogod zaradi i nasljedi. Jedino ne znam ima li taj njen muž nekih mogućih potraživanja ako se u međuvremenu nisu razveli?
ako njen muz misli kao i ovaj moj cimer onda nije ni cudo sto je od njega pobegla. meni je moja zena i najbolja i najlepsa.prvo zato sto je moja
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 21.09.22 21:39
Pa dobro, naše žene ovdje nisu predmet razgovora. Previše bismo bili ozbiljni. Zadržimo se mi na tuđim ženama, onima koje niti ne poznajemo.
SveJug, IgorK and Doktor Živago vole ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 24.09.22 8:46
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 24.09.22 12:09
Pa ne bih se složio sa čitavim natpisom, dakle: Pizza se peče okrugla jer je većina tanjura ili dasaka na koje se servira takvog oblika. Kod nekih majstora može se naručiti četvrtatsta pizza i ona dođe pakirana u četvrtastoj kutiji i izrezana je na kvadratiće (nije na trokutiće). Rezanje je proizvoljno. Ako se i okrugla pakira u četvrtaste kutije, to je iz dva razloga - pretpostavlja se da ćeš kod kuće imati one velike okrugle tanjure sa slikom pizze ili krušne peći i tako je servirati. A drugi razlog je taj što je proizvodnja četvrtastih kutija višestruko jeftinija od okruglih. Kako su te kutije u 99,9% slučajeva jednokratne, ne isplati se u njih puno ulagati.
I za kraj, iako sam pokušao shvatiti navedene tri činjenice, i dalje odgovorno tvrdim (uz višegodišnje iskustvo) da žene ne mogu shvatiti.
Sloba1 and Doktor Živago vole ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 24.09.22 14:54
Ja pravim četvrtaste pizze, jer ne volim zamrznute. Doduše mogu naručit da mi donesu, ali to nikad nije ono što želim. Ustvari radi se o najjednostavnijoj pizzi ali ju nitko ne zna napravit kako treba. To je pizza sa šnitama mozzarelle i kolutovima rajčice, odozgor bosiljak i maslinovo ulje.
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 24.09.22 18:30
VBČ (citat):
Ja pravim četvrtaste pizze, jer ne volim zamrznute. Doduše mogu naručit da mi donesu, ali to nikad nije ono što želim. Ustvari radi se o najjednostavnijoj pizzi ali ju nitko ne zna napravit kako treba. To je pizza sa šnitama mozzarelle i kolutovima rajčice, odozgor bosiljak i maslinovo ulje.
I ja volim takvu pizzu. Samo sa nje maknem bosiljak, a stavim šunku ili pršut, gljive, sir, origano...
Sloba1 voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 24.09.22 19:43
ja sam ljubitelj onih drugih pica
Sloba1 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 29.09.22 13:03
Ovaj post bi mogao ići i u temu "Nostalgija", ali mislim da ovdje bolje pristaje. Radi se o pin-up subkulturi koje je svojevremeno bila veoma prisutna. Istina, došla je sa zapada gdje je bila puno raširenija nego kod nas, ali kao i svi noviteti u to vrijeme i pin-up je našao svoje mjesto na ovim prostorima.
Od Veronice Lake i Marilyn Monroe 1940-ih i '50-ih, pa do Dite Von Teese danas, pin-up djevojke su generacijama krasile zidove i reklamne panoe. Pin-up djevojke su modeli ili glumice čije su se slike masovno proizvodile i bile vrlo popularne počevši od sredine 20.st. Termin „pin-up” se odnosi na crteže, slike, ilustracije, postere i fotografije koje su se pribadale na zid. Otuda i naziv, od engl. „pin up” što znači pribosti, okačiti. Iako se sam termin pojavio 1941.godine u Engleskoj, praksa seže dalje u prošlost, kada su se početkom 19.st, izvođačice i glumice burleske počele služiti slikovnim oglasima za svoje predstave, koji su se često mogli vidjeti na zidovima iza pozornice ili u reklamnim izlozima. [You must be registered and logged in to see this image.] Klasični pin-up stil potječe iz 1940-ih. Bez obzira na konfekcijski broj, pin-up djevojke su nosile odjeću koja je naglašavala njihove atribute i isticala njihovu seksualnu privlačnost. Nosile su se uske traperice i kratke hlače visokog struka te pencil suknje koje su naglašavale bokove. Haljine su bile smjelih printova - karirane, prugaste, točkaste, leopard uzorak. Često je dizajn odjeće bio inspiriran mornarskim stilom. [You must be registered and logged in to see this image.] Unatoč ratnoj ekonomiji, žene su poticane da i dalje kupuju ruževe za usne i da na frontu šalju pisma obložena poljupcima od ruža kako bi podizale moral vojnika. Oči su se naglašavale tušem kako bi izgledale krupnije, a za razliku od tankih obrva 1920-ih i '30-ih, sada su se naglašavale prirodne obrve. Upravo taj detalj sa tušem mi je bio nepoznanica do sada, pa u tom smislu bih ga ilustrirao jednom prigodnom slikom:
Otkada je nastao, pin-up je imao svoje protivnike koji su smatrali da takve slike narušavaju društveni moral i svode žene samo na objekte za zadovoljavanje muške požude, te su kao takve opasne kako za žene, tako i za adolescente. Unatoč, ili možda čak i u inat tome, pin-up se razvio u subkulturu koja promiče pozitivnu sliku o tijelu i ljubav prema ljudskoj seksualnosti te prihvaćanje erotičnosti žene. Pa i nama radio-amaterima i dan-danas ne bi smetalo da imamo pomagača u ovakvom obliku kada podešavamo svoje antene
[You must be registered and logged in to see this image.] Još nekoliko sličica po mom izboru
I na kraju, siguran sam da smo svi sa ovog foruma imali priliku barem jednom pogledati romantičnu komediju iz '84, i uživati u jednoj od pjesama iz tog filma. O čemu je riječ? Pa pogledajte naredni spot.
Mislim da je poveznica između teme ovog posta i muzičkog spota iz filma upravo jedna od najpoznatijih scena. Uostalom, nije li i Marilyn Monroe imala sličnu scenu u jednom od svojih filmova, a baš smo nju na početku teksta povezali sa pin up subkulturom...
Doktor Živago voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 29.09.22 13:20
Apropo gornjeg posta, imamo i danas svojevrsnu subkulturu kojoj ne znam naziv. Ima nešto zgodnoga i u njoj, ali nisam siguran da li bih smio pripadnicu ljepšeg spola povesti u slučaju da stopira. Tko bi poslije dokazao da sam ruke držao na volanu ako ona drugačije kaže? [You must be registered and logged in to see this image.]
vladimir, šole and Doktor Živago vole ovaj upis
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 29.09.22 14:06
goran9030 (citat):
Apropo gornjeg posta, imamo i danas svojevrsnu subkulturu kojoj ne znam naziv. Ima nešto zgodnoga i u njoj, ali nisam siguran da li bih smio pripadnicu ljepšeg spola povesti u slučaju da stopira. Tko bi poslije dokazao da sam ruke držao na volanu ako ona drugačije kaže? [You must be registered and logged in to see this image.]
i ovo ce sutra da bude majka domacica i da vaspitava decu??????? strasno
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 29.09.22 16:03
E moj Vladimire... Nekad su žene sebe zvale: "žena, majka, domaćica", a sada je to evoluiralo u "žena, majka, kraljica".
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 29.09.22 16:39
goran9030 (citat):
E moj Vladimire... Nekad su žene sebe zvale: "žena, majka, domaćica", a sada je to evoluiralo u "žena, majka, kraljica".
i najnovije Zena od Sultana
goran9030 voli ovaj upis
IgorK Razvodnik
PV BROJ POSTOVA: : 203 ČLAN OD: : 2016-02-15
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 29.09.22 20:23
Nisam znao, gde da stavim ili u [You must be registered and logged in to see this image.] ilustrovane dosjetke, živa istina, kutak za viceve, pa sam stavio tu
Doktor Živago voli ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 12.10.22 16:17
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 20.10.22 1:23
"Kad žena postane ravnodušna znaćete da ste je izgubili. Nema tu ni besa, ni mržnje, a kamoli ljubavi. Kad nastupi ravnodušnost, nema nazad, nema pokajanja. Suprotno od ljubavi, nije mržnja, već ravnodušnost".
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 20.10.22 9:41
Ovo se ne odnosi samo na žene, već na svaku osobu bez obzira na spol.
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 20.10.22 9:50
Sloba1 (citat):
"Kad žena postane ravnodušna znaćete da ste je izgubili. Nema tu ni besa, ni mržnje, a kamoli ljubavi. Kad nastupi ravnodušnost, nema nazad, nema pokajanja. Suprotno od ljubavi, nije mržnja, već ravnodušnost".
Ja kod ove nikad ne bih bio ravnodušan. Nema šanse!
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 20.10.22 10:01
Hmmm... a u kom smislu "ravnodušan"?
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 20.10.22 11:10
U svakom smislu!
goran9030 voli ovaj upis
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Ah, te žene... 20.10.22 11:26
Doktor Živago (citat):
Sloba1 (citat):