FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd

Go down 
+100
SmalJo
Veles 83
SemsoBih
Srdjan1964
Drugovac
Igor iz Ljubljane
mostarac46
ROMAN.C
Šofer77-78
2.okb
Kurir komandanta
robert89&90
maleni pionir
Dovla
Matej1970
pera84
Zoran Jankulovski Mkd
Ujkovo dijete
Zimbra
LJ.jun86
Nes1980
Jureee
Srdjan Radovanov
Bobana
pinki
Zdravko80/81
Fredikotnik1
Kuhar-Debar.
matjazz
Jakov Pranjic
mehaničar
JanezJes
Božo Magacin
toni pavlickovski
Sandi.mehanik
DujicM
PORUCNIK
stronix
robert 89/90
gatuzo
Desetar Franc
Zlatan-Zlaja
Fikro
P-INZINJER
billy999
milutins
East&West
Cipiripi
Perica
nevres
Leka
2014/02/02
vezist1552
Velii
Boris Flis
alexandar
frnazzi
juzbaša
Kastelanin
Srdjan Avramov
lizard
husein
TomoJ
ZAGORAC
Lapi
drenjina
Ćato78
SveJug
janezu
dstefe
any1
Dino-Priboj
Kaplar M
Stazio
Bojan Cedic
dpuric
Silvo
Cadimir
margityu
svica
jernej
1pula
lacoš
zice
Kemo Specijalac
pukovnik
janeztrdi
Max Blitz
pedja 70
bojnik
niko k
Boske
Gringo
missar
bvp
palestinac
vladimir
purger
tose
Borgo
104 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutorPoruka
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 156
ČLAN OD: : 2013-05-24
DOB : 54
M(j)esto Svedska,Turska

VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Empty
KomentarNaslov komentara: Otruznica gdje je inzinjerija davala strazu   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime12.02.14 23:25

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ovdje sam oznacio gdje smo davali strazu u Ostrznici,a vidi se i gdje je kasarna na Vozdovcu

Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Ostuznica straza   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime12.02.14 23:30

Ovo je Ostruznica 1.sektor gdje smo spavali,jeli i odmarali se ...Oznacio sam strazarska mjesta gdje su bila.

Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime12.02.14 23:34

Sjecam se kada se udje u ovu baraku gdje smo spavali da je desno bila kancelarija komandira straze,a preko puta njega tv-soba,gdje smo cekali na pripravnost i odmarali se preko dana.
Ljevo je pri kraju bila kuhinja gdje se pripremala hrana ,a objedovalo se.
Na vrh Go down
svica
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2013-01-27

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime12.02.14 23:38

ne taj porar stetu nije naprvio na srecu ali je bio veliki strah ali sam cuo da kad je bilo bobardovanje da su ga unistili
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime12.02.14 23:52

I ja sam cuo da je drugi sektor stradao za vrijeme bombardovanja
Na vrh Go down
Ćato78
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2013-06-25
M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime14.02.14 14:20

Evo još jedne nevjerovatne, ali istinite priče iz 1552-1, Komande stana naše kasarne u jesen 1978.
Ne znam da li se odrzavalo svake godine, ali negdje u jesen, kasarna je imala pukovsku uzbunu. To je podrazumjevalo da se na znak uzbune kasarna, odnosno puk, kompletan iseli na određenu lokaciju, i da bude spreman za „ratna dejstva“. Mislim da je tu provjeru radila nekakva inspekcija generalštaba JNA.
Dakle, jednog kišnog popodneva, znam da je bio petak, u spavaonicu Komande stana, koja je bila smještena u prizemlju vojničkog kluba, odmah do komande, iznenada je ušao major Marković, Načelnik štaba puka. Mislilii smo da će uslijediti „ribanje“, jer je spavaonica izgledala totalno nevojnički, za razliku od svih ostalih spavaonica. Prastrašili smo se jer niko iz klase nije pamtio da je ikada neki starješina iz komande ušao u tu prostoriju, a kamo lli Načelnik štaba,srašni major Marković.
Naredio nam je da zatvorimo vrata i da se svi koji niismo na duznosti okupimo. Poslije očekivanog uvoda kako je haos u spavaoniici, te da će nas sve pokažnjavati, rekao nam je da se tih dana očekuje pukovska uzbuna. Do tada je, kako je rekao, naš puk uvijek imao najbolje rezultate, jer je bio gardijski i gajio je tradicije Prve proleterske brigade. To se dakle i očekivalo, ali svaki put je to iznova trebalo dokazivati.  Očekivao je od nas da opet budemo najbolji i najbrzi. Usput je dodao, da ga ne zanima kako će mo to postići, ali moramo biti prvi ii najbolji. To je značilo da Komanda stana moora izaci prva na zborrno mjesto puka, postaviti šatore za komandno mjesto, postaviti karte. Operativnii centar, struju na agregat... itd i sve mora biti spremnoo u rekordnom vremenu, kad starješine počnu pristizati od kuće na zborno mjesto. O tome da mi zabrljamo nije htio ni misliti. Samo je dodao da se snadjemo i da ga zanimaju samo rezultati, to jest funkcionisanje Komande u najkracem roku.
Kad je otišao bili smo zbunjeni. Odgovornost je bila ogromna. Najgore sto se moglo desiti je da jedinice budu spremne prije same Komande puka. Ali znajuci koji su mangupi u Komandi stana, niko nije vjerovao da to mozemoo postići. Bili smo uuvjereni, da ako ne uuspijemo, propašće naš neformalni prećutni povlašteni položaj i da bi mogli možda i u prekomandu.
Ti naši mangupi koji su radili u Komaandi puka saznali suu da bii uzbuna mogla biiti baš u ponedjeljak, rano ujutro. 
Već u suubotu smo imali naš tajni plan kako da ispunimo taj zadatak.  Dogovorili smo se, da jednostavno, dan ranije tajno sve postavimo na mjestu gdje je to bilo predviđeno u okolini Beograda, pa da onda mirno spavamo i čekaomo uzbunu. Jedina nepoznanica je bilo to, šta ako uzbuna ne bude tu noć Sve će se ootkriti ii mi bi mogli ii na vojni sud.. ili bar u zatvor.
U nedjelju popodne, kriomice smo u garaži Komande stana, natovarili jedan Dajc sa svom opremom koja nam je bila potrebna, prikačili agregat za njega. Nas desetak, ukrcali smo se na karoseriju, spustili ceradu i izašli iz kasarne. To nije bio problem jer su naši vojnici bili na kapiji. Jedan nam je javio, kad je Dežurni ooficir bio uu obiilasku, i sve je prošlo savrršeno. Došli smo na predvidjeno zborno mjesto, za par sati na miru savršeno postavilii komandno mjesto puka, razvukli kaablove postavili table za karte uspostavili noperativni centar.. sve na najbolji mogući način. Ostavili smo jednog našeg vonika da to čuva do uzbuune, ostavili mu jednu RUP-12, da budemo u kontaktu, nešto hrane... i bez problema se predveče vratili u kasarnu.
Neegdje oko 03.30 na našu sreću objavljena je pukovska uzbuna.... Došla je inspekcija i sve posmatrala sa strane. Vonici su trčali, tovarili opremu, kamioni su brundali po kasarni, tenkovi urlikali, i sve po mraku, bez i jednog svjetla.... Mi smo glumili da žurimo (srećom nije se trebala nositi dokumentacija iiz Komande puka)... 
Sjeli smo u naš Dajc (sjećam mu se i broja R-6660, i otišli na zborno mjesto. Niikoga nije bilo osim našeg stražara. Uključili smo agregat, i sve je zasjalo punim sjajem. Pola sata kasniije, pojavila su se prva vozila sa starješinama i inspekcijom. Sve je bilo po PS-u...
Nemam pojma je li i te godine 4. Juli odnosno naš puk, bio najbolji, ali znam da nam je nakon nekoliko dana kad se sve smrilo, ponovo u spavaonu banuo major Marković, i držeći ruke na ledjima i smješkajući se se samo rekao.. „Sunce li vam mangupsko.. sve ću vas pod vojni sud....“
Ništa nije rekao za haos koji je vladao u spavaonici, a mi smo znali da nam i nadalje starješine neće navraćati u nju, a naš neposredni starješina stariji vodniik prve klase i onako je vec mjesecima bio na bolovanju.
Kada sam odlazio sa odsluženja, navratio sam u kancelariju oficira bezbjednosti kapetana prve klase Gradimira deljanina, da se pozdravimo. Pitao sam ga jeli zznao za našu raspojasanost i nestašluke. Naravno da je znao, ali je rekao da između slijepe discipline i pouzdanosti uvijek bira pouzdanost. Iako nismu imali nikakav čin za vrijeme služenja vojnog roka, niti smo se grebali za njega, svi koji su odlazili kući, zadnji dan su dobiijali čin desetara.

Na vrh Go down
svica
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime14.02.14 14:32

bounce  bounce  bounce i mi smo je imali tad je bilo zborno mjesto bubanj potok i to subotom a na prijavnici bilo oko 200 posijete sto su nas vekali da izadjemo cheers
Na vrh Go down
2014/02/02
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2014-02-02
M(j)esto Sremska Mitrovica

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime14.02.14 23:53

Svaka cast Dino za sliku kasarne .Zadnje dve zgrade od prijavnice sa desne strane je bio 2.mehanizovani bataljon.
Na vrh Go down
svica
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime15.02.14 12:55

jes a zgrada iznad izinjerije i izvidjaca je pozadina
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime15.02.14 21:10

Sad sam se i ja sjetio tenk
Na vrh Go down
Leka
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2014-02-14

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.02.14 8:01

Pozdrav
evo i LEKE stare kuke iz davne generacije 76-77 godine.Bile su to slavne godine Crnog puka koji je bio pun slavnih imena.Ja sam bio ćato MAD-a a Ćato puka je bio fudbaler Edhem Šljivo.Fudbalera je bilo da smo mogli formirati reprezentaciju pa da navedem neke:Bajević,Oblak,Buljan itd.O pjevačima (Čola) i glumcima da nepričam.U sjećanju komadant MAD-a major Batić,komandir samohotki,kapetan Slobodan Nikolić,vodnik prve klase Pelemiš,Vojnici Bakir Skorup iz moje Banjaluke,Kruno Balaško iz Zagreba,Stanko Šitum iz Konjica.Sjećanje na one grbave stare topove koji su služili samo za ispucavanje počasnih plotuna ali i na doček brojnih svjetskih državnika i vojnih delegacija.
Drago mi je de ste pokrenuli ovu stranicu a ja ću kroz daljnje druženje posebno ako se javi neko iz generacije doprinijeti evociranju uspomena.Volio bih saznati nešto o svom vojničkom drugaru Omeru Imamoviću iz Doboja.
Pozdrav

Na vrh Go down
frnazzi
Gušter
Gušter
frnazzi

ČLAN OD: : 2013-12-11
DOB : 74
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.02.14 18:38

Dino, hvala za sliku kasarne. Ako se dobro sećam, naša četa veze bila je u središnjoj zgradi na LEVOJ strani - odmah do piste za postrojavanje; bar je tako bilo od '71.-'73. godine. Na žalost ja nemam nijedne fotografije naše kasarne, pa se zbog toga uvek razveselim, kad po koju ugledam na ovom forumu. Pretražio sam sve živo po internetu, ali ništa od toga - valjda zbog vojne tajne. Samo fotografije rušenja kasarne.
Evo, toliko. Hvala adminu za čestitke povodom valentinovog i mog rođendana - i ja vam želim sve naj naj i do čitanja!
Franc '71-'73
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.02.14 21:33

frnazzi (citat):
Dino, hvala za sliku kasarne. Ako se dobro sećam, naša četa veze bila je u središnjoj zgradi na LEVOJ strani - odmah do piste za postrojavanje; bar je tako bilo od '71.-'73. godine. Na žalost ja nemam nijedne fotografije naše kasarne, pa se zbog toga uvek razveselim, kad po koju ugledam na ovom forumu. Pretražio sam sve živo po internetu, ali ništa od toga - valjda zbog vojne tajne. Samo fotografije rušenja kasarne.
Evo, toliko. Hvala adminu za čestitke povodom valentinovog i mog rođendana - i ja vam želim sve naj naj i do čitanja!
Franc '71-'73

Pozdrav frnazzi ,

U pravu si sto se tice slika da ih nema puno ,jer znas i sam da je to bilo zabranjeno da se slika .
Ja imam nesto slika kuci u Priboju,pa kada se vratim iz Svedske cu postaviti .
Ako sam u pravu kako ti objasnjavas za tvoj bataljon/cetu veze gdje se nalazila,onda izglada da smo bili u istoj zgradi,a mozda i u istoj spavaoni.Kasnije je to bila inzinjerija kada sam sluzio JNA 88.
Ako imas nekih sjecanja iz tvog vremena volio bih da podjelis sa nama svima.
Pozdrav

Na vrh Go down
nevres
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-02-16

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.02.14 23:31

pozdrav za sve forumaše,služio sam vojsku na Voždovcu V.P.1552-20 godine Juli 83 Kapetan je bio Stojko Dragutin a poručnik Matošević Marjan,Komandant kasarne je bio Kranjc,ako ima neko od klase neka se javi.....pozz...
Na vrh Go down
Perica
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-02-23
DOB : 53
M(j)esto Jabuka kod Panceva

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 15:12

Pozdrav, 
Ja sam Cvetkovic Perica, klasa sam decembar 88/89, sluzio vojni rok u kasarni 4. juli Beograd, VP 1552/38. Bio sam u drugom okb, kapetan je bio Nisevic Mladen. Voleo bih da mi se jave oni koji su bili iz te klase.
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 20:47

Perica (citat):
Pozdrav, 
Ja sam Cvetkovic Perica, klasa sam decembar 88/89, sluzio vojni rok u kasarni 4. juli Beograd, VP 1552/38. Bio sam u drugom okb, kapetan je bio Nisevic Mladen. Voleo bih da mi se jave oni koji su bili iz te klase.

Pozdrav Perica,

Drago mi je da se javlja sve vise nas koji smo sluzili na Vozdovcu u isto vrijeme,iako nismo bili u istom bataljonu.
Nadam se da ces nam pisati nesto interesantno iz tog vremena. Very Happy
Na vrh Go down
Cipiripi
Gušter
Gušter
Cipiripi

DOB : 59
M(j)esto Skopje

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 20:55

Zoran 1552-58 Inzinjeriska cheta pionirski vod Jun 86/87.
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 21:00

Pozdrav Zorane,

Bas mi je drago da smo sluzili u istoj ceti i u istom vodu,samo sto sam ja bio malo kasnije.
Mozes mi reci ko ti je bio komandir cete i komandir voda?

Veliki pozdrav za starog inzinjerca vojničina
Na vrh Go down
Cipiripi
Gušter
Gušter
Cipiripi

M(j)esto Skopje

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 21:13

Dino-Priboj (citat):
Pozdrav Zorane,

Bas mi je drago da smo sluzili u istoj ceti i u istom vodu,samo sto sam ja bio malo kasnije.

Kapetan Stevic komandir chete,poruchnik Mladzen i vodnik mog pionirskog voda Zoran Babich.
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 21:29

Cipiripi (citat):
Dino-Priboj (citat):
Pozdrav Zorane,

Kapetan Stevic komandir chete,poruchnik Mladzen i vodnik mog pionirskog voda Zoran Babich.

Ja sam dosao poslije tebe godinu i po dana i tada je  kapetan Visic Miroslav bio komandir cete a,komandir voda je bio stariji vodnik Mehmedalija(mislim da se tako prezivao).
Ako se dobro sjecam taj kapetan Stevic je kasnije bio zamjenik komandanta bataljona(Majora Mamule).Nisam bas siguran!!

Na vrh Go down
Boris Flis
Gušter
Gušter
Boris Flis

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2013-12-26
DOB : 56
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 21:44

dobro veće svima na forumu...in šaljem veliki pozdrav iz Slovenije....Boris
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime23.02.14 21:49

Pozdrav Boris cheers
Na vrh Go down
Ćato78
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime24.02.14 15:39

i ja sam dugo tražio neku fotografiju kasarne. Zaista, na internetu ih nema, a naravno, nije bilo šanse da se slikamo u kasarni. Zato apelujem na one koji ih posjeduju da ih ovdje objave, da se malo podsjetimo.. Ne bi bilo loše da vidimo kakvo je stanje sada, to jest da vidimo to novo naselje na mjestu kasarne....
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime01.03.14 19:29

[You must be registered and logged in to see this image.]" />

Put prema tranvaju i Pera Zderi

Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime01.03.14 19:38

Ćato78 (citat):
i ja sam dugo tražio neku fotografiju kasarne. Zaista, na internetu ih nema, a naravno, nije bilo šanse da se slikamo u kasarni. Zato apelujem na one koji ih posjeduju da ih ovdje objave, da se malo podsjetimo.. Ne bi bilo loše da vidimo kakvo je stanje sada, to jest da vidimo to novo naselje na mjestu kasarne....

Ćato evo foto odgovor na drugi  deo pitanja-predloga:

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4602
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime01.03.14 20:18

Nisam bash 100%siguran,mislim da je u ovoj kasarni moj zemljak i rodjak dogurao do cina pukovnika.Negdje  je  spominjan na forumu?
Bio je pravi oficir,savjestan,strog.
Sada uziva u mirnim penzionerskim danima u BG.

PS Greska,rocko je bio Vojna Policija na Topcideru-provjerio na forumu.Sa Akademije je izasao 1979.

Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime01.03.14 20:33

Hvala na slikama [You must be registered and logged in to see this link.].
Ove stare slike su interesantne za nas posto se toga i sjecamo.
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime01.03.14 20:37

Ova prva slika(rusenje zute zgrade ili objekta) je u stvari menza(restoran )koji je imao dva ulaza.
Mislim da je ovaj ulaz sto se vidi na slici sa gornje strane(blize pisti za postrojavanje).
Druga slika je bina iznad piste gdje su uglavnom stajali komandant kasarne ili dezurni oficiri.
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime01.03.14 21:27

Mislim da ce SVICA moci da nam potvrdi  da li je stvarno bila ova zuta zgrada restoran posto je tamo boravio ,a bio je kuhar
Na vrh Go down
Lapi
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-08-07

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime05.03.14 14:26

Svima pozdrav , ako me sječanje još pamti , žuta zgrada na slici (koja se ruši ) , bila je komanda puka -
kasarne - odmah prva zgrada desno od prijavnice na ulazu u kasarnu ( tamo gde stoji buldožer  , stražarska služba ujutro raportirala komandantu kasarne tekom tjedna ) , prošlo je od toga mnogo godina ( 1986/87 ) ali mislim da sam u pravu !
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime05.03.14 19:45

Pozdrav Lapi,
U pravu si, da je zgrada zute fasade bila komanda kasarne/puka, jer ako pogledas na desetoj stranici na forumu ,gdje sam postavio satelitski snimak kasarne se vidi da je bas oko zgrade komande ima najvise drveca,kao sto se vidi i na slici.
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime05.03.14 19:53

Dobro te sluzi pamcenje ovo da je komanda zute boje,hehe....Ja se ne sjecam stvari od juce jocolor
Na vrh Go down
Lapi
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime06.03.14 6:30

Pozdrav i tebi , s pamčenjem je ovako ; ima nekih slika i događaja koje se čini da su se dogodile jučer ,
u celini imam prekrasno izkustvo sa služenjem vojnog roka u toj kasarni .
U toj zgradi sam davao moje prvo i jedino stražarsko mesto ( stražar je bio na prvom katu u nočnim satima ) , poslije sam davao samo dežurstva u četi ili komandir straže u kasarni i nekoliko puta ( isto u ovoj zgradi ) kao pomočnik dežurnog kasarne  .
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8060
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime06.03.14 8:34

T-72 iz  kasarne na vozdovcu

Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Druga kapija za ulaz tekova i svih borbenih vozila   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime07.03.14 19:30

Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime07.03.14 19:31

Inace se kapija na slici gore nalazila oko 100 metara nize od glavne kapije
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Na putu od glavne kapije prema Pera Zderi   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime07.03.14 19:33

Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime07.03.14 19:55

Slike koje sam postavio su malo prije rusenja kasarne 4.juli,mada mislim da je se kasnije zvala Vojvode Stepe
Na vrh Go down
Dino-Priboj
Džomba
Džomba
Dino-Priboj

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska,Turska

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime08.03.14 18:15

I dalje se nadam da ce nam se javiti neki oficir iz kasarne 4.juli,mada cisto sumnjam..
I da se javi ne bi nam smio pricati vrijeme koje je proveo zadnje 2 godine postojanja JNA..
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

BROJ POSTOVA: : 657
ČLAN OD: : 2010-11-06
M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime11.03.14 10:12

Dino-Priboj (citat):

Ova kapija se nalazila pedesetak metara iznad glavne kapije... Odmah do nje je kantina. Ja sam u tom kraju živeo i sećam se da nedeljom nije ni jedna cura smela proći ulicom od vojnika koji su stajali na terasi i držali BIP pivo u ruci. Nije moglo proći bez komentara i ponekog zvižduka.

Na vrh Go down
billy999
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 19
ČLAN OD: : 2014-03-16

KomentarNaslov komentara: decembar 86   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.03.14 1:51

Decembar 86,4 juli 1552/4 i 1552/20 ima koga ?
Na vrh Go down
P-INZINJER
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.03.14 23:32

VP 1552 Kasarna "4. Juli", Voždovac - Beograd; September 1967 - September 1968
Prvi proleterski pešadijski gardijski puk
Komandant Polkovnik Branko Cetina
Četa Pionirska inžinjerja (lokacija prva zgradba na levi nad magazinom - tudi vezisti)
Komandir Kapetan prve klase Milkovič Jugoslav
Komandir 1. voda vodnik stažist ??
Poligon na levi strani (protitankovske mine, ovire, škarpe, eškarpe, eksplozivni bunarji), strelišče Bubanj potok, Jajince, Banjica (vežbe s tenkovima), manevri na Homanskih planinah
Vsak dan popoldan (umjesto slobodno poslepodne) smo gazili strojevi korak za prvomajsko parado (a bila je ukinuta)
En bataljon je otišao na parado povodom 50 let solunskog fronta v Paris.
Nosili smo podkovane škornje in jahalne hlače za zanimanje, za izlazak v grad smo dobili nove gumene čizme
Zamenjali smo orožje M48 za nove polavtomatske puške
1968 smo zgradili muzej 1. proleterske brigade
Študentske demonstracije v Beogradu, bili smo v stanju pripravljenosti (na kamionih). Tito se je dogovoril s študenti
Invazija sil Varšavskega pakta na Češkoslovaško. Naša četa je zaščitila civilno letališče Surčin (vkopali smo se)
Prekomanda v Častno četo grada Beograda v Zemunu (straža komande grada in podzemnih skladišč petroleja); September 1968 - Marec 1969
Tudi do trikrat dnevno na sahranu vojnih lica (mi na kamion, muzika na avtobus)
Dajali smo počast na Avali prilikom polaganja vencev tujih državnikov, na komemoracijah
... ??? ...
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime16.03.14 23:41

P-INZINJER dobrodosao  cheers 

Stara garda...... Wink
Na vrh Go down
Lapi
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime19.03.14 10:55

Pozdrav svima , pa da i ja stavim neku sliku , pošto nemam baš neke slike zgrada ili prostorija evo
jedna iz kantine kasarne 4. jula ( snimljeno negde u zimi 86/87 s mojim najboljim drugarima VP 1552-20 u armiji )

Na vrh Go down
Lapi
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime19.03.14 11:52

Evo još jedne 1. vod 3. čete 2. oklopno mehanizovani bataljon ( VP 1552-20 ) klasa junij 86 , ako se neko prepozna pa neka se javi ( snimljeno u Oktobru 1986 na vežbama , lokacija negde između kasarne i Bubanj potoka )

Na vrh Go down
Fikro
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-03-19

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime19.03.14 15:19

Banja Luka / Beograd (1987 / 1988 )
6565 Zaluzani / 1552 Vozdovac. BVP Oklopna Jedinica.... Imali koga zivoga...???
Na vrh Go down
Cipiripi
Gušter
Gušter
Cipiripi

M(j)esto Skopje

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime22.03.14 0:25

Lapi (citat):
Pozdrav svima , pa da i ja stavim neku sliku , pošto nemam baš neke slike zgrada ili prostorija evo
jedna iz kantine kasarne 4. jula ( snimljeno negde u zimi 86/87 s mojim najboljim drugarima VP 1552-20 u armiji )

Bili smo ista klasa Jun 86/87 Ja sam bio Inzineriska cheta,pionirski vod.Ishli smo u kantinu pre 14h ali obichno nas je gnjavio dezurni oficir.Koliko li smo piva popili Ja i moji drugovi.
Na vrh Go down
Ćato78
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime25.03.14 18:14

Hvala puno na odličnim, ali i tuznim fotografijama kasarne. Posebno me dojmila ona slika Komande. Nikad od služenja vojnog roka nisam ušao ni prošao pored naše kasarne, iako sam više puta dolazio u BG. Jednostavno, nije me naveo put.
Bezbroj puta sam prošao kroz taj ulaz u Komandu, mnoge noći proveo na spratu, praveći društvo stražaru u čajnoj kuhinjici na kraju hodnika. Moj drug Rusmir bi pored zabezeknutog dezurnog oficira na ulazu, dolazeći na noćnu stražu u komandi, pronio gitaru, i kesu sa votkom (Wiborova), travničkim sirom, paštetama iz kuhinje, crvenim lukom... Sjedili bi do kasno i svirali i pjevali uz gitaru, slušali tranzistor, mezili i pili kafu, dok je napolju udaarala košava. Nekad bi se uvukli u kancelariju pukovniika i nazivali kuću, na onaj poznati način, tipkajući po viljušci telefona, jer je brojčanik bio zaključan... i uspjevalii smo nakon više pokušaja.
Bezbroj uspomena. Šteta što nemamoo fotografije piste za postrojavanje,....garaža ili poligona... Ali u moje doba, snimiti fotografiju bilo bi neprijateljsko djelo ha ha. Šteta što nisu znali da su to sve bili divni momci i drugovi. Uvijek se sjetim velike balaševićeve istine "..u vojci sam sreo druga do groba...". Rusmir je sad seizmolog u Sarajevu,.. u toku rata smo sticajem okolnosti bili na suprotnim sttranama, ali čim se sve smirilo, pali smo jedan drugom u zagrljaj i nastavili druženje tamo gdje smo stali, čistih obraza ruku i duša. Nas ni politika ni rat nisu mogli posvađati.
Na vrh Go down
billy999
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime31.03.14 23:56

Decembar 1986,2 četa mehanizovana pešadija  cheers
Na vrh Go down
billy999
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime31.03.14 23:57

Ima koga
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd   VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd - Page 4 Icon_minitime

Na vrh Go down

VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd
Na vrh 
Stranica 4/7Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» VP 8674 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd
» Beograd(Kasarna 4.juli) Vozdovac VP. 8556- artiljerija
» VP 1552 i VP 4580 VOŽDOVAC - Beograd
» kasarna 4 jul voždovac beograd 80/81
» Beograd, Vozdovac, septembar 89-90, haubicko-artiljerijska divizija