FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15044 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Glazbeno blago Balkana 19.08.18 22:26
_
Ali R. Taha: Pevec, ki je povsod tujec
Rodil se je v Tartusu, drugem največjem sirskem pristanišču, ki je že od nekaj veljalo za multikulturno in strpno mesto, saj so tam v slogi živeli katoliki, pravoslavci, suniti, šiiti in aleviti, torej ločina šiitov, ki ji pripada tudi sirski predsednik Bašar Al Asad. Taha, ki je iraški državljan, saj v Siriji državljanstvo lahko pridobiš le po očetu, je odraščal v družini srednjega razreda. Njegova mama je medicinska sestra in živi v Siriji, oče pa je zdravnik v Iraku.
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15044 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Glazbeno blago Balkana 18.06.19 0:37
.
Oni koji poznaju starozavjetnu priču o Josipu će zasigurno razumjeti o čemu se radi.
Dosta mi je Allah moj
Kad u jami osvanu i tamnice dopanu, Jusuf l'jepi uzdahnu: «Dosta mi je Allah moj!»
Kiridžije žedj nose, kofu praznu donose, nad jamu se nadnose: Dosta mi je Allah moj!»
Dok Aziz ne usnije, prodju teške godine, do teobe njezine: «Dosta mi je Allah moj!»
Eto dana radosnog i mog babe kaharnog, i devleta rahatnog: Dosta mi je Allah moj!»
Svaka noćca dan rodi, Allah muku providi; svemu kraj se nahodi: Dosta mi je Allah moj!»
Hasta traži dermana, asker svoga sultana, ašik dragog insana: «Dosta mi je Allah moj!»
Hrvatski prijevod:
Dosta mi je Bog moj
Kad u jami osvanu i tamnice dopanu, Josip lijepi uzdahnu: «Dosta mi je Bog moj!»
Putujući trgovci žedj nose, kofu praznu donose, nad jamu se nadnose: Dosta mi je Bog moj!»
Dok Putifar ne usnije, prodju teške godine, do pokajanja njezina (Putifarove žene): «Dosta mi je Bog moj!»
Eto dana radosnog i mog oca tužnoga, i vladavine spokoja: Dosta mi je Bog moj!» Svaka noćca dan rodi, Bog muku providi; svemu kraj se nahodi: Dosta mi je Bog moj!»
Bolan traži lijeka, vojak svoga cara, zaljubljeni dragu osobu: «Dosta mi je Bog moj!»