FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 27.07.17 22:37
VBČ (citat):
Koja je razumna mjera kad su godine partnera u pitanju?
Mogu se pročitati analize da muškarac bude stariji 5 - 7 godina. Ako su heteroseksualni odnosi u pitanju. To je kao neki zaključak, preporuka, za dugotrajniju vezu.
Dječaci kasne u razvoju, po mnogim kriterijima, ako nisu samo fizički rast. Djevojka od 20-tak godina može biti vrlo staložena, ozbiljna, razumna, itd, a "muškarac" u tim godinama je balavac na kvadrat. Nesposoban za išta pametno.
Doktor Živago voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8060 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 27.07.17 22:53
veoma tesko pitanje sta je razumno a sta ne. ja sam od moje supruge stariji 13 god. po meni je to ok
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 0:17
U nekom magazinu sam prije par godina procitao (kao "strucnjaci zakljucili" ) formulu po kojoj muskarac podijeli svoje godine sa dva i na to doda devet. Broj koji se dobije je minimum koliko bi djevojka/zena trebala da ima godina. O maksimumu nije pisalo nista.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 0:23
pera84 (citat):
U nekom magazinu sam prije par godina procitao (kao "strucnjaci zakljucili" ) formulu po kojoj muskarac podijeli svoje godine sa dva i na to doda devet. Broj koji se dobije je minimum koliko bi djevojka/zena trebala da ima godina. O maksimumu nije pisalo nista.
Vjerojatno se mislilo na moguću ozbiljniju vezu. Znači 50-godišnjak ne bi trebao tražiti mlađe od 34. Po meni formula štima.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 0:24
Na zapadu nije dobra velika razlika u godinama,iz prakticnih razloga odlaska u penziju.Ja sam of supruge stariji 5 godina.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 0:25
Max Blitz (citat):
Po meni formula štima.
Ne samo da stima, ja bih to ugradio u Ustav.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 0:42
Moja bivša žena je bila mlađa 13.5 g., a u prošlosti je bilo svega, ali uglavnom mlađe i dosta mlađe, tj. ovisno koliko sam ja imao. Ovako bih postavio stvar: Budući da sam slobodan, nisam sasvim otklonio mogućnost još jednog djeteta recimo u sljedećih 10 godina, kasnije bi bilo ipak prekasno. No to dijete ne mogu (a ni ne želim ) raditi s vršnajkinjom, a lupila me neka izbirljivost što se tiče žena kao da mi je 20 ili 30. U ovom kontekstu bih nešto od oko 35. Imam 'prijateljicu', ali joj je već 42. Ne bu to išlo, čini mi se.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 0:55
Max Blitz (citat):
Moja bivša žena je bila mlađa 13.5 g., a u prošlosti je bilo svega, ali uglavnom mlađe i dosta mlađe, tj. ovisno koliko sam ja imao. Ovako bih postavio stvar: Budući da sam slobodan, nisam sasvim otklonio mogućnost još jednog djeteta recimo u sljedećih 10 godina, kasnije bi bilo ipak prekasno. No to dijete ne mogu (a ni ne želim ) raditi s vršnajkinjom, a lupila me neka izbirljivost što se tiče žena kao da mi je 20 ili 30. U ovom kontekstu bih nešto od oko 35. Imam 'prijateljicu', ali joj je već 42. Ne bu to išlo, čini mi se.
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 1:14
VBČ (citat):
jel to mi rastavljeni imamo neke druge bube u glavi?
Sasvim logično i još ako bi/ne bi, ali nije da nikako ne bi dijete kao ja, naravno da ćeš mlađe. Upadaju i kalkulacije i računanja, ne možeš glavom bez obzira.
Btw, ja sam bio kratko u braku, tri godine, od svoje 39-te do 42-ge, a i ta cijela 'veza' je bila kratka, pa nisam možda mjerilo ni za oženjene ni rastavljene. Iskustvo duže veze u stvari imam izvan (tog) braka.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 3:07
Hm ? Dali ste me u razmisljanje.No u svakom slucaju ako neka bude pitala preporucicu joj VBC a i Maxa. Nemoj da me obrukate. A ti Perrice navalio na matore,samo paze da neka ne rikne-duplo starija ..............hej.
A ukoliko neka mlada pita za mene Smislite nesto pametno,makar finu laz Mada me jos uvijek zanimaju zene
Recite joj da sam sinoc previse pio I da sam pravio velike gluposti Ako neka pita za mene (a znam da nece) Ipak joj recite da me jos uvijek zzanimaju zene AKO PITA ZA MENE
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 3:26
Citat :
A ti Perrice navalio na matore
Micko, znas kako kazu " kod nas". They don't swell, they don't tell. And they are thankful as hell.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 5:23
u ovim godinama netreba biti ni mnogo izbirljiv
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 6:43
U mom slučaju bivša žena beše mlađa 8 godina, a sada sam u vezi sa osobom 16 godina mlađom, tako da ispunjavam tu negde onu formulu. Mislio sam da mi se to nikad neće desiti jer ipak ja 54 a ona 38, jer gledao sam na slabo imovno stanje, u kiriji, mala plata. Pa kome takav treba. Tu sam, sam sebe ubijao u mozak, da me neće zbog toga, ali evo, našla se osoba kojoj ne smeta moja plata od 230 evra, niti to što sam u kiriji i kreditu. I još toliko mlađa. Ne znam dokle ću izdržati ritam jer ipak je velika razlika u godinama, te sam joj rekao, da ne očekuje čuda, jer Ja sam ipak deda u šestoj deceniji života. Zasad uspevam da seksualno se nosim, ali to se nikad ne zna...
Doktor Živago voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 8:23
ma Slobo nema to veze da si mi ti ziv i zdrav 100 god. nismo mi jos za staro gvozdje. sta ce normalnoj zeni neko ko ima 2000eur platu a necovek je prema njoj. nije sve u parama. niko nemoze da veruje da sam isao 6km peske da bih mojoj zeni kupio bombone u Svedskoj. svi od reda su joj rekli ,taj tvoj muz je lud.radio sam sa deckom prosli put u Svedskoj ,njegova plata 1000eur a ova njegova zena potrosi u Srbiji na sebe 800eur mesecno i to joj je bilo malo. svadja svaki dan.tesko je danas naci pravu zenu a i zenama je tesko naci pravog coveka ali se nadje ako trazis. treba biti uporan
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 10:30
vladimir (citat):
ma Slobo nema to veze da si mi ti ziv i zdrav 100 god. nismo mi jos za staro gvozdje. sta ce normalnoj zeni neko ko ima 2000eur platu a necovek je prema njoj. nije sve u parama. niko nemoze da veruje da sam isao 6km peske da bih mojoj zeni kupio bombone u Svedskoj. svi od reda su joj rekli ,taj tvoj muz je lud.radio sam sa deckom prosli put u Svedskoj ,njegova plata 1000eur a ova njegova zena potrosi u Srbiji na sebe 800eur mesecno i to joj je bilo malo. svadja svaki dan.tesko je danas naci pravu zenu a i zenama je tesko naci pravog coveka ali se nadje ako trazis. treba biti uporan
Uh, takva je bila moja bivša žena. Što je veća plata, ja sve davao kući, njoj u prevodu. To se trošilo nemilice. Stalno sam je upozoravao, okrenuće se vreme, i šta ćemo onda. Govorila je kada smo preživeli ratove 91-92 i sada ćemo. A kada sam imala jednu suknju i mučila se tada me niko nije ništa pitao... To je bio njen odgovor, na moja upozorenja, koja su se obistinila ali navika ka trošenju nikako iz glave nije izlazila. Počeo sam posuđivati od drugih i tako gasiti požar ali nezajažljivost, svađe i nije se dalje moglo. Sada imam suštu suprotnost da ne mogu poverovati.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 10:46
moj drugar ima 38god treba da se zeni sa zenom koja ima 70god. on nema nista a ona situirana i penziju od 1500eur. u principu svi kazu to nije normalno. medjutim njih dvoje su se nasli. to sto je ona situirana i ima dobru penziju njoj nista neznaci jer zivi sama nema sa kim rec da progovori i nedaj boze da se razboli nema ko da joj doda casu vode. ovaj moj drugar iza sebe ima propali brak i 5 godina na sudu za razvod. zivot mu je sa bivsom bio rat i mir svaki dan. pored ove zene je nasao svoj mir ,postuje nju i ona njega.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 11:59
vladimir (citat):
moj drugar ima 38god treba da se zeni sa zenom koja ima 70god. on nema nista a ona situirana i penziju od 1500eur. u principu svi kazu to nije normalno. medjutim njih dvoje su se nasli. to sto je ona situirana i ima dobru penziju njoj nista neznaci jer zivi sama nema sa kim rec da progovori i nedaj boze da se razboli nema ko da joj doda casu vode. ovaj moj drugar iza sebe ima propali brak i 5 godina na sudu za razvod. zivot mu je sa bivsom bio rat i mir svaki dan. pored ove zene je nasao svoj mir ,postuje nju i ona njega.
Da, ovde u Srbiji to nije normalno, ta razlika, ali ako su se našli, onda je u redu... Ti si beše u Švedskoj ili si radio tamo povremeno. Zaboravio sam malo.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 13:33
vladimir (citat):
Taj je po definiciji muska prostitutka.To da je on pored nje nasao mir je samo njegov izgovor,pranje savesti .Obicno prostituisanje,rjesavanje nekih finansijskih problema tim putem.A ta sto zivi sama te nema skim da progovori ?Zato imaju domovi za starije osobe,sa svojom penzijom moze da bira koji.Tu bi imala drustvo,medecinsku njegu I sve ostalo a ne da slepa lezilebovica.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 13:51
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 20:02
VBČ (citat):
vladimir (citat):
zivot mu je sa bivsom bio rat i mir svaki dan.
nešto mi poznato...
Hebote, skužio sam kako se dogodi da netko nekog ozlijedi ili čak ubije, dovoljno je par sekundi nekog afekta, kad je situacija trajno narušena. Zato je nužno, neophodno, esencijalno potrebno, maknuti se, fizički ne biti blizu... bar neko vrijeme. Kasnije se može uspostaviti najnužniji kontakt ako su djeca u pitanju, a ja sam sasvim lijepo razvio taj kontakt putem poruka na mobitelu, ono što je baš neophodno, poziv ali baš ako treba reći tri-četiri rečenice. (S kćeri imam termine kad je sa mnom, to je druga tema.) Može to tako lijepo štimat, i bivša žena može čovjeku sjesti na vrat s milijun zahtjeva ako joj se dopusti. I obratno, ali je rjeđe.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 28.07.17 20:55
razlika u godinama je totalno relativna stvar. bitno je da se nadje zajednicki jezik ,razumevanje,,uzajamno postovanje i normalno ljubav.pre 24 godine sam se razveo od bivse zene,imam drugi brak i troje dece a bivsa i dalje zivi sama.
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 03.09.20 13:22
Ako se partneri slažu razlika u godinama i nije bitna. Moj tata je od mame bio stariji 9 godina i sjajno su se slagali i nadopunjavali, ali su to bila neka druga vremena. Moj vjenčani kum je od svoje žene stariji 17 godina, i to je po meni previše. Jer kad njoj bude 43 npr. njemu je već 60..za naše prilike deda a ona u naponu snage
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 03.09.20 13:29
Ne brini za kuma i kumu njih spaja ljubav, za ostalo ce se kuma snaci..
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 03.09.20 13:33
he he...slažem se..mislim i da se sad snalazi kuma
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 03.09.20 13:34
A kum prakticira onu : " U mojim godinama je svaka promjena dobro došla " Nisam napisao nešto što je po meni bitno. On je doktor, a ona je med. sestra
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 04.09.20 5:09
Doktor Živago (citat):
A kum prakticira onu : " U mojim godinama je svaka promjena dobro došla " Nisam napisao nešto što je po meni bitno. On je doktor, a ona je med. sestra
Sedamdesetih proslog vijeka, u mom rodnom gradu bio je poznat doktor Dzaka. Tako se prezivao, tako su ga svi zvali a vrlo malo ih je i znalo kako mu je ime. Srednjih godina, ruzan ko porez... Da su ga djeca u obdanistu pravila od plastelina isp'o bi ljepsi. Pricalo se za njega da je povalio medicinskih sestara ne zna im se broj. Legenda kaze kako se jednom posle obavljenog "posla" u ordinaciji pogledao u ogledalo i rek'o, e moj Dzaka, da nisi doktor ne bi ti krava dala.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Razlika u godinama 04.09.20 8:11