FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Travnik, jun '88.

Go down 
+29
PORUCNIK
ruski68
VBČ
Hans
Krusarac
syno
Hakija
januarac84
DukePB
gomboš zoltan
Dragan Lican
soridu
Gušterčina
miroslav.maričić
orkestar
Desetar cipelić
lalegator
saban
Milenko848
Travnik 83/84
dpuric
Johny231
Gringo
perun
missar
usamljenik
GRANDUKA
brendimir
kaštela
33 posters
Idi na stranicu : 1, 2  Next
AutorPoruka
kaštela
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2011-09-10
M(j)esto Split

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime10.09.11 20:20

Obuka u Travniku VP 2998, jun, 1988, el. mehaničar za izvore el. energije - VES 12126. Zapovjednik kasarne puk. Jazbinski.Ne sjećam se tko je bio zapovjednik čete, ni zapovjednici vodova...
Sjećam se desetara: Đino Ramineli iz Dubrovnika i Pavlović. negdje iz Srbije.
Marš na Ekonomiju na Slimena,okopavanje kupusa Smile Vježbe gađanje u Turbe, kopanje rovova. Ali tek jednom! Najgore iskustvo je čišćenje kokošinjca, iza paviljona. Kad sam došao u prekomandu, mi iz Travnika imali smo najkvalitetnije svečane uniforme Smile
Šivale su se u Travniku Smile)
U kantini je bilo ako se dobro sjećam, Sarajevskog piva Smile
U Travniku sam bio od 17. 06. do 04. 09. Pa autobusom u Zenicu, vlakom preko Beograda u Skopje u Maršalku. vp 4466, Ali to ide u Makedonski topic Very Happy

nolimitsslo voli ovaj upis

Na vrh Go down
brendimir
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2011-03-02

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Travnik jun 86   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.05.12 19:26

Dosao u Travnik u junu mesecu 86, otisao u septembru u prekomandu u Skoplje "M.Tito", pogonski manipulant(sipao gorivo na pumpi).
Komandir cete u Travniku bio je kapetan Bozo Srsen,komandir voda VIK Bevk Bojan.
Pozdrav
Na vrh Go down
GRANDUKA
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2012-05-07

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Travnik-sep.1990   Travnik, jun '88. Icon_minitime08.05.12 0:02

Dosao u Travnik u septembru 1990...nemogu se pozaliti...bilo je dobro drustvo...kao gusteri proveli lepe dane,a kako mi nisu stizali dokumenti iz opstine,nisu me mogli zaduziti sopremom odmah....tako da sam sa jos 3-4 klasica sedeo u kasarni nedelju i vise dana u civilki.Bosanski cevapi i Sarajevsko pivo su nam bila glavna poslastica.Posle pesadiske obuke zajedno sa Lulicem otisli nas dvoje u prekomandu u Skoplje...tj General Jankovic.i to pod punom ratnom opremom pa cak i sa kalasnjikovim bez municije....--makedonski topic.Bilo bi mi jako drago da se cujem sa ostalima iz klase....iskreno ne secam se imena ali likova da...
pozdrav
Na vrh Go down
usamljenik
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2012-09-20

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime20.09.12 19:31

Nadam se da nece biti off topic.Ja sam septembarska ´74 bio do 28.janura ´75 i onda prekomanda u Zagreb.U Travniku sam bio VP 2998/3C elektro mehanicar za motorna vozila VES 12121 koliko se secam.Kasarna se tada zvala Ptar Mećava ,stareina se slabo sećam kom.voda je bio St.vodnik I kl.Radović komandir čete poručnik Popovic .Sećam se kapetana Manojlovića i njegovo vodjenje na Vlašić gde smo rasčišćavali terene za sky staze itd..Odlazio na ćevapi i pivo u kafanu plave vode i hotel Orient.Ostale su mi drage uspomene iz tog perioda ,mada verujem da ovde na ovom forumu nema moje generacije al nikad se nezna mozda znate nekog koje u to vreme sluzio JNA u Travniku ,drugi deo price bice u drugom delu foruma.
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: RE: Travnik sept 74   Travnik, jun '88. Icon_minitime20.09.12 19:49

usamljenik (citat):
Nadam se da nece biti off topic.Ja sam septembarska ´74 bio do 28.janura ´75 i onda prekomanda u Zagreb.U Travniku sam bio VP 2998/3C elektro mehanicar za motorna vozila VES 12121 koliko se secam.Kasarna se tada zvala Ptar Mećava ,stareina se slabo sećam kom.voda je bio St.vodnik I kl.Radović komandir čete poručnik Popovic .Sećam se kapetana Manojlovića i njegovo vodjenje na Vlašić gde smo rasčišćavali terene za sky staze itd..Odlazio na ćevapi i pivo u kafanu plave vode i hotel Orient.Ostale su mi drage uspomene iz tog perioda ,mada verujem da ovde na ovom forumu nema moje generacije al nikad se nezna mozda znate nekog koje u to vreme sluzio JNA u Travniku ,drugi deo price bice u drugom delu foruma.

Usamljenik, dobro nam došao na forum. Da li će se neko javiti iz tvoje generacije, videćeš . U međuvremenu, druži se malo sa
nama koji smo tu. Što kažu ,prijatelja i drugova nikad dosta. Very Happy
Pozdrav cheers
Na vrh Go down
usamljenik
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime20.09.12 20:01

Hvvala na dobrodošlici, u pravu si prijatelja nikad dosta.....
Na vrh Go down
perun
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2012-11-19

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.11.12 16:56

Klasa Juni '91, VES 12123: Mehanicar za IC uredjaje i opto-elektronska sredstva, 5. ceta: komandir
cete Kap. Krak, komandir voda Por. Rajak, poslije obuke dobio zaduzenje u KS kod SvIK. Grbesa i
ZIK Djordjevic. Komandant garnizona PPuk. Jovanovic.

Isao na Ovcarevo, gadjanje, Slimena straza, okopavanje luka itd.

Pozdrav svima.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.11.12 17:01

perun (citat):
Klasa Juni '91, VES 12123: Mehanicar za IC uredjaje i opto-elektronska sredstva, 5. ceta: komandir
cete Kap. Krak, komandir voda Por. Rajak, poslije obuke dobio zaduzenje u KS kod SvIK. Grbesa i
ZIK Djordjevic. Komandant garnizona PPuk. Jovanovic.

Isao na Ovcarevo, gadjanje, Slimena straza, okopavanje luka itd.

Pozdrav svima.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2012-11-19

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.11.12 18:37

Gringo, hvala na dobrodoslici, bolje vas nasao.
Na vrh Go down
Johny231
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2013-08-19
DOB : 58
M(j)esto Ljubljana

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.08.13 20:31

Lep pozdrav vsem na forumu
Klasa Maj 1985, VP 2998/3, potem prekomanda Karlovac.
Upam, da je še kdo aktiven na forumu od te klase...
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
M(j)esto Kraljevo

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.08.13 20:45

Johny231, dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
Travnik 83/84
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-08-22

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime22.08.13 20:29

Pozdrav svima koji su JNA sluzili u travniku.
moja klasa je 83/84  rod pirotehnicar, kod kapetana Pavlovica
Nakon obuke (2 mesece i 20 dana) prebacen da budem kurir komandata garnizona.
Radio istovremeno za Zastavnika vise klase Zivkovica (mislim da mu je to bilo prezime).
Secam se jos Kapetana Svrake (pio kafu bez secera). Majora Manojlovica (Ce-Ce-Ce-ttta Mirno)
Majora Stanojlovica i Naravno Porucnika Subotica (Nikad mu glas necu zaboraviti, cuo se do Pucareva).
Vlasic i Ovcarevo nezaboravni dozivljalji, kao i Plave Vode (Jagnjetina prve klase)
Bela dozvola 0-24h, Hotel Orient i neveste koje su radile na posti.
Kakva vremena a i bili smo mladi i nista nam niko nije mogao.

Ako je neko na forumu iz te klase bas bih voleo da se javi.

srdacan pozdrav svima

Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime22.08.13 20:52

Travnik 83/84, dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
Milenko848
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-09-05

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Travnik '89.   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.09.13 21:28

Pozdrav svima! Ja sam junska klasa 88. Komandir cete Mladenovski Leko,komandant kasarne bio ppk Janski,
a mala plava sto je radila u kiosku kraj poligona kad se ide dolje prema pekari i garazama jos mi je uvijek pred ocima.ako je netko ovdje iz moje klase nek se javi,bilo bi mi jako drago.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.09.13 21:53

Milenko848, dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
Milenko848
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.09.13 22:02

hvala,bolje vas nasao!
Na vrh Go down
saban
Vodnik
Vodnik
saban

BROJ POSTOVA: : 431
ČLAN OD: : 2011-06-15

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.11.13 16:25

Na vrh Go down
Milenko848
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.11.13 17:15

ej kastela,pozdrav!
ja sam bio u onoj zgradi/4,kad gledas sa poligona prema komandi,na lijevoj strani.
nas je komandir cete bio Mladenovski Leko,ja sam isto dosao u junu 88 u Travnik.
bilo bi mi drago kad bih dobio nekakav odgoovor od tebe,naime ,trazim jednog svog "cimera"tj,jaran iz sarajeva s kojim sam djelio krevet..da se krivo ne shvati..on gornji ja donji krevet,nisam ga vidio od kad smo se rastali 90.
zvao se Mićević Nenad,mozda ga poznas.

pozdrav svima!!
Na vrh Go down
Milenko848
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime05.11.13 17:31

Milenko848 (citat):
Pozdrav svima! Ja sam junska klasa 88.

Strasna zabuna u vremenu..bilo je davno..junska klasa 89. a ne 88.!!!
izvinjavam se svima! ali svejedno,ako je netko ovdje tko je vidio moju poruku nek se javi,pozdrav svima,Milenko

Na vrh Go down
lalegator
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-11-22
DOB : 53
M(j)esto beograd

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime22.11.13 16:30

travnik JNA decembar `90 na `91, iz beograda.u travniku bio kao `strucnjak za municiju i minsko eksplozivna sredstva`. extra teoretska obuka i super oficirski kadar. posle bio u hadzicima, ali ne remontni zavod nego skladiste municije na obronku igmana. tamo se secam da mi je potporucnik bio funaric (mislim) ratko.
Na vrh Go down
http://www.earthissmall.com
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime22.11.13 16:37

[You must be registered and logged in to see this link.], dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
Desetar cipelić
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-05-23
DOB : 56
M(j)esto Beograd

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime23.05.14 14:08

Pozdrav svima,
Ja sam septembarska klasa 1989/90 VP 2998/2 mehaničar za MU i MES. Komandir čete potporučnik Ramiz Prljača, komadir voda potporučnik Pašić Mirko. Posle obuke od 3 meseca ostao kao desedar do kraja roka. Sjajna ekipa i dok sam bio gušter a i kasnije desetari i druga stara vojska koja je ostala u kasarni. Mnogo dobro smo se zezali. U kantini Jelen pivo!? u gradu Sarajevsko pivo, bosanski ćevapi i mnogo lepe devojke. Baš mi je Travnik ostao u lepom sećanju. Kasarna je imala internu televiziju a ekipa iz ''studija'' je svako veče posle povečerija, za nas staru vojsku, puštala spotove u kabinetu mog prvog voda. Sećam se i sjajnog zastavnika Nikola Grbeša koji je bio glavni za internu TV. Uvek je bio spreman za zezanje. Skoro sam saznao da je poginuo u oktobru ili novembru 1992 i baš mi je bilo mnogo žao kada sam to čuo. Neka mu je laka zemlja. Ako ima nekog iz moje klase a i klasa od pre i kasnije voleo bih da uspostavimo kontakt. Pozdrav svim bivšim vojnicima koji su služili JNA u Travniku.

Na vrh Go down
orkestar
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2015-01-19

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.01.15 19:38

Milenko848 (citat):
Milenko848 (citat):

izvinjavam se svima! ali svejedno,ako je netko ovdje tko je vidio moju poruku nek se javi,pozdrav svima,Milenko

orkestar: komentar modifikovan dana: 19.01.15 19:57; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
orkestar
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.01.15 19:42

Milenko848 (citat):
Milenko848 (citat):

Uh zapravo sam dočekivao septembarsku klasu Basketball
Na vrh Go down
orkestar
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.01.15 19:44

Pozdrav svima

ja sam bio decembarska klasa 1988
inače sam svirao u orkestru i radio kod majora Bože Sršena
Na vrh Go down
orkestar
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime19.01.15 19:59

Desetar cipelić (citat):
Pozdrav svima,
Ja sam septembarska klasa 1989/90 VP 2998/2 mehaničar za MU i MES. Komandir čete potporučnik Ramiz Prljača, komadir voda potporučnik Pašić Mirko. Posle obuke od 3 meseca ostao kao desedar do kraja roka. Sjajna ekipa i dok sam bio gušter a i kasnije desetari i druga stara vojska koja je ostala u kasarni. Mnogo dobro smo se zezali. U kantini Jelen pivo!? u gradu Sarajevsko pivo, bosanski ćevapi i mnogo lepe devojke. Baš mi je Travnik ostao u lepom sećanju. Kasarna je imala internu televiziju a ekipa iz ''studija'' je svako veče posle povečerija, za nas staru vojsku, puštala spotove u kabinetu mog prvog voda. Sećam se i sjajnog zastavnika Nikola Grbeša koji je bio glavni za internu TV. Uvek je bio spreman za zezanje. Skoro sam saznao da je poginuo u oktobru ili novembru 1992 i baš mi je bilo mnogo žao kada sam to čuo. Neka mu je laka zemlja. Ako ima nekog iz moje klase a i klasa od pre i kasnije voleo bih da uspostavimo kontakt. Pozdrav svim bivšim vojnicima koji su služili JNA u Travniku.
Pozdrav desetaru

Ja sam bio ista četa samo mi je vodnik bio Marčun Josip

Inače sam bio u orkestru i možda sam te dočekao na stanici kada si dolazio u vojsku ,ako si dolazio busom

Desetar cipelić voli ovaj upis

Na vrh Go down
Desetar cipelić
Gušter
Gušter

M(j)esto Beograd

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime28.01.15 11:03

orkestar (citat):
Desetar cipelić (citat):
Pozdrav svima,
Pozdrav desetaru

Ja sam bio ista četa samo mi je vodnik bio Marčun Josip

Inače sam bio u orkestru i možda sam te dočekao na stanici kada si dolazio u vojsku ,ako si dolazio busom
Pozdrav,

Ne znam da li si me dočekao ( ne sećam se baš najbolje dolaska u Travnik), dolazio sam busom, možda i jesi. Samnom je bio u vodu jedan koji je svirao u orkestru a septembarac je isto kao i ja. Zvao se Sava Jojić svirao je klavijature. Verovatno ga znaš? A vi muzikanti baš ste uživali kod Bože Stršena (Stršljena  Smile ). Sećam se da ste stalno imali produženo spavanje  Very Happy . Ti si bio drugi vod kod Marčuna?! Sećaš se tvojih desetara? Ja se sećam Vlade Delača(decembarc 88), Gregov Alberto iz Dubrovnika(martovac 89), Mirković iz Užica( ne sećam se imena a bio je junac 89) i moj klasić Petrović Darko iz Niša ( sa njim se još i danas čujem). Kako se zoveš? Možeš i privatnu poruku da pošalješ.
Na vrh Go down
orkestar
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime28.01.15 18:13

Savo...plav momak mislim iz Beograda..koliko se sjećam

Delač je bio moja klasa
Gregov..mi ga zvali Tomba po onom skijašu..
Ja sam dočekivao sa još jednim tu septembarsku klasu na autobuskoj stanici, poslije podne do ponoći, kada je dolazio poslednji bus iz Sarajeva

Sve u svemu bilo je nezaboravno u Travniku tako da sam se jako ugodno iznenadio kad sam nabasao na ovaj forum.

Svaka čast

Na vrh Go down
Desetar cipelić
Gušter
Gušter

M(j)esto Beograd

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime28.01.15 22:58

cheers .

Na vrh Go down
miroslav.maričić
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-01-26
M(j)esto Хајдучица

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime26.01.16 22:46

У Травник сам стигао 06.04.1984. год, а скинуо се 15.03.1985. ВЕС је погонски манипулант, 12107. Био сам у ВП 2998/3, командир чете кап. Дошић Радољуб, командир мог I вода водник Дамир Шпољарић (звали смо га "Шпоки"), командири II и III вода су били водници Бевк и Велевски, командант касарне ппук. Бошко Пашић. Цео војни рок сам провео у Травнику, нисам ишао у прекоманду. Било ми је супер, у кантини је било "Никшићко" пиво, па "Плаве воде", хотел "Оријент"... А богами и ринтање на "Сљеменима" где смо морали да идемо пешке Laughing ... Ако има неко из тог периода, волео бих да се јави. Позз
Na vrh Go down
Gušterčina
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-03-06
M(j)esto Sarajevo

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime07.03.16 2:56

Srdačan pozdrav svima, posebno "Travnik 83/84".
Bio sam Julska klasa 1983, mehaničar za municiju i minsko ekspolzivna sredstva, Prva četa, prvi vod, kapetan Pavlović, moj desetar je bio Virijević (mislim da je bio iz Arilja), drugi desetar mislim da se zvao Aca Vučićević... od vojnika se sjećam samo nekih prezimena, Antić (Bg), Canić (Bg), Velkovski (Makedonija), Kujundžić (Kutina) Granić (Novi Sad), Bobarić (Doboj), Krišto (Osijek), momka kog smo zvali Splićo, samo su mu motori bili u glavi.... U to vrijeme bio je i desetar, mislim da se prezivao Ćerimagić, iz Sarajeva, bio je stara kuka, pred skidanje, po cijeli dan je kockice za Jumbo bacao...
Poručnik Subotić, brko gromkog glasa... Vježbali smo strojevi korak, dere se Subotić "VRLO DOBRO" mi se deremo "SLUŽIMO NARODU" a na to će Subotić iz sveg glasa "SLUŽITE VI MOM K***U" Laughing Laughing Laughing
Bojeva vježba na Ovčarevu, marširalo se na Sljeme, išlo se i na Sebešić (čini mi se kupine smo brali ili tako nešto)...
Plava Voda i jagnjetina a na povratku u kasarnu zadnje piće u kafiću "Dvojka" 20 metara prije kapije.
U Septembru 1983 nakon obuke sam prekomandovan za Beograd, kasarna na Kneževcu....
Na vrh Go down
soridu
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-08-06

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Mart 87   Travnik, jun '88. Icon_minitime29.09.16 17:11

Martovac 87, i ja sam bio u toj Pavlovićevi četi, Kapetan
je bio Kostić a Komandat Jazbinski. Ja sam bio
najprije zaduzen za ruze i cvječe u Kasarni, a posle toga
kurir komandanta kod D. Vuksanoviča i Došiča.Daj Bog
da du svi još zivi i zdravi!!
Bilo nam je vrlo ljepo,
Na vrh Go down
Dragan Lican
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-10-29

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime29.10.16 16:19

Pozdrav Usamljenik ja sam ista gen sep 74 mi smo se preselili iz Kuceva u Travnik 74. pirotehnicari 2998/6 secam se Manojlovica lz Kragujevac inace komandir mi je bio Padic Mirko
Na vrh Go down
Dragan Lican
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime29.10.16 16:21

Pozdrav Usamljenik ja sam ista gen sep 74 mi smo se preselili iz Kuceva u Travnik 74. pirotehnicari 2998/6 secam se Manojlovica lz Kragujevac inace komandir mi je bio Pasic Mirko
Na vrh Go down
Dragan Lican
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime29.10.16 16:24

Voleo bih då nadjem nekad vodnika a kasnije i porucnika divnog coveka Ramiza Prljacu Vp 2998/6 Stari Travnik
Na vrh Go down
usamljenik
Gušter
Gušter

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime08.11.16 12:30

Dragan Lican (citat):
Pozdrav Usamljenik ja sam ista gen sep 74  mi smo se preselili iz Kuceva u Travnik 74. pirotehnicari 2998/6 secam se Manojlovica lz Kragujevac inace komandir mi je bio Pasic Mirko
Drago mi je  Dragane  da  smo i ovde  zajedno, kucali smo neki dan  na FB  pa da se ne ponavljamo ovde...Nasu generaciju je teze  naci na internetu  ...
Na vrh Go down
gomboš zoltan
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-11-23

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: jun 88   Travnik, jun '88. Icon_minitime23.11.16 13:42

došao sam juna 87 vp2998/3 kao pogonski manipulant prva prekomanda sprat niže u pozadinsku četu OTS pa dužio benzinsku pumpu i dobio čin razvodnika
Na vrh Go down
DukePB
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-12-22

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime22.12.16 22:58

Septembar 1987..mehanicar za izvore energije. Komandir voda vodnik Ivo Kopac, cete, kapetan Ivkovic. Secam se dosta (tadasnjih) momaka pa necu nabrajati da nekoga nepravedno ne izostavim. Pivo iz kantine, pesma, bezanje na cevape kad je bosanski lonac na meniju u kuhinji itd itd Imali smo i Prislija iz Bg i Dzegera iz Lukavca (kad ga je Zeka, cacanin, jurio sa pecenom svinjskom glavom po krugu kasarne..hahaaa..Obijanje kaseta stipsama kad ne dpodele paket od kuce, izlasci u grad su bili odlicni i imalo je dosta izbora.. Ma bilo je prelepo u gradu divnih ljudi. Prekomanda u kasarnu "jajce" tj Gavrilo Princip u Sarajevo a posle 15dana na RR objekte.
Javite se ako ima iz generacije koga..imam dosta slika a i secam se dosta likova
Pozz svima kojekude
Na vrh Go down
januarac84
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-12-24
M(j)esto Sarajevo

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime24.12.16 17:03

Pozdrav svima. 

Piromehanicar ili mehanicar za municiju i minskoeksplozivna sredstva(MES).Dosao u kasarnu 5 januara 1984 godine.Obuka trajala 2 mjeseca i dvadeset dana.
Komandir voda je bio porucnik ili potporucnik Popovic Jovan mal zajeban dobro mi je ostao u pamcenju hahha.
Znam da smo puno vremena provodili u ucionici jer nam je takav rod bio i sjecam se da nam nisu davali da idemo u kantinu aman nikako.
Nisam usao u kantinu sto nismo pobjegi da popijemo jedno pivo na brzaka.Ljepa su to vremena bila.Sjecam se dobro zakletve nikada je necu zaboraviti jer fakticki zakletvu nisam ni polozio.Kada je doslo ono na red da se kaze ime i prezime ovaj ispred mene se toliko dreknuo da sam ponovio njegovo ime Sljepcevic Muharem.
Na vrh Go down
Hakija
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-12-07

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime07.12.17 22:54

Došao u kasarni septembar '89, prvi vod ne sećam se koja četa. Komandir voda Milivojević Goran, komandir čete Kostić Goran. Ako neko ima iz ove klase neka se javi.
Na vrh Go down
syno
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2018-01-20

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime25.01.18 21:19

bio sam oktobarska klasa 1984. samostalni nastavni vod kap. bozo sršen vodnik damir trninić.čitav vojni rok bio u travniku .nakon obuke do kraja bio na održavanju centralnog grijanja . ako me se neko sjeća neka se javi
Na vrh Go down
Krusarac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-11-29

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime12.02.18 18:23

Postovani drugovi,

Ja sam bio u travniku junska klasa 89 (18.06.1989 do 15.09.1989) vez 12122 akumulatorski tehnicar. Desetari su bili; Knezevic Zeljko, Zivotic Zeljko, Mahalbasic Ekrem i kod vodnika Zoran Gicevski.

Jel ima nekog iz te klase? Bas bi mi bilo drago da se neko javi.

Pozdrav

Sasa
Na vrh Go down
Hans
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2018-07-24

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime25.07.18 9:37

syno (citat):
bio sam oktobarska klasa 1984. samostalni nastavni vod kap. bozo sršen vodnik damir trninić.čitav vojni rok bio u travniku .nakon obuke do kraja bio na održavanju centralnog grijanja . ako me se neko sjeća neka se javi
Pozdrav !

Mogli bi se poznati jer sam ja bio u istom vodu 2998/6 , bio sam avgustovska klasa 84  vez "protivpožarac"  a u prekomandu sam otišao tek u aprilu 85- Rijeka.   U to vrijeme bio je zapovjednik kako i kažeš kap. Božo Sršen  a onda ga nasljedio mislim da poručnik Agim Pržaku.  Bio sam mnogo puta u radioni , koju ste imali u zgradi gdje smo bili smešteni . U radionu se ulazilo sa suprotne strane glavnog ulaza i bio je kao neki skrivni kutak za poslepopodnevno zabušavanje i druženje nekoliko pojedinaca ( starješine bi kazale grupisanje ) .
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15057
ČLAN OD: : 2009-05-01

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime25.07.18 18:10

Hans, dobrodošao na Forum! baloni

ruski68
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-01-11

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime12.01.19 7:57

Zdravo.Ija sam dosao u Travnik,15.12.1988 kao mehanicar za MES.Secam se par imena.Bio je moj najbolji drug Barisic Ivica iz Drnisa,Bosko Petrovic muzicar iz Beograda Popit Janez iz Ljubljane,Keri Zoltan Madzar.Ne mogu sad da se setim ostalih bilo nas je puno.Secam se prvug sisanja i tusiranja sa hladnom vodom.Ako ima netko neka se javi.Lep pozdrav iz Slovenije
Na vrh Go down
ruski68
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-01-11

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime12.01.19 8:00

Zdravo.Ija sam dosao u Travnik,15.12.1988 kao mehanicar za MES.Secam se par imena.Bio je moj najbolji drug Barisic Ivica iz Drnisa,Bosko Petrovic muzicar iz Beograda Popit Janez iz Ljubljane,Keri Zoltan Madzar.Ne mogu sad da se setim ostalih bilo nas je puno.Secam se prvug sisanja i tusiranja sa hladnom vodom.Ako ima netko neka se javi.Lep pozdrav iz Slovenije
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime12.01.19 12:34

ruski68 (citat):
Hladnom vodom u sred decembra? To je... brrr!

banjalucanin71
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-01-15

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime15.01.19 22:01

Desetar cipelić (citat):
Pozdrav svima,

mislim da smo bili zajedno godinu dana u istom vodu bounce bounce bounce bounce bounce

Sinisa mirazic1970 voli ovaj upis

Na vrh Go down
Sinisa mirazic1970
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2020-11-25

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime25.11.20 0:39

Mirazic Sinisa 2998/2 89' martovska,desetar Slisko Anto,mladji vodnik Preost Ognjen,kom. cete Prljaca
Trebao sam ostati za desetara,ostao je Kupresak Zarko u svakom slucaju lepa vremena.
I da iz naseg voda je bio muzicar Vrankovic.
Ako ima neko neka se javi!!!

Na vrh Go down
Sinisa mirazic1970
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2020-11-25

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Travnik 1989 bio sam 3 meseca pre tube u istom vodu   Travnik, jun '88. Icon_minitime25.11.20 0:46

banjalucanin71 (citat):
Desetar cipelić (citat):
Pozdrav svima,

mislim da smo bili zajedno godinu dana u istom vodu bounce bounce bounce bounce bounce

Na vrh Go down
Sponsored content

Travnik, jun '88. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Travnik, jun '88.   Travnik, jun '88. Icon_minitime

Na vrh Go down

Travnik, jun '88.
Na vrh 
Stranica 1/2Idi na stranicu : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Travnik VP 1202
» VP 2998/6 - SNV Travnik 83/84
» Travnik VP 2998
» Travnik - remontni zavod