FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Mostar Severni logor 89/90 25.04.14 12:51
Da li neko zna sta je sa oficirima iz Severnog Logora posle onih nesretnih desavanja kao sto su: Mijajlovic Radomir - tada k-dir cete po cinu kapetan Konatar Branko- tada k-dir voda po cinu porucnik Pracic Amir - tada k-dir voda po cinu mozda vodnik I klase. Sta je sada sa tom kasarnom
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 11.07.14 16:13
tdex (citat):
Sta je sada sa tom kasarnom
2011. buldožeri su uklonili ostatake zgrada u Sjevernom logoru, a na tom mjestu je bio predviđen park.
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 05.09.14 8:49
Jedan dio kasarne je pretvoren u bolnicu a drugi se idalje urusava .
Mostarac Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 47 ČLAN OD: : 2009-05-03 DOB : 52 Mostar
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 22.10.14 23:08
Buldožeri su uklonili samo one dijelove kasarne koji su uništeni eksplozijom cisterne u travnju 1992. godine. Ostale zgrade su većim dijelom i danas tu. Sjeverni logor nije nikada bio bolnica, to je bio i ostao Južni logor. Sada je Sj. logor poprilično živo mjesto jer su tu smješteni svi fakulteti, mnogo sportskih klubova, diskoteka i jedinica specijalne policije i još mnogo toga.
lakicevic Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2015-12-17 DOB : 52 Sombor
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 20.12.15 11:59
Samo sto sam iz S Logora (iz ambulante) otisao u Garnizonu Ambulantu se desila eksplozija kamiona sa prikolicom koji je bio pun exploziva, bese to strasna eksplozija, alli sreca u nesreci je bila ta sto je dosta vojnika u tom momentu bila na svojim duznostima van objekta, da nije bilo tako zrtava bi bilo daleko vise.
Desetar_Ivanovski Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-07-11
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 26.02.16 22:26
tdex (citat):
Da li neko zna sta je sa oficirima iz Severnog Logora posle onih nesretnih desavanja kao sto su: Mijajlovic Radomir - tada k-dir cete po cinu kapetan Konatar Branko- tada k-dir voda po cinu porucnik Pracic Amir - tada k-dir voda po cinu mozda vodnik I klase. Sta je sada sa tom kasarnom
I ja se pitam sta je sa tim ljudima.....narocito sa onom budalom Mijailovicem......
Ono sto znam:
vodnik Mirko Jarnjevic (druga ceta, drugi vod) je poginuo na Kupresu, selo Zloselo, 1992; porucnik Ljubisa Nikolic je bio komandir/komandant tenkovskih jedinica na Kosovu, pre NATO bombardovanja kapetan Hadjic Dzemal sada je penzioner, zivi u Kaknju i bio je veoma aktivan pri isteravanju hrvatskog zivlja iz tog podrucja; (tada) porucnik Midhad Krluc je ostao u JNA, skoro se penzionisao, ali jos uvek predaje na Vojnoj Akademiji u Beogradu; vodnik Hrustan Mekic je penzioner i zivi kod Busovace, kako bese ime sela..... kapetan Purkovic Zoran je penzioner i zivi u Beogradu. Potpukovnik Velko Drobac je odavno pokojni. Vojkan Ceh (ne secam se cina) je poginuo u eksploziji cisterne bombe.
Bio je i jedan stariji vodnik Todorovic, srce od coveka....zanima me sta je sa njim.
Aleksander1 Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2017-02-06 DOB : 53 novo mesto
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 06.02.17 23:24
Desetar_Ivanovski (citat):
tdex (citat):
I ja se pitam sta je sa tim ljudima.....narocito sa onom budalom Mijailovicem......
Ono sto znam:
vodnik Mirko Jarnjevic (druga ceta, drugi vod) je poginuo na Kupresu, selo Zloselo, 1992; porucnik Ljubisa Nikolic je bio komandir/komandant tenkovskih jedinica na Kosovu, pre NATO bombardovanja kapetan Hadjic Dzemal sada je penzioner, zivi u Kaknju i bio je veoma aktivan pri isteravanju hrvatskog zivlja iz tog podrucja; (tada) porucnik Midhad Krluc je ostao u JNA, skoro se penzionisao, ali jos uvek predaje na Vojnoj Akademiji u Beogradu; vodnik Hrustan Mekic je penzioner i zivi kod Busovace, kako bese ime sela..... kapetan Purkovic Zoran je penzioner i zivi u Beogradu. Potpukovnik Velko Drobac je odavno pokojni. Vojkan Ceh (ne secam se cina) je poginuo u eksploziji cisterne bombe.
Bio je i jedan stariji vodnik Todorovic, srce od coveka....zanima me sta je sa njim.
Ja sam služio Severni logor 90-91(januar).Kapetan Mijajlović komandir 3 čete,kopetan Hadjić zamenik komandanta za politički rad,Konatar Branko poručnik.A dali neko zna za potporučnik Aleksandar Timotijevič? Bio je godište 71,a bio mi je komandir voda ?
Nenad Ristić Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-11-15
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 16.11.17 0:03
Pozdrav momci.... Ja sam Nenad Ristić, Bio sam u Mostaru 1990 u Komandnom vodu kod starijeg vodnika I klase Todorovica, kasnije sam presao u Komandu stana kao kurir komandanta kasarne Potpukovnika Milojka Pantelića, nacelnik je bio potpukovnik Malijević, jos je tu bio major Srbolnub Mitic,... secam se i Potporucnika Aleksandra Timotijevica, u pesadiji je bio KIK Cvetković i KIK Hadzić... Secali se neko mene i ima li neko poznat, i zna li neko sta je sa svim ovim oficirima danas? Pozdrav za sve od mene...
Rodjeni voli ovaj upis
dejan s Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-11-17
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 17.11.17 0:12
Pozdrav, Služio sam u inženjeriji 86/87 kod kapetana Nastadina Ivanovića i vodnika Djordja Ranisavljevića. Da li ima neko da zna šta je sa njima i gdje se nalaze ? Hvala i pozz
motofrik Gušter
BROJ POSTOVA: : 21 ČLAN OD: : 2017-11-18
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 18.11.17 18:17
Bio i kod nas Nenad Ristič, kad se u maju skinuo, bio je vodnik. Ali to je bilo 1986. 1TAB, poručnik Jajčanin (zastavnici su ga zvali Jajce...).
Aleksander1 Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 01.12.17 21:54
Nenad Ristić (citat):
Pozdrav momci.... Ja sam Nenad Ristić, Bio sam u Mostaru 1990 u Komandnom vodu kod starijeg vodnika I klase Todorovica, kasnije sam presao u Komandu stana kao kurir komandanta kasarne Potpukovnika Milojka Pantelića, nacelnik je bio potpukovnik Malijević, jos je tu bio major Srbolnub Mitic,... secam se i Potporucnika Aleksandra Timotijevica, u pesadiji je bio KIK Cvetković i KIK Hadzić... Secali se neko mene i ima li neko poznat, i zna li neko sta je sa svim ovim oficirima danas? Pozdrav za sve od mene...
Pozdrav druže Ristiću! Ja sam bio kod kapetana Miajloviča.Pešadinac,a kasnije vozač u inžineriji. Komandir voda ppor.Timotijević. Skinuo se u početkom januara 91.Tada se pričalo da je pukovnik imao čerku i da je njegov vozač pored auta dužio i nju....
motofrik Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 10.12.17 19:55
Zna li se, kako je bilo za mojima poručnicima? Batur Miroslav i Jajčanin Žarko, 1TAB.... Ostalih oficira nekako se ne sečam po imenima. Ah, da...bio kapetan Aleksić, mislim da u 2TAB...ili vezista...
Aleksander1 Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 11.12.17 22:33
Nenad Ristić (citat):
Druže Rističu.Nisam baš siguran da se te sječam,ali bi se lakše sjetio ako mi kažeš u koji jedinici(četa,vod) si imao obuku kao gušter i ko ti je bio pretpostavljeni! Pozdrav Aleksander
Andre70 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-12-16
Naslov komentara: Re-Severni logor 89/90 17.12.17 10:42
Bio sam policija 89/90. Ono sto znam za oficire da je vodnik Ceh Vojko poginuo , kao i Kutlesa Bosko (mali sa brkovima) a kapetana Batinica sam video na TV na paradi kad je prosle godine bio Putin u BG
Aleksander1 Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 17.12.17 21:35
Pozdrav
Ne sječam se te,al smo se sigurno viđali u kasarni.Veoma mi je drago,da sam našao nekoga ko je bio za ono vreme u Severnom logoru.Nikad neču zaboravit vojne pošte 7394/8,onog poligona iza vojne policije,terena u inžiniriji,gde smo spavali u selu Ulog i gradili put do kuče u kojoj je bio rođen tadašnji načelnik GŠ.Neču zaboravit našeg mehaničara,majstor Gavre i svih onih penzionera u tim selima,zbog kojih sam se za 3 mjeseca ugojio gotovo 12 kg. Pozdrav svima
DejanB Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2018-01-06
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 06.01.18 1:22
Aleksander1 (citat):
Nenad Ristić (citat):
Druže Rističu.Nisam baš siguran da se te sječam,ali bi se lakše sjetio ako mi kažeš u koji jedinici(četa,vod) si imao obuku kao gušter i ko ti je bio pretpostavljeni! Pozdrav Aleksander
I ja sam bio 90-te od januara do decembra. Bio sam u VP 7394/14 PVO, ali sam tu ostao vrlo kratko, mislim oko mesec dana, a ostalo sam bio u komandi stana, mislim da je u komandi stana bio neki zastavnik Idriz ili tako nekako. Ja sam radio kod potpukovnika Rešetara, načelnika finansiske službe. Kancelarija je bila u onoj maloj zgradi kod biblioteke, u kojoj su bili većina načelnika službi. Znam sigurno da su bili načelnici intendantske i saobraćajne jer smo pili kafu, ostali su mi u sećanju kao mnogo dobri ljudi, čak su mi poklonili parfem kada sam odlazio. Samnom je u toj maloj komandi, mislim da su je tako zvali, bilo još dva vojnika jedan kafedžija sa kosova i jedan koji je radio u intendantskoj službi mislim da je bio negde iz hrvatske. Preko puta je bio dispičar za saobraćaj mislim da se zvao aleksandar iz beograda kao i ja. Sreo sam ga par godina posle vojske u gradu. U spavaonici komande stana je bilo nas 5-6, pored pomenutog kafedžije, bila su dvojca koji su radili kod zastavnika u magacinu jedan je bio iz osjeka a drugi mislim iz sombora. Sećam se još čoveka koji je radio u vojničkom klubu, puštao trube preko razglasa, iz smedereva, nosio je naočare. Imam i slike sa njim slikali smo se u muzeju kasarne. Sećam se i momka koji je bio da tako kažem zadužen za zatvorenike, tj one koji su bili u zatvoru. Sećam se potporučnika Timotijevića on je tada valjda tek stigao u kasarnu. Sećam ga se jer smo se nešto zakačili, nije me valjda pustio da uđem preko reda na ručak, ali smo kasnije bili OK. Baš se raspisah, pa valjda će se neko prepoznati.
Aleksander1 Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 06.01.18 13:59
DejanB (citat):
Aleksander1 (citat):
Nenad Ristić (citat):
I ja sam bio 90-te od januara do decembra. Bio sam u VP 7394/14 PVO, ali sam tu ostao vrlo kratko, mislim oko mesec dana, a ostalo sam bio u komandi stana, mislim da je u komandi stana bio neki zastavnik Idriz ili tako nekako. Ja sam radio kod potpukovnika Rešetara, načelnika finansiske službe. Kancelarija je bila u onoj maloj zgradi kod biblioteke, u kojoj su bili većina načelnika službi. Znam sigurno da su bili načelnici intendantske i saobraćajne jer smo pili kafu, ostali su mi u sećanju kao mnogo dobri ljudi, čak su mi poklonili parfem kada sam odlazio. Samnom je u toj maloj komandi, mislim da su je tako zvali, bilo još dva vojnika jedan kafedžija sa kosova i jedan koji je radio u intendantskoj službi mislim da je bio negde iz hrvatske. Preko puta je bio dispičar za saobraćaj mislim da se zvao aleksandar iz beograda kao i ja. Sreo sam ga par godina posle vojske u gradu. U spavaonici komande stana je bilo nas 5-6, pored pomenutog kafedžije, bila su dvojca koji su radili kod zastavnika u magacinu jedan je bio iz osjeka a drugi mislim iz sombora. Sećam se još čoveka koji je radio u vojničkom klubu, puštao trube preko razglasa, iz smedereva, nosio je naočare. Imam i slike sa njim slikali smo se u muzeju kasarne. Sećam se i momka koji je bio da tako kažem zadužen za zatvorenike, tj one koji su bili u zatvoru. Sećam se potporučnika Timotijevića on je tada valjda tek stigao u kasarnu. Sećam ga se jer smo se nešto zakačili, nije me valjda pustio da uđem preko reda na ručak, ali smo kasnije bili OK. Baš se raspisah, pa valjda će se neko prepoznati.
Pozdrav ! Drago mi je da se čujemo,jer smo ipak bili u to vreme na istom mestu u istoj uniformi. Ako se neko sjeti pitomca Vučković Slaviše,mislim da je bio Lala.... Bilo bi mi drago . Pozdrav svima
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 16.01.18 18:50
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 11.08.18 12:56
Nenad Ristić (citat):
Pozdrav Nenade...ako se ne varam ti si iz Pančeva (imam plastificiranu podsetnicu na kojoj piše Nenad Ristić Pančevo). Ja sam inače prvo od januara '90 do aprila bio u pešadiji (3.četa,prvi vod) a onda nakon toga sam prešao u pozadinski bataljon i radio sam do kraja vojnog roka po kotlarnicama i na kupanju. Takođe imao sam i tu privilegiju da budem odabran kao jedan od nas nekoliko desetina iz kasarne koji su odabrani da budemo statisti u seriji "Aleksa Šantić" koja se tada snimala u gradu (sa nama je bio i potporučnik Timotijević).
Damijan70 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2019-05-03
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 03.05.19 11:36
Pozdrav momci
Ima li netko od vas kontakt od Aleksandra Timotijevića. Godine 1990 bio je podporučnik i moj komandir voda.
Pozdrav iz Slovenije.
Mostar 86/87 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2020-01-07
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 07.01.20 21:21
Mostar severni logor klasa 86/87 130mm Znali ko ista o Jajcanin Zarku i Mladenovu?
motofrik voli ovaj upis
motofrik Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 04.03.20 19:38
Čekaj malo... 130mm bio sam i ja, -dec1985-dec1986, 1TAB, Jajce bio poručnik i Batur. Jajčanin komandovao 1.vodu, Miroslav drugom. Nekako mi se u magli dokazivaju lica mlade vojske... sečas se jednom plavog momka, došao sa dugom kosom...iz Bosne negde. I Kurtović Irfana, Drenjica Mehdi bio vozač,...
Pjesadija Sjeverni Logor Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-04-17
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 17.04.20 12:20
Mostar 1990/91
Pjesadija Sjeverni Logor Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-04-17
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 17.04.20 12:23
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 16.12.20 0:21
Aleksander1 (citat):
Desetar_Ivanovski (citat):
tdex (citat):
Ono sto znam:
Ja sam služio Severni logor 90-91(januar).Kapetan Mijajlović komandir 3 čete,kopetan Hadjić zamenik komandanta za politički rad,Konatar Branko poručnik.A dali neko zna za potporučnik Aleksandar Timotijevič? Bio je godište 71,a bio mi je komandir voda ?
Ja sam bio kod St.Vod Jasarevic Mustafe u VP 14 PVO Divizion.Ovako:Neko je pitao gdje je St,Vod Todorovic? On zivi u Srbcu.naravno penzioner je i mozete ga naci na FB pod pravim imenom i prezimenom.St.Vod Jasarevic je poginuo u zadnjem ratu u BiH.Major Ugresic je umro a bio je Komandtant PVO Vojske RS! Ona kcerka sto je neko spominje od Pantelica,ona zivi u Njemackoj.Neko je jos spomenuo Komandni Vod i kafedziju a posto sam ga ja poslao tamo reci cu vam da je to Redzep Ademi,mali Albanac koji jedva da je znao nas jezik.Isto je aktivan na FB.Bio je jos u Kom.Stana i onaj Crnogorac sa brkovima,mislim isto da se zvao Aleksandar.Vladimir Gavrilovic vozac Umjetnik i Radenko Gavrilovic Vozac!Kafedzija mali beogradjanin u komandi!Mislim da svima vama koji zivite u Srbiji je poznato da je onda porucnik a sad major Djordjevic isto neka "faca" u vojsci Srbije,upisite Djordjevic Sladjan i mozete pogledat.Zastavnik Salihbegovic koji je izdavao municiju i bio zaduzen za MTS u zgradi pjesadije,sad zivi u Engleskoj!To vam je sta ja znam al me sad interesuje gdje su i sta rade;Milenkovic Vod I Klase,onda?Radenkovic mislim da je u Srbiji,bio je neka faca na Kosovu nesta u vezi granice itsPozdarv ekipi pa ako mi sta jos naumpadne,pisem
Саша Милићевић Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-05-18
Naslov komentara: IMA LI VAS 18.05.21 23:39
Ima li vojske is Mostara 89/90-januar Vod:7394/17 Severni logor.Lep Pozdrav !
goran9030 and Саша Милићевић vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 30.05.21 22:33
[You must be registered and logged in to see this image.] Sliku na FB postavio Naser Qamili - feb. 1988. Nabrojao je posadu. S lijeva stoje : Leo Lalić, nepoznat, Krist Dedaj, Naser Qamili i Jahir Osmani. Ime vojnika koji sjedi nije navedeno. Ako se netko prepozna neka napiše
_________________ In medias (t)res...
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 09.06.21 22:33
Mostar- Severni Logor, Februara 1988 povodom svečane obaveze! [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ In medias (t)res...
motofrik Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 25.08.21 19:09
Mostar 86/87 (citat):
Mostar severni logor klasa 86/87 130mm Znali ko ista o Jajcanin Zarku i Mladenovu?
Mladenov bio je kapetan, ili se varam...? A Govedarica, zastavnik,...on je bio u vezi... jeli to istina, da je nekada bio kapetan, pa onda nekim slučajem posvađao se u kafani (Lipa?), onda otišao po ''svoju vojsku'' i sravnio celu kafanu...?
motofrik Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 03.02.22 13:40
Što sada... nema nikoga više, da se malo sazna, što bilo s našim oficirima... Jajce, Batur, Aleksič, Mladenov,... artilerija 130mm... Ima neka novija fotografija ''naše'' kasarne, kako sada stvari stoje? Poslednji put, u Mostaru sam bio 2011 i 2012..
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 03.02.22 21:52
motofrik (citat):
Što sada... nema nikoga više, da se malo sazna, što bilo s našim oficirima... Jajce, Batur, Aleksič, Mladenov,... artilerija 130mm... Ima neka novija fotografija ''naše'' kasarne, kako sada stvari stoje? Poslednji put, u Mostaru sam bio 2011 i 2012..
Ako misliš na Batur Miroslava, nešto nije aktivan puno na FB, inače je OK.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
motofrik voli ovaj upis
motofrik Gušter
Naslov komentara: Re: Mostar Severni logor 89/90 22.12.22 11:03
Drago mi je, da je O.K. Tražio sam po FB kontakte, našao jedino ''našeg Azru'', kako smo zvali Mirzeta, sada je u Americi, ima burekđinicu... A, nego....ima li netko noviju fotografiju, kakvo je sada stanje naše kasarne? 2011 i 2012 bili smo motorima dole...nisam mogao fotografisati... zaprepastile me ruševine (a očekivao sam mogočnu zgradu...kakve sam se sećao...) nisam ni stajao...samo vozi...