FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990.
5 posters
Autor
Poruka
lostsoldier Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2014-06-03
Naslov komentara: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 03.06.14 9:21
Ima li ovdje vojnika koji su obuku prošli u jesen 1990. u Celju, a potom u prekomandi završili na nekog od karaula dravogradske granične komande ili u samoj komandi Dravograd?
lostsoldier Gušter
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 03.06.14 9:40
U toku dana stavit ću fotografiju septembarske klase '90. iz celjske kasarne.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 05.06.14 2:46
Pozdrav članu lostsoldier !!!
Ima više njih koji su služili u tim krajevima, doduse pre tebe... prelistaj teme pod Slovenija.
Dosta je pisano o karauli Vič, a spominjane su i ostale karaule, kao i komanda u Dravogradu (Bukovje). Karaule su uglavnom postale planinarski domovi, ugostiteljski objekti, i odmaralista, a komanda je jedan lep restoran za svadbe. Javi se i tamo, vece su sanse da nadjes nekog poznanika iz klase.
Sto se mene licno tice, moze se reci da sam u JNA posetio sva ta tvoja mesta na po 1 dan ; Celje - kasarnu i Dom JNA, jedno popodne i noc u Dravogradu, i jedan ceo dan granicara 88 na jednoj od karaula...
soldier71 voli ovaj upis
lostsoldier Gušter
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 20.06.14 15:54
alexandar: komentar modifikovan dana: 21.06.14 0:04; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : resize)
pedja71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2013-05-18
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 26.06.14 23:29
Da li ovo beše II vod
soldier71 voli ovaj upis
lostsoldier Gušter
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 03.07.14 15:00
Ja se doista ne sjećam ni koliko je bilo ukupno vodova. Zapamtio sam neka imena.
pedja71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2013-05-18
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 15.07.14 0:43
lostsoldier (citat):
Ja se doista ne sjećam ni koliko je bilo ukupno vodova. Zapamtio sam neka imena.
U prvom redu(čuče) u sredini tj. 5-i sa bilo koje strane brojao, Boban Mrsević ili Mrsić nzm, 4-vrti sa desna mislim da je iz Vranja Velinović(karaula Vič),prvi u prvom redu(čuči) sa desne strane Delija Beg, u zadnjem redu (prvi od plavog stuba-jarbola sa desne strane) Ljubomir Šmanja od njega desno (Glava se vidi) Jovanov Toni?
soldier71 voli ovaj upis
lostsoldier Gušter
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 15.07.14 7:02
Zahvaljujući činjenici da sam neka imena zapisao na fotografiji, tako nisam zaboravio. Pa evo nekim slijedom: prvi red, čuče (slijeva nadesno): Davor Devčić, ne znam, Nisvet Brakmić, Zoran Miletić, Zdravko Vesić, Goran Velinović, ne znam, ne znam, ne znam. Drugi red, stoje (slijeva nadesno): desetar Lavor, Rasim Fazlić, Tomaž Gider, ne znam, Goran Krušić, Goran Đorđević, Matjaž Vlašič, Mihaljević, Krešimir Jakuš, Sadik Begu, Dejan Šormaz, desetar Milovan Glišić, Dušan Radulović, Homolka, ne znam, desetar Sandro Gregorič, desetar Selmani Harun, treći red (slijeva nadesno, petorica vojnika pri vrhu skupine): Igor Vrban, ne znam, Boban Stefanović, Vladan Milčević, Mirsad Vračo. Moguće da sam neke pogrešno identificirao ili međusobno zamijenio, no vjerujem da sam u većini imena u pravu jer sam tim slijedom zabilježio na slici. Većinu vojnika sa slike nisam nakon obuke u Celju više vidio, jer je uslijedila prekomanda po karaulama. Baš me zanima ima li na ovom forumu nekih od spomenutih ili onih čija imena nisam naveo, a nalaze se na fotografiji.
soldier71 voli ovaj upis
shadow Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-11-16
Naslov komentara: Re: Celje obuka, prekomanda Dravograd (karaule) septembarska klasa 1990. 16.11.16 22:05