FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Vipava VP 1266 85/86 juzna kasarna 30.01.19 7:27
Ima li nekog da je slizio vojni rok u Vipavi VP 1266 u juznoj kasarni? Ja sam bio u 3. ceti , 3. vod, mitraljezac. Kapetan Ilibasic Radovan, vodnik je bio Husaric. A bio sam i u orkestru.
Radojičić Dragoljub, na odsluženju vojnog roka 1982/83 godina, južna potom severna kasarna, sećam se Ilibašić Radovana, potporučnik u to vreme, komandir 1.čete u to vreme poručnik Jošt Boris, Slovenac, komandant kasarne Vinčić, kapetan prve klase
Savo Zaric Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2019-09-29 Bijeljina/Ugljevik
Ima li nekog da je slizio vojni rok u Vipavi VP 1266 u juznoj kasarni? Ja sam bio u 3. ceti , 3. vod, mitraljezac. Kapetan Ilibasic Radovan, vodnik je bio Husaric. A bio sam i u orkestru.
ja sam bio 85 u vipavi isto mi je bio porucnik Ilibasic Radovan a vodnik prve klase Husaric predrag
Dragi Sale, Nakon skoro 35 godina da te nadjem. Zajedno smo svirali u orkestru (Momir iz Zagreba), zbog bolesti sam odslužio samo 4 mjeseca. Slučajno čeprkao po ovom web sajtu i naletio na tebe. Javi se (pa ću ti poslati email)
Vrhovlje and goran9030 vole ovaj upis
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Radojičić Dragoljub, na odsluženju vojnog roka 1982/83 godina, južna potom severna kasarna, sećam se Ilibašić Radovana, potporučnik u to vreme, komandir 1.čete u to vreme poručnik Jošt Boris, Slovenac, komandant kasarne Vinčić, kapetan prve klase
I meni je komandir cete bio Boris Jost kojeg spominjes, ali je u moje vrijeme on bio kapetan. Bio sam u mitraljeskom vodu druge cete (v.p. 1266/1b) u sjevernoj kasarni ''Janko Premrl Vojko'' u Vipavi, zavrsio obuku od maja do septembra 1987.godine nakon cega sam otisao u prekomandu. Kao sto rekoh komandir cete mi je bio kapetan Boris Jost, a komandir voda kapetan Dusan Jovetic, a komandir kasarne je bio kapetan prve klase Branislav Habe.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Vipava VP 1266 85/86 juzna kasarna