FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 25.12.11 22:46
Znao sam i znam nekoliko ljudi , koji su bili pripadnici JNA a bili su rasporedjeni u misijama Un, a kako su to vec stariji ljudi malo je verovatno da se jave na Forum pa neka ova tema bude secanje na njih , a i podsetnik svima nama da smo imali i te vrste jedinica.Mislim na prvom mestu na one najstarije iz operacija UN na Sinaju, a naravno i sve ostale.
UN su zapocele svoje misije jos 1948.godine kada je trebalo razdvojiti Izrael od takozvanog "arapskog sveta".Ova misija na Sinaju je pocela 1956.a zavrsila se 1967. i u prvi mah je nadzirala povlacenje snaga Francuske , Izraela , i Velike Britanije sa teritorije Egipta, a posle toga je imala ulogu "tampon zone" izmedju Egipta i Izraela.JNA je imala jedan odred po formaciji ,a to je bio ujedno i najveci kontigent .
Naslov komentara: Re 25.12.11 22:51
ISTORIJA UCEŠCA U MIROVNIM OPERACIJAMA
Vojnii posmatraci sa ovih podrucja prvi put su angažovani u toku grcko-turskog rata 1897-1899. godine. Zajedno sa vojnicima iz Velike Britanije, Rusije, Francuske, Italije i Austrougarske, primirje su nadgledali i oficiri iz Crne Gore. Crnogorsko odeljenje je taj zadatak izvršavalo dva meseca.
UCEŠCE JUGOSLOVENSKE NARODNE ARMIJE U MISIJAMA UN:
UNEF I (1956-1967) jeste misija UN na Sinaju. JNA je u ovoj misiji imala najveci kontingent. U ukupno 22 rotacije obuhvaceno je 14.265 pripadnika. UNYOM (1963-1964) jeste misija UN u Jemenu. JNA je ucestvovala sa jednim odredom. UNIMOG (1988-1991) jeste misija u Iraku i Iranu. JNA je ucestvovala sa vojnim posmatracima. Komandant misije je bio general Slavko Jovic. UNTAG (1989-1990) jeste misija u Namibiji. JNA je ucestvovala sa vojnim posmatracima. NABEM (1989-1991) jeste misija u Angoli. JNA je ucestvovala sa vojnim posmatracima.
Samo 1 je 101 voli ovaj upis
alexandar Kapetan I klase
oznaka misije, oznaka na rukavu i na beretkama pripadnika jna u sastavu un
Naslov komentara: Re 25.12.11 23:05
Oklopni automobil M8 Grejhaund
Oklopni automobil M8 sluzio je za izvidjanje u oklopnim jedinicama. Bio je standardno izvidjacko vozilo americke armije u Drugom Svetskom ratu. Jedan broj ovih vozila isporucen je Jugoslaviji tokom pedesetih godina. U JNA je bio u upotrebi do sedamdesetih godina u sastavu oklopnih jedinica, kada je povucen i zamenjen sovjetskim modelom BRDM2 . Neposredno pre povlacenja iz naoruzanja jedan broj je dodeljen ABHO centru u Krusevcu, gde su preuredjeni za ABH izvidjanje. Jedan broj ovih vozila (osam?) je bio u sastavu naseg kontigenta (ukupno 755 pripadnika) mirovnih snaga Ujedinjenih nacija na Sinajskom poluostrvu od 1956 do 1967. godine.
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 25.12.11 23:28
Odlična tema!! Imaš +
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Samo 1 je 101 voli ovaj upis
Naslov komentara: Re 25.12.11 23:46
Hvala "generacijo"....godina-dve.. Pripadnici ovih snaga (Sinaj narocito) su u stvari mogli biti nasi ocevi pa zato svi clanovi Foruma koji na neki nacin imaju "veze"sa temom ,treba da ucestvuju ,da je doradimo,obogatimo i napravimo kvalitetnom i zanimljivom
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 26.12.11 22:22
aleksandar obradovic (citat):
Hvala "generacijo"....godina-dve.. Pripadnici ovih snaga (Sinaj narocito) su u stvari mogli biti nasi ocevi pa zato svi clanovi Foruma koji na neki nacin imaju "veze"sa temom ,treba da ucestvuju ,da je doradimo,obogatimo i napravimo kvalitetnom i zanimljivom
O ovome sam htio pisati ali mi je drago da si baš ti započeo.Aleksandre dali se možda sječaš sa kojeg su broda elitni pripadnici JNA sami spasili taoce i neutralizirali otmičare u jednoj od ovih misija
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: Re 26.12.11 23:12
Nemam u glavi podatak ali Boze moj naci cemo..... Provrednio se i ti......slabo grize riba...
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 27.12.11 19:28
Ali zato grizu maligani i holesterol
Naslov komentara: Re 27.12.11 21:28
Aaaaa...a jesu to morske ili recne ribe
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 28.12.11 2:24
Nemam u glavi podatak ali Boze moj naci cemo..... ;)Provrednio se i ti......slabo grize riba...
Ma pomalo nešto raduckam a sad malo ubijem vrijeme sa panulom jer ima dosta liganja a još nisam niti pogledao za ovu akciju niti guglao ali se sjećam da sam čak to zapamtio na satu ONO I DSZ.
Purgeru sutra odoh na more dva dana,nije da te p*cam ali sam rekao da brod,motor i ženu nikad ne konzerviram
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: Re 28.12.11 21:43
Malo sam listao po net-u i evo zanimljivosti......I mene je interesovalo kakav je bio sastav i da li je bilo nastradalih....
....Odred JNA cinio je sastav u kojem je bilo 84 oficira, 109 mladjih oficira i 572 vojnika. Jugoslovenska formacija imala je 30 dzipova, 22 specijalna vozila i 26 prikolica, osam oklopnih automobila, 17 "skautkara", 42 vozila tipa "dzems" i 13 vozila tipa "dodz". Odred je krenuo u Egipat 24. novembra, a 3. decembra 1956. godine smestio se u svoj prvi logor El Balah na Sueckom kanalu. Angazman je trajao 11 godina.Poginulo je osam pripadnika JNA, dva porucnika, od kojih jedan u avionskoj nesreci, na borbenom zadatku, dok je drugi izvrsio samoubistvo 1961. godine....
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.12.11 0:26
Baš me zanima tko su bili ti vojnici Redovna vojska čisto sumljam,možda podoficiri?
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.12.11 0:30
Matrix (citat):
Nemam u glavi podatak ali Boze moj naci cemo..... ;)Provrednio se i ti......slabo grize riba...
Ma pomalo nešto raduckam a sad malo ubijem vrijeme sa panulom jer ima dosta liganja a još nisam niti pogledao za ovu akciju niti guglao ali se sjećam da sam čak to zapamtio na satu ONO I DSZ.
Purgeru sutra odoh na more dva dana,nije da te p*cam ali sam rekao da brod,motor i ženu nikad ne konzerviram
Ajde,ajde uživaj i guštaj!
Rodic Zeljko Džomba
FS BROJ POSTOVA: : 149 ČLAN OD: : 2009-05-30 DOB : 55 Kikinda
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.12.11 22:43
Odavde iz Kikinde znam da je išao jedan ali bio je običan vojnik.To je bilo tih godina,ali pre par godina čovek je umro.Stalno se falio sa medaljom koju je dobio tamo.
Naslov komentara: Re 29.12.11 23:42
Boga mi Zeljko ....imao je i zasto Vec sam rekao i ja znam nekolicinu ljudi iz mog mesta koji su isto tako bili obicni vojnici u misiji.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 30.12.11 17:07
Boga mi Zeljko ....imao je i zasto :!:Vec sam rekao i ja znam nekolicinu ljudi iz mog mesta koji su isto tako bili obicni vojnici u misiji.
Šta baš su bili regruti ili kakvi pitomci?
Rodic Zeljko Džomba
FS BROJ POSTOVA: : 149 ČLAN OD: : 2009-05-30 DOB : 55 Kikinda
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 30.12.11 20:18
Ovaj je bio regrut običan vojnik.Stalno je pričao o tome gde je bio.Radio je u istoj firmi gde i ja pa sam tako doznao za to.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 30.12.11 20:58
Zanimljivo s obzirom da kao neprofesionalac bude u takvoj misiji. Ajde napiši još nešto ako znaš.Jel bio plačen za taj provedeni perid i sl......
Naslov komentara: Re 30.12.11 21:25
Ma obicni vojnici........Ali je sistem bio na bazi dobrovoljnog pristanka, odnosno nije niko rekao "e ti moras " vec im je pricano a oni su sami odlucivali.I refundaciju troskova odnosno plate su vrsile UN , a kolika je bila plata vojnika moramo se jos raspitati.... Evo i zanikljivog intervjua pukovnika Delibasica......,Branko Delibašić, penzionisani pukovnik Vojske Srbije, govori Dejanu Raduloviću, novinaru Radija Slobodna Evropa, o iskustvu na granici Irana i Iraka gde je boravio osamdesetih kao kapetan I klase tadašnje JNA. Pukovnik Delibašić kaže – "to je neprocenjivo i nezamenljivo iskustvo":
DELIBAŠIĆ: Devet meseci sam proveo na tromeđi Turske, Irana i Iraka, u Kurdistanu, kako ga zovu, a od tih devet meseci, šest i po baš na Putu svile Marka Pola. Izbor je pao na mene verovatno zato što sam znao engleski, koji sam naučio u školi JNA, koja je bila dobra škola u to vreme. Kada su me izabrali, bio sam počastvovan. Bilo je nas 11 pripadnika u tom kontingentu, a za tih dve i nešto godine je kontigentom prošlo, čini mi se, oko 23-24 čoveka. Dobijali smo dnevnicu u vrednosti od 185 ili 187 dolara, od čega samo 80 posto dobijali u dolarima, što se uplaćivalo preko banke u Njujorku, a 20 posto u iranskoj novčanoj jedinici. Tako da je cifra bila oko 5,5 hiljada dolara mesečno, a ovde nam je išla redovno plata. Bilo je baš dobro, zaradilo se dosta para.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 01.01.12 20:39
Para za ono doba a i danas bi to bila lova.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 02.01.12 1:35
Interesantna je činjenica da su svi nekadašnji vojnici po čudnim misijama,posebni piloti baš susjedi - komšije nekog od nas.Osim bivšeg pilota "Zvjezda" saznam da mi je još jedan susjed bio u mirovnim snagama,nisam ga još ništa pitao osim što sam mu čestitao novu godinu,pričekaću jer od kad znam za sebe uvijek je bio čudan - svaka vlast mu je neprijatelj
Naslov komentara: Re 02.01.12 20:38
Pa bilo ih je dosta....15ak hiljada iz svih krajeva....Secam se jedan komsija je pricao da su posle odabira, odnosno pristanka, imali intenzivnu obuku kako on kaze "pesacimo od Zagreba do Sarajeva..."....kazu da su imali duge iscrpljujuce marseve..
Naslov komentara: Re 02.01.12 20:54
nasao sam secanja tadasnjeg pukovnika u penziji Djordja Radisica, koji je 2002.godine novinaru govorio....
.....Hasan u odredu
El Aris je mali, zivopisni grad, pun istocnjacke vesele vreve, malih satri u kojima se trguje svim i svacim, od tepiha, savijenih truba, igracaka, gramofona, juznog voca. Kad god bi nasi vojnici iz logora otisli u ovaj grad, beduinska deca su ih opkoljavala i pruzala ruke, uzvikujuci: "Kepten, pliz pajster..". Svako od njih za decake je bio "kepten". Davali su im sitne pare, zvake i cokoladice. Vrela popodneva, na suncu je bilo i plus 60 stepeni, vojnici su provodili na plazi. Tamo su upoznali decaka Hasana, siroce, koji je spavao u rupi od peska, oblozenoj granama Arisa. Odredski lekar dr Milorad Tomasevic i pukovnik Radisic doveli su Hasana u logor. Bolnicar Kreso, Dalmatinac, od sakupljenih para, kupio je za decaka odelo, kosulje i cipele. Odred je dobio novog clana.
"Kada smo odlazili, Hasana smo predavali sledecoj smeni, a Hasan je ostao stalni clan odreda sve do okoncanja nase misije......"
jelen pivo Vodnik
BROJ POSTOVA: : 459 ČLAN OD: : 2011-10-06
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 18.01.12 9:58
drugarov cale na SINAJU,obecao mi je jos slika ,evo dve za pocetak
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 21.01.12 15:58
Medalja UNEF-a se dodjeljivala svim učesnicima misije, pa tako i pripadnicima JNA kontigenta. Sve misije UN-a imaju svoje spomen medalje. Prednji dio medalje je uvijek isti, oznaka UN-a, samo se mijenja naziv misije. Na zadnjoj strani piše: IN THE SERVICE OF PEACE, "u službi mira". Trake na kojima medalje vise su svojim bojama "prilagođene" misijama, a na ovoj su: smeđa boja trake simbolizira Sinaj (boja pijeska), Dvije linije koje se nalaze sa svake strane simboliziraju Sueski kanal (tamno plava) i dolinu Nila (zelena). Po sredini je svjetloplava ("UN plava") debela linija koja predstavlja Organizaciju UN. Vrpca je od moarirane* svile, boje pijeska, sa po jednom uspravnom tamno plavom i zelenom prugom sa svake strane, dok je po sredini deblja svjetloplava traka
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 21.01.12 20:33
purger (citat):
Baš me zanima tko su bili ti vojnici Redovna vojska čisto sumljam,možda podoficiri?
Bili su redovna vojska... jedan od njih i moj stric koji je sluzio vojni rok u Zagrebu pa otisao u El Aris. Secam se njegovih fotografija u belom vojnickom odelu!?! Nazalost, on danas nije ziv, ali sam kontaktirao njegove sinove pa se uskoro moze ocekivati prosirenje ove zanimljive teme. Oni sigurno znaju malo vise nego sto bi ja napisao.
kasso Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2012-04-16
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 16.04.12 14:55
Moj otac Mehić Smail iz Travnik, je bio u Sinaju 1961 godine, mislim da negdje imam par stotina fotografija.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 16.04.12 15:24
Dobrodošao Kasso Mislim da bi nam puno toga mogao reći još pogotovo ako ti je otac živ pa da čujemo sve onako iz prve ruke. Siguran sam da čemo imati puno pitanja.
kasso Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2012-04-16
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 17.04.12 7:42
Otac mi nije živ, poginuo je u minulom ratu, ja znam da je otišao u Egipat iz Banja Luke gdje je služio vojsku. A fotografija ima stvarno mnogo, nešto malo u uniformi i sa oružjem a puno više iz grada kada su imali slobodno, ima puno grupnih fotografija, gdje ima puno hindusa sa onim turbanima na glavi ali ima i ostalih vojnika pa kada budem išao kući skenirat ću te fotografije i ako nije problem da ih ovdje postavim pa možda neko nekoga i prepozna....
Naslov komentara: Re 17.04.12 15:04
Dobrodosao kasso Zasto bi smetale fotografije, naprotiv Svaka ce biti zanimljiva pogotovo "vojnicka", obzirom da ih je malo, i retko je moguce videti ih... Jedino nam nisi rekao gde si ti sluzio JNA....
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 17.01.13 20:44
jelen pivo (citat):
Medalja UNEF-a se dodjeljivala svim učesnicima misije, pa tako i pripadnicima JNA kontigenta. Sve misije UN-a imaju svoje spomen medalje. Prednji dio medalje je uvijek isti, oznaka UN-a, samo se mijenja naziv misije. Na zadnjoj strani piše: IN THE SERVICE OF PEACE, "u službi mira". Trake na kojima medalje vise su svojim bojama "prilagođene" misijama, a na ovoj su: smeđa boja trake simbolizira Sinaj (boja pijeska), Dvije linije koje se nalaze sa svake strane simboliziraju Sueski kanal (tamno plava) i dolinu Nila (zelena). Po sredini je svjetloplava ("UN plava") debela linija koja predstavlja Organizaciju UN. Vrpca je od moarirane* svile, boje pijeska, sa po jednom uspravnom tamno plavom i zelenom prugom sa svake strane, dok je po sredini deblja svjetloplava traka
Kad si ju već tako lijepo opisao evo ti slike aversa i reversa te medalje iz moje zbirke.
BROJ POSTOVA: : 899 ČLAN OD: : 2010-12-07 DOB : 62 Bačka Topola
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 17.01.13 23:30
To su bili vojnici na služenju vojnog roka, išli su posle obuke i menjali se svakih 6 meseci. Smena je vršena mesec dana pre skidanja. Inače vojni rok je u to vreme trajao 18 meseci.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 18.01.13 0:40
Evo dve pričice moga prijatelja, pezionisanog zastavnika ex JNA:
Prvi susedi našem kontigentu bili su Kanađani. Vojnici su su se odlično slagali i skupa su odlazili u El Ariš. Otuda su se ponekada vraćali sa zakašnjenjem i dobro raspoloženi. Sutra dan su naši išli na raport. Pa zašto, pa nije lepo, krnjiš ugled, pa nemoj više itid, itd. Dobije neki ukor i za par nedelja ponovo. Kanađani su svoje bez reči bacili u prostor 2x2 ograđen žicom i pod vedrim nebom. Tu provede jedan dan na + 5o i jednu noć na 0 stepeni i jadan zaboravi gde je El Ariš.
I starešine su se dosta dobro slagale. Tako se i moj prijatelj družio sa jednim kanadskim serdžentom. Istovremeno su im se rodili sinovi. Naš je svoga sina nazvao po kanađaninu, dok je kanađanin svojem sinu dao ime po našem.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 18.01.13 1:05
East&West (citat):
I starešine su se dosta dobro slagale. Tako se i moj prijatelj družio sa jednim kanadskim serdžentom. Istovremeno su im se rodili sinovi. Naš je svoga sina nazvao po kanađaninu, dok je kanađanin svojem sinu dao ime po našem.
Ako su se zvali n.pr. Živadin i Winston "usrećili" su djecu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 18.01.13 1:34
Stazio (citat):
East&West (citat):
Zamisli da se Kanađanin zvao Jeb, kao Jeb Bush (brat od 'onog' poznatijeg), a naš Šerif...
Stazio Major
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 18.01.13 1:53
Max Blitz (citat):
Stazio (citat):
East&West (citat):
Zamisli da se Kanađanin zvao Jeb, kao Jeb Bush (brat od 'onog' poznatijeg), a naš Šerif...
Moglo bi tu još dosta dobrih kombinacija da se napravi.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 19.01.13 22:11
East&West (citat):
Pametnije bi bilo da ovo nisam napisao.
Xanadu voli ovaj upis
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 19.01.13 22:18
East&West (citat):
East&West (citat):
Nismo vas valjda obeshrabrili.... Baš smo bezobrazni, Stazio i ja, zbijamo šale na jednu toplu ljudsku priču.. Sram nas bilo, nećemo više.....
Stazio Major
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 19.01.13 22:37
East&West (citat):
East&West (citat):
Nemojte nam zamjeriti, nekad se ne znamo uzdržati.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 24.02.13 1:54
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 23.04.13 14:10
Ujak od supruge je bio na Sinaju kao podoficir JNA, uvijek je znao reći kada dođe ljeto: "Ma kurac Vi znate šta je sunce, kada sam ja..." eto onda se nastavilo pričom kao Broj 1 iz Alan Forda, no sve u pozitivnom smislu, nikada nije rekao niti riječ lošega, kako za sve pripadnike JNA tada, tako i za mjesno pučanstvo, jednom je pričao kako su išli uređivati groblje na kojemu su pokopani naše izbjeglice iz II svjetskog rata.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 24.05.13 6:52