V Valjevo sam došao iz škole ŠRO - pješadija u mesecu maju. Ne mi previše zamerit za pravilno pisanje. Oču se potruditi. Sem iz Slovenije.
Bio sam komandir 3 voda u 2 četi 2. bataljona. Komandir čete je bio ako me memorija ne vara kap. Mile KUKIĆ. Kom. 1. voda je bio vjerovatno zastavnik LASZLO, kom. 2. voda je bio neki milicioner iz Srbije koji se aktivirao u JNA, a prateči vod neki ŠRO-jevac iz Srbije. Možda STOJANOVIĆ ali nisam siguran. U mom vodu imao sam 4 desetara. Zanimivo kako su jih izabrali. Slovenac Janez GRILC tamo iz Kranjske gore, drugi je bio črnogorac Božidar KOVAČEVIĆ, koji je bio jako dobar strelac, treči Draga TODOROVIĆ iz Srbije in dečko iz Kosova koga se imena ne sječam.
Sječam imena nekoliko vojnika. ČAUŠEVIĆ Bajro, VRBAN Davor, MURAT, ...itd. Komandir čete bio je dobar čovjek koga je nenormalno u glavo jebao neki kapetan prve klase ( vrlo vjerovatno MILOŠEVIĆ ), koji je bio i zamenik kom. bataljona kapetana I. klase a kasnije majora NIKOLIĆA.
U tom periodu se dogodilo nešto vrla značajnih događaja. Kad je otišla prva četa na logorovanje je vjerovatno zalutali pikavac iz treče čete kroz prozor zalutao na tovorni del kaminona gde je bilo puno municije itd. Nastala je velika eksplozija. A drugi događah koji sam zapamtio je bio ta, da je jedan vojnik vjerovatno iz treče čete na Bijelom polju ( skladišta, kde je naš bataljon vršio stražu ) upucao drugog vojnika.
A bilo je još veliko drugih događaja. ali za sada dosta. Ako je netko iz te generacije da se malo sjeti.
Lep pozdrav iz Sloveniuje.