FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Duhovne zanimljivosti

Go down 
+13
Doktor Živago
VBČ
PORUCNIK
Max Blitz
gerard ford
alexandar
Sloba1
Brkakougar
Mikula 67
arcibald01
milutins
vladimir
pera84
17 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
AutorPoruka
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

Duhovne zanimljivosti - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 14:46

To je istina.
Život naš i naše djece je dar.Koristimo darovane nam mehanizme za reprodukciju i mislimo da smo mi ti koji to činimo...
Mi smrtnici sa ludim ili mudrim osmijehom na licu sebi dajemo veliku važnost pa si uzimamo pravo i ubiti čedo u utrobi majke.
Pobačaj je razlog svih ratova ili odgovor neba na zlo koje dolazi kroz pobačaje,a svako dijete je važno i posebno i u srcu onoga koji daje život ono je neponovljivi  i jedinstveni dar u ljudskoj povijesti.
To ćemo saznati onda kada budemo izvan ovoga svijeta i nevezani materijalnim sponama.
Poštuj mo život svi bilo koje vjere bili!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 15:04

Ok je ova i ona vrsta propagande, nego ne bi trebala biti agresivna.
Oni koji imaju iskustva kažu da briga konzervativnih aktivista prestaje kad se dijete rodi.
Do tad su zabrinuti, poslije više ne.

Moje mišljenje:
Jedno-dvoje djece nije neki problem imati, može se nekako.
Nisu mi simpatični 'protivnici imanja djece' kao takve, a ima ih.... istovremeno su jako zabrinuti za napuštene pse i mačke... ali sam zaista protivnik nekontroliranog štancanja djece, pa onda pružanja ruke...
Pobačaj ne bi smjela biti metoda kontracepcije, ali ga demokratsko društo ne smije zabranjivati. Svaka priča je za sebe.
Ne mogu razumjeti zašto preporučena kontracepcija (od svih, i crkvi) ne bi mogla biti barem kondomi, ili kontroliranje prirodnog ciklusa (plodni dani).
Dok sam ovo napisao umrlo je na cesti u Indiji negdje u smeću i blatu barem 10-tak djece. Bilo bi bolje da se nisu ni začeli.

Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 15:18

gerard ford (citat):

Pobačaj je razlog svih ratova 

Dragi Gerald, oprosti moji nevednosti. Mi lahko napisano obrazložiš malo bolj podrobno. Začneš lahko s splavom, zaradi katerega je začela n. pr. druga svetovna vojna.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 15:29

arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):

Dragi Gerald, oprosti moji nevednosti. Mi lahko napisano obrazložiš malo bolj podrobno. Začneš lahko s splavom, zaradi katerega je začela n. pr. druga svetovna vojna.
Možeš li prevest na Hrvatski ono što si htio reći?
Zlato ja ti ne razumijem ni one u Bednji kamo li one u Mariboru.
Predpostavljam da si ti stara kost pošto se javljaš ovdje pa i da znadeš tih nekoliko riječi?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 15:35

Rekao bih Gerarde da si ti netolerantna i isključiva osoba po više osnova.
Borac sam za pravo da glasno izneseš svoje mišljenje, ali u nadi da nikada nigdje nećeš dobiti stvarnu ozbiljnu (zaista ozbiljnu) zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast.

Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 15:58

gerard ford (citat):
arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):

Predpostavljam da si ti stara kost pošto se javljaš ovdje pa i da znadeš tih nekoliko riječi?
Dragi moj, seveda znam teh nekaj besed, lahko bi ti napisal tudi v angleščini, nemščini ali pa tudi v cirilici, samo makedonski mi dela nekaj problemov, pa tudi v makedonščini bi nekako šlo, pa se mi kratko malo ne da. Poskusi z Google prevajalnikom. In vidiš tu je velika razlika med nama, jaz s tvojim jezikom nimam nobenih problemov. Ti pa verjamem, da ne razumeš tistih iz Bednje ali tistih iz Maribora. Škoda, drugi pa razumejo. 
Pa pustimo jezik in prevode. Nekdo razume in nekdo pa ne, zato na to temo ne nameravam več polemizirati.

Seveda pa čakam odgovor na vprašanje. Saj se ne mudi, vzemi si čas. Mogoče ti bo uspelo prevesti zgoraj napisano. Pa ne zameri, tudi jaz ti nisem zameril. Smo pač v 21. stoletju.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 16:02

Citat :
Oni koji imaju iskustva kažu da briga konzervativnih aktivista prestaje kad se dijete rodi.

Zanimljiva je cinjenica da oni koji su protiv abortusa podrzavaju smrtnu kaznu.
A najveci protivnici najteze kazne, vrlo se liberalno odnose prema pobacaju.

Ko je ovdje lud.  scratch
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 16:36

arcibald01Nebu se ja stobom natezal jer na forumu JNA službeni jezik (citat):
gerard ford (citat):
arcibald01 (citat):
gerard ford (citat):

Dragi moj, seveda znam teh nekaj besed, lahko bi ti napisal tudi v angleščini, nemščini ali pa tudi v cirilici, samo makedonski mi dela nekaj problemov, pa tudi v makedonščini bi nekako šlo, pa se mi kratko malo ne da. Poskusi z Google prevajalnikom. In vidiš tu je velika razlika med nama, jaz s tvojim jezikom nimam nobenih problemov. Ti pa verjamem, da ne razumeš tistih iz Bednje ali tistih iz Maribora. Škoda, drugi pa razumejo. 
Pa pustimo jezik in prevode. Nekdo razume in nekdo pa ne, zato na to temo ne nameravam več polemizirati.

Seveda pa čakam odgovor na vprašanje. Saj se ne mudi, vzemi si čas. Mogoče ti bo uspelo prevesti zgoraj napisano. Pa ne zameri, tudi jaz ti nisem zameril. Smo pač v 21. stoletju.
Nebum se ja stobom natezal ak si bil u JNA onda znaš da je tam službeni jezik srbsko -hrvatski ili hrvatsko srbski ili hrvatski ili srbski pa kaj sad?Na forumu vrijede ista pravila kak i u JNA pa ne razmem kaj ti tu nijasnega?Kaj bumo ak se Naim iz vp 4519 javi na Albanskome jeziku?

gerard ford: komentar modifikovan dana: 30.08.17 16:39; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 16:37

pera84 (citat):
Citat :

Zanimljiva je cinjenica da oni koji su protiv abortusa podrzavaju smrtnu kaznu.
A najveci protivnici najteze kazne, vrlo se liberalno odnose prema pobacaju.

Ko je ovdje lud.  scratch
To nije istina.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 16:41

gerard ford (citat):
Nebum se ja stobom natezal ak si bil u JNA onda znaš da je tam službeni jezik srbsko -hrvatski ili hrvatsko srbski ili hrvatski ili srbski pa kaj sad?Na forumu vrijede ista pravila kak i u JNA pa ne razmem kaj ti tu nijasnega?

Bokte, i ti bi solio pamet, a nisi par rečenica pravila foruma mogao pročitati:

Opća pravila foruma, pod točkom 5:

5. Korisnički profil i postavke:
5.1.1 Dozvoljeno je korištenje/šćenje svih jezika i pisama s područja nekadšnje SFRJ, kao i stranih jezika ukoliko ima dovoljan broj učesnika koji ga razumiju/eju.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 17:00

gerard ford (citat):

Nebum se ja stobom natezal ak si bil u JNA onda znaš da je tam službeni jezik srbsko -hrvatski ili hrvatsko srbski ili hrvatski ili srbski pa kaj sad?Na forumu vrijede ista pravila kak i u JNA pa ne razmem kaj ti tu nijasnega?Kaj bumo ak se Naim iz vp 4519 javi na Albanskome jeziku?

Spoštovani Gerald, seveda nimaš niti približno prav. V JLA so bili vsi jeziki narodov in narodnosti enakopravni, ni bilo službenega jezika, kot navajaš. Preberi si kakšno "Pravilo službe JNA". Vprašaš kaj sedaj? Torej če veljajo ista pravila na forumu kot v JLA lahko Naim piše v albanskem jeziku, če želi. Meni je to popolnoma jasno, pa je tebi tudi?
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 17:02

gerard ford (citat):
To nije istina.

Sta nije istina?
Prvo, drugo ili sve?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 17:12

arcibald01 (citat):
Spoštovani Gerald, seveda nimaš niti približno prav. V JLA so bili vsi jeziki narodov in narodnosti enakopravni, ni bilo službenega jezika, kot navajaš. Preberi si kakšno "Pravilo službe JNA". Vprašaš kaj sedaj? Torej če veljajo ista pravila na forumu kot v JLA lahko Naim piše v albanskem jeziku, če želi. Meni je to popolnoma jasno, pa je tebi tudi?

Ne znam kako je bilo u vaše vrijeme, no u 'Pravilu službe' iz 1985. kojeg imam, navodi se da je službeni jezik u JNA - "srpskohrvatski jezik i latinično pismo", što se više odnosilo na tiskovine i naredbe dok je govorni jezik komunikacije u stvari bio svakakav, izmiješan, dijalektalan i u svim drugim kombinacijama. Može se pročitati u nekim člancima da su službeni bili i slovenski i makedonski, međutim, u ovom pravilu nema ništa o tome. (U TO jesu, ali TO nije JNA.)

Ali to nema ama baš nikakve veze s pravilima ovog foruma.
Dobro sam se nasmijao na konstataciju da pravila iz JNA vrijede i na ovom forumu. Laughing

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 17:29

pera84 (citat):
gerard ford (citat):
To nije istina.

Sta nije istina?
Prvo, drugo ili sve?
To o abortusu i smrtnoj kazni.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 17:34

Max Blitz (citat):
arcibald01 (citat):

Ne znam kako je bilo u vaše vrijeme, no u 'Pravilu službe' iz 1985. kojeg imam, navodi se da je službeni jezik u JNA - "srpskohrvatski jezik i latinično pismo", što se više odnosilo na tiskovine i naredbe dok je govorni jezik komunikacije u stvari bio svakakav, izmiješan, dijalektalan i u svim drugim kombinacijama. Može se pročitati u nekim člancima da su službeni bili i slovenski i makedonski, međutim, u ovom pravilu nema ništa o tome. (U TO jesu, ali TO nije JNA.)

Ali to nema ama baš nikakve veze s pravilima ovog foruma.
Dobro sam se nasmijao na konstataciju da pravila iz JNA vrijede i na ovom forumu. Laughing

Ovo je forum koji slijedi pravila u JNA.Niti jedan cijenjeni kolega Slovenec tam nije zboril Slovenski Smile tko bi ga razmel?Si smo se spominjali onak da nas si razumijeju sam je Naim pričal Albanski.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 17:44

gerard ford (citat):
Ovo je forum koji slijedi pravila u JNA.

Ok, ajmo na zajebanciju, molim te postavi neki link na ta pravila.  Laughing

Ili ti je ta misao sad pala na pamet.
Možda je onako kako bi htio da je.... uglavnom interesantno je i pored povremenog ukazivanja na to, da veliki broj članova nije pročitao ni slova pravila foruma.

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 18:07

gerard ford (citat):
pera84 (citat):
gerard ford (citat):
To nije istina.

Sta nije istina?
Prvo, drugo ili sve?
To o abortusu i smrtnoj kazni.
Ovo je mapa svijeta (prenosim link, dozvoljena velicina slika nebi bila detaljna) u vezi najteze kazne:

A ovo u vezi pobacaja:

US je i na jednoj i na drugoj listi iz razloga sto je i jedno i drugo dozvoljeno na federalnom nivou. Medjutim svaka savezna drzava ima svoje zakone.
Od trideset tri savezne drzave koje ogranicavaju prava na abortus (nema javnog finansiranja takvih institucija) dvadeset sedam imaju smrtnu kaznu.

Ja svoje tvrdnje potkrepljujem ciframa i podacima, mozes li i ti.
Ono, "JA I MOJA STRINA NE MISLIMO TAKO" se ne vazi. Osim ako ti i strina ne cinite 50% +1 stanovnistva.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4601
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 19:10

Sto se tice jezika na forumu apsolutno je jasno receno u forumskim pravilima- jezici svih naroda I narodnosti na prostoru bivse drzave su dozvoljeni.Meni je slovenski jezik simpatican,volim da ga citam,mada ne razumijem dosta toga,ako me bas komentar zainteresuje da shvatim sustinu-prevedem to .Zahtijevati of nekoga da mi to prevede na srpski ili hrvatski,bosanski je po meni stvar neukusa i omalozavanja .
Nebih mnogo pametnjario oko toga ili oko pravila foruma,cesto ih i sam krsim,ne zato sto ih ne poznajem nego najcesce namjerno,kada me neko ili nesto isprovocira i tome slicno.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 19:37

milutins (citat):
Zahtijevati of nekoga da mi to prevede na srpski ili hrvatski, bosanski je po meni stvar neukusa i omalozavanja.

Zapravo se divim i Slovencima i nekim drugima koliko dugo su trpjeli ovakav bahati pristup na Gerardov način.
To nije zajebacija, a neki uopće ne shvaćaju da to nije za šaliti se, treba biti bliski prijatelj s konkretnom osobom za šale i pošalice tog tipa.
Čudi me i da ranije nije sve otišlo u 3PM.

Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 20:11

Max Blitz (citat):
milutins (citat):
Zahtijevati of nekoga da mi to prevede na srpski ili hrvatski, bosanski je po meni stvar neukusa i omalozavanja.

Zapravo se divim i Slovencima i nekim drugima koliko dugo su trpjeli ovakav bahati pristup na Gerardov način.
To nije zajebacija, a neki uopće ne shvaćaju da to nije za šaliti se, treba biti bliski prijatelj s konkretnom osobom za šale i pošalice tog tipa.

Milutins, saj vidiš, da mi na kraj pameti ni padlo, da bi kar koli prevajal. Drži pa, da je zahteva po prevajanju več kot primitivna in pove o človeku, ki to zahteva, veliko več kot bi bil sam o sebi kadar koli  pripravljen povedati. Običajno so to ljudje, ki jih uporabljajo drugi (politika, vera) za dosego svojih ciljev, prepričajo jih, da so več vredni kot ostali, ko pa je cilj dosežen, jih odvržejo kot staro cunjo. Pravzaprav gre za ljudi, ki so vredni pomilovanja, pravzaprav so potrebni zdravljenja, zato sem tudi reagiral kot sem. Niti jezen nisem kot sem napisal, moram pa reči, da se po tleh bivše SFRJ sprehaja še veliko, da ne rečem preveliko število takšnih ljudi.
Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 21:07

V enem zgornjih postov sem pisal o enakopravnosti jezikov v JLA. Pa mi dovolite, da to bolj podrobno razložim, običajno to kar trdim, lahko tudi dokažem.

Najvišji pravni akt v vsaki državi je Ustava. SFRJ je leta 1974 sprejela ustavo, kjer je bilo v 1. odstavku 246. člena navedeno. "Jeziki narodov in narodnosti in njihove pisave so na območju Jugoslavije enakopravni. V SFRJ so v uradni rabi jeziki narodov, jeziki narodnosti pa v skladu z ustavo in zveznim zakonom."

243. člen ustave je celo določal: "V oboroženih silah SFRJ se v skladu z ustavo SFRJ zagotavlja enakopravnost jezikov narodov in narodnosti Jugoslavije in njihovih pisav". Nadalje je bilo v ustavi določeno, da se v JLA v skladu z zveznim zakonom uporablja pri poveljevanju eden od jezikov narodov Jugoslavije (ni navedeno kateri, torej možno bi bilo celo albanski pa bi bilo vse v skladu z ustavo, če bi tako določal zvezni zakon). Torej samo pri poveljevanju in pouku (kar je logično, uporablja se tisti jezik, ki ga je največ vojakov razumelo), v vsem ostalem pa so bili jeziki enakopravni.

V zgornjem postu sem napisal, da je to navedeno v Pravilu službe, morda celo je, moral bi pogledati, pa četudi ni v Pravilu posebej navedeno, velja to kar sem napisal, ker tako določa ustava.

Torej ne drži, kar je napisal eden od udeležencev foruma, ko je omenjal več "uradnih" jezikov v JLA.

Navedeno je bilo tudi, da je uradni jezik v JLA srbsko - hrvaški ali hrvaško srbski, pa bi mogoče pojasnil za kakšen jezik sploh gre. Verjetno jih je malo, ki poznajo izvor tega jezika. Jezik je nastal leta 1954 v Novem Sadu. v Novosadskem dogovoru iz leta 1954 piše: "Ljudski jezik Srbov, Hrvatov in Črnogorcev je en sam jezik. Zato je tudi knjižni jezik, ki se je razvil iz njega na območju dveh glavnih središč, Beograda in Zagreba, enoten z dvema izgovoroma, ijekavskim in ekavskim." Ta dokument so podpisali jezikoslovci, književniki in funkcionarji Srbije, Hrvaške, Črne gore in BiH (vključno z Andrićem) in tako je nastal "srbohrvaški ali hrvaškosrbski" jezik kot eden od uradnih jezikov Jugoslavije. Pred tem dogovorom sta bila hrvaški in srbski jezik ločena. 

Ne bom dalje razpredal, marsikaj bi se še dalo napisati, posebej potem, ko je SFRJ prenehala obstajati.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 22:02

Razumijem dobro Slovenski ali neću ga namjerno pričati jer nam u JNA nikada nije trebao prevoditelj.Svi Slovenc bez iznimke su se trudili ne pričati Slovenski da je to bilo milina slušati. Smile
I kaj bu ja sada ak govorim istinu a tam neki sudelovec mi priča drugačije?
Lijepo sam rekao da su se sam Albanci trudili ne razumijeti jezik Južnih Slovena.
Slovenci su ne enkrat dokazali drugaćije.Kaj bum ja sadsa glumil ovde ono kaj ni istina?
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 22:04

Max Blitz (citat):
milutins (citat):

lol! lol! lol!  Ne s...
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8051
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 22:20

službeni jezik u JNA - "srpskohrvatski jezik i latinično pismo. tacno je tako bilo bez obzira sta je pisalo u ustavu SFRJ. ovo je samo forum nije JNA
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 22:38

arcibald01 (citat):
Navedeno je bilo tudi, da je uradni jezik v JLA srbsko - hrvaški ali hrvaško srbski, pa bi mogoče pojasnil za kakšen jezik sploh gre.

Mala dopuna, u 'Pravilu službe' iz 1985. za službeni jezik piše "srpskohrvatski jezik ekavskog izgovora i latinično pismo", i ne spominje se Ustav.
U praksi nisu svi starješine, a kamoli vojnici govorili spomenutim ekavicom, nije bila zahtijevana, lagao bih da kažem da sam čuo drugačije. Ima i raznih piskaranja po kancelarijama ijekvicom, ovisilo je odakle je čato.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 22:50

gerard ford (citat):
Svi Slovenc bez iznimke su se trudili ne pričati Slovenski da je to bilo milina slušati.
gerard ford (citat):
Ne s...

Shvaćam tvoje podhebavanje i zašto je na taj/čiji račun i više nego misliš, (malo si i u pravu), ali ne vidim zašto bi stara pravila više morala vrijediti. Sad potezati Slovence za uši?
Sad je politička korektnost na snazi. Smile

Na vrh Go down
Mikula 67
Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Prim(j)eran Vojnik PV
Tehnička Služba Tehnička Služba
BROJ POSTOVA: : 1546
ČLAN OD: : 2013-12-22
DOB : 57
M(j)esto Šabac

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 23:05

Kako je ovo tema o duhovnim zanimljivostima a ne jezičkim zamolio bih Vas da se
vratite istoj, svi smo mi različiti pa tako su nam i razmišljanja drugačija a daljnja
negativna polemika samo može odvesti u neželjenom pravcu.
Družite se, polemišite ali naravno u dobronamernom smislu Smile

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 23:11

Mikula 67 (citat):
Kako je ovo tema o duhovnim zanimljivostima a ne jezičkim zamolio bih Vas da se
vratite istoj, svi smo mi različiti pa tako su nam i razmišljanja drugačija a daljnja
negativna polemika samo može odvesti u neželjenom pravcu.
Družite se, polemišite ali naravno u dobronamernom smislu Smile
Slovenci so bili tako veseli, da so hrvaški Srbski i govorili, da bi lahko razumeli monomentalni del Edvarda Kardelja.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 23:15

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):
Svi Slovenc bez iznimke su se trudili ne pričati Slovenski da je to bilo milina slušati.
gerard ford (citat):
Ne s...

Shvaćam tvoje podhebavanje i zašto je na taj/čiji račun i više nego misliš, (malo si i u pravu), ali ne vidim zašto bi stara pravila više morala vrijediti. Sad potezati Slovence za uši?
Sad je politička korektnost na snazi. Smile

To je fakat istina.Slovenci se  nisu štedjeli jezikom i pismom i nije im trebal prevoditelj
Kaj bumo mi sada zbog toga?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 23:25

gerard ford (citat):
To je fakat istina.Slovenci se  nisu štedjeli jezikom i pismom i nije im trebal prevoditelj

Sada?
Sada idemo naprijed...
Nemam ni jedan problem i sasvim mi je ok da dobijem e-mail na slovenskom standardnom jeziku, a ja odgovorim na svom.
Više me smetaju dijalekti ili kako to zovem 'nehajno' pisanje u e-komunikaciji ili pravopisne, gramatičke pa i stilske pogreške.
A na pivi u birtiji sva pravila tog tipa nestaju.

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 23:35

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Sada?
Sada idemo naprijed...
Nemam ni jedan problem i sasvim mi je ok da dobijem e-mail na slovenskom standardnom jeziku, a ja odgovorim na svom.
Više me smetaju dijalekti ili kako to zovem 'nehajno' pisanje u e-komunikaciji ili pravopisne, gramatičke pa i stilske pogreške.

Fakat ovo je forum bivše JNA i si znademo pravila i jezik.Nebumo sada angažirali nekoga prevoditela da nam prevodi neš kaj je morti rekel neki Slovenec iz bivše JNA Slovenec na Slovenskome?To mi je uz Šengen užasno napornega a si znademo da su krompirčeki prispeli za izvaditi.-Kaj je vama ljudi moiji?
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime30.08.17 23:38

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Sada?
Sada idemo naprijed...

Skuliraj se bratac jer taj e-mail je sima drugima nepoznanica.Bumo ga obesili na stablo onda kada vetar male skonča.
Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime31.08.17 10:15

Tako Gerald, sedaj ko si napisal in povedal vse svoje globoke misli, pa bi že bil čas da se vrnemo na osnovno temo. Še vedno čakam, da pojasniš na podlagi katerega splava je začela druga svetovna vojna. Se zavedaš, Gerald, da je to kar si napisal revolucionarno odkritje, ki bi zgodovino začelo pisati na novo, tebe pa postavilo med nesmrtne, o katerih bi se še še stoletja učili učenci v šoli. 

No pa še nekaj o jezikih, koliko jezikov govoriš toliko veljaš. Gerald oprosti, pri tebi imam občutek, da res obvladaš zgolj in samo jezik Zagreba in okolice. Potem seveda ni čudno, da so se Slovenci v vojski trudili in se poskušali sporazumevati s teboj v jeziku, ki ga razumeš. Lahko mi verjameš, da so pa si pri tem mislili svoje, samo tega ti niso povedali, tako kot ti jaz ne povem tega kar si mislim o tvojem "strokovnem" razglabljanju. 

Tako Gerald, sedaj pa bom polemiko s teboj zaključil,  nima smisla več razpravljati. Pa veš zakaj? Razmisli malo!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime31.08.17 15:21

Jeste li znali da diljem Belgije u katoličkim crkvama uopće nema sakramenta svete ispovijedi? ‘Ljudi nisu išli na ispovijed, pa su to jednostavno izbacili’, kaže nam sugovornik iz Belgije dodavši da u Bruxellesu cijeli srpanj i kolovoz u mnogim crkvama uopće (niti nedjeljom) nije bilo svetih misa jer su svećenici na godišnjem odmoru i nema ih tko zamijeniti. S druge strane primili smo tužnu fotografiju iz Beča koja prikazuje posve praznu crkvu samo nekoliko minuta prije početka svete mise i to na – blagdan Velike Gospe, jedan od najvećih katoličkih blagdana.
Da i diljem Njemačke sve manje ljudi pristupa svetim sakramentima posebice sakramentu svete ispovjedi izjavio je svojevremeno i Thomas Sternberg, predsjednik Središnjeg odbora njemačkih katolika (ZDK), koji je u intervjuu za slovačke medije rekao da on ne poznaje baš nikoga tko pristupa sakramentu svete ispovijedi. Dodaje da je sakrament pokore u Njemačkoj zaustavljen, te da uopće ne postoji.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime01.09.17 1:23

Policajac pravoslavac zna prevod časnog Kur'ana napamet.

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
BROJ POSTOVA: : 15044
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime03.09.17 2:38

Max Blitz (citat):

Da i diljem Njemačke sve manje ljudi pristupa svetim sakramentima posebice sakramentu svete ispovjedi izjavio je svojevre, meno i  Thomas Sternberg, predsjednik Središnjeg odbora njemačkih katolika (ZDK), koji je u intervjuu za slovačke medije rekao da on ne poznaje baš nikoga tko pristupa sakramentu svete ispovijedi. Dodaje da je sakrament pokore u Njemačkoj zaustavljen, te da uopće ne postoji.

Jesu crkve uglavnom prazne, ali su crkve orijentalnih kršćana pune. Žene pokrivene, a ne gole kao Švabice.
Udjem nekad u neku katoličku ili evangeličku crkvu, koje zjape prazne. Sve ima svoje razloge.

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime03.09.17 14:21

Sve više muslimana u Njemačkoj se okuplja i organizira u liberalne zajednice koje sve više rastu. 
Ovaj pokret nije moguće više ignorirati. 

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime03.09.17 14:57

VBČ (citat):
Sve više muslimana u Njemačkoj se okuplja i organizira u liberalne zajednice koje sve više rastu. 

Islamski "protestanti"?
Neka i toga...

Nemam direktna iskustva s islamom osim što poznajem nekoliko ljudi na osnovu čijih bi se imena mogli zaključiti da su muslimani. Nisam vidio druge praktične manifestacije vjere. (Nisam ni potražio.) Ne računam sad turiste i izbjeglice. Sve drugo je što pročitam kao vijesti iz svijeta.
Povremeno se mogu pročitati izjave dužnosnika Islamske zajednice da nemaju primjedbi na položaj muslimana u Hrvatskoj, a takva ocjena je stigla i iz Turske (ako se nju nešto pita). Tu mi je nekako početak i kraj priče koji me kao građanina zadovoljava.
kokice

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime03.09.17 17:53

Ne znam cijelu priču, tek u razgovoru je pomenuto.
Moj bratanac je, na kraju prošle školske godine, sa odjeljenjem išao na neku ekskurziju, ili je kao škola prirode, nešto tako. Bili su nekoliko dana. 
Roditelji su platili boravak i razrednima dali novac za džeparac svoje djece. 
Kad se vratio, mališan je rekao da je samo on dobijao drugačiju hranu.

- Kad svi dobiju meso, ja dobijem jaja - naveo je primjer. 

Inače, radije jede jaja nego meso.

Brat i snaha su shvatili da su učiteljice čak i o tome vodile racuna. Iako im nije napomenuto, niti su traženi posebni uslovi, po prezimenu su shvatili da je mališan Musliman i, znajući tradiciju, ispoštovale su je. Gest za svaku pohvalu. Ne bi im se zamjerilo da ga nijesu izdvajale, jer, kako se ispostavilo, jedini je Musliman u odjeljenju.

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 0:28

PORUCNIK (citat):
Brat i snaha su shvatili da su učiteljice čak i o tome vodile racuna. Iako im nije napomenuto, niti su traženi posebni uslovi, po prezimenu su shvatili da je mališan Musliman i, znajući tradiciju, ispoštovale su je. Gest za svaku pohvalu. Ne bi im se zamjerilo da ga nijesu izdvajale, jer, kako se ispostavilo, jedini je Musliman u odjeljenju.

Mislim da bi tu trebalo otvoreno pitati (roditelje) i otvoreno odgovoriti, ne treba tema biti "vrući krumpir" ni rješavati šutke.
Ne treba ni raditi "predstavu" pred učenicima.

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 0:50

Citat :
Mislim da bi tu trebalo otvoreno pitati (roditelje) i otvoreno odgovoriti

Ovdje je moja svastika morala ici nekoliko puta u skolu i na kraju dati izjavu pred direktorom i potpisati je da djeca MOGU jesti obroke koji imaju u sebi svinjetinu.
Par puta su dosli kuci placuci, nisu im u skolskom restoranu dali nesto sto su htjeli a ima u sebi "pork"
(najveca dreka je bila ako na jelovniku taj dan ima pica sa sunkom  Laughing)
Objasnjenje je jednostavno bilo, Bosnians don't eat pork.
Ruku na srce, hebe se zivo kuharici sta ce ko jesti ali je to vise generalan stav skole jer bi se moglo u suprotnom desiti da roditelji tuze skolu zbog "narusavanja vjerskih sloboda"
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 1:12

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):

Mislim da bi tu trebalo otvoreno pitati (roditelje) i otvoreno odgovoriti, ne treba tema biti "vrući krumpir" ni rješavati šutke.
Ne treba ni raditi "predstavu" pred učenicima.

Ne vjerujem da je bila predstava. Roditelje nisu pitali, niti su roditelji pomišljali na to.
Nije bilo "predstave" ni u kom pogledu.
Samo je meni palo na pamet da to napišem ovdje, javno, kao primjer međuvjerskog uvažavanja. Mališan nije ništa tražio, niti se bunio. A ni ostali.

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 1:16

PORUCNIK (citat):
Ne vjerujem da je bila predstava. Roditelje nisu pitali, niti su roditelji pomišljali na to.

Nisam mislio da je bilo kakvih neugodnosti, bilo kakvih, nego mi se čini ipak primjerenije normalno pitanje od strane škole.
Da sam ja nastavnik ili tko već, pitao bih 'na svoju ruku', ako nije 'propisano'.
Odnosno roditelji bi mogli i sami nešto zahtijevati ako postoji 'rizik'.
Nekako mi se ne čini sasvim korektnim i nešto pretpostavljati da se podrazumijeva.

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 1:32

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):

Nisam mislio da je bilo kakvih neugodnosti, bilo kakvih, nego mi se čini ipak primjerenije normalno pitanje od strane škole.
Da sam ja nastavnik ili tko već, pitao bih 'na svoju ruku', ako nije 'propisano'.
Odnosno roditelji bi mogli i sami nešto zahtijevati ako postoji 'rizik'.
Nekako mi se ne čini sasvim korektnim i nešto pretpostavljati da se podrazumijeva.

Svakako bi bilo jednostavnije pitati roditelje. Ali su učiteljice preduprijedile eventualnu neugodnost sa roditeljima, što bi i kojekakvi mediji jedva dočekali. Negdje bi osvanuo bombastičan naslov u stilu "TJERALI MUSLIMANSKO DIJETE DA JEDE SVINJETINU!", ili nešto gore. 
Užasno, zar ne?

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 20:07

PORUCNIK (citat):
Svakako bi bilo jednostavnije pitati roditelje. Ali su učiteljice preduprijedile eventualnu neugodnost sa roditeljima, što bi i kojekakvi mediji jedva dočekali. Negdje bi osvanuo bombastičan naslov u stilu "TJERALI MUSLIMANSKO DIJETE DA JEDE SVINJETINU!", ili nešto gore. 
Užasno, zar ne?

A što se vi dolje toliko bojite medija  clown

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 20:16

VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):
Užasno, zar ne?

A što se vi dolje toliko bojite medija  clown
Ovdje su mediji jači od države, izgleda.
Prvo pročitaš ili vidis u medijima da je neko napravio nešto, pa ga tek onda hapse. A naslovi i retorika im je do povraćanja.

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 20:21

pera84 (citat):
Citat :
Mislim da bi tu trebalo otvoreno pitati (roditelje) i otvoreno odgovoriti

Ovdje je moja svastika morala ici nekoliko puta u skolu i na kraju dati izjavu pred direktorom i potpisati je da djeca MOGU jesti obroke koji imaju u sebi svinjetinu.
Par puta su dosli kuci placuci, nisu im u skolskom restoranu dali nesto sto su htjeli a ima u sebi "pork"
(najveca dreka je bila ako na jelovniku taj dan ima pica sa sunkom  Laughing)
Objasnjenje je jednostavno bilo, Bosnians don't eat pork.
Ruku na srce, hebe se zivo kuharici sta ce ko jesti ali je to vise generalan stav skole jer bi se moglo u suprotnom desiti da roditelji tuze skolu zbog "narusavanja vjerskih sloboda"
Tek vidjeh ovaj post.
Mislim da bi roditelji trebali tražiti da im se ne servira "pork", pa tek u slučaju prekršaja tužiti školu. Mislim da je tako u Kanadi.

pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 21:16

Citat :
Mislim da bi roditelji trebali tražiti da im se ne servira "pork"

Da ne skrecemo s teme, Ness, ali ovdje ljudi tuze (i dobijaju) duvansku industriju jer im "niko nije rekao da je pusenje stetno", "fast food" restorane jer sluze nezdravu hranu, na mojim radnim ljestvicama ima naljepnica (obavezna po zakonu) na kojoj pise ako skocis s njih (2,5m) mozes se povrijediti.... Rolling Eyes
Posle profesionalnih sportista/umjetnika i politicara, najunosnije zanimanje je advokat.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 21:29

VBČ (citat):
A što se vi dolje toliko bojite medija...

Kad se dogodi neka konkretna pizdarija, ne osobito bitna i od životne važnosti, ali onako da dirne običnog čovjeka, pokrene se stampedo.
Krene od članka na portalima, komentara članka, preseli se na FB, tamo bukne, onda recimo novinar Zoran Šprajc sve još zasoli na emisiji RTL Direkt... Tada građani zatrpaju pozivima, porukama i e-mailovima institucije, policiju, ured gradonačelnika, drugog lokalnog dužnosnika i sl., pa se mora reagirati.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime04.09.17 21:31

Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
A što se vi dolje toliko bojite medija...

Kad se dogodi neka konkretna pizdarija, ne osobito bitna i od životne važnosti, ali onako da dirne običnog čovjeka, pokrene se stampedo.
Krene od članka na portalima, komentara članka, preseli se na FB, tamo bukne, onda recimo novinar Zoran Šprajc sve još zasoli na emisiji RTL Direkt... Tada građani zatrpaju pozivima, porukama i e-mailovima institucije, policiju, ured gradonačalnika, drugog lokalnog dužnosnika i sl., pa se mora reagirati.

clown 

Od kud ljudima vremena za sve to?

To me uvijek iznova začudjuje.

Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Duhovne zanimljivosti   Duhovne zanimljivosti - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Duhovne zanimljivosti
Na vrh 
Stranica 2/17Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Duhovne izreke i misli
» Korisni, zanimljivi i zabavni linkovi - preporuke
» Gospodarske zanimljivosti
» Glazbene zanimljivosti
» "KOMANDNI MOST" - za sve ljubitelje RM - pitanja, zanimljivosti i ostalo...