FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 19:15
[You must be registered and logged in to see this image.]Ovo je iz moje vojne zdr.knjižice. Drug Pero ih je siguran sam vidio na stotine jer je sluzio u sanitetu. Nas nesuđeni Doktor...
pera84, SveJug, šole, goran9030 and Dario vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 19:16
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo napokon i mene na zakletvi sa drugovima. Baš me zanima da li znate koji sam ja?
SveJug and šole vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 21:20
Onaj sa novim uprtacima.
SveJug voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 21:52
Paaaa...bio si blizu? Malo bolje pogledaj! Ja se svakako izdvajam od ostalih!
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 21:56
Doktor Živago (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]Ovo je iz moje vojne zdr.knjižice. Drug Pero ih je siguran sam vidio na stotine jer je sluzio u sanitetu. Nas nesuđeni Doktor...
Pa, ovaj nesudjeni doktor misli da ti je pritisak bio malo povisen A tih kartona sam preturio na stotine, ako ne i hiljade. Vjerujem da jos negdje u prasnjavim kutijama u nekom podrumu stoji i knjiga gdje se vodila posebna evidencija za potrebe JNA sa posjetama, dijagnozama, izdatom terapijom. Naci cu i sliku kako "sravnjujem knjige" na kraju mjeseca za potrebe inventure u apoteci. Klasic, buduci farmaceut, s kojim sam to radio je sad neka "budza" u HALMEDU. Nemam sliku ambulante iz tog perioda, al' ima malo novija sa Googla.
SveJug, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:03
Jah. Pritisak mi je bio malo povišen...ne ide se svaki dan u JNA!
Dario voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:06
Znam. Svasta tu ima.
U krvi jos ostalo maligana od zadnje noci "na slobodi", kod kuce ostala curica... (za kucom te bas nesto i ne boli.... )
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:09
pera84 (citat):
Znam. Svasta tu ima.
U krvi jos ostalo maligana od zadnje noci "na slobodi", kod kuce ostala curica...
Tako je to išlo. Ja kad sam obukao civilku, napili smo se nekog crnog vina, znam da se zvalo"Avia" i vlak je samo vozio do Vinkovaca...inače tko zna gdje bi završili...spavali ko topovi
goran9030 and Dario vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:16
Doktor Živago (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo napokon i mene na zakletvi sa drugovima. Baš me zanima da li znate koji sam ja?
Da vam pomognem. Ja sam ovaj koji na ruci ima udlagu i bijeli zavoj. Imao sam postedu mjesec dana i završio na prijavnici. Naime, na pešadijskim preprekama mi se kod puzanja zabio neki trn u nokat i ruka mi je toliko natekla da je bila ko noga. Vozili me Pinzgauerom u veliku kasarnu Vasilj Gaćeša u ambulantu garnizona. I tamo mi doktor ko '41.rezao prst naživo da izbaci gnoj. Među zube mi stavio štapić, sjedio sam, u krilo mi stavio bubreg i ruku iznad a moj klasić Srđan me drzao da se ne otimam. Kad mi je zarezao prst i on se skljokao tj.kolabirao. To ja da me drug Pero bolje razumije...
goran9030 voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:29
Tebi je barem DOKTOR-doktor sjek'o prst.
Jednom ce tebi cica Pera ispricat kako je s jos jednim (propalim) studentom stomatologije nekom kukavcu vadio zub.
I IZVADILI!!!
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:36
Mi smo..kad vec zubara spominjes, u našem stacionaru pekli pile u ordinaciji kod Dr. Gavre Gavrilovića ni manje ni vise nego u njegovom srerilizatoru. Pile smo p" posudili" sa vojne ekonomije. Morali smo proslaviti Gavrin rođendan....kad se samo sjetim tih beskonačnih doživljaja..sad bi se vratio...
pera84 and goran9030 vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 17.04.23 22:59
Me ne bi mi, nego pravi stomatolog klisnuo kuci preko vikenda. U gradu zubar ne radi, subota. Ne mozemo mu ni uputnicu dat'. Analgetol ne smije, alergican, vec jednom padao u anafilakticki. A previja se po podu od bolova. I sta da radis, posadi ga na stolicu i cupaj. Sabahudin uvrce klijesta k'o da vadi zardjalu "desetku" iz suve daske, ja drzim jadnika za glavu da ga "doktor" ne iznese sa sve stolicom iz ordinacije. Lije znoj sa sve trojice. I posle nekih petnaestak minuta natezanja i potezanja, iscupasmo zub. Vidio sam ljude u najsretnijim momentima u zivotu, nista to nije poredeci s njim. Grli nas i ljubi onako krvav, a mi se gledamo.. Kaze momak, (a bio guster, ni zakletvu jos nije polozio) DOKTORI, HVALA, HVALA, HVALA... SVIMA CU DA PRICAM KAKO STE DOBRI... KUCI CU DA PISEM DA VAM MOJI PAKET POSALJU....
Hehe, kaze "doktor" Sabahudin, slusaj momak, da o ovome pisnuo nisi nikome, nemamo mi D od doktora. Nego sjedi tu jos malo da zaustavimo to krvarenje i onda bjezi nazad u bateriju. A ako ikome zucnes, mrak ce te pojest. I bogomi, odrza momak obecanje, (barem) za trajanje naseg roka niko nije znao osim nas trojice. A svaki put kad je bilo koga od nas dvojice sreo negdje u kafani, pala je runda-dvije. Za "onog doktora u cosku".
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 0:11
pera84 (citat):
Onaj sa novim uprtacima.
Ma jok, onaj sa kapom
_________________ In medias (t)res...
Doktor Živago voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 0:13
Doktor Živago (citat):
pera84 (citat):
Znam. Svasta tu ima.
U krvi jos ostalo maligana od zadnje noci "na slobodi", kod kuce ostala curica...
Tako je to išlo. Ja kad sam obukao civilku, napili smo se nekog crnog vina, znam da se zvalo"Avia" i vlak je samo vozio do Vinkovaca...inače tko zna gdje bi završili...spavali ko topovi
Kažeš, vino Avia? Dobro da se niste vraćali avionom
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 0:15
pera84 (citat):
Tebi je barem DOKTOR-doktor sjek'o prst.
Jednom ce tebi cica Pera ispricat kako je s jos jednim (propalim) studentom stomatologije nekom kukavcu vadio zub.
I IZVADILI!!!
A jel' izvađen pravi ili zdravi?
pera84, SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 6:25
pera84 (citat):
Pa, ovaj nesudjeni doktor misli da ti je pritisak bio malo povisen A tih kartona sam preturio na stotine, ako ne i hiljade. Vjerujem da jos negdje u prasnjavim kutijama u nekom podrumu stoji i knjiga gdje se vodila posebna evidencija za potrebe JNA sa posjetama, dijagnozama, izdatom terapijom. Naci cu i sliku kako "sravnjujem knjige" na kraju mjeseca za potrebe inventure u apoteci. Klasic, buduci farmaceut, s kojim sam to radio je sad neka "budza" u HALMEDU.
Iskopah je, Doktore.
Tu kafica, tu knjige... Nesto me stetoskop zeza...
A evo i "doktora", dezurni za Novu, 85-u godinu. Kako PS i nalaze, dezurni nosi uprtace i sljem. Tu je i sprica, kao i obavezni alkohol za dezinfekciju.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
šole voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 14:10
Ne znam, kapetane, nisam je ni ja imao upisanu. A kad malo bolje razmislim, ne mogu se sjetiti ni da sam je vidio kod drugih u kartonima. Valjda "cetvrta vojna sila u svijetu" nije smatrala da je potrebno. Cuj, kad ce to vojniku zatrebat'. Nije stolar pa da odglavari ruku na cekularu i iskrvari.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 17:43
pera84 (citat):
Ne znam, kapetane, nisam je ni ja imao upisanu. A kad malo bolje razmislim, ne mogu se sjetiti ni da sam je vidio kod drugih u kartonima. Valjda "cetvrta vojna sila u svijetu" nije smatrala da je potrebno. Cuj, kad ce to vojniku zatrebat'. Nije stolar pa da odglavari ruku na cekularu i iskrvari.
Djelomično si u pravu. Teška glupost od strane JNA.
Ali, to je bilo kod vas koji ste ranije služili. Mislim da u mojoj knjižici ima upisana krvna grupa.
SveJug, goran9030 and Dario vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 17:43
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 19:05
Doktor Živago (citat):
pera84 (citat):
Ali, to je bilo kod vas koji ste ranije služili. Mislim da u mojoj knjižici ima upisana krvna grupa.
Doktore, nisam ja bio u JNA sa Savom Kovacevicem.
goran9030 voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 19:55
pera84 (citat):
Doktor Živago (citat):
pera84 (citat):
Doktore, nisam ja bio u JNA sa Savom Kovacevicem.
Nisi..ali nisi ni puno kasnije...
goran9030 voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 18.04.23 23:11
Doktor Živago (citat):
Ovaj sa gitarom mi liči na tebe druže Pero..a i mnogo mi nešto grliš ovu jadnicu sa naočalama...a faca ti je " pravim se blesav, pa šta ispadne"...
Doktore, zar joj ne vidis u pogledu da je zaljubljena. A faca mi je "pola litra Zveceva i pet-set piva"
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 19.04.23 16:29
Dragi Doktore, ovo je tema nostalgije, a ne znanstvene fantastike!!!! Danas željeznicom za 4 sata stigneš iz Sl. Broda do Osijeka (via Striz./Vrpolje), i to ako nema nekih neplaniranih zastoja.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 19.04.23 16:33
pera84 (citat):
Doktor Živago (citat):
Ovaj sa gitarom mi liči na tebe druže Pero..a i mnogo mi nešto grliš ovu jadnicu sa naočalama...a faca ti je " pravim se blesav, pa šta ispadne"...
Doktore, zar joj ne vidis u pogledu da je zaljubljena. A faca mi je "pola litra Zveceva i pet-set piva"
Ja u njenom pogledu iščitavam zadovoljstvo jer je oslobodila grlo i počela disati, a sada još samo moli da malo makneš tu gitaru jer je žulja po rebrima. A i persona sa druge strane u pogledu ima ono: "Ajde bolan, slikaj već jednom. Jedva ga držim koliko se naslonio na mene..."
pera84, SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 19.04.23 16:37
Znam da riskiram ljetovanje u Banovcima, ali moram... ma na lakat bi mi izašlo... Baš ti je zgodna naljepnica na gitari. Tko bi se tome nadao... E sad me šalji kud godi hoćeš
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 19.04.23 16:53
Citat :
Ja u njenom pogledu iščitavam...
Ne bih da komentarisem pogled, to bi bilo za temu "mnooogo nostalgije"
A sto se tice druge strane, "persona" je bila poprilicno izdrzljiva a i ja sam bio u kategoriji "visok momak a tanak", nisu se bunile po tom pitanju.
Za gitaru, (morao bi ti kao general da znas ovo kad te u po noci probude):
PRAVILA U VEZI AVATARA, OBILJEŽJA, SLIKA i MULTIMEDIJALNIH PRIKAZA
1. Toleriraju se sva obilježja bivše JNA do 1991. Obilježja bivše SFRJ, uključujući i obilježja njenih pojedinih sastavnica Socijalističkih Republika i Pokrajina ili bilo kakvih organizacija, se neće tolerirati.Ukoliko se desi da je neko od obilježja SFRJ integrirano u obilježje JNA, ono će se tolerirati.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 19.04.23 17:02
A vidi... pod točkom 1 ne bih više komentirao, jer to već spada u osjetljivu materiju. Nikad ne znaš kad ti gospođa može virnuti preko ramena, pa da ne bi bilo: "štaaaaaaaaaa... ti i ona (khm, khm)... znala sam, znala sam!!! a fino mi je moja mama rekla... ma đ***e jedno p*******o... sve ove godine sam znala..." itd... itd... - dakle, prvu točku zaključujem
Alineja "Visok momak a tanak" - vidi se po tvojoj desnoj nozi da si izgubio opanak, pa zato stojiš na jednoj nozi.
A ono sa obilježjima... ma znao sam ja kakav si u duši... ne moraš se više otimati...
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 20.04.23 14:34