FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2012-02-21 DOB : 65 Beograd
Naslov komentara: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 21.02.12 21:02
Poz....evo da se i ja prikljucim.Ja sam klasa Januarska '78 obuku sam zavrsio u Titov Veles u VP 5912/19 monobacacki vod staresina stari vidnik I klase Bacak Stevo,komandant bataljona kapetan Zehedin Tusi njegov zamenik isto kapetan Milun Jovanovic,u prkomandu u Bitolj otisao sam 02 juna tada je to bio 33 granicni odsek komandant bio kapetan Drago Andrijasevic zamenik bio Boris Veljanovski bio sam mu kurir i istovremeno nabavljac vozili smo hranu na sve karaule od Markove noge(16) do karaule Kajmakcalan(24) karaula Dobro polje (25)sama se snabdevala pa tamo nisam bio.Obisao sam sve karaule a na 24 tj.Kajamkcalan sam presao u novembru 06 vec preseljena sa letnje u zimsku u selu Skocivir i istoimena karaula (23) komandir bio Ilce od Veles jer nije bilo stare vojske bilo ih samo 4 pa smo ja i jos jedan Vuckovic Nenad iz Zajecara popunili mimnimalni broj.Tada je komandir biuo Jane ne znam prezime Ziveo je u kuci pored karaule on i Ilce.Bilo mi je zaista lepo i na karauli i u gradu,eto da ne duzim toliko pozdrav svim granicarima iz Bitolja
kajmakčalan84 Gušter
BROJ POSTOVA: : 57 ČLAN OD: : 2011-06-20 DOB : 59 Rijeka
Naslov komentara: KAJMAKČALAN - RIJEKA 21.02.12 22:57
BOCKE (citat):
Poz....evo da se i ja prikljucim.Ja sam klasa Januarska '78 obuku sam zavrsio u Titov Veles u VP 5912/19 monobacacki vod staresina stari vidnik I klase Bacak Stevo,komandant bataljona kapetan Zehedin Tusi njegov zamenik isto kapetan Milun Jovanovic,u prkomandu u Bitolj otisao sam 02 juna tada je to bio 33 granicni odsek komandant bio kapetan Drago Andrijasevic zamenik bio Boris Veljanovski bio sam mu kurir i istovremeno nabavljac vozili smo hranu na sve karaule od Markove noge(16) do karaule Kajmakcalan(24) karaula Dobro polje (25)sama se snabdevala pa tamo nisam bio.Obisao sam sve karaule a na 24 tj.Kajamkcalan sam presao u novembru 06 vec preseljena sa letnje u zimsku u selu Skocivir i istoimena karaula (23) komandir bio Ilce od Veles jer nije bilo stare vojske bilo ih samo 4 pa smo ja i jos jedan Vuckovic Nenad iz Zajecara popunili mimnimalni broj.Tada je komandir biuo Jane ne znam prezime Ziveo je u kuci pored karaule on i Ilce.Bilo mi je zaista lepo i na karauli i u gradu,eto da ne duzim toliko pozdrav svim granicarima iz Bitolja
POZDRAV kolega graničar iz Rijeke - Kajmakčalan 84 / 85 zimska skočivir - ljetna - ajmo u planine 2520 m - tada smo živjeli na visokom položaju ehehehehehe
Dobro nam došao
BOCKE Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 22.02.12 17:49
Hvala na pozdravu,kada si spomenuo Rijeku samnom na obuci i Titov Veles bio je jedan Olic ne znam mu ime,ko je tada bio komandir karaule tada kada sam bio je Jane i ziveo je pored zimske karaule u Skociviru inace pre toga sam bio kurir kapetanu Borisu Veljanovskom i donosio svu postu za sve karaule.Inace obisao sam sve karule osim Dobro polje redni broj 25 nasa je tada bila 24 a Skocivir 23 Zivojno 22 Germijan 21 i tu je komandir bio Bobi po cemu ja ta karaula bila poznata po tome svi koji su se skidali nosili su ista civilna odela kao neka reprezentacija mnogi su se i ozenili sa devojkama iz tog sela,sledeca karaula 20 Solinski drum na granicnom drzavnom prelazu tu je komandir bio Kopanja Lazar sledeca Lerinski drum 19 karaula Preslap koja je ugasena bila pos rednim brojem 18 karaula Ljubojno u istoimenom selu pod br.17 i karaula Markova Noga 16 na Prespanskom jezesru.U moje vreme bio je i pas Vucko koji je bio car za kerove sa karule Skocivir ciga kuckar voj,Zivkovic Zivko zvani Travolta odvede ga na prepone da vezba on je sam trcao po preprekama i preskakao najvisu prepreku beze pomoci ovi drugi nisu hteli ni da cuju inace Vucko je bio potomak oca i majke koji su bili tada sampioni Jugoslavije,izviniako sam bio opsiran ipak mi je bilo drago da sam bar ovako uspostavio neki kontakt...poz....
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: kajmakčalan 07.03.12 14:17
BOCKE (citat):
Hvala na pozdravu,kada si spomenuo Rijeku samnom na obuci i Titov Veles bio je jedan Olic ne znam mu ime,ko je tada bio komandir karaule tada kada sam bio je Jane i ziveo je pored zimske karaule u Skociviru inace pre toga sam bio kurir kapetanu Borisu Veljanovskom i donosio svu postu za sve karaule.Inace obisao sam sve karule osim Dobro polje redni broj 25 nasa je tada bila 24 a Skocivir 23 Zivojno 22 Germijan 21 i tu je komandir bio Bobi po cemu ja ta karaula bila poznata po tome svi koji su se skidali nosili su ista civilna odela kao neka reprezentacija mnogi su se i ozenili sa devojkama iz tog sela,sledeca karaula 20 Solinski drum na granicnom drzavnom prelazu tu je komandir bio Kopanja Lazar sledeca Lerinski drum 19 karaula Preslap koja je ugasena bila pos rednim brojem 18 karaula Ljubojno u istoimenom selu pod br.17 i karaula Markova Noga 16 na Prespanskom jezesru.U moje vreme bio je i pas Vucko koji je bio car za kerove sa karule Skocivir ciga kuckar voj,Zivkovic Zivko zvani Travolta odvede ga na prepone da vezba on je sam trcao po preprekama i preskakao najvisu prepreku beze pomoci ovi drugi nisu hteli ni da cuju inace Vucko je bio potomak oca i majke koji su bili tada sampioni Jugoslavije,izviniako sam bio opsiran ipak mi je bilo drago da sam bar ovako uspostavio neki kontakt...poz....
12 mjesec 84 - zimska karaula skočivir2 preko mosta uz CRNU RIJEKU zatim ljetna karaula na planinu - zapovjednik ISAK RUFFATI - vodnik
Šar planinac TAR i vučjak VAR Jedan ljepi dio mođ života granični kamen 118 - 119 - 120 crkvica skinuo sam se u 10 mjesecu 85 sa ljetne karaule
ove godine ako se dogovorimo nas par starih graničara - Maribor - Rijeka - Varašdin - Zagreb planiramo otići dole i popeti se na Kajmakčalan samo da napišem kad god čujem riječ Kajmakčalan dođe mi osmijeh na lice ma koliko nam god bilo teško da mi je vratiti vrijeme vratio bih se tada i onda ga zaustavio
BOCKE Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 11.03.12 12:29
poz...ja kada sam bio na karauli tada je staresina bio porucnik Jane inace bio staza pa se aktivirao isti tako i na Skociviru bio je vodnik Panco bio kaplar i on se aktivirao inace rodom je iz Velesa jel stub 118 bese prema karauli Dobro polje ,nisam te pitao da li ste i vi isli na 2 dana na letnju karaulu da je obidjete,da li je uz reku Konjarku jos bila lovacka kuca inace to je bila zimska karaula pa posle preseljena u Skociviru posle masakra vojnika '72 jer ako se setis dosta je bio njen polozaj nezgodan za cuvanje.Inace za Bitola jednom dnevno je isao autobus i to u ujutru u 5h a vracao u 15h to je bio radnicki,tada u selu je bila jedna prodavnica takozvana koperacija to nam je bio jedini izlazak,vodovod u selu je izgradila vojska sa nase karaule i Skocivira januarska klasa '78 i junska '78.Ima puno toga i lepih uspomena
AlexGreat Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-03-27
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 27.03.12 23:11
kajmakčalan84 (citat):
BOCKE (citat):
12 mjesec 84 - zimska karaula skočivir2 preko mosta uz CRNU RIJEKU zatim ljetna karaula na planinu - zapovjednik ISAK RUFFATI - vodnik
Šar planinac TAR i vučjak VAR Jedan ljepi dio mođ života granični kamen 118 - 119 - 120 crkvica skinuo sam se u 10 mjesecu 85 sa ljetne karaule
ove godine ako se dogovorimo nas par starih graničara - Maribor - Rijeka - Varašdin - Zagreb planiramo otići dole i popeti se na Kajmakčalan samo da napišem kad god čujem riječ Kajmakčalan dođe mi osmijeh na lice ma koliko nam god bilo teško da mi je vratiti vrijeme vratio bih se tada i onda ga zaustavio
Zdravo! Ako pricamo o istom Isaku Ruffatiju, onda je jedan covek pod tim imenom i prezimenom ako se nevaram, bio ubijen na pocetku rata 2001 u Makedoniji. Moguce da je koincidencija, ali imam njegove slike ubijenog na zalost (mislim da je bio metak u glavu).
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 18.09.12 23:47
ako vam je dolazilo takvo pojačanje,bogami i ja bi bio graničar!
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 26.05.13 17:40
Gdje ste Kajmakčalanci ili Vas je snjeg zatrpao
Pozdrav svim graničarima posebno onima sa Kajmakčalana 2521
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 20.01.14 0:42
bogme dižu moral a kasnije šire brat. i jedinstvo
pelister1 Džomba
BROJ POSTOVA: : 101 ČLAN OD: : 2011-08-02
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 21.02.14 12:19
Kajmakcalan danas
BOCKE Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 21.02.14 16:24
Hvala vam za ovaj snimak gde me je podsetio gde sam bio i kako sam živeo taj period koji mi je ostao u lepom sećanju.Još jednom hvala
harijet Gušter
BROJ POSTOVA: : 17 ČLAN OD: : 2013-02-03 DOB : 58 dubrave-tuzla
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 23.02.14 23:39
nije moguće da nema ama baš nikoga sa karaule Živojno 86-87 Bitola..............................
anticar Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2009-12-12 Villach- Östereich
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 18.05.14 10:51
Veliki pozdrav za sve bivse granicare sa karaule "Kajmakcalan", i nadam se da ce mo se nekako organizovati putem ovog foruma, kako bih skupa obisli te nama drage krajeve
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 20.01.17 21:28
anticar (citat):
Veliki pozdrav za sve bivse granicare sa karaule "Kajmakcalan", i nadam se da ce mo se nekako organizovati putem ovog foruma, kako bih skupa obisli te nama drage krajeve
Kajmakčalanci po zdravvvvvvvv
BOCKE Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 22.01.17 8:21
POZDRAV SVIM GRANICARIMA VP.BITOLJ
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 22.01.17 23:08
BOCKE (citat):
kajmakčalan84 Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 22.01.17 23:18
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78. 29.03.18 20:30
AlexGreat (citat):
kajmakčalan84 (citat):
BOCKE (citat):
Zdravo! Ako pricamo o istom Isaku Ruffatiju, onda je jedan covek pod tim imenom i prezimenom ako se nevaram, bio ubijen na pocetku rata 2001 u Makedoniji. Moguce da je koincidencija, ali imam njegove slike ubijenog na zalost (mislim da je bio metak u glavu).
Upravo tako vrlo human i dobar čovjek je bio znam jer sam bio njegov čato na karauli tako da smo puno pričali i privatno laka mu zemlja
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula KAJMAKČALAN klasa januarska '78.