FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Mirovina 09.03.13 23:53
bojnik (citat):
Poštovanje druže majore, istina je uzeo sam nick po činu u kojemu sam umirovljen a to je čin bojnik HV, inaće sam otvoren za sve opcije, od vojnih tema, prića iz života, poezije (čitaj kulture), a kaj da ti velim imam malu maturu iz teme: "Konzumacija piva u prekomjernim količinama sa posljedicama dana poslije", ponudite mi i Vi temu pa se budemo malo našli i tam, a sada moram trkom nastaviti konzumaciju kave i cigarete jer se ovi moji u Generalštabu već bune kako samo visim na netu. pozzzz i svako dobro.
Bojnik jedno pitanje,rece da si umirovljen,pretpostavljam da si sluzbovao i u bivsoj JNA.Sada kao umirovljenik vojske RH,da li primas penziju i od bivse armije?
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Mirovina 09.03.13 23:58
milutins (citat):
bojnik (citat):
Poštovanje druže majore, istina je uzeo sam nick po činu u kojemu sam umirovljen a to je čin bojnik HV, inaće sam otvoren za sve opcije, od vojnih tema, prića iz života, poezije (čitaj kulture), a kaj da ti velim imam malu maturu iz teme: "Konzumacija piva u prekomjernim količinama sa posljedicama dana poslije", ponudite mi i Vi temu pa se budemo malo našli i tam, a sada moram trkom nastaviti konzumaciju kave i cigarete jer se ovi moji u Generalštabu već bune kako samo visim na netu. pozzzz i svako dobro.
Bojnik jedno pitanje,rece da si umirovljen,pretpostavljam da si sluzbovao i u bivsoj JNA.Sada kao umirovljenik vojske RH,da li primas penziju i od bivse armije?
AVL iz bivše JNA koja su prešla u sastav OS RH i tu časno umirovljena primaju samo jednu mirovinu.
_________________ Semper Fidelis
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:03
OK,hvala na brzom i preciznom odgovoru.Jedino me malo buni to "casno umirovljena"-valjda se penzija(mirovina)dobiva sa ispunjenjem uslova(godine sluzbe,zdravlje)-nisam znao da ima casno ili necasno umirovljenje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:07
Oni i koji nisu prešli u OS RH, već su postali vojni umirovljenici prije '91., (a koji žive u RH, odnosno imaju njeno državljanstvo) također primaju jednu mirovinu i to iz proračuna/budžeta RH. U Hrvatskoj se može primati samo jedna mirovina prema ovoj osnovi.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:15
Max Blitz (citat):
Oni i koji nisu prešli u OS RH, već su postali vojni umirovljenici prije '91., također primaju jednu mirovinu i to iz proračuna/budžeta RH. U Hrvatskoj se može primati samo jedna mirovina prema ovoj osnovi.
Nekako mi to ne ide u glavu-ako ste umirovljeni kao vojno lice(ili civilno pri sluzbi u JNA)JNA,logika bi bila da vam poslodavac gdje ste radili i stekli uslove za penziju isplacuje istu. Opet,mozda gresim,nisam siguran da li je vojska Srbije suksesor bivse JNA,ili su to novonastale drzave rijesile medjusobnim sporazumom,cini mi se da su civilne mirovine rijesene zaista profesionalno. Moj tast je zaradio penziju (nije radio ,niti bio u vojnoj sluzbi)u Sloveniji,mirovinu prima bez ikakvih problema ili ogranicenja u RS.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:16
milutins (citat):
OK,hvala na brzom i preciznom odgovoru.Jedino me malo buni to "casno umirovljena"-valjda se penzija(mirovina)dobiva sa ispunjenjem uslova(godine sluzbe,zdravlje)-nisam znao da ima casno ili necasno umirovljenje.
U OS RH postoji častan otpust iz OS sa pravom na mirovinu i nečastan otpust.
Članak 104.
Djelatnoj vojnoj osobi se u aktu o prestanku djelatne vojne službe naznačava da je otpuštena iz službe uz: "častan otpust" ili uz: "nečastan otpust".
Nečastan otpust dobivaju osobe koje su:
- izgubile službu na temelju pravomoćne presude vojnostegovnog suda,
- samovoljno napustile službu,
- izgubile službu na temelju dobivene službene ocjene: "ne zadovoljava",
- odbile premještaj ili raspored, odnosno imenovanje po potrebi službe,
- pravomoćnom presudom osuđene na kaznu zatvora dulju od 12 mjeseci za kazneno djelo iz nečasnih pobuda počinjeno s promišljanjem.
Nečastan otpust ima za posljedicu gubitak svih prava i povlastica koja bi osoba imala nakon prestanka djelatne vojne službe, kao što su:
- pravo na povratak u djelatnu vojnu službu,
- pravo na vojnu mirovinu kada se ispune propisani uvjeti,
- pravo na nošenje vojne odore u svečanim prigodama,
- pravo na oslovljavanje činom u mirovini.
Častan otpust dobivaju sve ostale vojne osobe.
_________________ Semper Fidelis
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:21
Zadovoljan na brzom i profesionalnom odgovoru. Hvala
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Mirovina 10.03.13 0:23
Za vojne umirovljenike iz bivše JNA, svaka država je preuzela brigu za svoje državljane, kako je i normalno. JNA je pripadala svima. Srbija nije nasljednica SFRJ na način kako je npr., Rusija nasljedila SSSR. SFRJ su nasljedile sve bivše republike. Ima tu još nekih detalja oko podjele imovine SFRJ, a nisu sve stvari još ni riješene do kraja, ali je u suštini ovako.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Mirovina 10.03.13 0:31
Max Blitz (citat):
Za vojne umirovljenike iz bivše JNA, svaka država je preuzela brigu za svoje državljane, kako je i normalno. JNA je pripadala svima. Srbija nije nasljednica SFRJ na način kako je npr., Rusija nasljedila SSSR. SFRJ su nasljedile sve bivše republike. Ima tu još nekih detalja oko podjele imovine SFRJ, a nisu sve stvari još ni riješene do kraja, ali je u suštini ovako.
Drago mi je to cuti "JNA je pripadala svima",mnogi su to negirali i proglasavali u pocetku 1991 JNA u drugim Republikama kao stranu vojsku,da smo to culi ranije manje bi bilo zla itd. U svakom slucaju mislim da je vidan napredak,ovo nase kominiciranje je primjer toga.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:36
Malo Milutine miješaš kruške i jabuke, a odmah oprosti što sam se ovako izrazio. Temeljna stvar je u tome što su sve republike nasljednice SFRJ, kažem opet. Dalo bi se tu još dosta toga reći u pravnom smislu, ali JNA nije bila poslodavac, odnosno firma iz Srbije, da se sad ja ovako banalno izrazim opet.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:45
Vjerovatno si u pravu,nisam pravnik,slabo poznajem tu tematiku.Posmatrajuci sa mog laickog ugla,JNA je bila federalni poslodavac,a ne republicki.Video sam dosta ruznog oko suksesije ovamo u vezi diplomatskih predstavnistava. Vrag bi ga znao,ne vucem ni na ciju stranu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 0:53
milutins (citat):
Vjerovatno si u pravu,nisam pravnik,slabo poznajem tu tematiku.Posmatrajuci sa mog laickog ugla,JNA je bila federalni poslodavac,a ne republicki.Video sam dosta ruznog oko suksesije ovamo u vezi diplomatskih predstavnistava. Vrag bi ga znao,ne vucem ni na ciju stranu.
Podjela imovine, nekretnina, pokretnina, zlata, bankovnih računa i svega ostalog je nešto drugo. Nije direktno vezano uz tvoje prethodno pitanje o mirovinama. Ljudima trebaju mirovine svaki mjesec, ne mogu čekat, zar ne? Ovo prethodno je sad stvar za sud i advokate, ako se neće moći sve riješiti dogovorima. To ti dođe kao rastava braka, pa se vuče po sudu godinama tko je koliko doprinio u zajedničku kasu. Još dugo će se to rješavat.
BOMBA Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2013-03-09
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 2:43
Dabome da svi placaju svoje umirovljenike
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 10:27
Pozdrav ekipi, evo odgovora za Milutina, bio sam pripadnik JNA kao pitomac ŠROA 74 klase 1985.g. u Zadru, znaći redovno služenje vojnog roka. Kao pričuvni časnik (iliti da ti je lakše rezervni oficir) u sastavu JNA, sudjelovao na rznim vježbama, kursevima, susretima. Sve dotada sam radio u tvornici, znaći nisam bio aktivno vojno lice. Početkom 1991.g. dragovoljno se javljam u postrojbe MUP-a i ZNG-a (kasnije HV), potpisujem ugovor i status mi je djelatna vojna osoba. Tijek u HV nije za pisanje na ovim stranicama, no pretpostavljaš koji je, kolega pukovnik je dobro obrazložio čin umiroljenja. Osobno kada sam ispunio uvjete za mirovinu (efektivni i beneficirani, dužnost, osobni čin, status, invalidnost) uslijedilo je častan otpus iz djelatne vojne službe sa pravom na invalidsku mirovinu. Čin bojnika ili da ti bude lakše nešto kao major u JNA. I eto, mirovina svakog 6-og u mjesecu, invalidnost za ranjavanje 15-og u mjesecu, a osobnog sam mišljenja da sam mogao još najmanje 20 godina provesti u službi sa znanjem kojeg imam. I na kraju svaka republika koja je nastala raspadom Jugoslavije ima obavezu plaćati svoje umirovljenike. Pozdrav kolegi u Ameriku.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 21:01
su bili do 1986-e.Tvoja Slavonija mi je ostala u finom sjecanju,disko "Boa" u Osijeku,Bobota kod Vukovara,Martinci.... Meni je najbitnije da mogu svakome pogledati u oci,znas kako se kaze "drzava topove,bogati zlato,siromasni sinove i eto belaja".
milutins: komentar modifikovan dana: 10.03.13 23:55; prepravljeno ukupno 1 puta
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 22:50
Disko "Boa" u Osijek prema Čepinu, je bio jedan od najjaćih tada pa i malo poslije, u Boboti je bio onaj "Bolereo", u Dalju "Medison", sve sam obišao davno prije. Mogu reći da ti zavidim što si ostao "zamrznut" u vremenu, ako znaš što hoću da kažem, dobro je nedoživjeti to što se događalo kasnije. Svaka ptica svome jatu leti, pa je normalno da sam bio sa svojima, i koji put sam malo oštriji u razmjeni mišljenja oko svih tih događanja, svatko misli da je u pravu ili u krivu, tako ti je to, a Balkan ostaje Balkan za sada i zauvijek isti.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Doktor Živago voli ovaj upis
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 23:03
Bas tako.2002 godine krenem sa zenom i djecom u posjetu kod strininih(ona je jedna od mnogobrojnih shokica u mojoj siroj familiji).U povratku kuci svratimo u moju,nekada prije rata favoritnu kafanu, "Ruzicu"u Odzaku.Bila neka pjevaljka poznata,jedna od onih mnogobrojnih estradnih zvezda. Mada nisam svracao nekih 17 godina,gazda kafane Marjan,za divno cudo pridje mom stolu,pozdravi se sa nama i priupita stogod,tek toliko da skontam da me se sjeca. Ja mu rekoh,mora da ste me sa nekim zamenili.A ne,rece on i potanko mi objasni da me se sjeca,odakle sam i tome slicno. Zaista mi je bilo prijatno,mada sam bio jedan od retkih Srba u kafani,osjecao sam se bezbjedno i prijatno. PS-gepek mi je bio pun kulena,kobasica i drugih "pikanterija".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 23:18
Da, Milutine, htio bih se samo složiti s Bojnikovom konstatacijom da ste vi koji ste otišli u inozemstvo odavno ostali dijelom 'zamrznuti', i to ne mora biti loše. Ali isto tako možda neki mislite da je ovdje još uvijek rat, što također nije istina. Dnevno-političkih prepucavanja i svakakvih izjava političara ima svakodnevno na svim razinama. Najbolje ih je uglavnom - ne čuti. Odlazim već odavno povremeno u Beograd kod prijatelja, a i oni doleze k meni - bez ikakvih problema. Također idem i u Banja Luku i Sarajevo, kao i u Sloveniju i Makedoniju......a bio sam nedavno i na Kosovu.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 23:31
Pozdrav Max, rat bio i prošao, posljedice ostale. Sa svima preko granice HR se čujem jedino služeći se internetom, neide mi se više nigdje, a i nemam nekog razloga da idem preko granice. Uživam svaki dan u mirovini, i doma mi je najljepše. Velim nemam nekakvu nostalgiju za "starim" vremenima jedino to što sam bio mlađi i zdraviji. Pozzz
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 23:35
A jbg Bojniče, ja sam kao neki rocker, (i još sam mlad ),a stalno su koncerti okolo, pa idem na njih, to je uglavnom razlog mog prekograničnog odlaska.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 10.03.13 23:37
Znam da je situacija sada mnogo bolja.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 9:22
Max Blitz (citat):
Da, Milutine, htio bih se samo složiti s Bojnikovom konstatacijom da ste vi koji ste otišli u inozemstvo odavno ostali dijelom 'zamrznuti', i to ne mora biti loše. Ali isto tako možda neki mislite da je ovdje još uvijek rat, što također nije istina. Dnevno-političkih prepucavanja i svakakvih izjava političara ima svakodnevno na svim razinama. Najbolje ih je uglavnom - ne čuti. Odlazim već odavno povremeno u Beograd kod prijatelja, a i oni doleze k meni - bez ikakvih problema. Također idem i u Banja Luku i Sarajevo, kao i u Sloveniju i Makedoniju......a bio sam nedavno i na Kosovu.
Max, nekako si me podsetio na diskusiju sto ste ti i Boske vodili uvezi emigranata i njihovog pogleda na domovinu:
Nisu bas svi "zamrznuti" i nisu svi isti. Ima i drugi koji putuju drugim delovima bivse SFRJ i steta da se celina osudi zbog pojedinaca!
Ovo je izvan teme diskusije ali nisam mogao odoleti komentarima. Pozdrav iz Svedske.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 10:19
Prijatelju u dalekoj Švedskoj, nitko normalan nemože kazati "svi su oni isti" bez obzira o kome se radilo, i dva djeteta iste majke nisu ista. Kada sam mislio pod "zamrznuti" nije to u lošem smislu, već moj konstatacija ide u smjeru, da ima ljudi koji nisu doživjeli to što se događalo ovdje, pa je njihova sreća ili nesreća da pamte jedno vremensko razdoblje prije "kontaminacije", kužiš na što mislim. Osobno neidem "preko" granice jer mislim da bi imao problema, mada sam čist i pred Bogom i ljudima, zato Vi koji ste vani uživajte, i opet velim nigdje nije ljepše nego doma.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 10:20
E hebiga opet mi sa tastature otpadaju neka slova, vrijeme je za novu.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 12:43
bojnik (citat):
Prijatelju u dalekoj Švedskoj, nitko normalan nemože kazati "svi su oni isti" bez obzira o kome se radilo, i dva djeteta iste majke nisu ista. Kada sam mislio pod "zamrznuti" nije to u lošem smislu, već moj konstatacija ide u smjeru, da ima ljudi koji nisu doživjeli to što se događalo ovdje, pa je njihova sreća ili nesreća da pamte jedno vremensko razdoblje prije "kontaminacije", kužiš na što mislim. Osobno neidem "preko" granice jer mislim da bi imao problema, mada sam čist i pred Bogom i ljudima, zato Vi koji ste vani uživajte, i opet velim nigdje nije ljepše nego doma.
Možda bi trebalo u nekoj novoj temi porazgovarati sa ljudima sa prostora Jugoistočne Evrope ili Zapadnog Balkana, o njihovim osećanjima, shvatanjima, razmišljanima, stavovima i međusobnim odnosima u novoj sredini.
Prema bojnikovom shvatanju spašeni su oni koji su otišli ranije i pamte jedno vremensko razdoblje prije "kontaminacije". Šta sa onima koji su otišli u toku onoga "što se događalo ovdje", šta sa onima koji su otišli kada se ovde sve završilo? Zašto ovo pitam: Tokom boravka u instranstvu, stekao sam utisak da se svi ljudi sa ovih prostora tamo bolje slažu, poštuju i uvažavaju, bez obzira na period kada se ko iselio iz Yuge ili Ex Yuge. Možda je moj utisak subjektivan, pogrešan...zato i pitam.
Takođe, bojniče jel ti ne ideš preko grane što misliš da bi imao problema zbog posla kojim si se bavio ili uopšteno? Uopšteno, kad god pomislim na put u inostranstvo , pomislim da bih mogao imati problema: zbog neznanja jezika i slabog sporazumevanja, zbog predrasuda naroda domaćina prema mom narodu, pokvari mi se auto, doživim saobraćajku, ukradu mi novčanik, navučem neku bolest..... i sve to me ne sprečava da putujem (dok ne naj... hehehe) Što se tiče posla kojim sam se bavio, tvrdim da ne bih (i nisam) imao problema.
Doktor Živago voli ovaj upis
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 14:39
Odlazak u inozemstvo mi nije problem, govorim engleski jezik, malo razumijem njemački i talijanski, mislim da bi imao problema samo glede nekakvih spiskova (svojevremeno su plasirani u javnost) kada bi se našao na graničnome prijelazu prema Srbiji i BiH. Valjda su dosada riješili pitanje tih nakaradnih spiskova, tj. trpanja u isti koš sve i svakoga, ali neželim krenuti pa da se uvjerim u to. Konkretno bi kolega E&W volio da se nađemo oći u oći i da zajedno, pa da napravimo jedno dobro kolinje sa svim onim delicijama koje su zastupljene na ovim našim prostorima, e to bi fešta bila, pa bi pozvali i ostalu ekipu (obavezno svatko od kuće da ponese nešto svoga nemožema samo kolega E&W i ja da financiramo od naših mirovina). Problema sa ljudima nemam, jedino sa glupošću od političara (gore navedeni spiskovi) posao s kojim sam se ja bavio u vojsci nije po meni zapreka za ulazak u Srbiju i BiH, čak bi se u nekim segmentima ponašnja (onog kulturnog) i dobro snašao u tim državama, sa ovih naših prostora samo je NEPRILIKA tjerala raju da sreću potraže izvan domovine, eto nadam se da ste zadovoljni odgovorom. Pozdrav svima koliko vas ima, doma i vani, i idemo dalje.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 14:41
Zaista se udaljismo od teme. Ako ima interesovanja,otvorio bih u civilnom sektoru posebnu temu "Emigracija",tu sam zaista kompetentan. Smatram sebe,bez preterivanja "doktorom"za emigraciju. Mi u emigraciji nemamo puno vremena da "bistrimo"politiku,suocavamo se sa svakodnevnim problemima,poslovi,"mortgage". Uzmite npr Hamilton,Ontario,Kanada-ponos kanadske teske industrije gdje ima 50 000 Srba i oko 55 000 Hrvata u gradu od 500 000 stanovnika, nema sukoba, kanadjani se dosjetili, zabranili "White Eagles" i Croatia da igraju fudbal u istoj ligi, za bilo koji sukob na nacionalnoj osnovi slijedi visegodisnji zatvor pa proterivanje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 14:49
Možda bolje Milutine tema 'Iseljenici' ili slično, pojam emigracija nužno povlači političku emigraciju (i onu ekstremnu). Mogla bi se koja riječ reći o našim ljudima koji su vani otišli 'trbuhom za kruhom'...
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 14:52
Vazi,mada je rijec o istome.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 15:16
milutins (citat):
Vazi,mada je rijec o istome.
Ljepše zvuči 'Iseljenici'.
Na forumu moramo ipak paziti da ne dolazimo na sklizak teren. Neće se moći dobiti odgovor na baš sva pitanja. Pa je bolje neka ni ne postavljati. Trebali bi se bazirati na ekonomski aspekt i razloge iseljeništva. Kao i život 'tijelom tamo, duhom ovdje'....koji je čest kod naših ljudi vani.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 15:18
OK
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 15:53
Nadam se kolege da sam uprkos "sklizavosti" teme odgovorio na pitanje, imam i sam dosta rodbine u iseljeništvu neke su već i četvrta i peta generacija, dosta njih je i zaboravilo staru domovinu, jezik i obićaje, ali sve to ide u paketu zvanom emigracija. Opet ima onih koji drže do kulture, jezika i obićaja starih (da se ne zaboravi) pa kod mene imau veliki plus. Pozdrav svoj raji diljem svijeta, ma gdje bili.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 15:56
Imaš sad temu 'Iseljenici' Bojniče, nisi vidio? Samo nemojte u politiku previše, zapetljat ćemo se.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 15:58
Vidio sam no red je da se stavi točka na i, i nema politiku u moju butiku, ali neka pitanja su postavljena i tu je red da se odgovori na njih, zar ne.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 16:01
Slažem se, treba odgovoriti, ali neka pitanja ne treba ni postavljati. Nije prigovor Bojniče, nego preporuka svima.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 16:16
tako je, idem se malo umiroviti kojih pola sata na trosjedu, malo ubiti oko.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 16:22
bojnik (citat):
Odlazak u inozemstvo mi nije problem, govorim engleski jezik, malo razumijem njemački i talijanski, mislim da bi imao problema samo glede nekakvih spiskova (svojevremeno su plasirani u javnost) kada bi se našao na graničnome prijelazu prema Srbiji i BiH. Valjda su dosada riješili pitanje tih nakaradnih spiskova, tj. trpanja u isti koš sve i svakoga, ali neželim krenuti pa da se uvjerim u to. Konkretno bi kolega E&W volio da se nađemo oći u oći i da zajedno, pa da napravimo jedno dobro kolinje sa svim onim delicijama koje su zastupljene na ovim našim prostorima, e to bi fešta bila, pa bi pozvali i ostalu ekipu (obavezno svatko od kuće da ponese nešto svoga nemožema samo kolega E&W i ja da financiramo od naših mirovina). Problema sa ljudima nemam, jedino sa glupošću od političara (gore navedeni spiskovi) posao s kojim sam se ja bavio u vojsci nije po meni zapreka za ulazak u Srbiju i BiH, čak bi se u nekim segmentima ponašnja (onog kulturnog) i dobro snašao u tim državama, sa ovih naših prostora samo je NEPRILIKA tjerala raju da sreću potraže izvan domovine, eto nadam se da ste zadovoljni odgovorom. Pozdrav svima koliko vas ima, doma i vani, i idemo dalje.
Da zaključimo po ovom pitanju. Valjda će konačno i ti spiskovi (stvarni, izmišljeni, osnovani, neosnovani, obostrani ....) pasti u vodu? Ili će možda pre pasti granice? Mislim da ništa ovde ni u mom pitanju ni u bojnikovom odgovoru nije bilo sklisko, pogotovo ne da bi se drugi sekirali. Teren, sam po sebi nije nikada klizav, ljudi ga takvim čine?
Predlog za organizaciju kolinja bih prihvatio, meni ništa nije daleko. Mogao bih da mešam čvarke i pričam viceve. Zar nije dovoljno?
Takođe Max, lepo za temu "Iseljenici".
Sad možemo nastaviti o mirovini - penziji koja se i kod nas za vojne penzionere isplaćuje 6. u mesecu.
Odoh i ja malo da sednem na leđa
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15044 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Mirovina 11.03.13 16:30
Ukoliko se sugovornici ne budu držali teme, ona će biti zaključana!
Tema zaključana nakon (obrisanog) upisa Milutins!
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15044 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Mirovina 05.12.19 17:23
Ovu kalendarsku godinu Njemačko mirovinsko osiguranje zaključuje s nevojerojatnih 2,1 milijardu - viška. No, višak novca mudri Nijemci neće preusmjeravati u druge svrhe, nego će ga zabunkerovati za "nedajbože" i samo u svrhu mirovina.
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: Mirovina 13.12.19 17:25
eno leto (15 €), če to pomnožim s 40 bi to bilo cca 600 €... "evrića"..., pa še naša slovenska za polnih 40 let + hrvaških 15€, pa nekako shajam - ide..., nič mi ne manjka - fali..., sem djajić..., pa še kaj malo "pofušarim", da popolnoma ne zaspim..., kar ni nič narobe...
jozl52: komentar modifikovan dana: 14.12.19 8:54; prepravljeno ukupno 1 puta
goran9030 voli ovaj upis
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Mirovina 13.12.19 19:12
15€ mjesečno, ili godišnje?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
jozl52 Stariji vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Mirovina 14.12.19 8:50
valda 15€/mesec, ja..., jaro...
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Mirovina 14.12.19 19:26
jozl52 (citat):
valda 15€/mesec, ja..., jaro...
15€ X 12 = 180 X 40 = 7.200€ No, biće i povećanja
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: Mirovina 14.12.19 21:53
za eno leto dela na hrvaškem dobim 15 €/mrsec, od hrvaške u redu, če bi delal tam 40 let bi bilo to okoli 600 € bo šlo... ali je prehudo..., tako nekako, polnh 40 let sem oddelal pa v slo...
Naslov komentara: Re: Mirovina 04.01.20 11:13
evo penzija - slovenska je šla +1.5%, zdaj sem džajić..., lova do krova a krov u podrumu..., ne ni tako hudo...
peglica Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 163 ČLAN OD: : 2013-11-30
Naslov komentara: Re: Mirovina 24.01.20 11:08
jozl52 (citat):
jaz dobim za leto dni dela v hrvaški, od hrvaškega zavoda pokojninskega zavoda vsak mesec cca 15€, to je to..., super...
Netko me preveslal Ja za 41 godinu staža dobivam 3000kn ili 405eura a po tvojoj mirovini iz Hrvatske od 15 eura za godinu ja bih morao imat mirovinu od 615 euriča.
_________________ Što sam stariji sve više znam a sve manje mogu.