FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 57 Belgrade
Naslov komentara: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 18.09.11 12:58
Verujem da bi bilo zanimljivo čuti priče onih koji su služili u jedinicama sa danas poznatim glumcima, muzičarima, sportistima... Iz ovog razloga otvaram ovu temu nadajući se zanimljivim pričama.
Muzikajemojzivot voli ovaj upis
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 30.09.11 22:44
Sećam se jedne godine da je garnizon Raška imao veliki broj fudbalera pa su čak prijavili ekipu za kup maršala Tita i stigli do 1/16 finala... Igrali sa Hajdukom iz Splita 1:1 pa izgubili na penale 8:9, može se naći na Internetu. Da li slučajno ili sa namerom, ali gotovo svi igrači iz prve i druge lige koji su bili u JNA u to vreme su upućeni u taj mali gradić pod Kopaonikom. Svoje utakmice su igrali na terenu lokalnog kluba Bane.
jelen pivo Vodnik
BROJ POSTOVA: : 459 ČLAN OD: : 2011-10-06
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 07.10.11 12:08
Ja sam bio u nezgodno vreme u JNA tako da se poznatim tad nije ni uslo u vojsku
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 17.12.11 14:27
U Beogradu je JNA služio Zdravko Čolić i posvetio pesmu "April u Beograd"... Odlazak preko Savskog mosta jedne aprilske večeri.
jun91 osijek Džomba
BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2011-11-21 subotica
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 17.12.11 17:15
Najpoznatija ličnost samnom je bio dečko koji je bio komšija Tajčiju
pelister1 Džomba
BROJ POSTOVA: : 101 ČLAN OD: : 2011-08-02
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 17.12.11 19:19
Citat :
Nije to nista !Samnom je sluzio jedan iz Zagreba koji je imao sestru od strica koja je ucestvovala u kvizu Olivera Mlakara - Kviskoteka !
Borgo Gušter
BROJ POSTOVA: : 14 ČLAN OD: : 2011-12-21 DOB : 56 Zadar
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 26.12.11 18:09
Kasarna 4 juli, Beograd ...Zvonimir Boban,nogometaš je došao u junu,al je zbog nekih obaveza s reprezentaciom došao 15-tak dana kasnije od svojih klasića,bio je u inžinjerijskom bataljonu i bilo ga je smiješno gledat s ašovčićem kako kopa nagazne naravno školske mine. Kasnije je radio na prijavnici i kad sam napuštao kasarnu u martu 1989 on je radio na prijavnici i upisao mi da sam napustio kasarnu i odslužio vojni rok....Jako je bio društven i nije nikad a to sam se uvjerio koristio il se izdizao od nas zbog tog što je nogometaš....
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 57 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 26.12.11 19:08
I danas je takav,što je stvarno rijetkost.
Goran67 Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 116 ČLAN OD: : 2011-07-17 DOB : 56 Zrenjanin
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 14:51
Služenje vojnog roka u JNA, u principu, nisu izbegavale ni poznate ličnosti: glumci, pevači, sportisti. To je, na kraju krajeva, bilo u interesu njihove karijere, jer su se u bivšoj državi vrlo negativno ocenjivali oni koji su izbegavali vojnu obavezu. Ovo pojava nije bila karakteristična samo za zemlje socijalizma, poznato je da je i slavni Elvis Presli služio u vojsci, a Muhamed Ali je imao aferu sa izbegavanjem vojne službe.
Međutim, obično vrhunac karijere na filmu ili u muzičkom biznisu dolazi u nešto kasnijim godinama, dok se kod sportista često događalo da služenje u JNA dođe baš u vreme kada su bili u najboljoj formi i kada su imali popularnosti koja prati uspeh. Od mnogih sam čuo iskustva o tome kako su tretirani vrhunski sportisti koji su služili u JNA. I sam sam imao jedno takvo iskustvo.
Negde na polovini mog vojnog roka u našu kasarnu u Ilirskoj Bistrici došao je jedan vrhunski košarkaš. Pošto nisam siguran da li bi on odobrio da ovde javno iznosim neke podatke iz njegovog privatnog života označiću ga samo slovom N. Oni koji su pratili košarku u ono vreme možda će i sami shvatiti o kome se radi, ali molim da to zadrže za sebe.
N. je igrao za jedan šampionski klub svetske klase iz Zagreba i sa njime je već osvojio evropsko odličje. Klub mu je omogućio da vojni rok služi u kasarni Maršal Tito u Zagrebu gde je u to vreme i živeo. On je to u ogromnoj meri zloupotrebljavao, naime, skoro svakog dana on je nakon radnog vremena, kad oficiri odu svojim kućama, bežao iz kasarne i odlazio svojoj kući. Ovakvo ponašanje su mu tolerisali jedno vreme, ali kada je prevršio meru, po kazni su ga poslali u Ilirsku Bistricu, u pešadijski bataljon, II pešadijska četa. U mojoj četi je bio jedan purger, desetar, vatreni obožavatelj kluba u kojem je N. igrao, tako da je primljen ne samo lepo, nego i sa izvesnom dozom oduševljenja.
U principu N. se dobro uklopio, nije bio uobražen, a i disciplinska mera premeštaja je izgleda na njega delovala kao ozbiljna opomena. Sve vojničke dužnosti je obavljao kao i drugi vojnici, čak je i stražario na izdvojenom objektu Špilja. Bio je dobar drug, kako sam ga ja procenio. Igrali smo basket sa njim i nije nam popuštao iako je bio višestruko bolji od svakog od nas, zapravo se tako i trebaju ponašati vrhunski sportisti. Igrao je za nijansu grublje nego što se meni dopada, ali tako se i igra košarka na takmičarskom nivou.
Jednog dana mu je u posetu došao čuveni trener i skaut, koji je N.-a i pronašao i doveo u klub, to je bio M. N, ne moram vam ni pričati koliko je interesovanje u kasarni izazvala ova poseta. M. N. je razgovarao sa oficirima, posebno sa našim komandirom čete poručnikom Mirkovićem, raspitivao se o tome kako se N. ponaša, da li se uklopio u jedinicu i slično. Mislim da je dobio pozitivnu ocenu. Ono što je vojsku posebno oduševilo je to što mu je klub otvorio račun u hotelu Turist pa je tamo mogao jesti kad god izađe u grad. U početku je sa sobom vodio i neke drugove iz čete ali li su mu posle rekli da je klub javio da besplatno može jesti samo on.
Armijsko takmičenje u košarci se odigravalo samo na nivou armijske oblasti, ali ne i na nivou celokupne JNA. Garnizon Ilirska Bistrica je imao svoju ekipu, a trener i glavni igrač je naravno bio N. Bilo je tu još nekoliko solidnih igrača tako da je naš tim sa lakoćom osvojio prvo mesto.
Sećam se jedne anegdote sa toga takmičenja. Negde u to vreme u Jugoslaviji je gostovala jedna američka košarkaška ekipa, a na utakmici se jedan tamnoputi igrač, prilikom zakucavanja, okačio o obruč i polomio tablu. Taj događaj se često reprizirao na televiziji i zbog toga prepričavao i komentarisao. Na jednoj utakmici armijskog takmičenja N. je izveo jedan zaista atraktivan potez - poleteo je sa loptom ka obruču kao da će zakucati, a onda je prošao ispod obruča i zakucao, ali iza leđa. Jedan zastavnik koji je to gledao komantarisao je: Tako se igra košarka! Tako Jugoslaveni igraju! A ne kao oni američki crnci što uništavaju narodnu imovinu.
Posebnu fascinaciju je izazivala N.-ova devojka koja mu je dolazila u posetu. Bila je to koka, malo starija od nas, po mojoj proceni između 25 i 30 godina. Oblačila se tako da smo mi, zagoreli vojnici, padali u agoniju kada je vidimo. Mini suknja, mrežaste čarape, intenzivno našminkana, sve u svemu, veoma izazovna. N. je bio fer pa nas je pozvao u društvo sa njom pa smo malo parili oči, a i ona je bila ljubazna sa nama i fino smo pričali. Stekao sam utisak da je i o ovim stvarima klub vodio računa, tj. da je imao na lageru ovakvih devojaka koje su dolazile na utakmice i treninge da bi se provodile sa sportistima, a klubu je odgovaralo više da im igrači budu sa ovim ženskama koje znaju što hoće, nego da se mladi igrači zaljube u neku neozbiljnu klinku koja će im razvlačiti živce.
N. je proveo tri meseca u mojoj četi, a poslednja tri meseca vojnog roka je bio u Rijeci, zbog toga što Ilirska Bistrica nije imala iole ozbiljan klub sa kojim bi mogao povremeno trenirati.
nerona Džomba
BROJ POSTOVA: : 152 ČLAN OD: : 2011-07-20
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 17:54
U Bitoli je 83g. bil referent za sport u VP.Neboiša Vučićević tad perspektivni nogometaš fk Beograda a poslije Partizana! Već tada je bil afirmirani nogometaš prve lige,ali nije glumil zvjezdu nego je bio potpuno običan dečko i imao je jednaka prava i obveze kao i svi vojnici!
Patrick GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
BROJ POSTOVA: : 564 ČLAN OD: : 2010-04-11 DOB : 51
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 18:36
Borgo (citat):
Kasarna 4 juli, Beograd ...Zvonimir Boban,nogometaš je došao u junu,al je zbog nekih obaveza s reprezentaciom došao 15-tak dana kasnije od svojih klasića,bio je u inžinjerijskom bataljonu i bilo ga je smiješno gledat s ašovčićem kako kopa nagazne naravno školske mine. Kasnije je radio na prijavnici i kad sam napuštao kasarnu u martu 1989 on je radio na prijavnici i upisao mi da sam napustio kasarnu i odslužio vojni rok....Jako je bio društven i nije nikad a to sam se uvjerio koristio il se izdizao od nas zbog tog što je nogometaš....
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 18:43
pelister1 (citat):
Citat :
Nije to nista !Samnom je sluzio jedan iz Zagreba koji je imao sestru od strica koja je ucestvovala u kvizu Olivera Mlakara - Kviskoteka !
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 20:26
Patrick (citat):
Borgo (citat):
Jako retka fotografija... Zvonimir Boban, iza njega Dejan Savicevic, pa Darko Pancev i na kraju Fadilj Vokri. Ovu dvojicu poslednjih ne prepoznajem.
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 20:37
Ne znam,onaj pretposlednji mi malo liči na Asanovića,možda grešim ali...
nerona Džomba
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 20:38
Ovo bi trebalo staviti na temu ,,homosexualci u JNA,,
jun91 osijek Džomba
BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2011-11-21 subotica
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 20:52
Gde ste ovu fotku izkopali??????????? Extra slika,a onaj je 100% Asanović zadnji je i meni nepoznat
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 20:52
Patrick (citat):
Ne znam,onaj pretposlednji mi malo liči na Asanovića,možda grešim ali...
U pravu si... Aljosa Asanovic iz Hajduka.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 10.06.12 21:12
U pravu ste....dobra slika.....slikano u BG, 1988.godine, gornji u redu je Dragan Jakovljevic...mislim da je igrao u Sarajevu...
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 21:27
aleksandar obradovic (citat):
U pravu ste....dobra slika.....slikano u BG, 1988.godine, gornji u redu je Dragan Jakovljevic...mislim da je igrao u Sarajevu...
Bravo majstore !
nerona Džomba
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 10.06.12 21:31
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 11.06.12 3:35
jun91 osijek (citat):
Negdje krajem 84-e u B. Topoli, koncert Biljane Jeftic. Skoro cijela kasarna dobila izlaz. Nas zubotehnicar Joca u gradu kupio buket ruza i uprtio se s njim na koncert. Posle prvih par pjesama, bogami, istrca Joca na binu, dade cvijece, pade tu i ljubljenje, sala na nogama.... Vratio se medju nas sav vazan pa kaze: mi smo iz istog sela, dok se jos nije proslavila ja sam bio njena najveca ljubav! Gleda ga nekakav Stamatovic iz Krusevca pa kaze: Joco, mame ti ga nabijem, da si joj bio ljubav...da ti verujem...najveca???? Sa svojih metar i pedeset, ti jedino mozes da budes najveci u prvom razredu.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 57 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 11.06.12 23:18
Joca je
Bogart Vodnik
BROJ POSTOVA: : 435 ČLAN OD: : 2012-06-07
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 13.06.12 14:43
pera84 (citat):
jun91 osijek (citat):
Negdje krajem 84-e u B. Topoli, koncert Biljane Jeftic. Skoro cijela kasarna dobila izlaz. Nas zubotehnicar Joca u gradu kupio buket ruza i uprtio se s njim na koncert. Posle prvih par pjesama, bogami, istrca Joca na binu, dade cvijece, pade tu i ljubljenje, sala na nogama.... Vratio se medju nas sav vazan pa kaze: mi smo iz istog sela, dok se jos nije proslavila ja sam bio njena najveca ljubav! Gleda ga nekakav Stamatovic iz Krusevca pa kaze: Joco, mame ti ga nabijem, da si joj bio ljubav...da ti verujem...najveca???? Sa svojih metar i pedeset, ti jedino mozes da budes najveci u prvom razredu.
U leto 1991. Biljana Jeftic je nastupala u krugu moje kasarne, pevala je za vojsku. Dakle, vremena su se bila promenila. Nisam prisustvovao njenom koncertu. Koliko se secam zajedno sa njom je bio i njen suprug Aca Ilic.
Xanadu Gušter
BROJ POSTOVA: : 58 ČLAN OD: : 2012-06-13 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 13.06.12 16:30
Sa mnom je služio momak koji je igrao Kekeca u filmu o istoimenom junaku iu bajki..
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 20.06.12 2:30
'88 su u Mariboru, kasarna Kadetnica, bili okupljeni svi tada aktuelni skijasi na odsluzenju vojnog roka : Rok Petrovic (ostalih se ne secam jer se u sport razumem kao Marica u onu stvar )
u vreme Armijskog prvenstva LJAO, 1988, kao ispomoc u kulturnom delu takmicenja dodeljen nam je tada (i sada) popularni pevac narodne muzike Ferid Avdic...do tada je sluzio vojni rok kao vozac u Slovenskoj Bistrici, ili nekom drugom manjem mestu.
Sa mnom je u vojnom orkestru 8164 Maribor celog vojnog roka svirao (u okvirima Slovenije popularni) harmonikas slovenacke narodno zabavne glasbe Matej Kovacic.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 01.09.12 2:04
Sjetio sam se da je Bajaga bio u Kuzman Josifovski - Pitu ili našem naselju Đorđe Petrovu i još jedan veznjak iz Veleža ali se ne mogu sjetiti imena a netko će se već sjetiti,obojica su bili Intendanti.
oficir s ruzom voli ovaj upis
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 01.09.12 15:52
Xanadu (citat):
Sa mnom je služio momak koji je igrao Kekeca u filmu o istoimenom junaku iu bajki..
Bolje bi bilo da je služila Mojca!!!
Xanadu voli ovaj upis
Bogart Vodnik
BROJ POSTOVA: : 435 ČLAN OD: : 2012-06-07
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 01.09.12 20:55
Znaci svaki put kad procitam otkinem se od smeha... Zamislite pricu unucima: "I tako je vas deda, mili moji, sluzio vojsku zajedno sa Kekecom..."
Xanadu and Muzikajemojzivot vole ovaj upis
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.09.12 11:38
Ali nažalost unuci više ne znaju ni za Kekeca niti za mnoga i važnija književna djela kao ni pisce s ovih naših prostora koje smo mi učili i imali što naučiti!!!
Xanadu and oficir s ruzom vole ovaj upis
desisti Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2012-08-24
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 04.09.12 23:15
1986. u kasarni "Karlo Rojc" u Puli bilo dosta poznatih: košarkaši Franjo Arapović, Dražen Anzulović iz Cibone, Petranović i Popović iz Zadra, glumac Bane Vidaković, a godinu ranije i Dražen Petrović.
missar Stariji vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 735 ČLAN OD: : 2012-05-21 DOB : 69
Naslov komentara: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 05.09.12 0:07
IN MEMORIAM Pavle Grubješić (1953 - 2002)
U Bijeljini 1979. januarska klasa ,služio je Pavle Grubješić igrač Partizana. Bio je u prvoj spavaoni.Sretali smo se u kasarni ,mada više u gradu.Bili na zdravo,zdravo,malo popričamo i tako. Znam da je trenirao sa igračima Radnika iz Bijeljine na njihovom stadionu, koji je bio nedaleko od naše kasarne.Bio je vrlo skroman i jednostavan momak i nije glumio nekakvu "zvezdu". A bio je jedan od najboljih napadača Partizana u to vreme. A ja okoreli Zvezdaš. JNA je zaista umela da spoji ljude. Počivaj u miru, druže moj.
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 15.09.12 21:52
Bio je kapiten te generacije Partizana.
Relejac77/78 Gušter
BROJ POSTOVA: : 13 ČLAN OD: : 2012-09-23
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 14.10.12 22:58
Kad sam bio regrut na obuci u Somboru , martovska 1977 , u mojoj ceti , 3065/14 se pricalo da je Dragan Dzajic isto sluzio tu armiju . Kao dijete sam volio Dzajica i Sekularca . Sad , jedan dan nas istjeralo u dvoriste i svi da klofamo ona tri dijela od slamarice, na kojem smo spavali . Mozete zamisliti koliko smo se svi iznenadili kad sam ja okrenuo svoje slamarice i vidio potpis od Dzajica i kad je sluzio , haha . Svi su dolazili da vide a neki su mi nudili novac da se zamjenimo za lezaj . Ja nisam dao . Eh , sad bi se moglo prodati lijepo na internetu takva stvar .
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 02.01.13 20:54
Relejac77/78 (citat):
Kad sam bio regrut na obuci u Somboru , martovska 1977 , u mojoj ceti , 3065/14 se pricalo da je Dragan Dzajic isto sluzio tu armiju . Kao dijete sam volio Dzajica i Sekularca . Sad , jedan dan nas istjeralo u dvoriste i svi da klofamo ona tri dijela od slamarice, na kojem smo spavali . Mozete zamisliti koliko smo se svi iznenadili kad sam ja okrenuo svoje slamarice i vidio potpis od Dzajica i kad je sluzio , haha . Svi su dolazili da vide a neki su mi nudili novac da se zamjenimo za lezaj . Ja nisam dao . Eh , sad bi se moglo prodati lijepo na internetu takva stvar .
Krajem prosle godine, tacnije, 28. 12., Dragan Dzajic je proglasen pocasnim stanovnikom Uba. To je inace njegov rodni grad iz kojeg su potekli pored njega Dusan Savic, takodje igrac Crvene Zvezde, Radoslav Petronijevic bivsi igrac Partizana itd. Niti manjeg mesta niti vise odlicnih fudbalera. Nesto slicno se desavalo sa Drnisom u Hrvatskoj... Mogao si sastaviti gotovo celu kosarkasku reprezentaciju ondasnje Jugoslavije igracima rodjenim u Drnisu ili da su poreklom iz ovog malog grada u Dalmaciji.
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 02.01.13 20:56
Mala ispravka, Radoslav Petrovic, ne Petronijevic.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 02.01.13 21:09
Sa mnom u bataljonu, ali ne ista četa, na temeljnoj obuci u Puli '86.g. je bio košarkaš Franjo Arapović. Zaista je ogroman, viši od prosječnog košarkaša. Naravno da je neko vrijeme čekao uniformu, jer su mu je šivali po mjeri. A i nismo ga previše viđali, stalno je igrao i trenirao za Garnizon JNA. Ne znam gdje je dobio prekomandu, mislim da je ostao u Puli. Kad je igrala momčad Garnizona , išli smo kolektivno navijati....
Ahmet Smajilbasic Gušter
BROJ POSTOVA: : 20 ČLAN OD: : 2013-01-02 DOB : 52 Gracanica / Dortmund
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 02.01.13 22:54
jun91 osijek (citat):
Znam da ovo ne spada u ovu temu, ali moram da pitam. Junac jesi li stvarno bio u Osijeku Juna 91. I ja sam bio Junac 90/91 u Osijeku u Bijeloj kao Vezista. To je bila ona prva zgrada, desno od ulaza na prijavnicu.
Boske Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 59 Austrija
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 0:59
Kada sam stigao u kasarnu Zalužani u prekomandu čuo sam da je pokojni Zoran Čava Dimitrijević (nekadašnji nogometaš Partizana i Dinama iz Zagreba) "sredio" da ga otpuste iz vojske. Ne sjećam se je li još bio u kasarni ili je već bio otišao. Uglavnom ja se ne sjećam da sam ga nekada sreo. Bio je tu i neki prvotimac Veleža iz Mostara, obrambeni igrač kojemu sam ime zaboravio. Ono što mene stvarno zanima je u kojoj poznatoj beogradskoj grupi je svirao moj klasić iz ŠRO Antić koji je vodio vojnički klub u Zalužanima. Nažalost zaboravio sam i njegovo ime i ime grupe u kojoj je svirao. Znam samo da je svirao solo-gitaru!
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2691 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 58 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 1:15
prijatelju Boske, dali je možda bila riječ o Nebojši Antonijeviću zvanom Anton (svirao gitaru u beogradskim Partibrejkersima)
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 1:27
bojnik (citat):
prijatelju Boske, dali je možda bila riječ o Nebojši Antonijeviću zvanom Anton (svirao gitaru u beogradskim Partibrejkersima)
Nije taj. On se sigurno prezivao Antić a grupe se ne mogu sjetiti kad bi me ubio. Znam samo da su u to vrijeme bili prilično popularni i da sam ih i prije vojske slušao. I naravno znam da je on bio rođeni beograđanin. Nije sa mnom bio u ŠRO u istom vodu ali smo ga svi dobro poznavali jer je i u ŠRO svirao u orkestru a i inače je bio pristupačan dečko uvijek spreman za zajebanciju.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2691 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 58 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 9:28
Ajde barem se sjeti jedne pjesme, kitice, note
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 10:07
bojnik (citat):
Ajde barem se sjeti jedne pjesme, kitice, note
E da se mogu neke kitice sjetiti sjetio bih se valjda i naziva grupe. Tko zna možda su se tada i raspali a onda prođe 28 godina pa se ti probaj sjetiti Kod mene je najgore što sam ja prije ovog foruma, odn. do prije godinu dana malo razmišljao i rijetko razgovarao o JNA, odn. o ljudima koje sam tamo upoznao. Jedino kad se onako u razgovoru potegne tema gdje je tko služio onda kažem i ja gdje sam bio, koji rod (VES) i kako je bilo otprilike. Većinom sam slušao o dogodovštinama drugih (izmišljenim i stvarnim) Imena nisam nikada ni spominjao niti ih gdje upisivao. A onda sam (prošle godine) ovdje u Austriji saznao od radnog kolege (otišao je ljetos u penziju) da je i on služio u istoj kasarni kao i ja (Zalužani). Čovjek služio 1969. godine i kad smo započeli priču o vojsci i kad je on saznao da smo bili u istoj kasarni onda je osuo podatke. Rekao mi je i broj VP (koji sam ja naravno bio zaboravio) i ime i čin komandanta kasarne, bataljona, komandira čete...voda (naravno odnosi se na njegovo vrijeme u vojsci). Desetaru je znao i ime i prezime. Znao je i čak odakle je bio i što je bio po zanimanju. Pretresli smo po sjećanju i sve zgrade u kasarni i on je po mom opisu znao reći je li ta zgrada postojala u njegovo vrijeme ili nije. Ja sam ostao zapanjen jer čovjek je bio u vojsci 15 godina prije mene a sjećao se svega i svačega
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 10:20
Da nije Djordje Antic... Imas na You Tube "Djordje Antic- Pirates of the Caribbean (Guitar theme)". Ispod klipa je objasnjenje u kojoj je grupi svirao (ili jos uvek svira).
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 10:57
Kaplar M (citat):
Da nije Djordje Antic... Imas na You Tube "Djordje Antic- Pirates of the Caribbean (Guitar theme)". Ispod klipa je objasnjenje u kojoj je grupi svirao (ili jos uvek svira).
Ovaj mi izgleda premlad. Antić o kojemu govorimo je, kao i većina poznatijih muzičara, došao nešto kasnije u vojsku. Sada bi on morao imati pedeset i neku godinu. Evo sad sam malo po netu pretresao bivšu Yu-rok scenu i teško je ući u trag jer su se grupe često raspadale, muzičari prelazili iz grupe u grupu a da nevolja bude još veća Antić je tako često prezime u Srbiji. Odustajem od potrage jer nije ni bitno toliko. Naiđu i neka nova poznanstva kao npr. poznanstvo sa Mladenom Bodalcem, frontmenom "Prljavog kazališta". Upoznali smo se na godišnjem odmoru prije 15-ak godina (njegov sin i moja djeca su otprilike iste dobi) i lijepo se obiteljski družili nekoliko dana. I on je također fin dečko koji se nije bio uzdigao u visine. Sjećam se da je više pričao o svom studiju prava negoli o muzici i "Prljavcima"!
Boske: komentar modifikovan dana: 03.01.13 11:28; prepravljeno ukupno 1 puta
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 11:16
Prijatelju Boske samo da te ispravim, Mladen Bodalec je zamijenio Davorina Bogovića u zagrebačkoj grupi Prljavo kazalište, frontmen Parnog valjka je Aki Rahimovski
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 11:26
bojnik (citat):
Prijatelju Boske samo da te ispravim, Mladen Bodalec je zamijenio Davorina Bogovića u zagrebačkoj grupi Prljavo kazalište, frontmen Parnog valjka je Aki Rahimovski
Hebiga kud na "valjak" udari, naravno da je Bodalec u "prljavcima"! Valjda se nisam naspavao Idem brzo ispraviti da mi Houra ne bi što zamjerio
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 13:19
Boske (citat):
Kaplar M (citat):
Ovaj mi izgleda premlad. Antić o kojemu govorimo je, kao i većina poznatijih muzičara, došao nešto kasnije u vojsku. Sada bi on morao imati pedeset i neku godinu. Evo sad sam malo po netu pretresao bivšu Yu-rok scenu i teško je ući u trag jer su se grupe često raspadale, muzičari prelazili iz grupe u grupu a da nevolja bude još veća Antić je tako često prezime u Srbiji. Odustajem od potrage jer nije ni bitno toliko. Naiđu i neka nova poznanstva kao npr. poznanstvo sa Mladenom Bodalcem, frontmenom "Prljavog kazališta". Upoznali smo se na godišnjem odmoru prije 15-ak godina (njegov sin i moja djeca su otprilike iste dobi) i lijepo se obiteljski družili nekoliko dana. I on je također fin dečko koji se nije bio uzdigao u visine. Sjećam se da je više pričao o svom studiju prava negoli o muzici i "Prljavcima"!
sigurno da poznajem kolegu Antica,ili znam nekoga ko ga zna, nije muzicki beograd toliko veliki....daj jos neki detalj da se raspitam kod ovih mojih starih rokera.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 21:27
Ako će netko naći Antića u BG, naći će ga Kemo specijalac
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 56 HN
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 22:25
Sad ga sigurno nalazimo:
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA 03.01.13 22:48
A da nije Pantic...?
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA