FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Spomenica Prvoborca FS Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 403 ČLAN OD: : 2009-05-01 DOB : 57 zagreb hrvatska
Naslov komentara: Masline Titograd 1986. Fri May 01, 2009 12:33 pm
Negdje potkraj veljače 1986. godine dobio sam prekomandu iz Čapljine u Titograd . nekih se detalja sjećam kao da su se dogodili jutros. Doputovao sam autobusom iz Čapljine , stigao na kolodvor u Titogradu gdje me dočekala dvojica vojnih policajaca , jedan od njih zvao se Saša Subotić iz Beograda , (kasnije smo postali nerazdvojni prijatelji) sjeli su me u stojadina i dovezli u kasarnu "Maršal Tito" u djelu grada koji se zvao "Maslina". zadnja zgrada u nizu pored piste za postrojavanje , u prizemlju vojna policija , na 1.katu diverzanti i vozači (tu sam stigao) a na 2. katu isto vojna policija .
nesjećam se više broja vojne pošte , morao bi potražiti po svojoj arhivi , možda bi nešto našao.
uglavnom četa je imala 3 voda , nezaboravan mi je bio zastavnik Vučeta Rakočević komandir voda , čovjek kojega sam jako gotivio , šta si bio veći mangup on te više cjenio .
volio bi da i on doluta na ovaj forum ako je živ uopće , taj čovjek sada ima oko 70 godina !
ako netko ko je bio u auto jedinici u titogradu doluta i pročita ove redke neka se javi obavezno , ako ništa bar ćemo to zaliti pivetinom.
taksista voli ovaj upis
mad-max Vodnik
Spomenica Prvoborca FS Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 403 ČLAN OD: : 2009-05-01 DOB : 57 zagreb hrvatska
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sun May 03, 2009 8:55 am
moji drugari čijih imena sam se danas na silu prisjetio i pronašao kopajući po prastarim papirima :
Saša Subotić , beograd , karaburma (vojni policajac )
Jović Milenko , Bjeljina
Marić Karlo , okolica Tuzle , selo Hrasno , vidio sam ga 1989. u Tuzli , nikad više poslije
Igor A... nekako ne sjećam se ! , Zagreb (nakon skidanja 87.g. nikad više ga nisam čuo ni vidio)
Rajak Duško , negdje iz like , (nakon skidanja 87.g. nikad više ga nisam čuo ni vidio)
Ajdučić Nedeljko , Sinj , (nakon skidanja 87.g. nikad više ga nisam čuo ni vidio)
Matešić Marinko , Karlovac , vidjeli smo se 2003. u karlovcu , danas je direktor hrvatskih šuma u Karlovcu.
Vladimirov Staniša , okolica Niša , zapravo smo se mrzili , neznam zašto , volio bi ga vidjeti , zagrlio bi ga i izljubio kao starog druga.
Alić Sadik , vozač autobusa , nikad ga nisam pitao odakle je ali je bio ljudina ,(nakon skidanja 87.g. nikad više ga nisam čuo ni vidio)
Goran Majstorović , vodnik stažista iz zagreba , povremeno sam ga znao sresti u gradu , zadnjih 15-ak godina ga nisam vidio.
Stojanović . . .(neznam mu ime) zvali smo ga Džale iz kragujevca , imao je cca 25-26 godina i velike brkove radi kojih je uvjek imao problema sa oficirima . vozač lud ko puška .(nakon skidanja 87.g. nikad više ga nisam čuo ni vidio)
drugari ako koji doluta i sjeti se mene po nadimku jer samo su me u vojsci ovako zvali , neka ne zamjeri ako mu se nisam imena sjetio , dugo je vremena prošlo. kako se budem prisjećao tako ću upisivati imena koja mi dodju .
mad-max: komentar modifikovan dana: Mon Jan 31, 2011 9:14 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Tue May 05, 2009 10:41 am
Marijan Troha , Vrbovsko , selo jablan , klasa decembar85. vidio sam ga 1998 krajem ljeta , sreli smo se sasvim slučajno .
Mikulić Ivica , zvali smo ga Mikula mali , Biograd na moru , danas ugledni poduzetnik , vidimo se svako ljeto i popijemo pokoju za stare dane kad smo bili mladi
Meža Mirko , gorski kotar , nakon skidanja nikad se nismo više vidjeli ni čuli
Milosavljević Veran , Arandjelovac , nakon skidanja nikad se nismo više vidjeli ni čuli
Balog Danijel , zagreb , danas poslovodja jednog auto servisa , iako smo blizu vidimo se svakih pet-šest godina po jednom u prolazu .
Kenda Dušan , Slovenija , nakon skidanja nikad se nismo više vidjeli ni čuli
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Thu Jul 16, 2009 7:01 am
[You must be registered and logged in to see this image.] ova fotografija je snimljena negdje u proljeće 1986. ispred kantine u kasarni masline . lijevo na slici sam ja a desno je Saša Subotić iz beograda karaburma , otac mu je beogradski taxista bio u ono vrijeme . to je bio moj najbolji drugar u vojsci , po skidanju iz jna družili bi se povremeno kad bi ja otišao do beograda kamionom . zadnji puta smo se vidjeli 1990. u 3. mjesecu i nikada poslije. čuli smo se telefonski u 10. mjesecu 1995. rekao je da se nekuda seli i odonda sam mu izgubio svaki trag. to je čovjek sa kojim bi neopisivo volio popiti paletu pive ! Molio bi kolege forumaše koji su iz beograda ili bliže okolice da pokušaju pročačkati ako budu imali volje i vremena i da mi nadju drugara !
nakon toga dolazim sa kamionom piva ! ladnog.
trosic Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2009-12-26 DOB : 59 Zagreb,Croatia
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sun Dec 27, 2009 5:39 am
bio sam u tehničkoj četi, preko puta expedita, od XII/84 do X/85. kao mehaničar za m/v komandir čete kap. I.kl Obradović, k-dir voda st.vod. Buzganovć, sad mi na pamet padaju imena: Periša Tiršek (KG-čuli se telefonom nedavno),Igor Zgaga (MB, razmijenili nedavno par mailova) Ivan Stanonik (Škofja Loka), Saša Radulović (Jagodina), Veber (Kranj),Goran Lončarek (Zagreb-sreli se na velesajmu prije par godina),Hazbija Demić (Plav), Senad Džebo (Hrasnica), Fikret Subašić (Hadžići), Ferid Škamo (Hrasnica), Stanković (Šabac)....
mad-max Vodnik
Naslov komentara: TRAŽIM INFORMACIJU O JEDNOM ZASTAVNIKU Tue Mar 09, 2010 1:32 am
TRAŽIM INFORMACIJU O JEDNOM ZASTAVNIKU
riječ je o zastavniku po imenu Vučeta Rakočević , bio mi je "šef" 85-86 u auto četi u kasarni masline.
molio bi sve koji dolutaju na ovaj forum a znadu bilo šta o tome čovjeku , jeli uopće živ ? da mi jave ovdje .
unaprijed zahvaljujem
Fišeklija Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2010-05-29
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sat May 29, 2010 5:54 am
Masline 1985/86 aug. klasa, komandir čete PVO (?) potporučnik Dinko Devčić, cijeli vojni rok proveo u Maslinama, bilo jako vruće hehe, posebno atomski slijeva na Ćemancu, a smrzla mi se guzica na vježbama na Žabljaku.. inače, vrlo dobro!
mgalic2 Stariji Vodnik
FS BROJ POSTOVA: : 695 ČLAN OD: : 2009-08-01
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sat May 29, 2010 6:56 am
Služimo narodu, Fišeklija. Dobrodošao!
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sun May 30, 2010 7:59 am
pozdrav fišeklija!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sun May 30, 2010 11:17 am
dobro nam došao
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sun Nov 07, 2010 4:29 am
mad-max (citat):
TRAŽIM INFORMACIJU O JEDNOM ZASTAVNIKU
riječ je o zastavniku po imenu Vučeta Rakočević , bio mi je "šef" 85-86 u auto četi u kasarni masline.
baš nitko baš ništa nezna !?!?
medion68 Gušter
BROJ POSTOVA: : 13 ČLAN OD: : 2012-05-26 Tuzla
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sat May 26, 2012 8:30 am
mad-max (citat):
baš nitko baš ništa nezna !?!?
Penzionisan je a bio je u auto jedinici je li tako.
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Thu Jun 07, 2012 9:19 am
Tako je ! Bio je neopisivo velik i dobar čovjek . Imaš li ikakve informacije o njemu ?
medion68 Gušter
BROJ POSTOVA: : 13 ČLAN OD: : 2012-05-26 Tuzla
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Thu Jun 07, 2012 5:41 pm
mad-max (citat):
Tako je ! Bio je neopisivo velik i dobar čovjek . Imaš li ikakve informacije o njemu ?
Nazalost prijatelju nedugo poslije penzionisanja je preminuo,stvatno je bio izuzetno dobar covjek,znao je nas mladje kolege veoma dobro savjetovati u radu i ponasanju,rijetko je bilo onakvih ljudi.
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Thu Jan 03, 2013 10:51 am
Ova me je vjest neopisivo rastuzila , jesi li siguran da je umro? Bio je neopisivo velika ljudina i neponovljiv covjek.
gloncare Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-02-14 DOB : 59 Zagreb - Dubrava
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Fri Feb 22, 2013 8:54 am
Pozdrav svima, evo i mene - bio sam u tehničkoj četi, preko puta expedita, od XII/84 do X/85. i radio u akomulatorskoj stanici kratko vrijeme i onda prebačen zgradu iza u intendante - radio sam kao električar u kuhinji. Radio sam sa majstorom Šoškić-em iz Titograda
Da li netko ima podatke o Stankoviću iz Šapca ?
LP
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Wed Nov 27, 2013 9:02 am
Danas mi je dan započeo skoro pa savršeno !
Jutros oko 9 sati naletio sam na drugara iz vojske kojeg nisam vidio od skidanja i nisam ga se ni sjetio navesti kad sam navodio ko je sve bio samnom .
Dakle posao me odnio u Novo Mesto u jednu tvornicu i tamo na popisu zaposlenika koji visi na zidu pročitam ime Jože Žagar i mislim si u sebi ma jeli moguće da je to taj čovjek , pitam tamo neke ljude jeli ga znaju i oni ga dovedoše. Moj kompić iz jna kojeg nisam čuo ni vidio od 1986. godine ! Jest da je malo ostario , kosa mu se prorijedila , škemba narasla ali jbg ! nisam ni ja maneken , 46 godina nam je za vratom ! I tako si mi malo popričali , potračali i cijeli sam eto dan pod dojmom dragoga susreta sa starim drugom .......
Brankom Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2014-01-12
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sun Jan 12, 2014 10:51 am
Ja sam Branko Marković iz Orovićeve čete.Bestrzajac iz klase 85-86 u Titogradu. Ima li nas ovde ,drugovi?!
extlib Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-01-05
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Thu Jan 15, 2015 11:07 am
Pozdrav svima,ja sam služio 86/87 martovska klasa u bateriji iznad izviđača.Zovem se Sušec Igor i živim u Mariboru,ako bude neko čitao ovo od mojih asaboraca želio bih,dami se javi na mail: [You must be registered and logged in to see this link.]
Sluzio sam u Maslinama od 1.8.1985. Pesadija. Komandir voda Dragan Sakic, a cete Borivoje Orovic. Posle sam dobio prekomandu u Bar. Denki, Esad Kolasinac. Izgubljenih 13 meseci zivota za besmisao. U najlepsim godinama. A gore navedenim ljudima daleko lepa kuca. Primitivizam, cist sadizam i nevidjen kompleks. I danas(nazalost) ponekad sanjam da se nisam skinuo, i budim se u znoju. Jedino lepo cega se secam je druzenje sa drugarima iz Beograda. Pozdrav svima sa foruma.
lakic miroslav Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2011-03-13
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sat Sep 24, 2016 10:36 am
Sluzio sam u maslinama 90/91 2 tenkovska ceta neka se jave oni koji se secaju
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Sat Sep 24, 2016 10:54 pm
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Thu Oct 25, 2018 12:32 am
Veseli i zdravi mi bili svi redom ....
taksista Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2024-03-11
Naslov komentara: Re: Masline Titograd 1986. Mon Mar 11, 2024 10:29 am
Vojna pošta 2824 autočeta služio 1981/82 kapetan Djokić bio sam vozač generala Lazarevića i pukovnika Apostolskog iz komande Korpusa