FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Evo par slikica od 2007 a novije i ostale ću staviti malo kasnije jer kao što sam napisao u temi o "Željavi" nebih htio da mi nitko od frendova koji čuvaju Terminal dobiju po nosu.Već sam napisao da je Terminal za gorivo sačuvan i još uvijek su originalni pečati na svim uređajima iz '89 godine ako je netko služio ovdje možda se i podsjeti nekih dobrih ili loših stvari.. Znak upozorenja i dalje stoji iako je Terminal i okolica očišćena od mina i ostalih s*anja,kad stavim iduće slike uvjerićete se kako je sve u besprijekornom stanju osim malo trave koja se pokosi zbog jedinog neprijatelja a to su zmije,pozdrav.
zagi Gušter
BROJ POSTOVA: : 61 ČLAN OD: : 2011-03-17 DOB : 53 Zagreb i okolica
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Tue Dec 13, 2011 9:55 am
Dali se ta kasarna ili terminal za gorivo nalazi na ili u blizini Pokoja?
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-22 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Thu Dec 22, 2011 1:59 pm
zagi (citat):
Dali se ta kasarna ili terminal za gorivo nalazi na ili u blizini Pokoja?
Kad dođeš u Pokoj ideš preko pruge i skreneš desno iza zadnje benzinske pumpe i table s natpisom "prodaje se teren" i kraj nje mali dućan iz pravca Bihaća,tad dolaziš skroz cestom između kuća do prijavnice gdje su čuvari.Ako te još što zanima pitaj slobodno kao i svi ostali.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
zagi Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Thu Dec 22, 2011 6:42 pm
Ma zanimalo me samo to , kad se već spominjao terminal za gorivo dali su to bili ti podzemni rezervoari kerozina koji su cjevovodom povezani s Željavom.. Pitam zato što me zanimaju te stvari vezane uz Željavu. A i usput hvala za prethodni odgovor.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-22 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Sat Dec 24, 2011 3:15 pm
zagi (citat):
Ma zanimalo me samo to , kad se već spominjao terminal za gorivo dali su to bili ti podzemni rezervoari kerozina koji su cjevovodom povezani s Željavom.. Pitam zato što me zanimaju te stvari vezane uz Željavu. A i usput hvala za prethodni odgovor.
Jesu a na jednoj slici imaš "dvojku" u koju sam se spuštao ove godine,ako te zanima odlazak i obilazak javi pa ako se skupi nešto ekipe i sa foruma - proguraću nas unutra,ja svakako idem čim se otopi snijeg po 7 put Zadnje što sam prije 6-7 dana čuo od frenda iz Bihaća je da Čavkunović (vlasnik večinskih benzinskih pumpi po tom dijelu) želi kupiti Terminal ali izgleda da ništa od toga zasad,staviću još svojih slika i od Željave i Terminala samo da se malo provrijednim
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
zagi Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Mon Dec 26, 2011 7:12 pm
Ako misliš na dvojku kao ulaz na Željavi , ove sam godine prošao sve tunele dva puta. Išli smo i gore na stražaru i ventilacione otvore. Piste sam prošao skoro sve s automobilom i motorom. Evo i jučer bila ekspedicija na Željavi ,ali ja nisam mogao ići. A što se tiče Pokoja to bi se mogli dogovoriti ako se smije pogledati.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Tue Dec 27, 2011 2:19 pm
zagi (citat):
Ako misliš na dvojku kao ulaz na Željavi , ove sam godine prošao sve tunele dva puta. Išli smo i gore na stražaru i ventilacione otvore. Piste sam prošao skoro sve s automobilom i motorom. Evo i jučer bila ekspedicija na Željavi ,ali ja nisam mogao ići. A što se tiče Pokoja to bi se mogli dogovoriti ako se smije pogledati.
Ajd baš mi je drago da je još netko obišao Željavu motorom i autom a možda se i poznamo a za dvojku sam mislio na jedan od onih na Terminalu i ako se odlučiš poći javi,nije mi problem da se zaletim i da uđemo u dogovoru sa stražarima s kojima sam dugo dobar a jednom sam već napisao kad sam zadnji put bio taman naišla neka delegacija Federacije pa smo zajedno sa stražarom morali izbjeći hapšenje i vojni sud stražaru Ne znam dali si čitao ali sam to napisao bar mislim pod temom Željava sve je u funkciji i čak su još pečati na svim podzemnim preusmjerivačima goriva - zadnje izmjene svih sustava godina '89-ta i srce ili mozak cijelog Terminala je čitav u jednoj velikoj sobi u kojoj se sjaji parket više nego bebina guza,bilo pametnih ljudi pa čak i onih današnjih heroja koji su odnijeli sve gorivo a da se nisu za*ebali pa zapalili cigaretu krcajući ih u cisterne
zagi Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Tue Dec 27, 2011 6:54 pm
Odlično. Uskoro opet planiram na Želju , negdje odmah iza Nove godine, a što se tiče Pokoja to bi mogao napraviti jednodnevni izlet na dva kotača kad malo zatopli. A što se tiče same vožnje po pistama motorom, odlično iskustvo je vožnja po poletnoj pisti , ali prema rupama.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Sun Jan 01, 2012 1:23 pm
zagi (citat):
Odlično. Uskoro opet planiram na Želju , negdje odmah iza Nove godine, a što se tiče Pokoja to bi mogao napraviti jednodnevni izlet na dva kotača kad malo zatopli. A što se tiče same vožnje po pistama motorom, odlično iskustvo je vožnja po poletnoj pisti , ali prema rupama.
Javi ako krećeš uskoro - nije mi problem dojahati
zagi Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Sun Jan 08, 2012 7:21 pm
Dogovoreno.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Fri Aug 31, 2012 1:10 pm
zagi (citat):
Dogovoreno.
Kako se nisi još javio a ako čitaš uskoro idem malo u vizitu prije nego se ode ponovno na Željavu pa se javi
zagi Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Tue Sep 04, 2012 2:22 am
Matrix (citat):
zagi (citat):
Dogovoreno.
Kako se nisi još javio a ako čitaš uskoro idem malo u vizitu prije nego se ode ponovno na Željavu pa se javi
Vrlo rado , no tek sam došao s godišnjeg pa mi je trenutno na poslu ludnica. Ali svakako javi kad imaš u planu obilazak , jer volio bi ti se pridružiti , a ima još jedan moj frend koji nije JNA generacija ali je prisustvovao zadnjoj ekspediciji na Željavu. Uglavnom očaran je objektom i nazvat ću to popratnim sadržajima vezanim za taj aerodrom. Nagovara me da odemo opet tamo. Zato pošalji datum ( može i na PM ) , pa ako se ukaže prilika volio bi ti se pridružiti.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Sun Sep 16, 2012 7:43 pm
zagi (citat):
Matrix (citat):
zagi (citat):
Dogovoreno.
Vrlo rado , no tek sam došao s godišnjeg pa mi je trenutno na poslu ludnica. Ali svakako javi kad imaš u planu obilazak , jer volio bi ti se pridružiti , a ima još jedan moj frend koji nije JNA generacija ali je prisustvovao zadnjoj ekspediciji na Željavu. Uglavnom očaran je objektom i nazvat ću to popratnim sadržajima vezanim za taj aerodrom. Nagovara me da odemo opet tamo. Zato pošalji datum ( može i na PM ) , pa ako se ukaže prilika volio bi ti se pridružiti.
Može,gledam da se i vama poklopi nekakav vikend jer meni nije problem slobodno vrijeme a zdravlje mi je malo recimo bolje,pošaljem ti PM a slike ćemo ionako tu bubniti.Nedavno sam bio samo u prolazu i svratio kod frenda s kojim i odem na terminal - sve štima kao i prije na istu foru.
zagi Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Sun Sep 16, 2012 10:22 pm
Matrix (citat):
zagi (citat):
Matrix (citat):
zagi (citat):
Dogovoreno.
Može,gledam da se i vama poklopi nekakav vikend jer meni nije problem slobodno vrijeme a zdravlje mi je malo recimo bolje,pošaljem ti PM a slike ćemo ionako tu bubniti.Nedavno sam bio samo u prolazu i svratio kod frenda s kojim i odem na terminal - sve štima kao i prije na istu foru.
Čujemo se!
missar Stariji vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 735 ČLAN OD: : 2012-05-21 DOB : 71
Naslov komentara: Re: Kasarna ''Dedo Musić''- Terminal goriva za bazu Željavu Wed Oct 17, 2012 9:44 am
@Matrix
Sačekajte , da prvo ovi uzlete , a onda nagazite makine po pisti... pozdrav