FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fudbal 31.12.14 14:44
Max Blitz (citat):
Džemaludin Mušović je za prijelaz iz FK Sarajevo u Hajduk dobio 12 milijuna ondašnjih dinara od kojih je pola dao 1968. za Mustang.
Mustang i dan danas san puno njih!
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Fudbal 31.12.14 14:46
Max Blitz (citat):
013gonzo (citat):
A koliko je platio četverocifrenu tablicu?
Ha? Radi se o 68-oj, tad su bile redovne četveroznamenkaste tablice. Moj stari je 1968. imao fiću, živio u Trogiru, i tad je u Trogiru bilo registriranih 14 automobila. Ok, puno manji grad od Splita, ali mislim da je jasno...
Da ja sam malo iskrivljen zato što su u Bgd- već tada bile tablice samo 3+2, a vrlo brzo i 3+3 tablice a 2+2 samo za odabrane mušterije.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Fudbal 31.12.14 14:47
SveJug (citat):
Mustang i dan danas san puno njih!
Osnovni model i nije bio tako skup, samo su porezi i nameti na njega bili 'boli glava'...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal 04.01.15 10:48
Messi oduševio Japance: Pogledajte novu magiju Argentinca
Lionel Messi je oduševio Japance kada je gostovao u jednoj televizijskoj emisiji.
0 inShare [You must be registered and logged in to see this image.] Naime, Argentinac je imao ispred sebe izazova da prebaci lopte preko prepreke postavljene na 18 metara visine, te primanja lopte prije nego što ona dotakne pod.
Messi je to naravno ispunio na odličan način, a ovaj video pogledajte u narednom prilogu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Fudbal 17.01.15 9:10
SveJug (citat):
Max Blitz (citat):
Koja je to momčad bila... sad ne znam ni jednog igrača... niti me zanima...
Jedna od najslavnijih momcad! Imao sam cas gledati neke od njih, LIVE.
upravo tako.Surjak i Oblak, su bili reprezetantivci YU na SP u Nemackoj 1974.Zungul,Katalinic I Buljan su takodje poznata imena YU fudbala.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Fudbal 17.01.15 9:28
vladimir (citat):
Citat :
upravo tako.Surjak i Oblak, su bili reprezetantivci YU na SP u Nemackoj 1974.Zungul,Katalinic I Buljan su takodje poznata imena YU fudbala.
Samo da mi se otac nije navukao na vrat, Zungul i ja bi sluzili u istoj jedinici.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Fudbal 17.01.15 9:33
BEOGRAD (citat):
vladimir (citat):
Citat :
Samo da mi se otac nije navukao na vrat, Zungul i ja bi sluzili u istoj jedinici.
Pa ne živi li Žungul tu kod tebe? Pravu slavu stekao je igrajuči mali nogomet u Americi za New_York_Arrows
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 17.01.15 9:43
lacoš (citat):
Pa ne živi li Žungul tu kod tebe? Pravu slavu stekao je igrajuči mali nogomet u Americi za New_York_Arrows
Mislim da zivi negde u Kaliforniji ali na moju veliku zalost nismo sluzili u istoj jedinici.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Fudbal 18.01.15 14:43
BEOGRAD (citat):
lacoš (citat):
Mislim da zivi negde u Kaliforniji ali na moju veliku zalost nismo sluzili u istoj jedinici.
Ovdje je poznat kao Steve Zungul. Tesko Amerima izgovoriti Slavisa.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 18.01.15 21:13
pera84 (citat):
BEOGRAD (citat):
lacoš (citat):
Rođen je u Požarevcu,kao Slaviša,a vi ga zovite kako želite.Jedan je Žungul.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 19.01.15 2:40
lacoš (citat):
Zato su ga i zvali gospodar fudbala u dvorani. Mislim da je u jednoj sezoni postigao preko 100 golova.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 19.01.15 9:19
lacoš (citat):
pera84 (citat):
BEOGRAD (citat):
lacoš (citat):
Mala dopuna za koje nisam znao....
Žungul was born Slaviša Ivanović in Požarevac, but his biological father died when he was still an infant. His mother Danica quickly re-married and moved to Kastel Luksic near Split where baby Slaviša was given his stepfather's last name.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 19.01.15 9:29
BEOGRAD (citat):
lacoš (citat):
Zato su ga i zvali gospodar fudbala u dvorani. Mislim da je u jednoj sezoni postigao preko 100 golova.
In the 1980-81 season Zungul achieved an amazing feat when he scored 108 goals in 40 games. In comparison, the second leading scorer, Vic Davidson of the Phoenix Inferno scored only 50 goals. Arrows won the title again (their third straight), while Zungul won MVP for the second consecutive season.
U međuvremenu je opet bio među najboljim igračima i dugo je sa 715 pogodaka držao rekord lige u postignutim golovima.
Trenutno živi u Kaliforniji.
Info, internet...
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Fudbal 19.01.15 15:44
lacoš (citat):
Lacos, sam je promijenio ime, nije ga niko lup'o po usima.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 19.01.15 21:09
pera84 (citat):
lacoš (citat):
Lacos, sam je promijenio ime, nije ga niko lup'o po usima.
Po ušima možda nisu,za prste nisam siguran
sarentica Gušter
BROJ POSTOVA: : 81 ČLAN OD: : 2013-12-25 DOB : 54 Bugojno
Naslov komentara: Re: Fudbal 19.01.15 23:21
Slaviša Žungul ,rođen 28.06.1954 god.Poćeo u redovima splitskog Hajduka gdje je odigrao 303 utakmice i dao 176 golova.Sa Hajdukom je tri puta bio državni prvak a četri puta pobjednik kupa.Za reprezentaciju SFRJ odigrao 14 utakmica.Nastupio je na evrospskom prvenstvu 1974 god.Nakon Hajduka odlazi u SAD-e gdje je igrao mali nogomet za New York Arrovse.Od 1979 do 1982 igrao mali nogomet a nakon toga opet zaigrao veliki nogomet za Golden Bay.Potom se opet vraća malom nogometu /MISL liga/ gdje igra za San Diego Sockerse.Od 1986 igra za Tacomu a zatim se vraća u San Diego gdje 1990 završava karijeru.Jedno vrijeme držao rekord lige sa 714 postignutih golova koje je sada na 4 mjestu.Trenutno živi u Kaliforniji mjesto Escondido. Prilokom prelaska iz Hajduka u SAD-e dobio je odobrenje od tašanjeg nogometnog saveza SFRJ,neznajući da se on neće vraćati tako da nikad i nije služio JNA-a.(u to doba igraći sa 28 godina starosti su mogli ići da igraju u inostranstvu).Eto toliko za mog nekadašnjeg idola.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Fudbal 20.01.15 0:01
sarentica (citat):
Slaviša Žungul ,rođen 28.06.1954 god.Poćeo u redovima splitskog Hajduka gdje je odigrao 303 utakmice i dao 176 golova.Sa Hajdukom je tri puta bio državni prvak a četri puta pobjednik kupa.Za reprezentaciju SFRJ odigrao 14 utakmica.Nastupio je na evrospskom prvenstvu 1974 god.Nakon Hajduka odlazi u SAD-e gdje je igrao mali nogomet za New York Arrovse.Od 1979 do 1982 igrao mali nogomet a nakon toga opet zaigrao veliki nogomet za Golden Bay.Potom se opet vraća malom nogometu /MISL liga/ gdje igra za San Diego Sockerse.Od 1986 igra za Tacomu a zatim se vraća u San Diego gdje 1990 završava karijeru.Jedno vrijeme držao rekord lige sa 714 postignutih golova koje je sada na 4 mjestu.Trenutno živi u Kaliforniji mjesto Escondido. Prilokom prelaska iz Hajduka u SAD-e dobio je odobrenje od tašanjeg nogometnog saveza SFRJ,neznajući da se on neće vraćati tako da nikad i nije služio JNA-a.(u to doba igraći sa 28 godina starosti su mogli ići da igraju u inostranstvu).Eto toliko za mog nekadašnjeg idola.
Upravo tako. On je zbrisao iz Juge tako da je svojedobno FSJ vršio pritisak i na FIFU i UEFU da mu se doživotno zabrani bavljenje nogometom (osim na livadi ili u svom dvorištu).
_________________ Semper Fidelis
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Fudbal 20.01.15 9:54
Neznam vam ja za Slavišu ili Steva, kako mi fudbal baš i nije neka velika prioriteta ali sam načuo od bata Đoleta, da je u svoje vreme rondjao Moni Kovačić, pa je onda svakako bio Kerlc.
Kerlc vam je u neku ruku car.
Inače mnogo mi je zanimljiva izjava jednog našeg poznatog fudbalera, kad je novinaru izjavio, da se za svoje uspjehe najviše zahvaljuje roditeljima, a naročito ocu i majki.
A neki drugi naš fudbaler je izjavio, kako je skroman i živi u dvosobni garsonjeri. Moš mislit u dvosobnoj garsonjeri.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Fudbal 24.01.15 23:54
vladimir (citat):
SveJug (citat):
Max Blitz (citat):
Koja je to momčad bila... sad ne znam ni jednog igrača... niti me zanima...
Jedna od najslavnijih momcad! Imao sam cas gledati neke od njih, LIVE.
Nisu to samo poznata imena to su legende Yuge u fudbalu.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.01.15 20:21
Evo, malo škole fudbala.
_________________ Audaces fortuna iuvat
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.02.15 8:21
Da se malo podsetimo fudbalske istorije
Olimpijske igre, Amsterdam, 1928. Fudbalska utakmica Portugalija : Jugoslavija - 2:1 Gol za Jugoslaviju je postigao Bonačić. Na toj utakmici su igrali: Geza Šifliš (golman) SAND, Milutin Ivković Jugoslavija, Milorad Mitrović BSK, Milorad Arsenijević BSK, Danijel Premerl HAŠK, Ljubiša Đorđević BSK,Kuzman Sotirović BSK, Ivan Bek BSK / Set Francuska, Mirko Bonačić Hajduk, Slavin Cindrić Građanski, Franjo Giler Građanski, Selektor: Dr. Ante Pandaković, kapiten Danijel Premerl.
Kakva silana momcad je ovo bila a i po kolicini kose na glavi nitko nikada im nece moci upariti.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.02.15 22:40
013gonzo (citat):
Da se malo podsetimo fudbalske istorije
Olimpijske igre, Amsterdam, 1928. Fudbalska utakmica Portugalija : Jugoslavija - 2:1 Gol za Jugoslaviju je postigao Bonačić. Na toj utakmici su igrali: Geza Šifliš (golman) SAND, Milutin Ivković Jugoslavija, Milorad Mitrović BSK, Milorad Arsenijević BSK, Danijel Premerl HAŠK, Ljubiša Đorđević BSK,Kuzman Sotirović BSK, Ivan Bek BSK / Set Francuska, Mirko Bonačić Hajduk, Slavin Cindrić Građanski, Franjo Giler Građanski, Selektor: Dr. Ante Pandaković, kapiten Danijel Premerl.
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal 10.03.15 21:52
Dan kad je otvoreno olipijsko Koševo:Sarajevo savladalo Želju,Sušić tvorac pobjede Na današnji dan 1982 otvoren je Olimpijski stadion Koševo,utakmicom između ljutih gradskih rivala Sarajeva i Željezničara.Bordo tim slavio je rezultatom 2-1 a utakmicu je pratilo rekordnih 55 000 gledaoca.