FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15047 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Pitanja za pravnu službu 16.06.13 12:36
Na ovom mjestu možete postavljati postove ako imate pitanja, probleme ili nejasnoće u vezi s pravilima na forumu. Dozvoljena su samo konkretna i jasno formulirana pitanja u vezi pravila foruma. Spam, trakavice i diskusije će biti obrisane.
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 09.08.14 18:39
Nije pitanje, nego prijedlog: Bez obzira na cin, godine i ostalo, da se jedni drugima obracamo bez persiranja. Postovanje prema drugu se moze izraziti korektnim odnosom i bez Vi-kanja. To nas stavlja u ravnopravan polozaj. Ipak se svi osjecamo kao drugovi, bar ovdje. Pozdrav!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Saša Nikolić voli ovaj upis
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 09.08.14 20:24
Pa uglavnom tako i jeste (Malo je izuzetaka)
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 0:02
Obracanje je licna stvar svakoga od nas , i niti ima , niti moze biti pravila u tom pogledu .
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 1:13
Predlog je bio iz licnih razloga... Volim da sam s prijateljima na per tu, pa mi bude nezgodno ako mi se neko obrati sa vi. Inace, u JNA, starjesine su se mogle obracati jedan drugom sa TI, na prijedlog starijeg. Bila je i praksa da stariji uvijek mladjeg oslovljava sa ti. Ja sam, jos kao potporucnik, govorio TI kIk-u. Shvatao sam to kao prijedlog da se ne persiramo. Inace, profesori i starjesine su se obracale pitomcima VA obracale sa VI, bez obzira na cin. Izuzeci su se tolerisali, naravno.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 1:26
Vazi se ..."per tu " I.....dobrodosao 'generacijo' , drago mi je da si se vec brzo izuzetno uklopio u rad foruma
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 1:34
alexandar (citat):
Vazi se ..."per tu " I.....dobrodosao 'generacijo' , drago mi je da si se vec brzo izuzetno uklopio u rad foruma
aleksandar, znas kako je bilo u JNA - NAJSTARIJI JE ONAJ KOJI JE POSTIGAO MAKSIMUM. A svi pripadnici JNA su imali maksimum - penzija. Dakle, medju najstarijima sam. Ako je neko na forumu penzionisan prije 28.02.1991. god, obracacu mu se sa "Vi", dok on ne predlozi drugacije
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 6:30
PORUCNIK (citat):
alexandar (citat):
aleksandar, znas kako je bilo u JNA - NAJSTARIJI JE ONAJ KOJI JE POSTIGAO MAKSIMUM. A svi pripadnici JNA su imali maksimum - penzija. Dakle, medju najstarijima sam. Ako je neko na forumu penzionisan prije 28.02.1991. god, obracacu mu se sa "Vi", dok on ne predlozi drugacije
Porucnice, to vazi za "profesionalce". Ovde ih ima nekoliko, (neki su jos aktivni) a ko se kad penzionisao to ne znam. Mi koji smo bili "sluzim sto moram", nas maksimum je bio 000 Ako cemo da racunamo po ovom drugom, TI si za vecinu nas teski guster.
(sto uopste ne umanjuje zanimljivost VASIH postova i uzivanje s kojim ih citam)
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 14:35
pera84 (citat):
PORUCNIK (citat):
alexandar (citat):
Porucnice, to vazi za "profesionalce". Ovde ih ima nekoliko, (neki su jos aktivni) a ko se kad penzionisao to ne znam. Mi koji smo bili "sluzim sto moram", nas maksimum je bio 000 Ako cemo da racunamo po ovom drugom, TI si za vecinu nas teski guster.
(sto uopste ne umanjuje zanimljivost VASIH postova i uzivanje s kojim ih citam)
Ma, bio sam se prijavio prije nekoliko godina, pa onda zaboravio s koje adrese, cak i korisnicko ime, a kamoli lozinku. No nema veze. Pa i drugovi, koji nisu bili aktivni u vojsci, akobogda, bice penzioneri.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 10.08.14 20:25
Način obraćanja i korištenje "ti" i "vi" treba da ostane lična stvar svakoga posebno, onako kako ko koga doživljava, kolika je razlika u godinama i koliko se lično poznaju.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 23.02.15 23:54
Neznam dali je pravo mjesto za pitati ali pitacu ,dali je moguce zamijeniti nick.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Pravna Služba 24.02.15 0:01
Kuhar-Debar. (citat):
Neznam dali je pravo mjesto za pitati ali pitacu ,dali je moguce zamijeniti nick.
Što ja znam to se je već radilo i to je jedan od generala napravio. A kako će generalštab prihvatiti tvoj prijedlog i kako ćeš ga ti obrazložiti..... Ja tu ne mogu utjecati ništa.!
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 24.02.15 0:14
Ako to mora ici preko GS i te procedure onda neka mi bude onako kako je i sada,hvala VG.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 24.02.15 0:23
Kuhar-Debar. (citat):
Ako to mora ici preko GS i te procedure onda neka mi bude onako kako je i sada,hvala VG.
Neka procedura mora postojati. Valjda ti nije problem u dvije rečenice objasniti nekome od generala zašto to tražiš i zbog čeka. Evo sad se sjetih da je nekidan član ovog foruma koji se sada zove VIKING promjenio ime a zvao se je vojnikgranicar.!
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 24.02.15 0:29
Vojnik Graničar (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Neka procedura mora postojati. Valjda ti nije problem u dvije rečenice objasniti nekome od generala zašto to tražiš i zbog čeka. Evo sad se sjetih da je nekidan član ovog foruma koji se sada zove VIKING promjenio ime a zvao se je vojnikgranicar.!
Gledaj nemam ja neki problem i sa ovim nickom ali mi na um pao jedan odlican nick i nitko vidim ga ne koristi ali sta je tu je,mozda jednog dana bude opcija da sam mozes na svom profilu promjeniti nick ako zelis,pozdrav.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 24.02.15 0:35
Kuhar-Debar. (citat):
Gledaj nemam ja neki problem i sa ovim nickom ali mi na um pao jedan odlican nick i nitko vidim ga ne koristi ali sta je tu je, mozda jednog dana bude opcija da sam mozes na svom profilu promjeniti nick ako zelis, pozdrav.
Taj dan nećeš dočekati. Napiši im dvije rečenice i problem rješen.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 29.03.15 20:52
Čime je Slavonski zaslužio javnu opomenu pa ban,zbog slike SDO...??????...SRAMOTA
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 29.03.15 20:56
Clanovima foruma je zabranjeno komentarisanje moderacije. To se odnosi i na tebe i ostale clanove KOS-a. Druga stvar , sto smo mi tolerantni i iz uvazavanja pokusavamo ponekad i vama da objasnimo situaciju. Sto se za vas ne bi moglo reci. SDO - je otisao na temu o SDO Krema za obucu na temu o Higijeni
To nije razlog da clan vredja moderatora. Inace malo je dobio (Baniran je samo na 1 dan ) upozorenje.
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 29.03.15 21:01
Kolega ja sam bivši član KOŠ-a....bez obzira na to,kolega nije imao nikakvu lošu nameru postavljajući te slike koje su sastavni deo naših uspomena iz JNA.Tom logikom i slike Prizrena trebali bi postavljati na temu GRADOVI EX YU???? ili nas kažnjavati zbog toga
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 30.03.15 0:05
Ni Dragan nije imao losu nameru , procenjujuci i vrseci moderaciju! Iskljucen je zbog neprimerenog komentara a ne zbog slike......to je i objasnjeno.
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 30.03.15 0:20
Bez namere da solim pamet, postavljanje slika nije bilo za javno upozorenje,i dalje mi nije jasno na koji način te slike remete temu ili šta već?
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 21.08.15 14:19
Postavljam pitanje ovdje,a pitanje se odnosi na sve administratore. Zašto se dozvoljava pojedinim članovima vrijeđanje drugih članova a bez da ih se sankcionira? Koliko je meni poznato, to je pravilima ovog foruma zabranjeno i podlježe sankcijama bez obzira na forumski položaj.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 21.08.15 15:25
Mozda nam je nesto promaklo? O cemu se radi?
Dinko Gušter
Spomenica Prvoborca FS BROJ POSTOVA: : 56 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 07.09.15 0:40
lacoš (citat):
Postavljam pitanje ovdje,a pitanje se odnosi na sve administratore. Zašto se dozvoljava pojedinim članovima vrijeđanje drugih članova a bez da ih se sankcionira? Koliko je meni poznato, to je pravilima ovog foruma zabranjeno i podlježe sankcijama bez obzira na forumski položaj.
To ovdje nije moguce.
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 01.10.15 13:50
Da li postoji mogućnost za povratak kolege Četnog na forum?...
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 01.10.15 23:57
Teoretski....DA. A prakticno.... zavisi od odluke NGS ili GS zavisno u kom obliku bi se stvar razmatrala. Objasnicu opcije , koje su validne za takav slucaj i za slucaj koji imamo , a to je da NGS nije aktivan vec neko vreme.
CE je iskljucen odlukom GS kao najviseg tela Foruma , jer je postojala preka potreba , ali kako NGS nije prisutan , odluka ima privremeni karakter. To znaci da NGS u trenutku kada se vrati na Forum , istu moze POTVRDITI, UKINUTI , ili IZMENITI. Ako vidimo sve tri opcije , znaci ovo je jedna od mogucih.
Sledeca je AMNESTIJA . Objavljuje je GS uz navodjenje uslova i posle razmatranja isti donosi odluku .
I imamo mogucnost da clan posalje zahtev na net. adresu Foruma Administraciji , zahtev se prosledi i objavi u GS koji odluci o ishodu. Takav slucaj smo imali sloro kod zahteva Milutina , koji je kao sto znamo odobren.
To je u principu sve sto se tice mogucnosti i mehanizama koji su u funkciji za ovakve situacije. Nisam naveo sve najsitnije detalje u smislu toga kako se glasa , kako teku konsultacije u GS jer mislim da nisu toliko bitni.
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 02.10.15 0:09
Hvala,pitao sam u svoje ime...
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 02.10.15 0:16
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 06.10.15 23:43
dinosaurus (citat):
Sada, kada imamo vd NGS , koji ima sva prava kao i NGS , automatski se aktivira i jos jedna mogucnost koja je nezavisna od svih gore navedenih i u iskljucivoj je ingerenciji NGS , odnosno vd NGS.
Radi se o pravu NGS da jednom godisnje po svojoj proceni i odluci , jednog clana foruma amnestira , odnosno vrati na forum. NGS ima mogucnost ali ne i obavezu , procena i odluka je iskljucivo u njegovom domenu.
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 07.10.15 15:15
alexandar (citat):
dinosaurus (citat):
Sada, kada imamo vd NGS , koji ima sva prava kao i NGS , automatski se aktivira i jos jedna mogucnost koja je nezavisna od svih gore navedenih i u iskljucivoj je ingerenciji NGS , odnosno vd NGS.
Radi se o pravu NGS da jednom godisnje po svojoj proceni i odluci , jednog clana foruma amnestira , odnosno vrati na forum. NGS ima mogucnost ali ne i obavezu , procena i odluka je iskljucivo u njegovom domenu.
Zahvaljujem na dodatnom objašnjenju.... U svakom slučaju predlažem kolegu Četnog evidentičara za moguću amnestiju
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 07.10.15 15:47
Bez ikakve namjere da moderiram/sugerisem administraciji i sl,predlazem GS sobzirom na cinjenicu da su sada u punom sastavu da razmisle o prvoj pravoj amnestiji ovdje na forumu,tj o opstoj amnestiji. Sve dosadasnje amnestije su bile uslovne amnestije-bolje receno pravo na zalbu gdje bi GS glasanjem odlucivao o podnosiocu zalbe ili molbe. Opstom amnestijom bi svi banirani clanovi BEZUSLOVNO bili vraceni na forum.Amnestija bi kao i svaka bila vremenski ogranicena,odnosno imala bi rok za podnosenje zahtjeva za amnestiju. Ovo sto je bilo do sada ni po kom osnovu se nemoze nazvati amnestijom,pogotovo zbog cinjenice da su banirani clanovi uvijek imali pravo na molbu za povratak na forum.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 07.10.15 21:59
Ni to nije idealno rjesenje,vratili bismo clanove/spamere sa mnogostrukim nikovima.Ostavimo to adminima,oni imaju siri uvid,siguran sam da ce se pronaci pravo rjesenje.Mozda opsta amnestija pod jednom kondicijom a to je da clanovi sa mnogostrukim nick-ovima ne podlijezu istoj?
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 07.10.15 23:46
Svakako , Hvala svima na predlozima.
slikarB Džomba
BROJ POSTOVA: : 125 ČLAN OD: : 2016-04-03
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 29.04.16 23:16
-da li postoji tema ( u KANTINI ili drugde na forumu) u stilu najteži ( najgori) dan u vojsci. Jer pored svih sečanja koja nadolaze ovih dana od kada sam na sajtu setih se i dana "D". Činjenica da zbog vremenske distance nekada mnogi teški trenuci zbog perioda prošlosti koji ih je pokrivao sada su dobili neku više lirsku notu, ali neki i u sečanju je ostao kao dan " D ". Setih se jednog takvog dana po enormnom broju malera pa ne znam gde da pišem ?
- ako ne postoji, mogu li ja takvu temu pokrenutu s obzirom da sam " gušter"? hvala
_________________ "....za godine koje bježe, za mladosti blistav čas, mostova nas bezbroj veže, pruženih između nas.... ... Ostaju nam uvek druže, ove ceste ovi puti, al drugarstvo duže, duže
od života....."
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 30.04.16 12:16
Tema koju si pokrenuo prebacena je u KANTINU.
slikarB Džomba
BROJ POSTOVA: : 125 ČLAN OD: : 2016-04-03
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 30.04.16 19:12
zahvaljujem dpuric-u, izvinjavam se za eventualne neprijatnosti zbog teme postavljene na pogrešnom forumu.
_________________ "....za godine koje bježe, za mladosti blistav čas, mostova nas bezbroj veže, pruženih između nas.... ... Ostaju nam uvek druže, ove ceste ovi puti, al drugarstvo duže, duže
od života....."
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 28.07.21 23:03
Ispričavam se javno drugovima Vladimiru i Brkikougar jer su očito zbog mene imali problema odn.izrečene su im sankcije. Isto tako ispričavam se i drugu Poručniku zbog neugodnosti na mojoj temi. Istovremeno postavljam pitanje Generalštabu sto moram učiniti da se javna opomena izbriše odn.da li je moguće da se ista povuče i da li je to moguće, tim više sto se zaista u posljednje vrijeme trudim učiniti Forum zanimljivim i nisam niti pomislio da bi na temi koja je sad izbrisana mogao nekoga uvrijediti ili povrijediti.
Zahvaljujem se na odgovoru
PORUCNIK voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8057 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 29.07.21 7:59
Meni nema potrebe da se izvinjavas jer smatram da nisi uradio nista lose.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 29.07.21 8:27
Ma, ima, zbog mene si dobio opomenu kao i ja, iako mi nije jasno zašto sam je dobio, niti zašto je dobio ban Brko...nisam jučer skoro cijelo dopodne i dobar dio popodneva bio na Forumu jer sam radio..imao sam gužvu tako da nisam popratio sve što se dešavalo. Ne znam šta se sve pisalo...dežuran sam pa radim dan i noć...a ovdje se prijavim i samo sam formalno prisutan... Naime, nikad u životu nisam kažnjen ni za prometni prekršaj, pa me ovo još više peče...baš sam se trudio da nikog ne povrijedim, a izgleda da sam baš tebe povrijedio. Ispričavam se još jednom, ali mi nije jasan Brko...ne mogu da se sjetim je li on šta pisao ili nije...pa eto..i njemu se opet izvinjavam. Šteta, mislim da je tema bila dobra...mada ima i slična tema, pa izgleda da sa temom baš nisam pogodio. Ništa, idemo dalje...
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 01.08.21 7:40
Znate kako, učesnik ako je nov i dok ne pohvata konce, vrlo verovatno će doći pod udar sankcija ali to su one blage, sa kraćim periodom odsustva u smislu da se - ohladi glava. Ja prvi nisam ni čitao pravila Foruma i onda se tako raspišemo, rasplinemo i odemo u krivi smer i tu je Služba foruma koja zna kako postupiti prema tome ko učini prekršaj...
Doktor Živago voli ovaj upis
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8057 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 01.08.21 12:45
sve to ide u rok sluzbe.nije to nista strasno.
Sloba1 and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 01.08.21 13:41
Daj Bože da mi nitko ne zamjeri pa ni Administratori
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 28.08.21 16:58
Vidi ovo ukinuli mi kaznu.....zahvaljujem.
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 28.08.21 20:34
Kaznu si dobio zbog mene i moje teme pa ti se Brko ovom prilikom izvinjavam..stvarno i iskreno mi je žao što si baniran!
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 28.08.21 23:34
Doktore nista ti nisi tu kriv, samo nebi trebalo postaviti neku temu o kojoj se ne sme pisati ili komentarisati...a ja volim malo i da se nasalim... i eto bijadoh kaznjen...sve to ide u rok sluzbe ...pozdrav.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 28.08.21 23:42
Hvala..sad mi je ipak lakse. Pozdrav i tebi!
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 11.01.23 17:06
Valjda je ovo valjana adresa za pojašnjenje. Dakle, banovan sam banom opomene. [You must be registered and logged in to see this image.]
A trajalo je: [You must be registered and logged in to see this image.] Kako to? Dosle nije bilo. Pitanje još ko je provocirao, a ko isprovociran če ostati sa strane, no - koje rovarenje?
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15047 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Pitanja za pravnu službu 11.01.23 20:02
Ma, vidi molim te "neupućenoga" člana Foruma?!
Pa, u tome slučaju ću odista namah "morat" pojasnit:
PORUCNIK (citat):
Valjda je ovo valjana adresa za pojašnjenje.
Jeste, ne može bit bolja adresa! Upućeno Pravnoj Službi koje nema ihahaj godina, pa skoro jedno desetljeće. Stoga je i podforum Pravne Službe (davno) arhiviran. Ova tema je neki prastari ostatak kojeg je administracija previdjela stavit u arhivu, kamo će uskoro i završit, ali evo kad se vadi sad iz naftalina - neka bude još koji dan. Hajde da običan i novi član sve ovo ne zna, ali netko tko je godinama bio u Administraciji?!
9. Žalbe, primjedbe, pitanja i objašnjenja u vezi sankcija nisu dozvoljena na javnom dijelu foruma.
10. Žalba sankcioniranog člana direktno GŠ-u je dozvoljena.
Da ovo ne zna neupućeni član Foruma, hajde i nekako! Ali bivši član Administracije?!
Zna, zapravo, svatko u Administraciji da nema razglabanja tih tema i prozivanja Administracije na javnom dijelu foruma, i da je žalba GŠ-u jedini pravni lijek. Toliko puta je i sam sudjelovao u odlučivanju glede žalbe člana GŠ-u. Ali avaj, zašto se žalit GŠ-u, bolje ovako javno "na sred sela" da svi vide - da se malo zakuha.
I čemu sad sve ovo i ova predhodna pisanija? U motive i nakane neću ovdje ulazit. Evidentno je da nikom nije od koristi. Izuzev što samo može povući za sobom još jedan (konačan) ban, što dotični izgleda i nastoji postići. No, u životu je ipak fino ne zatvarati guzicom neka vrata, koja su ti ipak bila dugo vremena otvorena. Ima mnogo prikladniji načina da se napusti neka birtija!