FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 14:05
Svima nama je zavicaj najlepsi sto je i logicno,zavicaj je samo jedan.Ipak kada biste birali najlepsi grad koji biste izabrali?Ja sam u mladosti obisao skoro cijelu bivsu nam drzavu,za mnoge gradove ostao sam sentimentalno vezan. Imao sam(imam i sada)mnogo rodbine u Sloveniji,ujak mi je bio otpravnik vozova u jednom zivopisnom Slovenskom seocetu -Branik se zove,dosta puta sam ga posjecivao.Pashenog mi je takodje u Slo,zaboravio sam ime sela znam da iz Nove Gorice predjes u Italiju(Osimski sporazum)pa se ponovo vratite u Slo,predivno selo u goriskim brdima. Za mene je Nova Gorica najlepsi grad(ne onaj ravni deo koji se naziva Ledine),nego njen brdoviti deo,kada sam bio u njemu zapitao sam se "Da li je ovo grad u parku ili je park u gradu,zaista predivna sredina".
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 14:26
Lijepa su Škofija Loka i Metković.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 18:04
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Doktor Živago voli ovaj upis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 18:49
Velika hvala liku koji mi je udario minus, pošto sam postavio slike moga grada, grada moje mladosti. Na žalost njegovu, još uvijek je to moj grad, ikao ne živim više u njemu. Svakome je njegov grad najljepši, i to treba poštivati, jer niti jednom riječju nisam uvrijedio niti omalovažavao nečiji izbor, bilo bi glupo da udarim minus za npr. Beograd (lijepi bulevari, parkovi, Kalamegdan, Ada, da još nabrajam, dali je ljepši u jesen ili ljeto).
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 19:20
Slabo sam poznavao Vukovar i Borovo,imao sam rodjake u Borovu i jedne prilike smo se zestoko napili u nekakvoj kafani-bircuzu "Hajduk".Vukovarska sela sam bolje poznavao. Nekako vise volim gradove koji nisu potpuno ravni. A ovo za minus je dno dna,mada sam u otvaranju teme naveo o zavicaju i nisam mislio da stavljate svoj rodni grad ili grad svoje mladosti kao najljepsi.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 19:45
Meni je Karlovac NAJLEPSI grad,jer tamo sam proveo jedan deo zivota i mogu slobodno reci-nezaboravan.
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:07
milutins (citat):
Svima nama je zavicaj najlepsi sto je i logicno,zavicaj je samo jedan.Ipak kada biste birali najlepsi grad koji biste izabrali?Ja sam u mladosti obisao skoro cijelu bivsu nam drzavu,za mnoge gradove ostao sam sentimentalno vezan. Imao sam(imam i sada)mnogo rodbine u Sloveniji,ujak mi je bio otpravnik vozova u jednom zivopisnom Slovenskom seocetu -Branik se zove,dosta puta sam ga posjecivao.Pashenog mi je takodje u Slo,zaboravio sam ime sela znam da iz Nove Gorice predjes u Italiju(Osimski sporazum)pa se ponovo vratite u Slo,predivno selo u goriskim brdima. Za mene je Nova Gorica najlepsi grad(ne onaj ravni deo koji se naziva Ledine),nego njen brdoviti deo,kada sam bio u njemu zapitao sam se "Da li je ovo grad u parku ili je park u gradu,zaista predivna sredina".
Sigurno se ga spominjaš. [You must be registered and logged in to see this image.]
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:33
@milutins,ti jih bom nekaj naštel,mogoče se boš spomnil. Hum Kojsko Gonjače Vedrijan Podsabotin
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:39
Ma mnogo vremena proslo,sjecam se nekog sela Shempas,tu imam prijatelja Slovenca koji radi u Italiji prema Udinama-mjesto se zove Mosa ili tako nesto slicno, Osim vec spominjanog Branika,Volcja Draga??Sen Petar pri Gorica,Solkan i td
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:42
Ono sto me najvise impresioniralo u Sloveniji po tim goriskim brdima je uredjenost dvorista.Posle radnog vremena svi su u vrtu,profesori,doktori,inzenjeri,svi u radnom odelu.
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:44
milutins (citat):
Ma mnogo vremena proslo,sjecam se nekog sela Shempas,tu imam prijatelja Slovenca koji radi u Italiji prema Udinama-mjesto se zove Mosa ili tako nesto slicno, Osim vec spominjanog Branika,Volcja Draga??Sen Petar pri Gorica,Solkan i td
Obstaja kraj Mossa.Proti Udinam,vendar jaz ne poznam. Pri Novi Gorici je pa Šempeter.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:47
Pashenog mi je u selu Hum sto si spomenuo,preselio se iz NG prije 7-8 godina-ma pravi zmajcek tamo je skoro 50 godina
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:53
milutins (citat):
Pashenog mi je u selu Hum sto si spomenuo,preselio se iz NG prije 7-8 godina-ma pravi zmajcek tamo je skoro 50 godina
PASHENOG-te besede nikakor ne razvozlam (jo ne razumem). Prosim,če mi jo objasniš.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:55
rođeni sam beograđanin, i kao takav normalno da ga volim Ali što Milutins reče i ja sam sticajem okolnosti obišao dosta gradova (zbog posla) exyu, i svaki je bio po nečemu lep. Jedino nisam mogao da se priviknem na dva a to su Priboj i Užice. Ja isto volim širinu, a u ta dva grada mi sva brda okolo vise nad glavom i pritiskaju pa čak i kada je sunčano.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:56
mirko bratuš (citat):
milutins (citat):
PASHENOG-te besede nikakor ne razvozlam (jo ne razumem). Prosim,če mi jo objasniš.
muževi od dve ili više sestara su pašenozi ili kako se ja vikam sa mojima "paše"
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:57
mirko bratuš (citat):
milutins (citat):
pasha/pashenog
Moja supruga i njegova su rodjene sestre
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 20:57
milutins (citat):
mirko bratuš (citat):
milutins (citat):
pasha/pashenog
Moja supruga i njegova su rodjene sestre
he he bio sam malkice brži
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 21:00
Hvala obema.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 21:07
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 21:10
U gornjem videu je moje selo u Novoj Gorici,postoji jedan Vranjak u Bosni i "jos dva u dijaspori
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 21:13
Ej čudi me da me Ercov već nije opomenuo !!! Mora da ne prati ovu temu. U Srbiji se kaže "Reci mi odakle ti je žena, pa ću ti reči odakle si ti" Kako sam oženio ercovku sa Zlatibora, selo Rožanstvo, zaseok Melovići, to mi je najomiljenije mesto pa me čak i spomenuti Ercov zove "Ej ti Meloviću!"
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 21:38
milutins (citat):
Slabo sam poznavao Vukovar i Borovo,imao sam rodjake u Borovu i jedne prilike smo se zestoko napili u nekakvoj kafani-bircuzu "Hajduk".Vukovarska sela sam bolje poznavao. Nekako vise volim gradove koji nisu potpuno ravni. A ovo za minus je dno dna,mada sam u otvaranju teme naveo o zavicaju i nisam mislio da stavljate svoj rodni grad ili grad svoje mladosti kao najljepsi.
Borovo Naselje je na ravnijem dijelu, dok je Vukovar već povišen, no stara barokna jezgra, Dunav, Vuka, ma ko to more platit. Drugi grad mi je svakako Zadar.
bezbroj puta za vrijeme izlaska u grad iz AŠC-a, proveo sam dosta vremena na ovome mjestu, gledajući u more i uživajući u cigaretama:
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 22:03
bojnik (citat):
milutins (citat):
Borovo Naselje je na ravnijem dijelu, dok je Vukovar već povišen, no stara barokna jezgra, Dunav, Vuka, ma ko to more platit. Drugi grad mi je svakako Zadar.
bezbroj puta za vrijeme izlaska u grad iz AŠC-a, proveo sam dosta vremena na ovome mjestu, gledajući u more i uživajući u cigaretama:
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 22:43
Je to je to da nisam potrošio Plusiče sada bi ti dao, ali smatraj da si ga primio od mene ma šta to značilo dvosmileno ili trosmisleno.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 17.10.15 22:59
013gonzo (citat):
Je to je to da nisam potrošio Plusiče sada bi ti dao, ali smatraj da si ga primio od mene ma šta to značilo dvosmileno ili trosmisleno.
no problemos amigos
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 18.10.15 9:33
bojnik (citat):
013gonzo (citat):
no problemos amigos
Plusnuo sam umjesto tebe
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 18.10.15 16:16
Joj a ja zaboravio najlepši grad na Jadranu (za mene) gde sam od 61' do 69'te proveo svako leto od 10-15. juna pa do 30 ili 31 avgusta. Hvar otok Hvar mesto mog dečaštva i momčevanja...
Pogled na luku i otok Galešnik i Paklene otoke u pozadini a odmah iza Galešnika otok Jerolim FKK plaža (nudisti), sa venecijanske / mletačke tvrđave.
int3r Gušter
BROJ POSTOVA: : 38 ČLAN OD: : 2013-01-22
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 22.10.15 11:41
013gonzo (citat):
int3r (citat):
Banja Luka
A slika
Ko je posetio Banja Luku moze ga uvrstiti u najlepse gradove ,meni i Zadar svidjao pogotovo stari grad .Normalno da gradove pored mora sami po sebi su lepsi,pa zato sam se opredelio za BL.
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 22.10.15 14:33
A Dubrovnik?
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 22.10.15 15:19
Tako je, Dubrovnik je kao starohrvatski grad cvijet Jadrana i jedno od povijesno-turističkih središta Hrvatske, jedan od središta razvitka hrvatskoga jezika i književnosti te su u njemu stvarali mnogi značajni hrvatski pjesnici, dramatičari, slikari, matematičari, fizičari i drugi učenjaci. Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 24.10.15 17:01
Lacoš možda malo ironično ali koliko znam i koliko sam vidio a i čuo Varaždin ima jedno od 5 najljepših groblja u Europi-vrijeme baroka,dali sam u pravu nadam se da ću saznati kad se vratim sa mora.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 25.10.15 2:58
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 04.09.20 9:30
Pozdravljam sve kolege. Slažem se sa Bojnikom i njegovim mišljenjem. Svakome je njegov zavičaj najljepši, a spomenuo je rodni grad Vukovar. Ja sam neposredni susjed jer sam iz Vinkovaca...Vukovar je uvijek imao ono " nešto ", meni neopisivo..grad kjeg su činile različite nacionalnosti i vjere..i koji je u tome bogat..prekrasna arhitektura i velika rijeka. Veliki sam fan Pavla Pavličića književnika, i sveuč. profesora koji je rođen u Vukovaru i u njegovim djelima se najbolje opisuje Vukovar. Moja strina je živjela u Vukovaru u ulici S.S. Kranjčevića, dakle na Sajmištu i stradala je prošlog rata. Sve je to predivna Slavonija..najljepši dio zemlje na kugli..meni..jer sam u svemu pravi Slavonac. Bojnik više ne živi u rodnom gradu, i ne ulazim u njegove razloge zašto je to tako...treba se samo malo pogledati unatrag..ništa više. Znam puno Vukovaraca koji su tamo do rata živjeli, sada više ne žive. Ja svoj rodni kraj nikada nisam napustio ni neću. Ljudi su ovdje posebni..uvijek sam sanjao o tome, da kad umrem da me sahrane na groblju u Vinkovcima uz tamburaše i pjesmu Slavujev poj...jednostavno me duša boli, kad zbog posla moram otputovati negdje dalje, ili kad idem na Jadran zbog g.o. Jedva čekam da se vratim...Svačiji rodni kraj je najljepši. Moji su meni Vinkovci nešto posebno, zauvijek utkani u srcu kao i moja Slavonija. Od drugih gradova izdvojio bih Sarajevo, Dubrovnik, Banja Luku, Livno
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2838 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: Najlepsi Grad Ex Yu 04.09.20 9:45