FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.10.14 8:23
Krza,dobrodošao na forum
Bravo za slike,samo molim te probaj ih stavljati u veličini 800x600.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.10.14 14:07
lacoš (citat):
Nisam siguran da bi baš slali običnne ročnike u međunarodne misije . Uključit če se neko od oficira, koji sigurno nešto znaju o tome ,pa čemo biti pametniji.
Imao sam ovde radnog druga koji je 1967/68 za vreme redovnog sluzenja bio na Sinaju.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.10.14 14:13
SveJug (citat):
lacoš (citat):
Nisam siguran da bi baš slali običnne ročnike u međunarodne misije . Uključit če se neko od oficira, koji sigurno nešto znaju o tome ,pa čemo biti pametniji.
Imao sam ovde radnog druga koji je 1967/68 za vreme redovnog sluzenja bio na Sinaju.
Nije obavio nikakovu posebnu obuku osim one iz JNA?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.10.14 14:17
lacoš (citat):
Nije obavio nikakovu posebnu obuku osim one iz JNA?
Po pricanju dobio obavestenje od svog oficira da je izabran za misiju. Dobio odsustvo i po povratku zaduzili kompletno novu opremu i mislim da je skup pre polaska bio u Zagrebu (nisam 100 % siguran).
Ako imam priliku pokusacu saznati malo vise o tome.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 29.10.14 14:21
Ajde kolega probaj se malo propitati.Baš me interesira na koji način je to funkcioniralo.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 22.01.15 1:39
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 02.02.15 14:53
Mirotvorac sa Sinaja
Pod okriljem Ujedinjenih nacija, Gavra Gavrić iz Inđije je pre 55 godina prvi kročio na tlo Sinaja gde je kao prvi među trideset vojnih policajaca bio prethodnica i pripremao teren za 700 jugoslovenskih vojnika.
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 13.02.15 11:34
[You must be registered and logged in to see this image.] Zanimljiv je ovaj šljem koji su koristili vojnici JNA u misiji UN na Sinaju.Oficiri su nosili kako se vidi iz prethodnih slika beretke ali bez istaknute zvijezde na grbu UN.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 13.02.15 19:02
Kaciga je hom made uradak a slike iznad iz Muzeja istorije Jugoslavije.
_________________ Semper Fidelis
dr.velimirr Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-02-23 DOB : 38
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 23.02.15 11:32
MOJ DEDA MOMCILO RADOJICIC, BIO JE KAO LEKAR NA SINAJU TOKOM 60 TIH GODINA... AKO GA JE NEKO POPZNAVAO RADO BIH STUPIO U KONTAKT SA NJIM, IMAM I FOTOGRAFIJE IZ TOG PERIODA..
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 23.02.15 11:46
dr.velimirr (citat):
MOJ DEDA MOMCILO RADOJICIC, BIO JE KAO LEKAR NA SINAJU TOKOM 60 TIH GODINA... AKO GA JE NEKO POPZNAVAO RADO BIH STUPIO U KONTAKT SA NJIM, IMAM I FOTOGRAFIJE IZ TOG PERIODA..
Dr. Velimirr dobro došao na stranece F.B.P.N. JNA. Naravno da nas zanimaju slike pripadnika JNA u mirovnim misijama. Ako nije teško postavi ih. Ima jedan problem to ćeš moći tek za jedno 7 dana , takvi su propisi foruma.
Mister Havana Vodnik
BROJ POSTOVA: : 446 ČLAN OD: : 2014-07-11
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 31.03.15 23:13
PV BROJ POSTOVA: : 59 ČLAN OD: : 2014-12-29 DOB : 55 Rijeka
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 01.04.15 19:56
U mojoj kasarni (Boro Menkov, Kumanovo) 89/90 bila je ustrojena posebna jedinica koju smo zvali „Namibijci“. Bili su obučavani za mirovnu misiju u Namibiji. Jedinicu su činili vojnici iz raznih mjesta službovanja u Makedoniji, i koliko se sjećam k njima se moglo doći na dva načina: Dobrovoljno i po kazni. Ovo drugo nisam nikad provjerio, ali sjećam se nekih prijetnji naših oficira u tom pravcu. Imali su opaku obuku, bili su baš prototip vojničina, ulijevali su strahopoštovanje, nisu se družili s nikim osim međusobno, i naravno, uvijek su prvi ulazili u kuhinju dok su se ostale jedinice izmjenjivale. Pred kraj mog vojnog roka (mart '90.) sjećam se da su dobar dio voznog parka ofarbali u bijelo – dajceve, pincgauere, kampanjole, pokretne centrale i centre veze… Bio je to za nas bizaran prizor, nakon 12 mjeseci SMB-a bijela vojna vozila su bila pravi mentalni podražaj. J Jesu li na koncu otišli u Namibiju ne znam, sjećam se da se pričalo kako ej ondašnji general Jović (?) bio zapovjednik UNPROFOR-a.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 01.04.15 23:18
Zoran108 (citat):
U mojoj kasarni (Boro Menkov, Kumanovo) 89/90 bila je ustrojena posebna jedinica koju smo zvali „Namibijci“. Bili su obučavani za mirovnu misiju u Namibiji. Jedinicu su činili vojnici iz raznih mjesta službovanja u Makedoniji, i koliko se sjećam k njima se moglo doći na dva načina: Dobrovoljno i po kazni. Ovo drugo nisam nikad provjerio, ali sjećam se nekih prijetnji naših oficira u tom pravcu. Imali su opaku obuku, bili su baš prototip vojničina, ulijevali su strahopoštovanje, nisu se družili s nikim osim međusobno, i naravno, uvijek su prvi ulazili u kuhinju dok su se ostale jedinice izmjenjivale. Pred kraj mog vojnog roka (mart '90.) sjećam se da su dobar dio voznog parka ofarbali u bijelo – dajceve, pincgauere, kampanjole, pokretne centrale i centre veze… Bio je to za nas bizaran prizor, nakon 12 mjeseci SMB-a bijela vojna vozila su bila pravi mentalni podražaj. J Jesu li na koncu otišli u Namibiju ne znam, sjećam se da se pričalo kako ej ondašnji general Jović (?) bio zapovjednik UNPROFOR-a.
Bio je. Ali nijesam siguran da se zvao UNPROFOR. Zaboravio sam kako su se tada zvale mirovne snage UN.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 01.04.15 23:29
PORUCNIK (citat):
Zoran108 (citat):
Jesu li na koncu otišli u Namibiju ne znam, sjećam se da se pričalo kako ej ondašnji general Jović (?) bio zapovjednik UNPROFOR-a.
Bio je. Ali nijesam siguran da se zvao UNPROFOR. Zaboravio sam kako su se tada zvale mirovne snage UN.
UNIIMOG (1988.-1991.) - misija UN-a u Iraku i Iranu. Komandant te misije je bio general Slavko Jovic.
UNTAG (1989.-1990.) - misija UN-a u Namibiji.
UNPROFOR (1992.-1995.) - "United Nations PROtection FORces", misija UN-a u Hrvatskoj. (Nakon toga je bio UNCRO (1995.-1996.), pa UNTAES (1996.-1998.))
Zoran108 Gušter
PV BROJ POSTOVA: : 59 ČLAN OD: : 2014-12-29 DOB : 55 Rijeka
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 01.04.15 23:39
UNTAG točno.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 12.11.15 3:29
Da dodam i to da su slike iz muzeja Jugoslavije , da nebi bilo "zablude".
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 27.11.15 9:53
Fotografije iz fundusa fototeke MIJ imaju na sredini vodeni marker i po tome ih prepoznaješ.
_________________ Semper Fidelis
maxim.69 Gušter
BROJ POSTOVA: : 42 ČLAN OD: : 2016-03-28
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 11.04.16 2:55
Zoran108 (citat):
u to vreme sam sluzio 89. god u vojnoj bolnici u skopju, i jedan dan stize nam obavest ako neko zeli u misliju un u namibiju moze da se prijavi dobrovoljno, plata vise nego primamljiva, mislim da je bilo negde oko 3800 dolara, trazili su tada veziste, vozace i vojnu policiju ako se dobro secam, posto sam bio vezista, mogao sam da se prijavim i za malo nisam, vec zvao kuci da pitam moje sta misle o tome, i jedini razlog mog odustajanja je bio taj sto se moralo po povratku iz misije nadosluziti onaj deo vojnog roka koji ti je ostao, a dve godine vojske mi nesto bilo mnogo... mislim da se ugovor potpisivao na godinu dana, tako da nisam video namibiju, a nesto mi i nije zao...
za ovo po kazni da je neko isao ne verujem, posto se pre potpisivanja ugovora islo na lekarski pregled koji nisu prosli ni svi oni koji su se dobrovoljno prijavili....
nesto o nasim misijama u un sa neta:
Pružajući dobre usluge u mirnom rešavanju nesporazuma i problema širom sveta, Jugoslavija je dala značajan doprinos održanju međunarodnog mira i bezbednosti. Uzimajući u obzir činjenicu da je Srbija bila sastavni deo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavija i da je, prema zvaničnim procenama, od 70.000 profesionalnih pripadnika JNA njih 50.000 ili približno 70% bilo srpske ili crnogorske nacionalnosti, učešće Vojske Srbije u mirovnim operacijama UN može se smatrati nastavkom blistave tradicije angažovanja pripadnika JNA u spomenutim misijama. Pripadnici JNA su u periodu od 1956. do 1993. godine bili angažovani u sledećim mirovnim operacijama UN: misija UN na Sinaju (UNEF I) od novembra 1956. godine do juna 1967. godine, misija UN u Jemenu (UNYOM) od jula 1963. godine do septembra 1964. godine, misija UN u Iranu i Iraku (UNIIMOG) od avgusta 1988. godine do februara 1991. godine, misija UN u Namibiji (UNTAG) od aprila 1989. godine do marta 1990. godine i misija UN u Angoli (UNAVEM 2I, II) od januara 1989. godine do februara 1993. godine. Ključni elementi angažovanja pripadnika JNA u mirovnim operacijama UN su: geneza sukoba na području na kojem se sprovodi misija UN i uloga UN u rešavanju sukoba, formiranje jugoslovenskog odreda/grupe i angažovanje (odluka o formiranju odreda/grupe, obuka i pripreme za misiju, brojno stanje i sastav odreda/grupe, transport do područja misije, početak/kraj angažovanja), cilj, zona misije i zadaci jugoslovenskog odreda/grupe, moral u jugoslovenskom odredu/grupi, činioci uspeha jugoslovenskog odreda/grupe i iskustva i problemi tokom angažovanja jugoslovenskog odreda/grupe. U misiji UN na Sinajskom poluostrvu od 1956. do 1967. godine Jugoslavija je zabeležila impresivno učešće održavajući jak kontingent svojih snaga u okviru snaga UNEF-a. U 22 rotacije jugoslovenskog odreda tokom 11 godina učestvovalo je 14.265 pripadnika JNA, što je činilo 21,54% ukupnih snaga misije. Takođe, Jugoslavija je nastavila svoje učešće slanjem vojnih posmatrača u misije UN u Jemenu, na granici Iraka i Irana, Namibiji i Angoli. O efikasnosti i moralnom prestižu koji su pripadnici JNA uživali u svetu govori i činjenica da je nekoliko jugoslovenskih oficira bilo postavljeno na najvažnije komandne dužnosti. Pukovnik Lazar Mušicki je 6 meseci bio vršilac dužnosti komandanta mirovnih snaga UNEF I. Pukovnik Branko Pavlović bio je vršilac dužnosti komandanta vojnog dela misije UN u Jemenu avgusta i septembra 1963. godine, dok je za komandanta misije UNIIMOG postavljen jugoslovenski general Slavko Jović, koji je na toj dužnosti ostao dve godine.
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2842 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 21.04.16 20:23
DIPLOMSKA NALOGA
»MALA JUGOSLAVIJA« NA SINAJU,MISIJA JUGOSLOVANSKE LJUDSKE ARMADE PRI UNEF (FIRST UNITED NATIONS EMERGENCY FORCE) V EGIPTU 1956 – 1967 [You must be registered and logged in to see this link.]
* Tudi v Kopru je v letu 2010 v okviru Univerze na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije Koper, študent Nikola Barzič napisal in objavil diplomsko nalogo v zvezi z mirovnimi misijami JLA na Sinaju, od strani 79 pa do 89 je tudi nedvse zanimiv intervju s poveljnikom takratne 12.misije JLA generalmajorjem v pokoju Marjanom F.Kranjcem iz leta 1962... [You must be registered and logged in to see this link.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 23.04.16 1:04
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Gorica 660 Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 24.01.17 13:00
Ja sam takođe bio u mirovnoj misiji kao pripadnik JNA 1990 godine i to negdje polovinom 6. mjeseca kada je jedan Albanac htio da čakijom izmasakrira jednog Tuzlaka jer su se poprilično posvađali tako da ga je ovaj zaganjao i stjerao u umivaonicu, jako teška i opasna mirovna misija je bila ali je se srećom uspješno završila ................
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 24.01.17 19:24
Gorica 660 (citat):
Ja sam takođe bio u mirovnoj misiji kao pripadnik JNA 1990 godine i to negdje polovinom 6. mjeseca kada je jedan Albanac htio da čakijom izmasakrira jednog Tuzlaka jer su se poprilično posvađali tako da ga je ovaj zaganjao i stjerao u umivaonicu, jako teška i opasna mirovna misija je bila ali je se srećom uspješno završila ................
Svaka cast! Sa plavom beretkom ili kacigom si upao izmjedju njih i sredio stvar
Gorica 660 Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 24.01.17 23:41
Samo čuvene smb gaće i potkošulja :-), bilo je naveče oko 9 sati pred spavanje, sve bi bilo super da sutra oficir bezbjednosti nije došao, nešto je bilo došlo do njega očito pa je malo njuškao ali nije se iskomplikovalo, na tome se završilo. Uglavnom, i danas čuvam orden koji mi je lično uručio Butros Butros Gali u ime Ujedinjenih nacija :-)
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
worldhacker Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-03-20
Naslov komentara: sinaj 20.03.17 17:12
Moj cale je bio na sinaju. U un kao radio telegrafista
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 20.03.17 23:47
Ne znam, ali danas, kada se pomenu mirovne misije, odmah se ima loš prizvuk i misli se na zlotvora nato alijansu. Čak i serija Vojna akademija nije ostala imuna, jer su Risa bacili u neku mirovnu misiju, ali sve se to u Srbiji i dalje gleda pod okriljem nato, koji je ostao omražen zbog civilnih žrtava.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 20.03.17 23:52
Mrzi me da guglam. Šta se danas nalazi na tom Sinaju, jel to neko ostrvo i kome to pripada. O tom Sinaju, danas malo ko govori javno. Jel ima tamo nekog naroda, šta je to... jel to pustinja, ima li tamo živog naroda, ima li neki grad ili je to pojam za oblast...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 21.03.17 16:12
Sloba1 (citat):
Mrzi me da guglam. Šta se danas nalazi na tom Sinaju, jel to neko ostrvo i kome to pripada. O tom Sinaju, danas malo ko govori javno. Jel ima tamo nekog naroda, šta je to... jel to pustinja, ima li tamo živog naroda, ima li neki grad ili je to pojam za oblast...
Sinaj je planina (brdo) na južnom dijelu Sinajskog poluotoka, sveto mjesto za kršćane i židove. Na vrhu planine je smještena i džamija, kao i kapela koja zatvara stijenu na kojoj je Mojsije navodno primio ploče sa zapovjedima.
Sinajski poluotok pripada državi Egipat, od većeg dijela egipatskog teritorija u Africi ga dijeli Sueski kanal, tako da se Sinajski poluotok nalazi u Aziji. Slabo je naseljen, ima oko 1.3 milijuna stanovnika. Bio je poprište žestokih sukoba Arapa i Židova 60-tih i 70-tih, trenutno je tamo mirno, ratovi na Bliskom istoku vode se u blizini, ali ne baš na tom poluotoku.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 21.03.17 19:42
Max Blitz (citat):
Sloba1 (citat):
Sinaj je planina (brdo) na južnom dijelu Sinajskog poluotoka, sveto mjesto za kršćane i židove. Na vrhu planine je smještena i džamija, kao i kapela koja zatvara stijenu na kojoj je Mojsije navodno primio ploče sa zapovjedima.
Sinajski poluotok pripada državi Egipat, od većeg dijela egipatskog teritorija u Africi ga dijeli Sueski kanal, tako da se Sinajski poluotok nalazi u Aziji. Slabo je naseljen, ima oko 1.3 milijuna stanovnika. Bio je poprište žestokih sukoba Arapa i Židova 60-tih i 70-tih, trenutno je tamo mirno, ratovi na Bliskom istoku vode se u blizini, ali ne baš na tom poluotoku.
Hvala Max
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 17.07.17 7:47
worldhacker (citat):
Moj cale je bio na sinaju. U un kao radio telegrafista
Ko mu je bio starjesina?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 17.07.17 7:50
Jugoslovan Gušter
BROJ POSTOVA: : 19 ČLAN OD: : 2017-09-06 DOB : 56 Dobrnič
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 07.11.17 18:26
Drugovi vojnici, podoficiri i oficiri, ZDRAVO!
Za vreme služenja vojnog roka doživio sam tri časna momenta. Prvi je bio posle dva meseca u vojsci kad sam zaradio pet dana nagradnog odsustva zbog izvanrednog zalaganja na obuci, drugi je bio baš ponuda kao jednom od najboljih vojnika garnizona, da odem na mirovnu misiju u Namibiju i treča je bila nekako malo pred kraj vojnog roka, da mi organizuju upis u bilo koju tadašnju vojnu akademiju. Ja sam u predviđanju šta če se desiti sa Jugoslavijom, iskoristijo samo prvu. Da Jugoslavija nije razpala, ja bih danas možda imao izvanrednu vojničku karieru!?!
vojnik Pečar
kartum Gušter
BROJ POSTOVA: : 43 ČLAN OD: : 2016-12-14 DOB : 53 Banja Luka Republika Srpska
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 10.12.17 22:47
kartum (citat):
Jedan od sestorice delija sa slike je moj ujak!
[You must be registered and logged in to see this image.] Slika je iz 1959.godine!
Saznao sam prezimena od ove sestorice delija ..... Gornji red slijeva na desno : Janez , Vunicic , Sagud. Donji red slijeva na desno : Susic , Prastalo , Sipek.
Ujak mi nije bio raspolozen da isprica neku dogodovstinu (gledali smo utakmicu Zvezde ) ali hoce sledeci put cim opet naleti u BL. Pozdrav
_________________ if in doubt , flat out. [You must be registered and logged in to see this image.]
suba Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-12-16
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN 16.12.17 23:41
Srdačan pozdrav za članove foruma! Mene interesuju slike kako da ih pronađem? I rod inžinjerije?
Sponsored content
Naslov komentara: Re: PRIPADNICI JNA U MISIJAMA UN