FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89

Go down 
+3
Mafija
jimbriggs
Ivan 1970
7 posters
AutorPoruka
Ivan 1970
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2017-12-08

Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Empty
KomentarNaslov komentara: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime08.12.17 10:43

Pozdrav svima  Very Happy

Bio sam septembarac 1988/89, cele godine u tada Titovoj Mitrovici. Protivoklopna ceta, komandir Porucnik Orovic Dejan. Ceta se sastojala od Voda bestrzajaca (bestrzajni top) i raketasa (POLK9k11). Komandir bestrzajnog voda je bio Potporucnik Bacevic Mirko, a raketasa Stariji vodnik Cvetkovic Branko. Ja sam na obuci bio raketas, a posle cetni evidenticar (cata kod porucnika Orovica). Sa nama su u zgradi bili i haubicari, mislim da im je komandant bio kapetan Jevtic. Obradovalo bi me da pronadjem nekoga iz vojnickih dana.
Na vrh Go down
jimbriggs
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime20.01.18 22:25

I ja sam bio septembarac 88./89. cele godine u Mitrovici kao desetar ali u trecoj pesadijskoj ceti (to je onaj paviljon odmah do vaseg), pa gore na spratu desno. Secam se svih oficira koje pominjes, st. vodnika Cvetkovic Branka i njegovih visokih cizama sa jednom kopcom, jedini je on u kasarni nosio takve. Mozda smo se i mi znali, vidim da ti je dijalekt srpski, pa iako nismo bili u istoj jedinici mozda smo se druzili onako kao "zeme", ja sam iz Bgd. Znao sam par Ivana, ali iskreno, kako vreme prolazi sve se manje secam likova i imena. Do skoro sam znao da nabrojim sve desetare i vecinu vojnika iz moje cete.
Na vrh Go down
Mafija
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2014-02-11

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime26.03.18 22:20

jimbriggs (citat):
I ja sam bio septembarac 88./89. cele godine u Mitrovici kao desetar ali u trecoj pesadijskoj ceti (to je onaj paviljon odmah do vaseg), pa gore na spratu desno. Secam se svih oficira koje pominjes, st. vodnika Cvetkovic Branka i njegovih visokih cizama sa jednom kopcom, jedini je on u kasarni nosio takve. Mozda smo se i mi znali, vidim da ti je dijalekt srpski, pa iako nismo bili u istoj jedinici mozda smo se druzili onako kao "zeme", ja sam iz Bgd. Znao sam par Ivana, ali iskreno, kako vreme prolazi sve se manje secam likova i imena. Do skoro sam znao da nabrojim sve desetare i vecinu vojnika iz moje cete.
Tko ti je bio zapovjednik? Scarface?
Na vrh Go down
Darkog1970
Gušter
Gušter
Darkog1970

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2020-02-29
DOB : 54
M(j)esto Novi Marof, Hrvatska

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime29.02.20 22:39

Pozdrav Ivane.
Mi smo onda bili u istom vodu ili barem četi.
Darko iz Hrvatske.
Pozdrav grupi, iako je dosta postova starijih od 5 i više godina, nadam se da još ima onih koji prate ovaj forum.
I ja sam bio septembarac 88./89. u tadašnjoj Titovoj Mitrovici, ostao punih godinu dana bez prekomande. Bio sam u protutenkovskoj četi, u najmanjem vodu "raketaša" kojem sam nakon dobivenog čina mlađeg vodnika bio zapovjednik umjesto starijeg vodnika Cvetković Branka (Hvala što si me podsjetio, Ivane) koji je bio najveća "krivina", pitaj boga što je taj radio dok smo se mi "igrali vojske" i nikad ga nije bilo. U našoj protutenkovskoj četi bio je vod bestrzajnih topova. Zapovjednik čete je bio poručnik Dejan Orović, zapovjednik bestrzajcima potporučnik Bačević Mirko tek stigao iz škole za oficire - mislim da sam mu pola krvi popio, jer mi nije mogao naređivati :-). Imena vojnika kojih se sjećam: Vuzem Aleš (Slo), Miladin Vuković (BiH) - imam ga na FB za prijatelja, Mile Mitrović (BiH), Zoran Šterjov (Mk), Peđa (CG, ne sjećam se prezimena - čini mi se da je na forumu Peđoni69 - javi se), Meša Šefik (BiH), Ivan Pavlović - čato (Srb) možda se sjetim još nekog.
Javite se, eto nakon više od 30 godina uspomene su izblijedile, ali su drage i lijepe jer su za cijeli život. Pozdrav i ostalim članovima foruma, naravno
Darko
Na vrh Go down
Pedja69
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2020-04-17

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime17.04.20 5:49

Zdravo klaso.nisam davno citao ovaj forum ali mi je drago da se cijemo a akobogda i vidimo poslije toliko vremena.Darko tebe se sjecam sa slike,a ivana pavlovica ako je on svirao gitaru i njega.imam par slika iz vojske.javite se.Pedja Pavlovic iz Crne Gore.
Na vrh Go down
DraganG
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2022-11-23

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime23.11.22 11:26

Pozdrav, ja sam bio septembarac 1988/89,  u  Titovoj Mitrovici a posle prekomanda Jovac-Kraljevo.  Bio sam u toj Protivoklopnoj ceti, kod komandira Porucnika Orovic Dejana u vodu  bestrzajaca (donosilac), kod potporučnika Bačević Mirka.

goran9030 voli ovaj upis

Na vrh Go down
goran9030
Podpukovnik
Podpukovnik
goran9030

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 7506
ČLAN OD: : 2015-03-20
DOB : 58
M(j)esto Đakovo

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime23.11.22 17:59

Dobro nam došao Dragane. 
Nadam se da ćeš naići na nekog poznatog ili nekoga tko je služio vojni rok u tvojoj kasarni pa poznaje iste vojnike ili starješine kao i ti. 
Slobodno nam se pridruži i na drugim temama, a za bilo kakvo pitanje ili nejasnoću slobodno se obrati. 
salutiranje

Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89   Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89 Icon_minitime

Na vrh Go down

Titova Mitrovica, Protivoklopna ceta 88/89
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji
» Titova Mitrovica VP 8365 majska 89/90, prekomanda Đakovica
» Kosovska Mitrovica 87/88
» Titova garda
» Titova vila ohrid