FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Deset najopasnijih poslova na svijetu

Go down 
+9
Medved1960
Stazio
more6
dinosaurus
pera84
BEOGRAD
Maks1969
FOSIL
Boske
13 posters
AutorPoruka
Boske
Zastavnik
Zastavnik

BROJ POSTOVA: : 879
ČLAN OD: : 2012-10-28
DOB : 60
M(j)esto Austrija

Deset najopasnijih poslova na svijetu Empty
KomentarNaslov komentara: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime17.11.12 16:14

Što mislite o ovim poslovima i bi li pristali raditi jedan od njih?

Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 148
ČLAN OD: : 2012-04-26

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime18.11.12 0:10

Ovo što sam pregledao na videu su zanimanja koja mora netko obavljati.Kako se kaže "sto ljudi sto ćudi", svako ima svoje razloge zašto želi da obavlja neki posao.Netko iz osobnog neiskustva upadne u takvu situaciju da i ne zna što ga očekuje,zbog avanturizma koji vlada u ljudima te se često puta završi i sa neželjenim posljedicama,netko zato što mu je to jedini izvor primanja,često puta ljudi zbog svoje humanosti i želje da pomognu drugima prihvate takve poslove a da sami i nemaju neku veliku dobit  i ne žele ništa drugo raditi,i još dosta toga što ljude navodi da se bave gore prikazanim.U svoje ime mogu reći da bi se teško odlučio na jedno od prikazanih zanimanja ali nikad ne reci nikad.U jednom životnom vijeku čovjeka, dosta toga se izdogađa a da uopće to ne može kontrolirati,jednostavno se dogodi.

Na vrh Go down
Boske
Zastavnik
Zastavnik

BROJ POSTOVA: : 879
ČLAN OD: : 2012-10-28
DOB : 60
M(j)esto Austrija

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime09.12.12 23:01

Nekoga hoće sreća! Ima i ovakvih poslova:

PROFESIONALNI SPAVAČ

[You must be registered and logged in to see this image.]

Qunar, najveća kineska stranica o putovanjima, angažirala je 2006.
godine tri tajna kupca i poslala ih u najbolje hotele diljem zemlje kako
bi kroz nekoliko dana u svakom procijenili [You must be registered and logged in to see this link.]
usluge, od posluge u sobu, preko kvalitete wellness centra, pa sve do
mekoće kreveta. Svaki od njih mjesečno je zarađivao plaću peterostruko
višu od prosječne u toj zemlji.

Gušter
Gušter
Maks1969

BROJ POSTOVA: : 65
ČLAN OD: : 2013-10-26
DOB : 55
M(j)esto Pula

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime27.10.13 19:56

Radio sam kao policajac i kao ribar na koči,gasio i požare kad je gorilo u okolici. Biti policajac ili vatrogasac i u ratnim uvjetima je pi**** dim prema ribarenju. Ja i more smo ipak na "vi" iako živim na moru,volim more ali držim se kraja od par neverina koje smo dočekali uz sve prognoze i meteoalarme. A kad pomislim kako je biti ribar na otvorenom oceanu-radije bi skupljao staro željezo. I onda se "flota" ribarica vrati u prosjeku sa 4 kile škampa po jednom izlasku. 12 eati oranja dna i onda ne zaradiš za kikiriki.
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime28.10.13 14:43

Moj poznanik radi kao atletski trener u Saudijskoj Arabiji. Posao nije opasan, osim ako ne prekrsis neki od lokalnih zakona.Very Happy 
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime28.10.13 17:50

Maks1969 (citat):
Radio sam kao policajac i kao ribar na koči,gasio i požare kad je gorilo u okolici. Biti policajac ili vatrogasac i u ratnim uvjetima je pi**** dim prema ribarenju. Ja i more smo ipak na "vi" iako živim na moru,volim more ali držim se kraja od par neverina koje smo dočekali uz sve prognoze i meteoalarme. A kad pomislim kako je biti ribar na otvorenom oceanu-radije bi skupljao staro željezo. I onda se "flota" ribarica vrati u prosjeku sa 4 kile škampa po jednom izlasku. 12 eati oranja dna i onda ne zaradiš za kikiriki.
Deset najopasnijih zanimanja u USA* (podaci za 2012) (*bazirano na broju smrtnih slucjeva i povreda na radnom mjestu)

1. profesionalni ribari
2. drvosjece
3. piloti
4. skupljaci otpada
5. krovopokrivaci
6. radnici u zeljezarama/celicanama
7. farmeri
8. vozaci
9. elektroinstalateri
10. taksisti

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime28.10.13 19:20

1.probni pilot
2.p.ribari
3.vozači..Aljaska...
4.vatrogasci
5.policajci
6.rudari
7.kontrolori leta
8.podmorničari
9.astronauti
10.ronioci

Možda ne ovim redom..

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime28.10.13 19:39

dinosaurus (citat):
1.probni pilot
2.p.ribari
3.vozači..Aljaska...
4.vatrogasci
5.policajci
6.rudari
7.kontrolori leta
8.podmorničari
9.astronauti
10.ronioci

Možda ne ovim redom..

Kakvoj opasnosti su izlozeni kontrolori leta?????

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime28.10.13 19:51

Pretpostavljam da je odgovornost ogromna pa mi u tom smislu nosi odredjenu dozu opasnosti i stresa što utiče na privatan život.zatvor 
Na vrh Go down
more6
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 450
ČLAN OD: : 2013-11-16

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime08.03.14 12:13

BEOGRAD (citat):
Moj poznanik radi kao atletski trener u Saudijskoj Arabiji. Posao nije opasan, osim ako ne prekrsis neki od lokalnih zakona.Very Happy 

Primjerice čestitaš na ulici nekoj dami 8. mart ,daš joj ružu i poljubiš je.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime08.03.14 12:58

more6 (citat):
BEOGRAD (citat):

Primjerice čestitaš na ulici nekoj dami 8. mart ,daš joj ružu i poljubiš je.

Raditi tamo sa ženama je rizično ali i sa muškim timom nije ništa manje opasno.  affraid
Na vrh Go down
more6
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 450
ČLAN OD: : 2013-11-16

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime08.03.14 13:37

Moraš živjeti i raditi po njihovim pravilima ili...nemaš što tam tražiti.
Na vrh Go down
Medved1960
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2014-02-11

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime13.05.14 12:31

Najgore je što većina ljudi ne želi raditi po nikakvim pravilima, a to je onda najgore bez obzira na vrstu posla...
Na vrh Go down
mirko bratuš
Kapetan
Kapetan

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3737
ČLAN OD: : 2012-04-15
DOB : 77

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime25.06.14 11:24

Na kuvare ste zaboravili.
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime30.03.19 11:52

Od svih ovdje opasnih poslova koji su navedeni dodao bih i rad u BRODOGRADILIŠTU pogotovo na izgradnji velikih brodova kruzera.Konkretno okušao sam se prije 12 godina u Genovi Italija i proveo 3 mjeseca na izgradnji tih velikih brodova.Pa tu skoro svaki par dana vidiš nezgode i vozila hitne pomoći.Recimo ti brodovi se grade negdje oko 2 godine i bude i do 10-ak smrtnih slučajeva.To nam je pričao jedan talijanski inžinjer.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime30.03.19 12:54

Evo po mom mišljenju nekoliko opasnih zanimanja.
Sad baš kojim redom odlučite sami, upisivao sam ih kako bi se nekoga sjetio.  Very Happy

Vojnik
Pirotehničar
Rudar
Kaskader
Ronioc
Električar
Padobranac
Vatrogasac
Policajac
Pilot
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 13028
ČLAN OD: : 2020-07-15
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime05.10.20 10:03

Vojnik Graničar (citat):
Evo po mom mišljenju nekoliko opasnih zanimanja.
Sad baš kojim redom odlučite sami, upisivao sam ih kako bi se nekoga sjetio.  Very Happy

Vojnik
Pirotehničar
Rudar
Kaskader
Ronioc
Električar
Padobranac
Vatrogasac
Policajac
Pilot
Od svih zanimanja koje si naveo je po meni gadan posao pirotehničara.
Nedavno sam pisao jednu presudu vezanu za taj posao i tako sam i saznao da su kod nas pirotehničari
oženjeni ljudi sa djecom, da su ugl. na terenu, da se radi u svim vremenskim uvjetima, osim po nesnosnoj vrućini ili nesnosnoj hladnoći, ali o tome, zadnju riječ ima voditelj radilišta,
osoba koja je pirotehničarima neposredno nadređena. Nitko ne smije izlaziti izvan svoje trase, rade 5 sat a potom odmor koji je obavezan od pola sata zbog držanja koncentracije.
Prije početka rada voditelj svakog od pirotehničara pita kako se osjeća, da li je dobro spavao i ima li kakvih problema, upravo zbog stalne koncentracije na posao.
Rade na svim mogućim terenima, brdima, dolinama, močvarnom području, pijesku, kamenu, drači.
Imaju beneficirani radni staž ali samo dok rade. To je posao koji je izuzetno naporan i fizički i psihički, ali za njega treba i doza straha, jer svaki njihov odlazak na radno mjesto može biti tragičan, te stoga njihov posao ne trpi nikakve greške. Mislim, treba tako zarađivati za život a svake sekunde možeš nastradati.
Istina, tehnologija je danas naprednija, jer prije pirotehničara prođe stroj kroz minski zagađenu površinu, a negdje i psi, nakon stroja.
Nije lako jer su malo sa obitelji, teren traje 15 dana, i jako je teško otići na teren, a znaš da postoji vjerojatnost stradavanja koja je vrlo velika.
Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 13028
ČLAN OD: : 2020-07-15
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime05.10.20 10:04

Hoću treći, svako je od tih navedenih zanimanja specifično i opasno samo za sebe, ali o pirotehničarima znam najviše, jer sam to mkrao proučiti.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Deset najopasnijih poslova na svijetu   Deset najopasnijih poslova na svijetu Icon_minitime

Na vrh Go down

Deset najopasnijih poslova na svijetu
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Split - Dračevac 1990/91
» Pravo i pravna praksa kod nas i u svijetu
» Kviz znanja
» SVAŠTARA
» Riješimo Jugu najbolju zemlju na svijetu svih vremena !