FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 17.06.14 15:34
Ajde Strumiks pobrao si toliko + pa sa lijepi dalje dok još ima kasarne...... Zar je pola piste pregrađeno za potrebe Policije!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 17.06.14 15:39
Sjeća li se tko kad se u Strumici u 7 ili 8 mjesecu 1984 uvježbavalo strojevi korak i gazio u podešalonu za proslavu neke brigade iz Makedonije i došao je tada novo ustoličeni načelnik 3 armije Stevan Mirković koji je malo prije toga zamijenio Lambe Mihajlovskog!!! Znam da se od vručine padalo i da su ostali crni tragovi šest crta podešalona na pisti......ja sam već tad bio u centru veze....pa sam izbjegao to mučenje!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Valter 71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 37 ČLAN OD: : 2013-07-12 DOB : 53 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 10:24
GRINGO. JA SE SEČAM STROJEVI KORAK U STRUMICI 1990g.OD KANTINE PREMA POŠTI U KOLONI PO 4,SVAKI DAN POSLEPODNE OKO 2 SATA I TAKO OKO 40 DANA-(AKO NEKO PAMTI TAČNI BROJ DANA NEKA ISPRAVI) ZA JEDNO 5 DANA,AKO SI POGLEDAO OD KANTINE PREMA POŠTI VIDJELO SE 4 CRTE OD ČIŽAMA!!!POZDRAV OD VALTERA
Valter 71 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 10:37
STRUMIKS-PUNO TI HVALA NA ZALAGANJU!!!OPET SI NAS ODUŠEVIJO SA SLIKAMA I AKO SU TUŽNE-NEKE ZGRADE SE RUŠE SAME,NEKE SA BAGEROM,NEKE SAMO STOJE TAMO -STVARNO ŠTETA!SAMO AKO POGLEDAM BINU I POZADI ZGRADU PEŠADIJE........BEZ REĆI!!!STRUMIKS STVARNO ZAHVALUJEM,NEZNAM KAKO,DA SE ODUŽIMO-KAKO DA POPLATIMO ZA SAV TVOJ TRUD!BLAGODAREM!POZDRAV OD VALTER-a IMAŠ NEKE INFORMACIJE OD kap.KRLEV MIRČO-DALI SI GA MOŽDA VIDEO?????
STRUMIKS Gušter
BROJ POSTOVA: : 42 ČLAN OD: : 2013-12-15 Strumica
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 20:18
Valter, nema na cemu, moja duznost je da cuvam uspomene Bice jos slika, samo nemam mnogo vremena....
Gringo, to je bilo za Dan Brigade (4. makedonska udarna brigada) - 24 JULA
Bela zgrade pored piste [You must be registered and logged in to see this image.]
Slike su iz decembra, a sada je prava dzungla, drveta i trava visoka 2 metara Sigurno ima i neka ANAKONDA
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 20:21
Valter 71 (citat):
GRINGO. JA SE SEČAM STROJEVI KORAK U STRUMICI 1990g.OD KANTINE PREMA POŠTI U KOLONI PO 4,SVAKI DAN POSLEPODNE OKO 2 SATA I TAKO OKO 40 DANA-(AKO NEKO PAMTI TAČNI BROJ DANA NEKA ISPRAVI) ZA JEDNO 5 DANA,AKO SI POGLEDAO OD KANTINE PREMA POŠTI VIDJELO SE 4 CRTE OD ČIŽAMA!!!POZDRAV OD VALTERA
Da išlo se je okolo po cijeloj pisti ono drži korak a od kantine do govornice pošte se je gazio strajak onak do jaja jer je bina bila tu negdje pred ulazom u pješadiju,...... reci mi Valtere sječaš li se povodom čega se uvježbavalo to gaženje nije li povod bio ustanak u Makedoniji??? znači 11 oktobar??
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 20:23
Valter 71 (citat):
Daj i zakači i ti koju sliku ako imaš iz toga doba i pozdrav i tebi i naravno + za učešće u temi!!!!
Valter 71 Gušter
Naslov komentara: SLIKE,PAVILJONI,SIFONI, KRLEV MIRČO 22.06.14 16:20
Staviču slike ali me skener i vreme nešto zajebava,pa kad to sredim stavit ču i te!! Zadnjih 5 slika od STRUMIKSA to je trpezarija sa svih strana 3 ulaza i zadji-stražji ulaz-mislim da se tu izdavala marenda.Gringo, koliko kolona je bilo za strujevi korak 4 ili 6 mene nešto memorija napušta,a meni se čini,da se tuckalo u 4 kolone barem 1990g. STRUMIKS IMAM DVIJE MOLBE: 1. Krlev Mirčo, a 2. dali možeš poslikati ona dva paviljona kde smu bili mi nastanjeni,to su ona dva nova,ako gledaš iz bine,pozadi pešadija,a preko piste za postrojavanje HAD-haubički divizion,a levo od te zgrade bili smo mi MPOAD-mješoviti protivoklopni divizion,mi smi bili u prizemlju,iznad nas su bili PVO. I samo još to:bilo bi zanimljivo ako poslikaš u WC-u i na plafonu iznad čučavca-SIFONI- kod nas su bili zanimljivi-svaki sifun ima čistački šarauf na donjoj strani ako nešto zaglavi ili se začepi,e A KOD NAS SU BILI STAVLJENI NEKI ČEPOVI NAPRAVLJENI OD DRVETA MALO U KONUS PA ZABIJ DOK IZDRŽI-zamislite šta se dogodi,kad se u gornjem katu začepi čučavac,pa kad neko od redara pokuša sa motkom,da odčepi sifon................tačno na glavu onome što sere na čučavcu
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 22.06.14 20:09
Gazio se strojevi korak u podešalonu znači u šest redova jer ešalon je 12....
Te zgrade koje ti navodiš čini mi se koristi policija i one nisu dostupne za snimanje!!!!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 22.06.14 20:11
STRUMIKS (citat):
Valter, nema na cemu, moja duznost je da cuvam uspomene Bice jos slika, samo nemam mnogo vremena....
Gringo, to je bilo za Dan Brigade (4. makedonska udarna brigada) - 24 JULA
Slike su iz decembra, a sada je prava dzungla, drveta i trava visoka 2 metara Sigurno ima i neka ANAKONDA
E dosita je moguće vjerujem da se spominjala braigada znači ipak u 7 mjesecu, Hvala ti Strumiks!!!+
Željko B Džomba
BROJ POSTOVA: : 145 ČLAN OD: : 2014-05-27 Zagreb
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 27.06.14 11:20
Nikako ne mogu složiti sliku kuhinje u odnosu na tušeraj i frizera. Evo stavit ću i ovdje iste slike pa molim da se jave oni koji se dobro sjećaju tih rasporeda. Uspoređivao sam ove tri slike sa onom satelitskom i ništa mi se ne slaže.
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 27.06.14 22:10
Možda ti je ovo u Štipu
STRUMIKS Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 30.06.14 18:20
Pitao sam oca za ovo mesto, u pravo si, to u pozadini je kotlara i kuhinja, a levo je veseraj/tuseraj i frizerska soba Evo ulaz u tuseraj/frizeraj [You must be registered and logged in to see this image.]
Željko B Džomba
BROJ POSTOVA: : 145 ČLAN OD: : 2014-05-27 Zagreb
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 01.07.14 9:36
Tako je , to je to. Puno ti hvala za ovu sliku i samo nastavi razveseljavati nas stare Strumičane.
rodoljub68 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-07-01
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 0:03
Pozdrav narode. Ja sam generacija 1987/1988 (septembarac), haubički divizion, malo prva, pa veći deo treća baterija. Prva - kap. Miloš Stamenković, Treća - por. Zemir Plehandžić. Komandant - maj. vaso Bosanac, Milošev zamenik - poručnik Dimitar Kacarski. Da li iko zna šta je bilo sa njima. Inače, ja sam iz Srbije i bio sam jedan od retkih koji se nije, onako teatralno, zaklinjao da se više neće vratiti u Strumicu. Ali, eto još ne stigoh. Ovaj vaš (a sada i moj forum) mi čuva sećanja. Grad je, koliko vidim, sada velegrad. Pozdrav svima i napišite ako nešto znate. Vidim da su zgrade (moja i Veze) dobro i na mestu....
rodoljub68 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 0:08
Greška. Nije veza nego raketaši..
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 7:01
Dobro došao na forum rodoljub68!
rodoljub68 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 18:20
Zagorac, havala na dobrodošlici. Svako dobro.
STRUMIKS Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 03.07.14 22:39
rodoljub68 (citat):
Pozdrav narode. Ja sam generacija 1987/1988 (septembarac), haubički divizion, malo prva, pa veći deo treća baterija. Prva - kap. Miloš Stamenković, Treća - por. Zemir Plehandžić. Komandant - maj. vaso Bosanac, Milošev zamenik - poručnik Dimitar Kacarski. Da li iko zna šta je bilo sa njima. Inače, ja sam iz Srbije i bio sam jedan od retkih koji se nije, onako teatralno, zaklinjao da se više neće vratiti u Strumicu. Ali, eto još ne stigoh. Ovaj vaš (a sada i moj forum) mi čuva sećanja. Grad je, koliko vidim, sada velegrad. Pozdrav svima i napišite ako nešto znate. Vidim da su zgrade (moja i Veze) dobro i na mestu....
Pozdrav, evo jos jedan Strumicanac Jedino mogu da ti kazem za Dimitar Kacarski, penzionisan je kao artiljeriski oficir negde 2004 godine. Zivi u komsiluk kod mene....
rodoljub68 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 06.07.14 14:36
Strumiks, hvala ti na toj informaciji. Bio sam tri dana u Skopju, službeno, i bilo mi je lepo. I za razliku od, mislim većine, meni se tamo sve sviđa. Spomenici su meni ok. Grad je pun turista koji slikaju i nešto palćaju. Ako se ne desi neka nesreća, svi ti spomenici će se isplatiti, ako skopjancima sada to deluje "zdudano" - nije gotovo. Još se gradi. Grad je čist, bar onaj potez Park Gazi baba - železnička stanica, sve deluje nekako infrastrukturno - uredno. Iskren pozdrav Skopjancima, a ti ako budeš imao prilike, pozdravi Kacarskog. On se mene ne seća, ja sam bio jedan od mnogih, a nama vojnicima je on bio jedan od malobrojnih.
Iskren pozdrav
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 08.07.14 16:38
Koliko se sječam ta kotlovnica je imala i solarne čelije?? dijelom je voda za tuširanje bila grijana i koristila se i u vešaraju! Jedino što znam da Frizeraj u moje vrijeme nije bio tamo dolje već tu odmah povrh čete veze bila je neka starija nastamba, malo ruševna...... Strumiks pitaj starog možda će se on sjetiti!!!!
STRUMIKS Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 10.07.14 17:39
Tacno, solarne celije jos postoje, slikao sam ih.... Star tuseraj je bio daleko, ispod glavni put koji je vodio prema groblje.... i danas psotoji ta zgrada u vrlo losem stanju....
Rodoljub, to sto se radi i gradi u Skoplju meni se puno svidja, mozda je skupo, ali vredi i je lepo
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 10.07.14 18:24
Pa i Strumica se izgradila jako lijepo......kaj bi ti htio!!! I danas se skoro ne prepoznaje!!!
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 11.07.14 11:09
BROJ POSTOVA: : 56 ČLAN OD: : 2013-12-06 DOB : 59 Makole-Slovenija
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 14.07.14 9:44
Gringo (citat):
Pa i Strumica se izgradila jako lijepo......kaj bi ti htio!!! I danas se skoro ne prepoznaje!!!
Pozdrav Gringo
Točno, i Strumica se od naših vremena puno promenila. Kad sam bio prije par godina dole, skoro sam se izgubio, nije više tako ljepa ko u godinama 1984/1985, ali sad je sva u novom odjelu, skoro sva, još ima nekih starih stvari, barem tad se još vido onaj naš stari kino, mislim, da je bio Balkan i još neke stvari inače je sve novo. Gringo točno, u naše vreme je bio frizer gore pozadi uz put prema Popčevu, izza vezista ili graničara, gore su bila i neka skladišča, tamo sam prespavao prvo i drugo noč u Strumici a kupatilo i vešaraj je bilo dolje iza kuhinje kod magacina. Dole kod magacina smo uvjek popodne , kad je bila ona vručina imali popodansko nastavo, tamo je bilo nešto šumice i hladovine. ne znam jel se sjetiš, kad smo morali prekopati cjeli onaj dio terena iza naše zgrade i od komande prema stadionu. Ne sječam se više dobro ali znam , da je bilo neko ocenjivanje kasarne ili smo dobili novog komandanta šta znam, znam samo, da smo morali kopat popodne i suboto i nedeljo, a onda nije bilo nikoga a mi to sve ljepo izgladili i uredili. Pozdrav u Krapinske Toplice iz Slovenije
KODRIČ Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 14.07.14 9:45
Gringo (citat):
Pozdrav Gringo
Točno, i Strumica se od naših vremena puno promenila. Kad sam bio prije par godina dole, skoro sam se izgubio, nije više tako ljepa ko u godinama 1984/1985, ali sad je sva u novom odjelu, skoro sva, još ima nekih starih stvari, barem tad se još vido onaj naš stari kino, mislim, da je bio Balkan i još neke stvari inače je sve novo. Gringo točno, u naše vreme je bio frizer gore pozadi uz put prema Popčevu, izza vezista ili graničara, gore su bila i neka skladišča, tamo sam prespavao prvo i drugo noč u Strumici a kupatilo i vešaraj je bilo dolje iza kuhinje kod magacina. Dole kod magacina smo uvjek popodne , kad je bila ona vručina imali popodansko nastavo, tamo je bilo nešto šumice i hladovine. ne znam jel se sjetiš, kad smo morali prekopati cjeli onaj dio terena iza naše zgrade i od komande prema stadionu. Ne sječam se više dobro ali znam , da je bilo neko ocenjivanje kasarne ili smo dobili novog komandanta šta znam, znam samo, da smo morali kopat popodne i suboto i nedeljo, a onda nije bilo nikoga a mi to sve ljepo izgladili i uredili. Pozdrav u Krapinske Toplice iz Slovenije
KODRIČ Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 14.07.14 9:51
STRUMIKS (citat):
Tacno, solarne celije jos postoje, slikao sam ih.... Star tuseraj je bio daleko, ispod glavni put koji je vodio prema groblje.... i danas psotoji ta zgrada u vrlo losem stanju....
Rodoljub, to sto se radi i gradi u Skoplju meni se puno svidja, mozda je skupo, ali vredi i je lepo
Prijatelji, al ljepše od Strumice u onim 1984/1985 godinama nema, barem za mene. Bio sam prije par godinama u Strumici a ona se puno promenila, skoro sam se izgubio. Strumiks, pitaj starog ako se možda sjeti kamo je pošao Žare Spasovič i tko je još bio kao oficir u onim mojim godinama u Izviđačima, malo sam več zaboravio. Pozdrav u moju Strumico iz Slovenije i nek vam je ljepo.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 14.07.14 16:36
KODRIČ (citat):
Gringo (citat):
Pozdrav Gringo
Pozdrav i tebi Nadam se da će se Strumiks javiti gore su još bile radionice majstorske gdje su radili civilna lica bili su i puškari i još ponešto, ne znam točno! Ako se je što kopalo u kasarni ja se ne sječam jer sam slabo hodao okolo uglavnom sam išao u grad i bio u komandi, ponekad sam ćak dolje i spavao nije mi se dalo iči do spavaone!! Znam jedino da je vojska išla brati grožđe, i da su mi donjeli najbolje i najslađe grožđe u kasarnu doista tako slatko nikada nisam jeo, a grozdovi su bili ogromni.....ne zaboravite da sam ja Zagorac i da kod nas ipak su grožđa kiselija!!
Valter 71 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 14.07.14 20:15
Drugari Moji!!!! Nešto smo zaboravili-kde su oni paunovi koji su nam krasili kasarnu? Ima nekog,koji se seča tih lepih životinja?
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 15.07.14 6:15
A nismo, pa oni su svakodnevnu tu u dvorištu komande znali se glasati onako svojski, i šepurili su se okolo kako im se kada htjelo išli su po cijelom krugu!! javljali se stalno!!! Gdje su sad ......a tko zna!!!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 30.07.14 22:00
Valter 71 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 31.07.14 20:19
Hvala za slike Gringo,samo nešto mi reci,na kojoj strani grada je bio bazen i odakle ti ove slike,tu su stare i nove ??? Šteta samo,što ovi objekti propadaju!
Valter 71 Gušter
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 31.07.14 20:23
Sečam se avtobusne stanice,dali je tamo bila fabrika Dentina-predelava povrča??????
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 31.07.14 21:13