FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 03.02.12 22:59
Ovu temu sam zamislio kao svojevrsnu galeriju fotografija vezanu za podforum Srbija u kojoj ce svakako i svako saznanje o vojnim objektima dobro doci,gde bi postavili fotografije ili slike iz licnih arhiva koje predstavljaju vojne objekte nekad dok su bili u sastavu JNA i sad svakako uz objasnjenje i saznanje koje imamo...Na to me je navela vest od pre dva dana , da je kasarna u Nisu (Bubanjski heroji) zvanicno prodata....a slike i komentar o tome...kasnije...Krenimo....
alexandar Kapetan I klase
Naslov komentara: Re:Kasarna Filip Kljajic-Nis 05.02.12 0:56
kasarna Filip Kljajic u Nisu kazu jedna od najlepsih kasarni JNA. Kasarna je sagradjena 1911.godine i bila je poznata kao inzinjerijska kasarna.Znaci gotovo 100 godina, generacije i generacije vojnika su stekle prva vojnicka iskustva, bas u njoj.Naravno najveci broj u vreme postojanja JNA. U toku 1.sv.rata je kompletna kasarna bila pretvorena u bolnicu, a negde sam nasao podatak da su je izmedju dva rata nazivali kasarna 365 dana.... Razlog je bio jer arhitektonski gledano moze se videti 365 vrata i prozora na njoj Posle raspada JNA koristi je Vojska Srbije, a vec neko vreme je napustena i zatvorena. Gradska uprava Nisa iznalazi mogucnosti i planira da je obnovi i tu preseli neke srednje skole i jos neke institucije.Kasarna "Filip Kljajic“se prostire na povrsini od tri hektara, i u krugu se nalazi 10 objekata, cija je ukupna povrsina 9.204 kvadratna metra.
Verovatno ste primetili da nisam , pored sveg truda, uspeo naci fotografije gde su pripadnici JNA u kasarni ali, nadam se da ce nas clan GODA kada procita ovo dopuniti post fotografijama , jer je sluzio JNA u "Filip Kljajic"
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 06.06.13 6:41; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : .........zamenjene slike.....)
cxfan Gušter
BROJ POSTOVA: : 48 ČLAN OD: : 2012-04-28 Mb
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 29.04.12 19:41
ne vide se fotke
janeztrdi voli ovaj upis
alexandar Kapetan I klase
Naslov komentara: Re 29.04.12 21:02
cxfan...Dobrodosao na Forum... PS.........ispravljene slike..
Goda Gušter
BROJ POSTOVA: : 10 ČLAN OD: : 2011-08-27 DOB : 58
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 05.05.12 16:42
evo, izabrao sam tri moje slike na kojima se vidi ova kasarna...na prvoj slici sam posebno trazio od drugara da fokusira kasarnu, a ne mene... bilo mi je posebno drago da sam vojni rok sluzio u takvom istorijskom zdanju, iako su hodnici bili strahovito dugi kad ih je trebalo cistiti...
prosle godine sam posetio Nis i "moju" kasarnu, nazalost je ona danas prazna i ima nedefinisanu buducnost.... sad vidim da su je "prodali" ... inace se sve moje slike nalaze na YouTube, u odgovarajucem filmu .... i ovde, u albumu:
BROJ POSTOVA: : 669 ČLAN OD: : 2013-02-05 Aleksinac
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 29.11.13 23:04
Čudi me da ova tema nije zaživela
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 13.04.14 0:22
[You must be registered and logged in to see this image.] Karaula -BITUSE-sad
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 13.04.14 0:25
[You must be registered and logged in to see this image.] Karaula -BITUSE-posle par godina po preuzimanju od vojske Makedonije
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 09.04.15 16:22
Nije više država SCG, pa ne znam je li post sasvim odgovarajuć za podforum gdje je tema, iako jako odgovara naslovu.
Prostor bivšeg Mornaričko-tehničkog remontnog zavoda 'Sava Kovačević' u Tivtu sada je luksuzna marina Porto Montenegro s brojnim turističkim sadržajima.
Članak od prije koji dan:
Porto Montenegro na sajmu luksuza u Londonu Tivatski nautički centar nastupa na novoj sajamskoj manifestaciji za superbogatu klijentelu
Prvi internacionalni sajam "London Yacht, Jet and Prestige Car Show", na kojem kompanija "Adriatic Marinas" predstavlja tivatsku marinu za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro, počeo je jučer i trajat će do petka, 10.04.2015.
"London Yacht, Jet and Prestige Car Show" zamišljen je kao nova manifestacija za svjetske finansijske oligarhe i najimućniju klijentelu koju zanima luksuz. Probrana imena iz svijeta jahting industrije, avioindustrije koja proizvodi luksuzne biznis i privatne avione i helikoptere, te najprestižnija imena proizvođača brzih automobila, bit će izlagači u središtu britanske prijestolnice i jednom od najvećih centara svjetskog biznisa......
Naravno, ima i žestokih kritičara svega ovoga koji bi htjeli da se vrati..... Zapravo ne znam što bi htjeli.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8052 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 09.04.15 18:28
arsenal je bio jedan od retkih uzavoda za remont i odrzavanje torpeda u svetu. prosle godine je privatna firma angazovala majstore iz arsenala da remontuju torpeda za RM Egipta.
hajduk Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2014-08-09
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 01.05.15 9:58
veoma me interesuje kasarna hajduk veljko negotin gde sam završio graničarsku obuku pa selo sikole kod negotina lp hajduk
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Kasarne i vojni objekti JNA nekad i sad... 08.05.15 23:47
Max Blitz (citat):
Nije više država SCG, pa ne znam je li post sasvim odgovarajuć za podforum gdje je tema, iako jako odgovara naslovu. Prostor bivšeg Mornaričko-tehničkog remontnog zavoda 'Sava Kovačević' u Tivtu sada je luksuzna marina Porto Montenegro s brojnim turističkim sadržajima.
Porto Montenegro i prestižna globalna jahting asocijacija MYBA (Asocijacija jaht brokera sa Mediterana) za kraj ljetne sezone najavljuju uzbudljivu nautičku manifestaciju – sajam nautike za superjahte MYBA Pop-Up Superyacht Show. Sajam će biti održan od 3. do 5. septembra 2015. u Porto Montenegru.