FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Ne, nažalost, nisam bio veza, odnosno mislim da smo ga zvali komandni vod. Ali mislim da sam bio 8897/2 ... Eh, to je sad previše za moju memoriju. Bile su 3 baterije u tom 8897 puku (odnosno 2 baterije i komandni vod, jer je bio manji - a bili su veza, kako se sećam), komandant celog puka bio je Blagoje Dimitrijević. Poznavao sam i neke iz komandnog voda. Erik Osolin je moje ime.
Dobro pamtiš Zapravo smo se zvali komandni vod. Ja sam bio utom vodu, moje ime je Saša Ledinek. A sada tražim bilokog, koji je bio u to vreme u tom vodu. Več neko vreme nemam nikagvog kontakta sa mojim JNA drugovima, pa bih želeo da jih ponovo sretnem. Neka prezimena još pamtim: Nikolič, Šikič,---
Nažalost nisam u kontaktu sa nikom iz tvog voda. I tvoje ime mi je poznato, ali ga ne bih mogao sastaviti sa licem. Iz vašeg komandnog voda bila su, kako se sećam, barem dvojica, koji su bili kod dežurstva dežurni puka (što je obuhvačalo sve 3 jedinice i koji smo išli na raport kod dežurnog oficira u 22:00 i koji smo trebali pisati dnevnik) što sam bio i sam. Jedan malo kurpuletniji, mislim da je bio iz Vojvodine, i jedan malo manji, ali veoma mišičav, koji je bio i vozač kamiona, oboje desetari. Oboje se sećam jer smo si predavali dežurstva. Ali imena ... nažalost ne.
Iz našeg voda imam na FB frendove Vehida Škulja i Bujara Prebrezu. Sečam se isto nekih drugih imena. Nažalost nemam još neki detajl iz tvog voda. Pozdrav, Erik
Hvala za prijem na Forum ja sam sluzo VP.8897/4 od Maja 1985 do kraja Maja 1986. komadir baterije je bio kap.pr.kl.Ribaric Bozidar a komandant puka p.p.Blagoje Dimitrijevic
Služio sam izviđače u Maslinama 1981/82. Kapetan Zajko Ešref, vodnik Dragiša Jevtić. Sa Dragišem sam povolju sretnog slučaja uspostavio kontakt pre mesec dana i redovno se čujemo na Skypu ili Viberu. Ove subote smo se sreli u Beogradu gde živi.
Ako nekog interesira kontakt moj mail jeste: Uklonjeno u skladu sa pravilima o zastiti licnih podataka - dp