FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
Izgleda da je extra, samo za troje bi bio tesan...
Po mom mišljenju, tijesan je i za dvoje, osim ako su intimni partneri. bar ja ne bih primio nikog za cimera. Evo dimenzija:
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
šole voli ovaj upis
Brkakougar Zastavnik
PV BROJ POSTOVA: : 808 REPUTACIJA : 56 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Kamping zona 11.10.20 18:22
Mislim na neku dobru ribu, a uz nju uvek ide i njena drugarica, nekako bi se nagurali, nisu lose dimenzije, u svakom slucaju kada je malo tesnje zelja je veca..
PORUCNIK voli ovaj upis
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9160 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Mislim na neku dobru ribu, a uz nju uvek ide i njena drugarica, nekako bi se nagurali, nisu lose dimenzije, u svakom slucaju kada je malo tesnje zelja je veca..
Još ako mogu da ponesu dobar dio opreme, da ne unajmljujem lokalne "Šerpe"
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9160 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Kamping zona 04.12.20 1:46
Dobio sam još jednu solidnu stvarčicu:
Mikula 67 GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik Tehničke Službe
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1485 REPUTACIJA : 529 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 54 Šabac
Naslov komentara: Re: Kamping zona 04.12.20 8:30
Dobar, pravi kamperski.
Evo Ness malo kampa od ove godine, dečaci su maksimalno iskoristili... Maljen i Povlen
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Mikula 67 GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik Tehničke Službe
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1485 REPUTACIJA : 529 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 54 Šabac
Naslov komentara: Re: Kamping zona 04.12.20 8:38
Kamena gora, Prijepolje
I normalno ekološki memenat...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Naslov komentara: Re: Kamping zona 04.12.20 11:17
Au, to bila jača ekipa... Eh, mladosti...
Naslov komentara: Re: Kamping zona 12.03.21 19:18
Moj prvi šator je bio
Ovaj model
Dimenzije
Karakteristike
Dobar je za dvije osobe sa opremom, iako je predviđen za tri. Dvoslojni je i pogodan za kampovanje na jednom mjestu. Nedostaci su mu težina i samo 1000mm vodonepropusnost. Testirao sam ga od maja do oktobra i izvrsno se držao, ali kad sam ga pokupio, nisam ga uredno spakovao. Vanjski sloj se, takoreći, raspada. Ali je unutrašnji još uvijek u dobrom stanju, pa se može koristiti kao komarnik ispod cerade, ili šatorskog krila.
U krajnjem slučaju, može se omotati kuhinjskom folijom i iskoristiti efekat plastenika i svašta nešto... Ništa ne bacam šta može da posluži, dok ne nađem bolje...
Naslov komentara: Re: Kamping zona 29.03.21 3:01
Vojnici mnogih zemalja koriste čašu, porciju, kako da ovo nazovem. U stvari nije ista kod svih, ima nekih detalja po kojim se razlikuju, ali su na tu foru.
Obično ide u kompletu sa čuturicom (čuturica se uvuče u nju). U njoj se može štošta skuvati, od napitaka do čorbe. Ova je, mislim, korišćena u engleskoj vojsci. Zapremine je 600ml.
Neke imaju i poklopac od istog materijala, sa (ili bez) rupica. Korisna stvarčica koja ubrzava kuvanje. Ja sam od poklopca kutije gotovog obroka (podravkinog ili nekog drugog) napravio nešto slično i po cjeli dan kuvam čajeve.