FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Deset najopasnijih poslova na svijetu 17.11.12 16:14
Što mislite o ovim poslovima i bi li pristali raditi jedan od njih?
_________________ Živjeti znači boriti se
FOSIL Džomba
BROJ POSTOVA: : 148 ČLAN OD: : 2012-04-26
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 18.11.12 0:10
Ovo što sam pregledao na videu su zanimanja koja mora netko obavljati.Kako se kaže "sto ljudi sto ćudi", svako ima svoje razloge zašto želi da obavlja neki posao.Netko iz osobnog neiskustva upadne u takvu situaciju da i ne zna što ga očekuje,zbog avanturizma koji vlada u ljudima te se često puta završi i sa neželjenim posljedicama,netko zato što mu je to jedini izvor primanja,često puta ljudi zbog svoje humanosti i želje da pomognu drugima prihvate takve poslove a da sami i nemaju neku veliku dobit i ne žele ništa drugo raditi,i još dosta toga što ljude navodi da se bave gore prikazanim.U svoje ime mogu reći da bi se teško odlučio na jedno od prikazanih zanimanja ali nikad ne reci nikad.U jednom životnom vijeku čovjeka, dosta toga se izdogađa a da uopće to ne može kontrolirati,jednostavno se dogodi.
Boske Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 09.12.12 23:01
Qunar, najveća kineska stranica o putovanjima, angažirala je 2006. godine tri tajna kupca i poslala ih u najbolje hotele diljem zemlje kako bi kroz nekoliko dana u svakom procijenili [You must be registered and logged in to see this link.] usluge, od posluge u sobu, preko kvalitete wellness centra, pa sve do mekoće kreveta. Svaki od njih mjesečno je zarađivao plaću peterostruko višu od prosječne u toj zemlji.
_________________ Živjeti znači boriti se
Maks1969 Gušter
BROJ POSTOVA: : 65 ČLAN OD: : 2013-10-26 DOB : 55 Pula
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 27.10.13 19:56
Radio sam kao policajac i kao ribar na koči,gasio i požare kad je gorilo u okolici. Biti policajac ili vatrogasac i u ratnim uvjetima je pi**** dim prema ribarenju. Ja i more smo ipak na "vi" iako živim na moru,volim more ali držim se kraja od par neverina koje smo dočekali uz sve prognoze i meteoalarme. A kad pomislim kako je biti ribar na otvorenom oceanu-radije bi skupljao staro željezo. I onda se "flota" ribarica vrati u prosjeku sa 4 kile škampa po jednom izlasku. 12 eati oranja dna i onda ne zaradiš za kikiriki.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 28.10.13 14:43
Moj poznanik radi kao atletski trener u Saudijskoj Arabiji. Posao nije opasan, osim ako ne prekrsis neki od lokalnih zakona.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 28.10.13 17:50
Maks1969 (citat):
Radio sam kao policajac i kao ribar na koči,gasio i požare kad je gorilo u okolici. Biti policajac ili vatrogasac i u ratnim uvjetima jepi**** dim prema ribarenju. Ja i more smo ipak na "vi" iako živim na moru,volim more ali držim se kraja od par neverina koje smo dočekali uz sve prognoze i meteoalarme. A kad pomislim kako je biti ribar na otvorenom oceanu-radije bi skupljao staro željezo. I onda se "flota" ribarica vrati u prosjeku sa 4 kile škampa po jednom izlasku. 12 eati oranja dna i onda ne zaradiš za kikiriki.
Deset najopasnijih zanimanja u USA* (podaci za 2012) (*bazirano na broju smrtnih slucjeva i povreda na radnom mjestu)
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 28.10.13 19:20
1.probni pilot 2.p.ribari 3.vozači..Aljaska... 4.vatrogasci 5.policajci 6.rudari 7.kontrolori leta 8.podmorničari 9.astronauti 10.ronioci
Možda ne ovim redom..
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 28.10.13 19:39
dinosaurus (citat):
1.probni pilot 2.p.ribari 3.vozači..Aljaska... 4.vatrogasci 5.policajci 6.rudari 7.kontrolori leta 8.podmorničari 9.astronauti 10.ronioci
Možda ne ovim redom..
Kakvoj opasnosti su izlozeni kontrolori leta?????
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 28.10.13 19:51
Pretpostavljam da je odgovornost ogromna pa mi u tom smislu nosi odredjenu dozu opasnosti i stresa što utiče na privatan život.
more6 Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 450 ČLAN OD: : 2013-11-16
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 08.03.14 12:13
BEOGRAD (citat):
Moj poznanik radi kao atletski trener u Saudijskoj Arabiji. Posao nije opasan, osim ako ne prekrsis neki od lokalnih zakona.
Primjerice čestitaš na ulici nekoj dami 8. mart ,daš joj ružu i poljubiš je.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 08.03.14 12:58
more6 (citat):
BEOGRAD (citat):
Primjerice čestitaš na ulici nekoj dami 8. mart ,daš joj ružu i poljubiš je.
Raditi tamo sa ženama je rizično ali i sa muškim timom nije ništa manje opasno.
more6 Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 450 ČLAN OD: : 2013-11-16
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 08.03.14 13:37
Moraš živjeti i raditi po njihovim pravilima ili...nemaš što tam tražiti.
Medved1960 Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2014-02-11
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 13.05.14 12:31
Najgore je što većina ljudi ne želi raditi po nikakvim pravilima, a to je onda najgore bez obzira na vrstu posla...
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 25.06.14 11:24
Na kuvare ste zaboravili.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 30.03.19 11:52
Od svih ovdje opasnih poslova koji su navedeni dodao bih i rad u BRODOGRADILIŠTU pogotovo na izgradnji velikih brodova kruzera.Konkretno okušao sam se prije 12 godina u Genovi Italija i proveo 3 mjeseca na izgradnji tih velikih brodova.Pa tu skoro svaki par dana vidiš nezgode i vozila hitne pomoći.Recimo ti brodovi se grade negdje oko 2 godine i bude i do 10-ak smrtnih slučajeva.To nam je pričao jedan talijanski inžinjer.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 30.03.19 12:54
Evo po mom mišljenju nekoliko opasnih zanimanja. Sad baš kojim redom odlučite sami, upisivao sam ih kako bi se nekoga sjetio.
Vojnik Pirotehničar Rudar Kaskader Ronioc Električar Padobranac Vatrogasac Policajac Pilot
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 05.10.20 10:03
Vojnik Graničar (citat):
Evo po mom mišljenju nekoliko opasnih zanimanja. Sad baš kojim redom odlučite sami, upisivao sam ih kako bi se nekoga sjetio.
Vojnik Pirotehničar Rudar Kaskader Ronioc Električar Padobranac Vatrogasac Policajac Pilot
Od svih zanimanja koje si naveo je po meni gadan posao pirotehničara. Nedavno sam pisao jednu presudu vezanu za taj posao i tako sam i saznao da su kod nas pirotehničari oženjeni ljudi sa djecom, da su ugl. na terenu, da se radi u svim vremenskim uvjetima, osim po nesnosnoj vrućini ili nesnosnoj hladnoći, ali o tome, zadnju riječ ima voditelj radilišta, osoba koja je pirotehničarima neposredno nadređena. Nitko ne smije izlaziti izvan svoje trase, rade 5 sat a potom odmor koji je obavezan od pola sata zbog držanja koncentracije. Prije početka rada voditelj svakog od pirotehničara pita kako se osjeća, da li je dobro spavao i ima li kakvih problema, upravo zbog stalne koncentracije na posao. Rade na svim mogućim terenima, brdima, dolinama, močvarnom području, pijesku, kamenu, drači. Imaju beneficirani radni staž ali samo dok rade. To je posao koji je izuzetno naporan i fizički i psihički, ali za njega treba i doza straha, jer svaki njihov odlazak na radno mjesto može biti tragičan, te stoga njihov posao ne trpi nikakve greške. Mislim, treba tako zarađivati za život a svake sekunde možeš nastradati. Istina, tehnologija je danas naprednija, jer prije pirotehničara prođe stroj kroz minski zagađenu površinu, a negdje i psi, nakon stroja. Nije lako jer su malo sa obitelji, teren traje 15 dana, i jako je teško otići na teren, a znaš da postoji vjerojatnost stradavanja koja je vrlo velika.
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu 05.10.20 10:04
Hoću treći, svako je od tih navedenih zanimanja specifično i opasno samo za sebe, ali o pirotehničarima znam najviše, jer sam to mkrao proučiti.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu