FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-03-04 DOB : 62 zabalj
Naslov komentara: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 05.03.12 13:57
Pozdrav,pre neki dan trazeci informacije o mojoj bivsoj kasarni u Osijeku,naisao sam na ovaj forum.Odusevljen fotografijama postavljenim na ove stranice,resih da se prijavim na ovaj forum. Zamolio bih bivse vojnike i staresine koji su 1983 sluzili u ceti veze dase jave na forum.Da se malo setimo staresina-komandir cete Miso Daric,komandir I voda legendarni porucnik Miodrag Petrovic-Django,komandir II voda zastavni Jankovic. Komandant brigade u to vreme bio je p.pukovnik Cvetkovic,nacelnik staba Malisa Vukotic a nacelnik veze major Sestak.javascript:emoticonp
Ahmet Smajilbasic Gušter
BROJ POSTOVA: : 20 ČLAN OD: : 2013-01-02 DOB : 54 Gracanica / Dortmund
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 0:10
Zdravo Zorge. I ja sam bio u Ceti Veze samo kasnije. 90/91 a meni je legenda Django bio komandir, a mog I voda mi je bio Momir Vranjes. Komandant Kasarne je bio Bora a za dalje neznam. Zaboravio sam jbg.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 0:41
Pukovnik JNA Boro Ivanović zvan Boro Konj, komandir bele kasarne u Osijeku, (komandir 12. proleterske mehanizirane brigade JNA),
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 0:54
da da Boro Ivanovic jeste da su ga zvali konj , ali je on mene spasio od zatvora. Odbio sam izrvsiti naredjenje i rekao starijesini da NECU i nazvao ga gusterom.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 1:01
Nažalost na stotine nedužnih građana Osijeka i okolice nisu bile te sreće u svezi bojevog djelovanja Bore Konja, a ni neki ročnici u vojarni dok su još bili u JNA.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 1:04
Ahmet Smajilbasic (citat):
da da Boro Ivanovic jeste da su ga zvali konj , ali je on mene spasio od zatvora. Odbio sam izrvsitinaredjenje i rekao starijesini da NECU i nazvao ga gusterom.
Pa što je bilo Ahmete, neki poseban razlog?
Ahmet Smajilbasic Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 16:12
evo ovako. Posto sam ja bio malo potezak u vezi slusanja Desetara kada vidim da me zajebavaju, trebao sam da budem desetar. Posto nisam bas bio neki primjer, nisam postao desetar ali sam radio kao. Pa mi je jedan Porucnik kojem sam zaboravio ime, naredio da uzmem staru vojusku tj. Dzombe moje gentose pa da idem da ocistim atletsku stazu od trave na velikom stadionu. Ja sam mu to odbio i rekao da necu. Morao sam kasnije kod njega na raport, ali sam ga samo ismijavao jer sam imao samo jos 7 dana do skidanja. Tada me je on prijavio Pukovniku Bori i trazio da me zatvore na 6 mjeseci. Znaci zatvor a ne pritvor. Njega je Bora onda pitao koliko ja imam jos do skidanja, a kada mu je ovaj rekao onda ga je Bora samo ismijao i rekao da mi moze dati samo 3 dana pritvora, sto je taj odbio. To sam sve saznao od naseg kurira koji je bio na duznosti u komandi. A kada sam to cuo onda sam ga jos vise provocirao i nisam ga htjeo ni pozdravljati kasnije.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 16:48
Ahmet Smajilbasic (citat):
evo ovako. Posto sam ja bio malo potezak u vezi slusanja Desetara kada vidim da me zajebavaju, trebao sam da budem desetar. Posto nisam bas bio neki primjer, nisam postao desetar ali sam radio kao. Pa mi je jedan Porucnik kojem sam zaboravio ime, naredio da uzmem staru vojusku tj. Dzombe moje gentose pa da idem da ocistim atletsku stazu od trave na velikom stadionu. Ja sam mu to odbio i rekao da necu. Morao sam kasnije kod njega na raport, ali sam ga samo ismijavao jer sam imao samo jos 7 dana do skidanja. Tada me je on prijavio Pukovniku Bori i trazio da me zatvore na 6 mjeseci. Znaci zatvor a ne pritvor. Njega je Bora onda pitao koliko ja imam jos do skidanja, a kada mu je ovaj rekao onda ga je Bora samo ismijao i rekao da mi moze dati samo 3 dana pritvora, sto je taj odbio. To sam sve saznao od naseg kurira koji je bio na duznosti u komandi. A kada sam to cuo onda sam ga jos vise provocirao i nisam ga htjeo ni pozdravljati kasnije.
Pretpostavljam da poručnik nije znao da imaš sedam dana do skidanja. Ne bi te onda poslao da čistiš stazu. Pametan oficir ne bi išao u taj rizik da mu se dogodi ovo što se njemu dogodilo. Agente 007 treba pustiti na miru zar ne? Da si imao par mjeseci do skidanja bila bi drugačija priča....
Ahmet Smajilbasic Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.13 18:58
Pa sigurno da nije znao da imam jos malo do skidanja, ali je znao da sam stariji vojnik. Nego je on cuo za mene pa je htjeo da me zajebava. E bogami naletio je bio na pogresnog. Da da Agenet 007 netreba izazivati.
Bogami da sam imao duze do skidanja, najebo bih.
pajo55 Gušter
BROJ POSTOVA: : 20 ČLAN OD: : 2013-02-09
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 11.02.13 21:39
oprostite što se miješam,ja sam bio 1984 1okb itč,bogami da ti je bio cvele gulio bi ti zatvora i te kako,a django jeste legenda.............
Štule Gušter
BROJ POSTOVA: : 27 ČLAN OD: : 2013-08-16
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 16.08.13 21:31
Zorge (citat):
Pozdrav,pre neki dan trazeci informacije o mojoj bivsoj kasarni u Osijeku,naisao sam na ovaj forum.Odusevljen fotografijama postavljenim na ove stranice,resih da se prijavim na ovaj forum. Zamolio bih bivse vojnike i staresine koji su 1983 sluzili u ceti veze dase jave na forum.Da se malo setimo staresina-komandir cete Miso Daric,komandir I voda legendarni porucnik Miodrag Petrovic-Django,komandir II voda zastavni Jankovic. Komandant brigade u to vreme bio je p.pukovnik Cvetkovic,nacelnik staba Malisa Vukotic a nacelnik veze major Sestak.javascript:emoticonp
Ja sam stigao godinu kasnije, 84-te. Dobro si popamtio imena, ali si zaboravio najboljeg čovjeka tamo, vodnika Jovanovića
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8084 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 16.08.13 23:27
Nedeljko Spiric je bio komandir tvoje cete?
Štule Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 17.08.13 0:47
vladimir (citat):
Nedeljko Spiric je bio komandir tvoje cete?
Ne, ja sam bio kod Jakovljevića, onog što je pričao kroz nos
Štule Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 17.01.14 21:17
Zna li neko što je kasnije bilo sa oficirima iz Zorgeovog posta?
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 17.01.14 22:29
Znam ja za neke, no nije ni mjesto ni vrijeme, da se OPET netko nenađe uvrijeđen, u svakome slućaju nisu ostali u lijepom sjećanju Osječanima, a i nama u Slavoniji. Idemo dalje nešto srugo, imaš negdje slike sadašnjeg izgleda vojarne "Drava", bivša "Bijela", no i sada je bivša vojarna pošto je sve predano civilnim strukturama (sveučilište), ajde nije mi ni žao bitno je da nepropadaju i da su u funkciji za školstvo.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
transporter Gušter
BROJ POSTOVA: : 99 ČLAN OD: : 2015-03-09
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 07.07.15 15:55
Jedna sitnica o kap. Petroviću "Đangu". Obožavao je pjevačicu Vesnu Zmijanac, to smo mi u razglasu saznali od vojnika koje smo naslijedili tamo. Jednog dana prije večere nazove on nas i pita možemo li pustit Vesnu. Mi naravno pustimo i krenemo na večeru, i vidimo pred ulazom u kuhinju njega kao dežurnog kasarne. Pošto smo se uvijek švercali i tražili dež. oficire da nas puste preko reda, jer nam je kao razglas bez nadzora, tako i ovaj put pitamo njega.Pita on nas da li je maloprije sa nama razgov
arao u vezi muzike.Nakon našeg potvrdnog odgovora pusti nas odmah iza straže uz riječi "Hajde brzo da uhvatite burek". Poslije toga kad bi on bio dežurni znali smo što treba i bez poziva.
Štule Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 08.07.15 14:47
Đango je malo prije nego sam ja došao u JNA zamalo poginuo jer je netko slabo uzemljio antenu od HVT-a, neko iz prethodne generacije se toga možda sjeća
Pam-Pam Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-07-15
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 15.07.15 13:23
Pozdrav svim LEGAMA !!! Ja sam služio 90/91 decemb. Omj StV Trifunović , poručnik čavkušić , KIK Đorđević ! Zanima me jel' ima neki gene da se javi !!
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 15.07.15 13:52
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Pam-Pam Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 15.07.15 14:24
Hvala za dobrodošlicu !! Već neko vrijeme pratim forum ali nema ništa o danima kad je kasarna bila napadnuta a ja sam čini se ulovio crtu par dana prije pa da vidim šta je sa gentosima iz kasarne ali i onih na terenu!
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 15.07.15 20:46
Pam-Pam (citat):
Hvala za dobrodošlicu !! Već neko vrijeme pratim forum ali nema ništa o danima kad je kasarna bila napadnuta a ja sam čini se ulovio crtu par dana prije pa da vidim šta je sa gentosima iz kasarne ali i onih na terenu!
Nema, jer pravilima foruma nije dozvoljeno komentarisanje sukoba na tlu bivse SFRJ.
Pam-Pam Gušter
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 16.07.15 15:48
Pozdrav ! Nisam tražio komentar sukoba što je vidljivo iz moga posta ali nema veze . Zanimalo me šta je bilo sa mojim gentosima i to je sve . Ispričavam se ako je netko nešto krivo protumačio nije bilo namjere ! Još jednom POZDRAV !
vojnik 87-88 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-04-13 DOB : 56
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 13.04.17 1:17
evo mene generacija 87-88 junac bela kasarna kod kapetana Đorđeviča
R.S. Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2018-01-03 DOB : 60 Novi Travnik
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 03.01.18 21:15
MIODRAG PETROVIĆ ĐANGO JE UMRO.TO MI JE POTVRDIO JRDAN OFICIR IZ KASARNE,OVDE U BEOGRADU!
gugi83 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2019-07-09 DOB : 60 Banja Luka
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983. 10.07.19 8:38
Mada odavno nema postova pokušaću da se prijavim i aktiviram. Ja sam došao u četu veze u prekomandu 28.decembra 83. i skinuo se 20.juna 84. Komandir kap. Darić mi nije ostao u lijepom sjećanju, ali jesu vodnik Jovanović i legenda poručnik Petrović Đango.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Osijek - Bela kasarna, četa veze 1983.