FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: VP 7197/2 MART 1986. Niš, 'Filip Kljajić' 05.03.17 21:17
m.s. (citat):
TADA KAD SAM JA BIO U POLA KASARNE SU BILI PLAVCI,,,DŽOMBE.KOJE SU KLASE BILE KOD NJIH JA NEZNAM....JA SAM U TOJ KASARNI BIO SVEGA 3 MJESECA DO PREKOMANDE.....TAKO DA NE ZNAM DA LI JE BILO NOVEMBARSKE KLASE...ALI DOK SAM JA TU BIO SIGURNO NIJE BILO NOVEMBARACA MEĐU NAMA........ POZDRAV !!!!!
Ja sam jedan od tih plavaca.Majska klasa. U v.p 9157 Nis,od 29.07.1985 do 20.06.1986. Dolazili smo posle tromesecne obuke u Somboru. Vezisti,radili smo u komandi 3 VAK-a.( treci vazduhoplovni korpus),stotinak metara ispred kasarne. Telefonisti su radili i u komandi trece armije. Mislim da smo u to vreme mi drzali strazu u kasarni,jer zbog skracenja vojnog roka,jedna klasa nije bila polozila zakletvu. Mi smo bili Dzombe,i ispratili smo nekoliko Vasih klasa Bilo je sjajno.