FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Feb 17, 2014 5:58 pm
Član foruma Mikula 67 je nekada davno ovdje bio na ljetovanju. Pa je zatražio od mene da mu napravim par slika ovoga bivšeg JNA odmarališta. Evo prva slika tog bivšeg JNA odmarališta tj. hotela "Zagreb" koji se nalazi u Splitu u dijelu grada zvanom Duilovo. Uglavnom kroz ova vrata si morao ući i tu sa desne strane se na recepciji prijaviti da si stigao na ljetovanje.
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Feb 17, 2014 9:48 pm
Ovo mi izgleda malo dorađeno za razliku kad sam ja bio kao klinac 81 i 84 god. Probaću naći nešto od mojih slika pa da uporedimo, a od tebe očekujem foto session ovog divnog odmarališta Eh, divna vremena, za male pare na more...čak ni avion nije bio skup.
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 7:35 am
Mikula 67 (citat):
Ovo mi izgleda malo dorađeno za razliku kad sam ja bio kao klinac 81 i 84 god. Probaću naći nešto od mojih slika pa da uporedimo, a od tebe očekujem foto session ovog divnog odmarališta Eh, divna vremena, za male pare na more... čak ni avion nije bio skup.
Da li je ovo kako kažeš "malo dorađeno" za razliku kako je bilo 1981 - 1984 godine, ne znam.!? Uglavnom sada ti je stanje ovako.
Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: Tue Feb 18, 2014 7:40 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 7:39 am
Da bi snimio glavnu zgradu hotela "Zagreb" u Splitu - Duilovo, morao sam otići u dvorište susjedne zgrade, he he he he.... I evo objekat kako izgleda iz ove pozicije.
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 9:12 am
Dobro izgleda s obzirom na več viđene scenarije!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 3:00 pm
purger (citat):
Dobro izgleda s obzirom na već viđene scenarije!
Tu sada vedri i oblači Hrvatska vojska.!!! Ali..... Ovo su slike hotela koji se koristi i koji se održava. Jednom sam tu bio kada su tu došli neki izraelski sportaši na spavanje. S njima je stigao i jedan izraelski tim koji je bio naoružam te su bili zaduženi da ih osiguravaju 24 sata na dan.
Vidjet ćeš crnu stranu bivšeg JNA odmarališta oko hotela "Zagreb" drugom prilikom.
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 9:53 pm
Gledajući slike, oblik hotela je ostao isti (osim staklene piramide i farbe...), ali tu gde je sad asfalt i parking tu je bio park, igrališta za decu, teren za balotu i dr. i stazica kojom se išlo prema liftu za silazak na plažu.
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 10:06 pm
Jako davno je bilo ali voleo sam ići na Bačvice...
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Feb 18, 2014 11:17 pm
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Thu Feb 20, 2014 10:38 pm
purger (citat):
Dobro izgleda s obzirom na već viđene scenarije!
Evo "već viđenog scenarija".! Da ne mislite da se sve super i da je sve dobro. Ovdje su se kupovale kojekakve potrepštine za sve one koji su ljetovali u hotelu "Zagreb" u Splitu - Duilovo. A danas tu možete kupiti..... NIŠTA. Ova trgovina se nalazila istočno od glavne zgrade hotela "Zagreb" oko 200-300 metara.
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Thu Feb 20, 2014 10:52 pm
East&West (citat):
Pa dolazili su civili na kupanje, dole liftom recimo taj moj prijatelj nije bio vojno lice, u hotelu smo provodili dane a večer kod njega, inače je Imoćanin.
Pa East&West, evo tvoga lifta u Hotelu Zagreb u Splitu - Duilovo. Tko se je s njim vozio, vozio se. Sada se više nitko sa njim neće provozati.
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Feb 23, 2014 4:45 am
Ja sam kao klinac letovao u Fazani i bio bih zahvalan ako neko ima novije fotografije.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Feb 23, 2014 1:58 pm
Ovo je sjeverni dio JNA odmarališta - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo. Tu su za vrijeme rata smješteni prognanici. Nakon što su oni otišli tj. kad su vraćeni svojim kućama taj dio hotela je 95% zapušten i neupotrebljiv. U tom dijelu hotela još živi nekoliko ljudi. Možda koriste oko 10-ak hotelskih soba.
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Feb 24, 2014 6:56 pm
Ulaz u borovi park ispod hotel "Zagreb" - Split - Duilovo. Na rampi je znak Stop - Vojna policija.!? Hajde neka je taj znak tu ali nigdje ni "V" od vojne policije.!?
Uhhhhhh Max.!!!! Pa evo ovako na brzinu.! Interesantno je to što ja u tom kompleksu nisam nikada bio dok je tu bila JNA. Bio sam za vrijeme rata ali u miru nikada. Pa ovako što ja znam: 1. To je glavna zgrada hotela "Zagreb" i tu su bile sobe koje su bile "raskošnije" opremljene, u sastavu te zgrade su bile kojekakve sportsko-rekreativni sadržaji koji su se nalazili u prizemlju s južne strane hotela. 2. To je istočni dio hotela "Zagreb" tu su "apartmani" (sobe niže klase), tu su za vrijeme rata u Hrvatskoj smješteni prognanici. Nakon rata kada su oni napustili taj dio hotela, to više nije bilo za upotrebu. Još u tome dijelu hotela živi oko 10-ak ljudi-obitelji. 3. Ispod ovog broja 3 se nalazi ona trgovina koji sam nedavno postavio a koja odavno ne radi a tu ima i joj jedan objekat za kojeg ne znam čemu je služio. 4. Tu i danas radi nekakva praona rublja za hotel "Zagreb", mislim da je tu bio još nekakav ugostiteljski objekat ali...... ne znam koji, možda restoran, možda kafić.... 5. Ovo su takozvani bungalovi hotela "Zagreb", nedavno sam bio u jednom od ovih bungalova. Jako su mali, kad ja ušao u jedan od njih kao da sam ušao inkubator, gazda raspalio klimu dobro nisam pao u nesvjest. To sada koriste sadašnji i bivši pripadnici Hrvatske vojske. Kako su to oni dobili na korištenje nemoj pitati, čuo sam sve i svašta. Tako je svatko dorađivao svoj bungalov, tako da to izgleda kao cigansko naselje. Ima još tih bungalova istočno (desno) od ovog broja 5. 6. Tu imaju takozvani zogovi za igranje balota. 7. Ovo je kompleks u kojem je sastavu onaj lift koji više nikada neće proraditi, tu su bili nekakvi kafići i pitaj boga što sve ne, nekada je tu bio i disko koji se je zvao "Titanik". 8. Ovo je bila uređena tj. betonirana plaža. 9. Tu je igralište za djecu. 10. Ove tri strelice označavaju ugostiteljske objekte koje vi od ove šume ne vidite a nalaze se na tim mjestima, jedna je bila slastičarna, druga kafić, treća nemam pojma što je bila možda skladište pića , nisam siguran.... Za sve imam slika pa ću ih povremeno ovdje postavljati.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Tue Mar 04, 2014 9:49 am
Bravo V. Graničar, sad je sve puno jasnije. Bez satelita je teško povezati o kojem objektu se govori, koji je u upotrebi, a koji ne.
Evo još jedne satelitske snimke, malo više u desno, odnosno istočno.
Max Blitz. Ovo je malo više u desno.!? Ovo što sam "uokvirio su također bungalovi hotela "Zagreb" u Splitu. Ova dva objekta koja sam označio strelicama to je izgrađeno poslije za pripadnike HVIDR-e. A onaj objekat kojeg sam stavio u krug je privatna kuća.
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Mar 09, 2014 7:54 pm
Kako god sad izgledalo, meni će uvek ostati u lepom sećanju mog detinjstva na jedno specifično letovalište i jedan predivan trenutak proveden kraj mora...
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Mar 09, 2014 8:04 pm
Mikula 67 (citat):
Kako god sad izgledalo, meni će uvek ostati u lepom sećanju mog detinjstva na jedno specifično letovalište i jedan predivan trenutak proveden kraj mora...
Mikula 67. Ima li neki detalj koji bi želio vidjeti na slici a da ja to još nisam postavio.!?
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Mar 09, 2014 8:20 pm
Vojnik Graničar (citat):
Mikula 67. Ima li neki detalj koji bi želio vidjeti na slici a da ja to još nisam postavio.!?
Hvala ti neizmerno na slikama koje su me podsetile na to divno odmaralište u mojim sećanjima i prilaz i hotel su malo drugačije izgledali ali njih se i ponajmanje sećam jer lift i silazak na plažu je ono što je meni ostalo najupečatljivije u sećanju na Duilovo, kao i teren za balotu gde sam se prvi put u životu susreo sa tim sportom.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Mar 09, 2014 8:32 pm
Mikula 67 (citat):
Hvala ti neizmerno na slikama koje su me podsetile na to divno odmaralište u mojim sećanjima i prilaz i hotel su malo drugačije izgledali ali njih se i ponajmanje sećam jer lift i silazak na plažu je ono što je meni ostalo najupečatljivije u sećanju na Duilovo, kao i teren za balotu gde sam se prvi put u životu susreo sa tim sportom.
Dva pitanja. 1. Jesi li uvijek na plažu išao sa tim liftom ili si išao nekim stepenicama kojim ima oko 100 komada.!? 2. Ta igrališta za balote jesu li bila ispod hotela tj. s južne strane.!?
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Mar 09, 2014 8:38 pm
Vojnik Graničar (citat):
Dva pitanja. 1. Jesi li uvijek na plažu išao sa tim liftom ili si išao nekim stepenicama kojim ima oko 100 komada.!? 2. Ta igrališta za balote jesu li bila ispod hotela tj. s južne strane.!?
Uvek i samo liftom Igralište je bilo pored same staze koja je vodila od hotela do lifta negde na sredini.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Sun Mar 09, 2014 8:42 pm
Mikula 67 (citat):
Uvek i samo liftom Igralište je bilo pored same staze koja je vodila od hotela do lifta negde na sredini.
Evo igrališta za balote. Dva se koriste i danas a dva su zarasla u travu.! Pogledaj gore iznad na karti sam označio gdje mu je lokacija.!
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Mar 10, 2014 3:16 pm
Gde iskopa formular Lacoš Mora da je takav matori popunjavao kad smo išli na letovanje...
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Mar 10, 2014 3:22 pm
Mikula 67 (citat):
Gde iskopa formular Lacoš Mora da je takav matori popunjavao kad smo išli na letovanje...
Baš takav, Miko ! Preduhitrio si me.
Kad sam video lacošev prilog isto sam ga hteo pitati, maltene istim rečima "gde ga iskopa". Takođe i tebi sam hteo poručiti da nije starom bilo lako, vidiš koliko tu ima birokratije, a nije uvek bio siguran da će mu odobriti korišćenje.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Mar 10, 2014 3:25 pm
Mikula 67 (citat):
Našao sam ga na stranicama o aerodromu Željava, a postavio ga je netko tko je u novije vrijeme obilazio tunele i ugledao formular među hrpom otpada tamo.
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Mar 10, 2014 3:27 pm
East&West (citat):
Takođe i tebi sam hteo poručiti da nije starom bilo lako, vidiš koliko tu ima birokratije, a nije uvek bio siguran da će mu odobriti korišćenje.
Istina, za sve njegove godine službovanja (čitaj 40 godina) samo dva puta je dobio letovalište i oba u Duilovu...
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Mar 10, 2014 4:27 pm
Mikula 67 (citat):
East&West (citat):
Takođe i tebi sam hteo poručiti da nije starom bilo lako, vidiš koliko tu ima birokratije, a nije uvek bio siguran da će mu odobriti korišćenje.
Istina, za sve njegove godine službovanja (čitaj 40 godina) samo dva puta je dobio letovalište i oba u Duilovu...
Čudno, za 12 godina sam bio tri puta, Kupari-hotel Pelegrin, Duilovo i Ostrvo cveća. Više nisam ni tražio, lepše mi bilo u Novalji na Pagu, kamp Straško.
Kad smo kod Duilova, čini mi se da je među vojnim hotelima kod pripadnika JNA imao najniži rejting. Previše urbanizovano, blizina velikog lučkog i industrijskog grada. Svi su nekako preferirali Dubrovnik, Baško polje, Ostrvo cveća, Valdanos, Fažanu.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo Mon Mar 10, 2014 5:23 pm
Sve dogovoriš, popuniš formulare, pripremiš porodicu, rezervisan termin, ... i naredi se vanredno stanje u jedinici - ukidaju se odmori jer je: USA bombardovala Gadafijevu vilu, Izrael i Egipat ..., Nemiri na Kosovu, ... Zar nije bilo i takvih situacija?
Sponsored content
Naslov komentara: Re: JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo
JNA odmaralište - hotel "Zagreb" - Split - Duilovo