FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ateizam

Go down 
+8
Sloba1
vladimir
pucflek
paradajz
pera84
Jozo Trklja
gerard ford
VBČ
12 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2
AutorPoruka
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime27.02.16 12:48

U eri svekolikih ljudskih prava, kod nas se (stidljivo) postavilo pitanje smiju li se djeca iz domova, bez roditeljske skrbi, nepoznatih roditelja (ima i toga) voditi na božićne (i slične) proslave?
I tko bi njih imao i zašto pravo krstiti (ili ne)...
S druge strane ako dio takve djece ne odvedeš na neku priredbi i proslavu, kako mu objasniti zašto ne....
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15046
ČLAN OD: : 2009-05-01

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime27.02.16 12:53

Max Blitz (citat):
U eri svekolikih ljudskih prava, kod nas se (stidljivo) postavilo pitanje smiju li se djeca iz domova, bez roditelja, nepoznatih roditelja (ima i toga) voditi na božićne (i slične) proslave?
I tko bi njih imao i zašto pravo krstiti (ili ne)...
S druge strane ako dio takve djece ne odvedeš na neku priredbi i proslavu, kako mu objasniti zašto ne....

Sve je to lijepo i fino, no djeca koja se previše paze i maze obično ne budu spremna na realživotne tokove.
To vidim prvo u široj obitelji, pa nadalje.

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime27.02.16 13:02

VBČ (citat):
Sve je to lijepo i fino, no djeca koja se previše paze i maze obično ne budu spremna na realživotne tokove.
To vidim prvo u široj obitelji, pa nadalje.

Dobro, to je oćenito, ali što s domskom djecom glede vjere kao ozbiljnog opredjeljenja ili pak evo kako rekoh samo prisustvovanju proslavama, moguće i vjerskim obredima uz to.....?
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime27.02.16 13:09

Djeci ne nametati oficijelno nijednu religiju.

No, ne vidim ništa loše u tome da djeca odrastaju uz tradicije većinskoga stanovništva te zemlje.
Ako se za dijete u Hrvatskoj ne zna čije je, neka ide i na božićne i ine dogadjaje jer je Hrvatska nominalno većinski katolička zemlja.
Ako je je zemlja muslimanska neka bude u skladu s tom tradicijom.

Takva djeca su već dovoljno izolirana i stigmatizirana, da bi ih nekakvo držanje na neutralnoj
poziciji još više izoliralo i pojačalo dojam nepripadanja nigdje.

Kad odrastu sami će oni naći svoje puteve (religiozne).

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime27.02.16 13:20

VBČ (citat):
Takva djeca su već dovoljno izolirana i stigmatizirana, da bi ih nekakvo držanje na neutralnoj poziciji još više izoliralo i pojačalo dojam nepripadanja nigdje.

Tako je neslužbeno i zaključeno.
Ali pojednici aktivisti kojima vrag ne da mira će opet priupitati i ovo i ono. Smile
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime02.03.16 1:17

..netko u domu će im reći nešto o toj temi kada budu zreli i zainteresirani za takve stvari.
Naravno ako je taj dom u ateističkoj državi reći će im se da su ona tu slučajno i da su plod nekakvih nesretnih okolnosti a spomenuti će naravno i Boga tek tako da ga se negira i na taj način na neko vrijeme  makne iz njihovih razmišljanja.Kršćani bi im rekli da su oni željena djeca i neponovljive jedinke u ljudskoj povijesti,i  da su opravdano  rođeni i postoje  bez obzira na loše okolnosti.Neznam za druge
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime04.03.16 14:59

Je li ovo stvarno moguće??  silent

Rus na internetu napisao da nema Boga, pa ga smjestili na psihijatriju: Prijeti mu godina dana zatvora.

Jednom građaninu Rusije prijeti zatvor zato jer je na internetu objavilo poruku u kojoj tvrdi kako nema Boga.
38-godišnji Viktor Krasnov uhićen je i optužen za bogohuljenje, koje je okarakterizirano kao kazneno djelo nakon kontrovernznog performansa skupine Pussy Riot, koja je protestirala protiv Vladimira Putina u moskovskoj katedrali 2013., piše Independent.
Aktivisti koji se bore za ljudska prava kritizirali su zakon, za koji tvrde kako vodi do nepotrebnih restrikcija civilnih sloboda. Ruska vlada tvrdi kako anti-blasfemijski zakoni štite vjerske manjine te spriječavaju religijske konflikte.
Prema Krasnovu, optužbe se odnose na online razmjenu informacija iz 2014. godine, u kojoj je on raspravljao o religiji. Tvrdi da je napisao:
"Ako kažem da je kolekcija židovskih bajki naslovljena Biblija totalno sranje, onda je tako. Ako se mene pita, Bog ne postoji".
Vjeruje se kako je druga osoba koja je sudjelovala u online diskusiji prijavila Krasnova zbog bogohuljenja i "vrijeđanja osjećaja ortodoksnih vjernika".
Krasnov je navodno proveo i mjesec dana na odjelu psihijatrije, kako bi se provjerilo je li mentalno sposoban za suđenje. Na sudu se pojavio u srijedu, a bude li osuđen, mogao bi provesti do godine dana u zatvoru.
Njegov odvjetnik za AFP je kazao kako je Krasnov jednostavno ateist te da je jednako kritičan bio i prema Halloweenu i židovskim blagdanima.

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime31.03.16 23:03

Ovdje je opasno biti ateista....

1.    Afganistan
2.    Iran
3.    Malezija
4.    Maldivi
5.    Mauritanija
6.    Nigerija
7.    Pakistan
8.    Katar
9.    Saudijska Arabija
10.    Somalija
11.    Sudan
12.    Ujedinjeni Arapski Emirati
13.    Jemen

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime12.09.16 2:07

The author of this message was banned from the forum - See the message
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime17.10.18 21:04

Stephen Hawking u svojoj zadnjoj knjizi: Bog ne postoji

U utorak je objavljena posljednja knjiga slavnog fizičara Stephena Hawkinga, koji je preminuo u ožujku ove godine, "Brief Answers to the Big Questions".
Donosi odgovore na pitanja koja je Hawking najčešće dobivao tijekom svog života.
Jedno od tih pitanja se, naravno, odnosi i na postojanje boga.

"Ne postoji bog. Nitko ne upravlja svemirom. Stoljećima se vjerovalo da ljudi s invaliditetom, poput mene, tako žive zbog božjeg prokletstva. Ja preferiram objašnjenje da sve može biti objašnjeno na drugi način, uz pomoć prirodnih zakona", piše Hawking u svojoj posljednjoj knjizi.
Slavni znanstvenik je u više navrata tijekom svog života pisao i objašnjavao zbog čega ne vjeruje u boga, a u njegovoj knjizi ima i zanimljivih odgovora na "veća pitanja" od onoga na ono postoji li bog ili ne. Tako je, između ostalog, otkrio kako vjeruje da izvan Zemlje postoji inteligentni život.
"Negdje postoje oblici inteligentnog života. Prije nego što pokušamo komunicirati s njima, trebali bismo se još razviti", piše Hawking.
Znanstvenik je ostavio otvorenom i mogućnost putovanja kroz vrijeme.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime04.12.18 13:54

Udruga 'Protagora', u suradnji s 'Pokretom za sekularnu Hrvatsku' i 'Ateistima i agnosticima Hrvatske', dijeli Sekularni kalendar i naljepnicu ‘Razum kući ovoj’ za 2019. Mogu se preuzeti i u digitalnom formatu:

Na vrh Go down
pucflek
Vodnik
Vodnik
pucflek

BROJ POSTOVA: : 447
ČLAN OD: : 2016-02-26

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime04.12.18 19:03

Max Blitz (citat):
Stephen Hawking u svojoj zadnjoj knjizi: Bog ne postoji

"Ne postoji bog. Nitko ne upravlja svemirom. Stoljećima se vjerovalo da ljudi s invaliditetom, poput mene, tako žive zbog božjeg prokletstva. Ja preferiram objašnjenje da sve može biti objašnjeno na drugi način, uz pomoć prirodnih zakona", piše Hawking u svojoj posljednjoj knjizi.

Slavni znanstvenik je u više navrata tijekom svog života pisao i objašnjavao zbog čega ne vjeruje u boga, a u njegovoj knjizi ima i zanimljivih odgovora na "veća pitanja" od onoga na ono postoji li bog ili ne. Tako je, između ostalog, otkrio kako vjeruje da izvan Zemlje postoji inteligentni život.
"Negdje postoje oblici inteligentnog života. Prije nego što pokušamo komunicirati s njima, trebali bismo se još razviti", piše Hawking.

Znanstvenik je ostavio otvorenom i mogućnost putovanja kroz vrijeme.

Slažem se, osim  posljednjeg.
 Kao ni ne vjerujem u reinkarnaciju.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime07.12.18 14:02

Ateizam? Bolest znanja na duhovnoj razini ili skoro potpuno odsutnost unutarnjih osjetila duha i duše, u odnosu na intelektualni dar pojedinca.
To je uzrokovano ideološki posluženim ideologijama kao što su nacionalni socijalizam, komunizam ili kapitalistička beskrupuloznost u potrazi za dominacijom nad drugima.
Ateisti su nezadovoljni ljudi koji svoju nesreću temelje na raciji ili ideologiji.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime07.12.18 15:12

Kad pročitam kakvu sočnu aferu povezanu s Crkvom postajem 'ateist', a kad vidim bogati blagdanski stol oko npr. Božića i Uskrsa postajem 'vjernik'.
Takvih je najviše.

Militantnih ateističkih filozofa je malo, a takvima pati i društveni život, jer bi trebali onda biti dosljedni i odbiti poziv na kakvo društveno okupljanje koje uključuje i vjerski obred, npr. vjenčanje, krštenje, sprovod...
Krajnji domet ovdašnjih 'ateista' je osim mudrovanja po društvenim mrežama, nekrštenje djece i/ili neupisivanje istih na vjeronauk.
S tim da je u slučaju da su bake i djedovi živi, nekrštenje djece teže izvodivo.  tongue
A i općenito nisu toliko hrabri da će ići u otvorene sukobe sa svom rodbinom po tim pitanjima.
Ipak, deklarirati se ateistom u nekom (širem) društvu, naročito za šankom, ne prozvodi nikakav osobiti efekt, odnosno kog' briga.

Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8054
ČLAN OD: : 2011-01-25

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime07.12.18 16:05

Ateizam ko i Staljinov komunizam
Na vrh Go down
pucflek
Vodnik
Vodnik
pucflek

BROJ POSTOVA: : 447
ČLAN OD: : 2016-02-26

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime08.12.18 10:15

Malo zajebancije ali možda ima i koje zrno soli.
 Zašto sam već kao klinac, koji je godinama hodao u Crkvu i vjeronauku u onaj tamni, komunistički dob, postao "ateist" i kasnije "anarhist"?

1.) Jednostavno, nisam razumio što pričaju i što žele da kažu, možda sam bio previše praktičnu dijete i nije mi išlo u glavu kako svaka ideologija hvali svog konja, vuče na svoju stranu ali u isti glas na kraju govore isto - da smo svi jednaki. "Niko ne istupa, ravni smo kao crta!" Stupite skupa onda i udružite se, a ne da vas moram slušati jednog svaki dan u tjednu, a drugog za vikende.

2.) Ili moram prvo sve isprobati na sebi, pa tek onda budem pametan.

Crkva:

- vjeronauku nas je išla možda trećina iz razreda, za glasnu "komunističku djecu" smo bili zaostali seljaci, pa smo tamo hodali nekako tajno, "pognutih ramena", najljepše cure su bile naravno među "komunistima"
- na početku je bilo zanimljivo kod vjeronauka i u crkvi, a onda je postalo dosadno, rutinski; kod vjeronauka iste biblijske priče kroz godine, u crkvi sam sve već radio automatski - ustaj sada, prekriži se tada, moli ovo; u školi smo barem svaku iduću godinu uzeli za stupnju višu matematiku, kemiju, fiziku
- kad sam skužio komunističkog Deda Mraza počeo sam uzimati i Bibliju doslovno i pokušavao razumjeti ali nije išlo. Što pričaš, tko je ovdje lud ? Božji sin uzeo kilogram kruha i dvije ribe i nahranio njih hiljada u pustinji? Izraelac raširio ruke i otvorilo se more ?
- izvorni grijeh početka moje borbe protiv crkve su bile subote (vjeronauk u osam), a naročito nedjelje; svaku nedjelju ustajanje u šest ujutro i hajdemo na jutarnju misu; kako mi se dalo kao klincu sjedjeti u hladnoj crkvi već u sedam i uz to ne čuti i naučiti se ništa novo, a "komunistice" još spavaju

Škola:

- kakvo proslavljanje Božića, to je zaostalo, samo za seljake, ne sjećam se ali navodno su se naši starci bunili u školi, jer su nam namjerno na Veliki petak hranili s mesom

Dandanas:

- još znam Oče naš i Zdravu Mariju kao u četvrtom razredu vjeronauka
- božićno drvce i ostali ukrasi se postavljaju na Badnjak, a ne kao dandanas kada sve sjaji od neoliberalneblackfridayske propagande već nakon ljetnih odmora
- volim atmosferu starih zgrada; crkva ili dvorca ili njihovih ostataka; poseban osjećaj je tamo sjediti - ali u tišini
- sad nekim čudnim slučajem pripremam mjesto blagoslivlja uskrsnih jela kod obližnje kapele, na kraju predam sakupljeni novac svećenikovom pucfleku, fotografiranje, stisak ruke i to je kontakt s Crkvom
- ne razumijem kako može Crkva još i dalje štititi optužene pedofile a istodobno se protiviti gay brakovima ili eutanaziji, ako čovjeku stvarno nema spasa i sam želi dr. Kevorkiana

Osobna religija i ideologija:

Jedina religija ili ideologija koji vjerujem - moje ruke, odnosno rad mojih ruku. Već s dvadeset godina sam bio prisiljen uzeti hipotekarni kredit.
 Ako padneš u financijsku krizu sigurno mi neće pomoć populizam i sladko laprdanje političara. Tu imam ortodoksni stav, tko bi trebao uopće biti i mogao postati političar. Netko tko dolazi iz gospodarskih redova i ima nekoliko godina radnih iskustva, a ne samo teoretski saditi ruže i učiti ostale kao tipičan aparatčik kako treba raditi.
 Moj drug, poštenjačina, marljiv, šutljiv, izgledao kao neuništiva radilica, došao k meni. Bio sam iznenađen, trebao je novac, zajebao ga najbolji drug, a u stvari mangup, koji samo lijepo govori. Dao mu, dao mu i drugi put kad se vratio. Tjedan unazad ujutro u tri dobivam dug, pobrkan sms, gdje se mi izvinjava i piše o glupostima, koje radi. Kasnije saznam - pokušaj samoubojstva, jedva ga spasili.
 Možda još nisam bio u takvoj situaciji, možda sam dovoljno jak. Ako puknem iznutra, sačekam, sjednem kad mogu i neka se stvar ohladi. Ne razmišljaj previše o tome - ako si to sposoban . Spas pronađem u sportu, bicikl i fizički se iscrpiti, onda je bolje. Ili ja slomim bicikl ili bicikl slomi mene.
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8054
ČLAN OD: : 2011-01-25

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime08.12.18 14:59

Jedina religija ili ideologija koji vjerujem - moje ruke, odnosno rad mojih ruku.....  bas tako. jedino,provereno, pouzdano i sigurno
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime05.01.19 17:52

Malo ateističkog pokušaja humora...

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime05.01.19 19:50

I sloboda na nevjerovanje je civilizacijska tekovina.

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime20.07.19 14:58

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6762
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime20.07.19 19:23

Ateisti ne veruju u boga. To naravno ne znači da su loše osobe što ne veruju u boga. Mada u dubini duše mislim, kada dođu u neku tešku i bezizlaznu situaciju - da u sebi kažu, pomozi dragi bože -
Tako da neće da priznaju ali u potaji prizivaju boga.

Ja volim da kažem - Ima nešto "gore" koje nas posmatra, te po zasluzi kažnjava ili nagrađuje, pre ili kasnije -
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1557
ČLAN OD: : 2015-01-15

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime21.07.19 8:12

Svaki narod koji odbaci svoju veru osudjen je na propast,
Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime21.07.19 10:53

Brkakougar (citat):
Svaki narod koji odbaci svoju veru osudjen je na propast,
Tega pa ne razumem, lahko malo bolj podrobno obrazložiš napisano. Ali to pomeni tudi, če se narod odpove eni veri in sprejme drugo (Slovenci smo namreč pred mnogimi stoletji imeli čisto drugo vero, potem je prišlo do prisilnega sprejema katoliške vere, z ognjem in mečem, na silo), ali to pomeni, da narod propade? Da smo Slovenci propadli? Da bi Slovenci obstajali samo, če bi bili pogani?
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime21.07.19 17:15

Ateisti vjeruju u prirodu. U krajnjem, Priroda može biti jedno od imena Stvoritelja.

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime21.07.19 17:27

PORUCNIK (citat):
Ateisti vjeruju u prirodu. U krajnjem, Priroda može biti jedno od imena Stvoritelja.

Bilo bi dobro prihvatiti ljude koji vjeruju u ono što mogu objasniti fizika, kemija i/ili biologija, ili će tek objasniti, bez čeprkanja natruha nečega da bismo bili 'isti'.

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime21.07.19 17:58

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):

Bilo bi dobro prihvatiti ljude koji vjeruju u ono što mogu objasniti fizika, kemija i/ili biologija, ili će tek objasniti, bez čeprkanja natruha nečega da bismo bili 'isti'.

Onda se to ne bi zvala vjera, nego samo nauka. A nauka je tako slaba i, takođe, neshvatljiva najširoj populaciji.

Sponsored content

Ateizam  - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ateizam    Ateizam  - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ateizam
Na vrh 
Stranica 2/2Idi na stranicu : Previous  1, 2