FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ženske su krive

Go down 
+43
goran9030
VBČ
PORUCNIK
Max Blitz
oficir s ruzom
puc(f)lek
pucflek
gerard ford
Alexandar Zambezi
Brkakougar
mirko bratuš
Gorica 660
Sloba1
arcibald01
Grgur
milutins
GRINGOO
Gringo
Četni evidentičar
Die_Nadel
more6
lacoš
Pero™
Stazio
dinosaurus
pukovnik
ZAGORAC
sasa staza
Pera-Sopot
Gargamel
dpuric
Patrick
Boske
pera84
purger
sego
vladimir
mad-max
gayvojnik
saban
alexandar
malena
Marduk
47 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AutorPoruka
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

Ženske su krive - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime26.02.15 0:15

Mislim da je vecina nas vise puta rekla:"Jao, majko, sto me rodi" nego "Hvala ti, majko, sto me rodi" Wink

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime12.05.15 2:43

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime12.05.15 19:23

Ali poslovica nezna da ispegla ves i skuva rucak,nego to mora mlada,nezna i negovana ..... ruka.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime25.11.15 14:50

Iz povijesti:
Pula, 24.11.1905. – U Politeami Ciscutti održala je predavanje ruska politička disidentica doktorica Angelica Balabanoff.
Gošća je upoznala okupljene sa tijekom Rusko-japanskog rata koji je završen porazom Rusije i gubitkom teritorija, nakon čega je uslijedila teška politička kriza, masovne demonstracije, štrajkovi, pobune, politička previranja i (prva) Ruska revolucija. Balabanoffa je opisala brutalnost carskog režima, ukazala je na masakre koje su izvršili Kozaci, govorila je o antisemitizmu, te o neprihvatljivoj činjenici da žene u Rusiji nemaju pravo glasa.
Uputila je javnu kritiku piscima Tolstoju i Maksimu Gorkom.
Sutradan 25.11. održala je predavanje u restoranu "All`Arco romano" na temu: "Filozofija i socijalizam".
Angelica Balabanoff (1878-1965), rođena je u Rusiji, u mjestu Černigov (danas Ukrajina) studirala je filozofiju u Švicarskoj, Francuskoj i Belgiji. Približila se socijalističkim idejama i marksizmu preko Antonia Labriole. Širi socijalističke ideje među radnicima diljem Europe. Od 1910. članica je Talijanske socijalističke partije.
U prosincu 1912. Mussolini je imenovan urednikom partijskog lista "Avanti!" a zamjenica mu je Angelica Balabanoff. Odlučno je istupala na Konferenciji u Zimmerwaldu protiv Prvog svjetskog rata zajedno s Klarom Zetkin. Parola joj je "Rat protiv rata". Približila se Lenjinu i radi s Trockim obnašajući važne funkcije u III Internacionali. Nakon pobune u Kronštatu vraća se u Italiju u SPI. Vrijeme fašizma provela u Švicarskoj i Americi.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime06.03.16 12:10

Max Blitz (citat):
Iz povijesti:

6.3.1911. – Danas je modnom pistom u Trstu prvi put prošla žena u hlačama. Taj skandalozni i uzbudljivi događaj nagovještaj je jednog drugog vremena.
– Zapravo već početkom 19. stoljeća dolazi do promjena u ženskoj garderobi. Prvotno su postojale dozvole za nošenje hlača ženama koje su izdavane u iznimnim situacijama, a podrazumijevale su liječničku preporuku ovjerenu od načelnika policije. Revolucionarana 1848. dala je zamah feminističkim publikacijama i sve hrabrijim javnim istupima. George Sand (1804.-1876.) francuska književnica bila je jedna od najčešće prozivanih žena koja je nosila hlače bez dozvole. Krajem 19. stoljeća sve su popularnije sportske aktivnosti na otvorenom kao što su jahanje, lov i biciklizam. Biciklizam kao novi sport koji se prakticira i u javnom gradskom prostoru predstavljao je određeni izazov za modno tržište. Francuski modni dizajner Paul Poiret (1879-1944) uvodi hlače u visoku modu 1911. predstavljajući seriju skica naslovljenih "Četiri načina kako odjenuti ženu u hlače"

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime23.04.16 16:46

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime08.09.16 11:40

Uvodno izdanje

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15077
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime14.09.16 14:54

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 15:01

I bilo puno manje razvoda.

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4618
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 15:12

Very Happy. Ovako bi trebalo i danas.
Kada sam se jedne prilike malo posvadjao sa svojom rekoh joj" ako ti se ne svidja samo izadji, siroko ti polje".
Ona iz prve " kada mi se ne bude svidjalo ti ces izaci".
Vjerovatno bi tako i bilo.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 15:25

Možete se i zezat, ali mogućnost slobodnog ravoda braka je jedan visoki civilizacijski doseg.
Ako nema drugog rješenja. Zapravo sam krivo rekao, nije visoki doseg, nego temeljni.
Taman posla da je mene netko, bilo tko, osoba, zakon, vjera, svetonazor, autoritarna vlast, baš bilo tko, natjeravao ostat u braku. What a Face

A 'najbolje' mi je kad su o ovoj temi najglasniji oni koji nikad nisu bili u braku, bilo pojedinci iz vlastite želje ili situacije ili recimo vjerski dužnosnici koji to ne smiju.
Njima bi vrlo nedemokratski uskratio pravo javljanja o ovome. confused Evil or Very Mad

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 15:59

Max Blitz (citat):
Možete se i zezat, ali mogućnost slobodnog ravoda braka je jedan visoki civilizacijski doseg.
Ako nema drugog rješenja. Zapravo sam krivo rekao, nije visoki doseg, nego temeljni.
Taman posla da je mene netko, bilo tko, osoba, zakon, vjera, svetonazor, autoritarna vlast, baš bilo tko, natjeravao ostat u braku. What a Face

A 'najbolje' mi je kad su o ovoj temi najglasniji oni koji nikad nisu bili u braku, bilo pojedinci iz vlastite želje ili situacije ili recimo vjerski dužnosnici koji to ne smiju.
Njima bi vrlo nedemokratski uskratio pravo javljanja o ovome. confused Evil or Very Mad

Kad me pitaju sto se ne zenim, kazem:
- Mrzim brakorazvodne komplikacije lol! zatvor

Grgur
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2015-09-30

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 16:36

Brak je najveca glupost
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 16:51

arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime20.09.16 18:39

Grgur (citat):
Brak je najveca glupost
Drži, vendar pod pogojem, da sta v zakonu dva, ki nikjer na nobenem področju nista "kompatibilna". V nasprotnem pa zakon ni nekaj slabega. Je pa res, da je zakon v katerem je 20 letna deklica poročena z 80 letnim moškim, blago rečeno, zelo čudna zakonska zveza. Pa obstajajo tudi takšne zveze, mogoče možak nima 80 let ampak samo 65 let. Pa tudi takšnih zakonskih zvez ne obsojam, pri nas jih je kar nekaj. Po določenem času bo državljanka n. pr. Ukrajine dobila državljanstvo EU in  mlajšega moža. Starček, bivši mož, pa je tudi srečen, ker je lahko nekaj let mladenko božal, da ostanem pristojen in ne navedem kje.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime15.12.16 9:50

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6775
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime17.12.16 0:35

Grgure, što je glupost brak ? Koje si godište i na osnovu čega to temeljiš ? Jel si se prestrojio u ovo danas moderno doba kad tako misliš ? Danas pljušte razvodi, ne sastave ni godinu dana a već se raziđu a žene decu rode posle 30 godine i to jedno dete i kažu:dosta je. Takođe ima još jedna pojava: Uzmu se naprave dete i svako na svoju stranu. Ona uzme dete, muž zna, ne opire se, viđa to svoje dete ali ne žive skupa. Ili i ne moraju se uzeti već majka zatrudni i kaže: Išla sam da ga rodim samo za sebe i to ciljno, i takvih slučajeva ima.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime17.12.16 0:43

Ne znam neko je gore rekao u stilu da ako ti se ne sviđa napusti kuću a žena je uzvratila istom merom. E, to sam Ja baš doživeo. Posle dugo godina trpljenja i nesnošljivog života kažem sada bivšoj ženi: Ne može više ovako, hoćeš ti da odeš ili ću ja otići... Ona kao iz topa kaže: Gospodine meni je dobro ako ti ne valja, ti idi... I ja se u noći 2007/8 pokupio samo sa robom na sebi i otišao iz kuće. Tako da sam sad u kiriji pored svoje kuće.
Na vrh Go down
Gorica 660
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Gorica 660

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 989
ČLAN OD: : 2016-06-20
DOB : 53
M(j)esto Brčko dc, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime18.12.16 19:44

Ovdje kod mene prije par godina jedan bračni par se rastao. Kuća je bila problem. Žena ostala da živi u njoj i zanemarila da treba i mora isplatiti polovinu ex suprugu a uz to sve je bila i jako drska. Jedno jutro (čovjeku očito dozlogrdilo) plati buldožer i uz njegovo prisustvo sruši polovinu kuće.
....................
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime18.12.16 20:32

Ja sam dao 40 posto vlasništva ženi zbog dece jer su deca bila maloletna u momentu razvoda pa da me ne kunu a meni je ostalo 60 posto. Međutim, mogu se slikati sa tim procentom jer bivša žena tamo živi i ne želi da proda kuću i tako je ovo moje većinsko blokirano i to tako sve stoji, ja u kiriji već 8 godina, ništa se ne miče i ne pomera. Još me ganjaju za porez i neko odvodnjavanje, sve mi to stiže na podstanarsku adresu a isto i dugovi za gas, i struju, jer poresko samo mene poznaje, tako da sad imam jebadu da se branim na sudu da ja to nisam potrošio, jer fizički tamo i ne živim.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime18.12.16 21:53

Ti brakovi su nekako i funkcionirali kod starijih generacija, ovo danas teško.

Gorica 660
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Gorica 660

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Brčko dc, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime18.12.16 23:32

Hbg Slobo nisi fer sa tih 40%, kad si se ženio kod matičara si kao i svi mi ostali potpisao dogovor na fifti-fifti :-)
................

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Gorica 660

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Brčko dc, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime18.12.16 23:34

A što se tiče ovih novokomponovanih brakova rezultat je katastrofa, na jedan brak ide u prosjeku 6-7 razvoda.

Takva moda danas :-)
.................

Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 10:35

Ja, teh razvez je vedno več. pri nas se v povprečju  razveže vsaki tretji zakon. Če pa upoštevaš, da velika večina parov (vsaj pri nas) živi v tako imenovani izven zakonski skupnosti, kar pomeni, da sicer živijo skupaj in niso poročeni, pri teh skupnostih pa se ne vodi statistika koliko jih preneha živeti skupaj, bi lahko, tako na pamet rekli, da pri nas razpade že vsaka druga skupnost. Običajno pa so žrtve otroci (v materialnem in psihičnem smislu). 

Če pa je v skupnosti nastalo še kakšno premoženje traja več let, da se zadeva reši. Služijo pa predvsem odvetniki. Redki so primeri, ko se partnerja lepo pomenita o vsem (delitvi premoženja, vzgoji otrok).

Veliko bi lahko o tem povedal mlajši sin, seveda, če mi smel. Je namreč pravnik na Centru za socialno delo in iz prve roke, kot se reče, vidi kaj se v zakonskih in izven zakonskih zvezah dogaja.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 11:30

U Švedskoj i Nizozemskoj, da skrate 'muke' preskaču brak, pa se tamo više (ili skoro više) djece rađa izvan braka.
Rezultat?
Neke statistike će reć - bogata i razvijena društva, najbogatija u svijetu.

Zapravo se puno radi o svijesti da bi sistem po tom pitanju funkcionirao, brak je u stvari oblik prisile (ne nužno i u svim slučajevima).
Bitni su pravedni i jasni zakoni koji reguliraju to područje i što je najvažnije, da se i provode, tako da sudionici unaprijed znau što mogu očekivati, kakva su im prava i obaveze u pojedinom razvoju situacije.

Na vrh Go down
Gorica 660
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Gorica 660

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Brčko dc, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 11:45

Ta djeca što se u Švedskoj rađaju izvan bračne zajednice tretiraju se kao vanbračna djeca što ili !?
.............

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 12:26

Sloba1 (citat):
Ne znam neko je gore rekao u stilu da ako ti se ne sviđa napusti kuću a žena je uzvratila istom merom. E, to sam Ja baš doživeo. Posle dugo godina trpljenja i nesnošljivog života kažem sada bivšoj ženi: Ne može više ovako, hoćeš ti da odeš ili ću ja otići... Ona kao iz topa kaže: Gospodine meni je dobro ako ti ne valja, ti idi... I ja se u noći 2007/8 pokupio samo sa robom na sebi i otišao iz kuće. Tako da sam sad u kiriji pored svoje kuće.

Sasvim je logicno da ti ides u podstanare a ne supruga sa dvoje maloljetne djecu.
I placanje komunalnih troskova,gasa i el energije takodje.Kada si dobro dobrovoljno izasao iz kuće i braka ostala je obaveza izdrzavanja djece pa i supruge,pogotovo sto su u pitanju maloljetna djeca te supruga zbog obaveza prema istim nije u stanju privredjivati.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 12:44

Gorica 660 (citat):
Ta djeca što se u Švedskoj rađaju izvan bračne zajednice tretiraju se kao vanbračna djeca što ili !?
.............

Zapravo je svejedno jesu li bračna ili izvanbračna, kad je sve pokriveno zakonima.
Svi imaju ista važna (najvažnija) prava, možda je razlika u nekim detaljima.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 12:53

milutins (citat):
Sasvim je logicno da ti ides u podstanare a ne supruga sa dvoje maloljetne djecu.
I placanje komunalnih troskova,gasa i el energije takodje.Kada si dobro dobrovoljno izasao iz kuće i braka ostala je obaveza izdrzavanja djece pa i supruge, pogotovo sto su u pitanju maloljetna djeca te supruga zbog obaveza prema istim nije u stanju privredjivati.

S boldanim se ne bih složio, jer kod nas zakonski muškarac i žena imaju jednaka prava.
(Za razliku od SAD gdje sam zaključio da žena ima veća prava.)

Dijeli se bračna stečevina, ako je kuća bila u vlasništvu Slobe prije braka, nema njegova supruga ili bivša supruga ništa s vlasništvom na toj kući.
Zato mi nije jasno zbog čega je tako naprasno postupio i čemu joj je prepisivao dio vlasništva.
Ali što se djece tiče, naravno da je neosporno da su oni njegovi nasljednici, tako ako nije imao namjeru prodavati kuću, oni bi je svakako naslijedili.

Ako žena nije imala gdje nakon rastave to je zapravo njen problem, a djeca su svakako mogla ostati u kući.
(Gledam iz svoje perspektive gdje bih tražio da dijete/djeca nastave živjet sa mnom nakon rastave, također uz pretpostavku, što mi se podrazumijeva, da djeca za vrijeme radnog vremena idu u vrtić i školu, a ne da netko mora stalno doma s njima bit. Također podrazumijevam da je muškarac, otac, sa svojom djecom vremenom izgradio tako prisan i dobar odnos, da bi i pored za sve trenutno i neko vrijeme loše i neugodne situacije, djeca ipak i htjela ostat s njim. Ako nisi izgradio odnos i sve 'prepustio ženi' pod izlikama neimanja vremana, tko ti kriv.)

Ipak, u određenim situacijama nakon višedesetljenog braka, gdje je žena bila kućanica bez prihoda, i kod nas nakon rastave sud može naložiti i plaćanje alimentacije za nju, da baš ne završi na cesti bez ičega, što se kaže.

Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 14:29

Sodišče določi kje bodo živeli otroci. Če sodišče odloči da bodo otroci živeli pri očetu (kar se ne zgodi pogosto) potem ne vidim nobenega razloga, da se iz hiše (ali stanovanja) ne izseli žena. Pa naj ona živi kot podnajemnik. Nekdo je napisal, da je živel v nevzdrži zakonski zvezi. Iz izkušenj vem, da nikoli ni kriv samo eden. 
Sam živim v zakonu že 40 let. Za otroke je to verjetno že boljše kot da gledajo doma vsako leto novega "očeta", ki jih po možnosti še pretepa. Današnje generacije pa nimajo več nobene tolerance. Za vsak najmanjši prepir zveza že razpade. Malo je potrebno tudi potrpeti. Eden in drugi, pa se na koncu konča vse dobro, za vse. Ali pa tudi ne.
Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 14:31

Mogoče si najde žena drugega. Vsi jo obsojajo. Pa je res vse ona kriva. Mogoče pa od moža ni dobila vsega, kar si je želela in pričakovala. Kdo je sedaj kriv? žena ali mož?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 14:41

arcibald01 (citat):
Mogoče si najde žena drugega.
Kdo je sedaj kriv? žena ali mož?

Iz vlastitog iskustva znam da sud razloge za rastavu u stvari ne zanima, pogotovo ne nekakvo iznošenje prljavog rublja i pikanterija.
(Ako nije nešto osobito značajno što bi iziskivalo poseban sudski postupak.)
Te 'trla baba lan' priče se prethodno dijelom mogu voditi pred Centrom za socijalnu skrb koji sudu daje preporuku i mišljenje, ali ne i pravosnažno rješenje s kim će djeca nastaviti živjeti.
Također više ne postoji, ako je i postojala, službena formulacija da je brak razvrgnut "nečijom krivnjom".
Sve što je potrebno, tj. dovoljno za rastavu braka je podnošenje takvog zahtjeva od strane oboje ili samo jednog od supružnika. Nije moguće da netko sasvim stopira rastavu braka, može je donekle usporit, ali to je u konačnici besmisleno.

Pri samom postupku razvrgavanja braka se određuje s kojim roditeljem nastavljaju živjeti maloljetna djeca, obavezno se utvrđuju termini za tzv. susrete i druženja, tj. vrijeme koje će djeca provoditi s drugim roditeljem i visina plaćanja alimentacije/participacije za maloljetnu djecu od strane roditelja s kojim djeca neće stalno živjeti.

Eventualna sva ostala imovinsko-pravna međusobna potraživanja između bivših supružnika idu u poseban sudski postupak ili postupke.

Naravno, ako su bivši supružnici ostali u koliko-toliko dobrim odnosima, oni odnose s djecom, susrete i sl. mogu urediti 'po svome' i kasnijim neformalnim dogovorima, ali nakon rastave braka mora postojati jasan sudski dokument u vezi djece, obavezujuć za oboje.
U slučaja nesuglasja u kasnijim dogovorima, taj dokument ima izvršnu snagu (ne može bit da netko nekome brani viđanja djece, odmah se obavještava policija i Centar za socijalu skrb), a tko je nezadovoljan presudom (kasnije postane nezadovoljan ili se pojave nove okolnosti), može tražiti nova suđenja, reviziju postupka, vještačenja, itd.

Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 16:48

Max Blitz (citat):

Iz vlastitog iskustva znam da sud razloge za rastavu u stvari ne zanima, pogotovo ne nekakvo iznošenje prljavog rublja i pikanterija.
(Ako nije nešto osobito značajno što bi iziskivalo poseban sudski postupak.)
Te 'trla baba lan' priče se prethodno dijelom mogu voditi pred Centrom za socijalnu skrb koji sudu daje preporuku i mišljenje, ali ne i pravosnažno rješenje s kim će djeca nastaviti živjeti.
Također više ne postoji, ako je i postojala, službena formulacija da je brak razvrgnut "nečijom krivnjom".
Sve što je potrebno, tj. dovoljno za rastavu braka je podnošenje takvog zahtjeva od strane oboje ili samo jednog od supružnika. Nije moguće da netko sasvim stopira rastavu braka, može je donekle usporit, ali to je u konačnici besmisleno.

Pri samom postupku razvrgavanja braka se određuje s kojim roditeljem nastavljaju živjeti maloljetna djeca, obavezno se utvrđuju termini za tzv. susrete i druženja, tj. vrijeme koje će djeca provoditi s drugim roditeljem i visina plaćanja alimentacije/participacije za maloljetnu djecu od strane roditelja s kojim djeca neće stalno živjeti.

Eventualna sva ostala imovinsko-pravna međusobna potraživanja između bivših supružnika idu u poseban sudski postupak ili postupke.

Naravno, ako su bivši supružnici ostali u koliko-toliko dobrim odnosima, oni odnose s djecom, susrete i sl. mogu urediti 'po svome' i kasnijim neformalnim dogovorima, ali nakon rastave braka mora postojati jasan sudski dokument u vezi djece, obavezujuć za oboje.
U slučaja nesuglasja u kasnijim dogovorima, taj dokument ima izvršnu snagu (ne može bit da netko nekome brani viđanja djece, odmah se obavještava policija i Centar za socijalu skrb), a tko je nezadovoljan presudom (kasnije postane nezadovoljan ili se pojave nove okolnosti), može tražiti nova suđenja, reviziju postupka, vještačenja, itd.

Točno tako je kot si napisal. Sedaj sodišče ob razvezi ugotavlja nevzdržnost zakonske zveze in zakon razveže. Ne ugotavlja se krivda, pred ne še tako davnimi leti pa se je ugotavljalo kdo je kriv za razvezo. Krivda je potem vplivala na marsikaj. Tudi na darila, ki sta jih dobila zakonca. Sodišča danes zakon razvežejo relativno hitro, dodelijo otroke in določijo višini preživnine.

Je pa bilo zelo neprijetno, če se je ugotavljala krivda. Bil sem porotnik v nekaj takšnih postopkih in moram povedati, da je bilo meni težko poslušati, kaj šele zakoncema, ki sta morala to pripovedovati kaj je kdo počel.

Dolgotrajni pa so potem postopki ko se deli premoženje, če je seveda kaj za deliti. Zato so pri nas danes (po zgledu ZDA) vse bolj popularne predzakonske pogodbe v katerih se že pred sklenitvijo zakona določi kaj je od koga in kaj se dobi ob razvezi. Seveda se potem vso premoženje, ki se pridobi v času zakonske zveze, praviloma deli na pol. Drugačna delitev se uporabi, če eden od razvezanih zakoncev dokaže, da je bistveno (poudarek je bistveno) več prispeval k skupnemu premoženju nastalem v času obstoja zakonske zveze. Pa tudi to je večkrat že predmet  v predporočni pogodbi.
Na vrh Go down
Gorica 660
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Gorica 660

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Brčko dc, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 18:28

Znači milutinse u SAD-u ženi suprug gotovo plaća sve jer ona nije u mogućnosti da zarađuje novac zbo obaveza odgajanja djece, a šta kad ta ista supruga ipak nađe posao odnosno počne raditi, ili se uda za nekog drugog situiranog muškarca, ili se oda nekim porocima i zapusti djecu !?
..................

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 18:56

Gorica 660 (citat):
Znači milutinse u SAD-u ženi suprug gotovo plaća sve jer ona nije u mogućnosti da zarađuje novac zbo obaveza odgajanja djece, a šta kad ta ista supruga ipak nađe posao odnosno počne raditi, ili se uda za nekog drugog situiranog muškarca, ili se oda nekim porocima i zapusti djecu !?
..................
Nije to bas sve tako jednostavno.
Razlikuje se od (savezne) drzave do drzave iznos, duzina trajanja, uslovi pod kojima se dobija....Npr, neke drzave fiksno ogranicavaju koliko dugo moze da jedna strana potrazuje alimentaciju, druge baziraju na osnovu koliko dugo je trajao brak pa to vrijeme dijele sa dva ili uopste ne dodjeljuju ako je brak trajao krace od odredjenog vremena 
Alimentaciju ne treba mijesati sa onim sto jedan od supruznika (da, moze i muskarac da bude primalac) placa/prima na ime djece koja s njom/njim zive.
Ulaskom u drugi brak, obaveze (alimentacije) prestaju ali ne i prema djeci.
Na vrh Go down
Gorica 660
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Gorica 660

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Brčko dc, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 19:23

U BiH i Hr je poslije rata "najisplativije" bilo ženama kada ostanu udovice poginulih boraca, od velikih penzija/mirovina, riješavanje besplatnog stambenog pitanja i još mali milion kojekakvih benificija uz uslov naravno da se službeno ne udaju. Bezbroj ih je to zloupotrebilo pa i dan danas žive u vanbračnm zajednicama, imaju drugog/druge muškarce, djecu sa njima i provode se u luksuzu. Sve rade alibsamo jedno ne, nikako da se službeno udaju odnosno vjenčaju. Naravno, govorim o jednoj skupini koja nije tako zavidno mala a ne o cijelokupnoj toj kategoriji proistekloj iz posljednjeg rata.
............

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 20:31

Bash kao rece drug Pera,izdrzavanje djece (child support)i izdrzavanje bivseg bracnog druga (allamony) su dvije razlicite kategorije.Child support odredjuje sud,visinu,nacin placena isl.Traje do punoljetstva.Izdrzavanje zene ili obratno (najcesce zene) traje do njene udaje.Naravno velika vecina njih zive u fiktivnom braku,nisu vjencane.
Razvodi su u principu ekonomska katastrofa za muskarce ovdje.
Mada I covjek bez zene je kao i selo bez osnovne skole-nema napretka.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 21:16

milutins (citat):
Bash kao rece drug Pera,izdrzavanje djece (child support) i izdrzavanje bivseg bracnog druga (allamony) su dvije razlicite kategorije. Child support odredjuje sud,visinu,nacin placena i sl. Traje do punoljetstva.

Izdržavanje djece, tj. plaćanje participacije za njih može trajati i duže od punoljetnosti.
Nakon završetka srednje škole do pronalaska posla sad već punoljetnog djeteta, odnosno do šest mjeseci nakon završetka škole.
Ukoliko dijete upiše fakultet, participacija se nastavlja plaćati do završetka fakullteta, pa opet do pronalaska posla, odnosno do šest mjeseci nakon toga.
(Nema studiranja '100 godina', može se ponavljat jedna ili dvije godine, nisam siguran.)
Naravno pretpostavka je da je ovdje 'do jučer' fakultet bio besplatan, a i sad iznosi školarina nisu veliki.

Kad sam u par navrata spominjao riječ alimentacija, mislio sam prvenstveno na tu participaciju za uzdržavanje djece.
Uzdržavanje bivše žene je ovdje prilično nepoznat pojam, (mada postoji pod određenim uvjetima, ali nikako po inerciji, samo od sebe, da se podrazumijeva).
Bračna stečevina se dijeli na pola, a tko je što donio u brak u načelu to i odnosi.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 21:22

Evo, pogledao sam sad u moje rješenje o rastavi braka iz 2011., piše doslovno formulacija 'mjesečni doprinos za uzdržavanje maloljetne kćeri', za uzdržavanje bivše žene ne piše ništa. Smile

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 21:24

Max Blitz (citat):

ako je kuća bila u vlasništvu Slobe prije braka, nema njegova supruga ili bivša supruga ništa s vlasništvom na toj kući.
Zato mi nije jasno zbog čega je tako naprasno postupio i čemu joj je prepisivao dio vlasništva.
Ali što se djece tiče, naravno da je neosporno da su oni njegovi nasljednici, tako ako nije imao namjeru prodavati kuću, oni bi je svakako naslijedili.

Ako žena nije imala gdje nakon rastave to je zapravo njen problem, a djeca su svakako mogla ostati u kući.
(Gledam iz svoje perspektive gdje bih tražio da dijete/djeca nastave živjet sa mnom nakon rastave, također uz pretpostavku, što mi se podrazumijeva, da djeca za vrijeme radnog vremena idu u vrtić i školu, a ne da netko mora stalno doma s njima bit. Također podrazumijevam da je muškarac, otac, sa svojom djecom vremenom izgradio tako prisan i dobar odnos, da bi i pored za sve trenutno i neko vrijeme loše i neugodne situacije, djeca ipak i htjela ostat s njim. Ako nisi izgradio odnos i sve 'prepustio ženi' pod izlikama neimanja vremana, tko ti kriv.)

Ovo je točno što Max piše. Ni ja ne razumijem zašto joj je ostavio 40% ako je sve bilo njegovo prije braka.
No znam da muškarci u tim situacijama ne razmišljaju puno, daj samo da se kutarišeš.
Znam po sebi da sam preuzeo sve troškove razvoda, iako nisam morao. Ostavio stan, prepustio izbor pokućstva,
za sebe uzeo samo što je ostalo. Poplaćao i druge zajebancije. Danas kad razmišljam i nije mi baš logično,
ali tad mi sve to nije bilo bitno. Želio sam se samo što prije sam probudit u svom stanu.

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:13

Ovako je bilo... Kuća je moja 1/1... 17 godina braka i sve vreme sam Ja radio, žena se prvo vadila da su deca mala ali kada su ojačala, onda se osilila i nije htela da radi. Plata mi je bila dobra u društvenoj firmi, pa onda imao sam pored plate u firmi i novac kao oficir na ratištima i tu se solidne pare dobile...91-92 pa 95 pa 99. Te vojne pare plus firmine omogućavale su lagodan život. Međutim, deca su ojačala i stekli su se uslovi da počne da radi jer sa jednom platom sve je teže išlo. Tada mi je rekla: Nema potrebe da radim ti dovoljno zarađuješ ?, tako da na kraju toliko je trošila da je to prenela i na decu koja su postala vrlo agresivna jer novca je ponestajalo a lep život se osladio. Morao sam i pozajmljivati privatno da bih zapušavao rupe i na kraju uzeo i kredit jer su ljudi tražili da se novci vraćaju...
U momentu razvoda jedno dete imalo je 13 a drugo 17 godi. Sud je stavio zabranu na prodaju kuće dok dete rođeno 1995 ne bude punoletno i to se desilo 2013 g. Posle toga su se stekli uslovi oko prodaje kuće. Na sudu, bile je opcija veštačenje gde bi žena dobila možda 10-20 posto jer nema udela u braku pošto sve vreme braka nije radila i nema dana staža ali ja sam na svoju ruku dao 40 posto da me deca ne kunu i da izađem iz svega toga i odem u drugi život. Sada žena neće da se to proda i da svako ide svojim putem a ja nemam mehanizanm da je nateram jer sam joj dao to vlasništvo u tom procentu. Sa 2007 g sam sve obaveze izmirio i ostavio čiste račune ali dotična nije posle plaćala i meni je došlo da platim 26700 komunalije i blokirali mi platu a po presudi je bila dužna da to servisira jer tamo živi i to troši. Tako da me je uništila i ne znam da li ću se ikad oporaviti, tako da čoveku iz amerike koji je dao podršku ženi i rekao da je to sve sasvim u redu, hoću da kažem da nije to tako jednostavno kako je on to napisao.
Ovaj deo što je VBČ rekao je tačan i ja sam želeo da se što pre iz toga kutarišem i odem i nađem sebi mir.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:16

Inače imala je mogućnost da ode kod svojih ali nije htela a ja nisam mogao više da živim pod istim krovom, obzirom da je bila sve nasilnija te sam je tužio za nasilje u porodici i dobio spor. Osuđena je na 3 meseca uslovno 1 godina a zbog dece je tako blago prošla. Došao Centar za soc. rad i kaže mi da sam ja podoban za decu ali decu ne mogu da daju da idu samnom i potucaju se po stanovima već moraju ostati u toj kući zbog uslova života i na taj način bivša žena je još više učvrstila svoju poziciju.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:23

Sloba1 (citat):
Inače imala je mogućnost da ode kod svojih ali nije htela a ja nisam mogao više da živim pod istim krovom, obzirom da je bila sve nasilnija te sam je tužio za nasilje u porodici i dobio spor. Osuđena je na 3 meseca uslovno 1 godina a zbog dece je tako blago prošla. Došao Centar za soc. rad i kaže mi da sam ja podoban za decu ali decu ne mogu da daju da idu samnom i potucaju se po stanovima već moraju ostati u toj kući zbog uslova života i na taj način bivša žena je još više učvrstila svoju poziciju.

Hmm, djeca su već bila starija, a nažalost vrlo vjerojatno 'na njenoj strani', i tu si imao nesreću.
Mada ipak ne kužim zašto nisi mogao dobit da djeca ostanu živjet s tobom, a žena van, pogotovo ako je imala gdje.

Da se ovo sve dogodilo meni, a kad je moja kćer imala 3 godine (kad smo se rastajali) žena bi sigurno bila van, a mala pripala meni.
Nasilje u obitelji nije zahebancija.

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:30

Ovo bi moglo i pod male oglase, al' evo jednog interesantnog slucaja iz prve ruke.

Moj sadasnji gazda, razveo se od prve zene prije nekih petnaestak godina. (trenutno je sretno ozenjen po treci put). Laughing
Za djecu je placao dok nisu zavrsili skolu a alimentaciju placa i dalje.
Nudi $500 000 u keshu ko mu smuva i ozeni prvu zenu. (sto ga automatski oslobadja daljih obaveza)
Gospodja je dobro ocuvana, plavusa (prirodna), fakultetski obrazovana, kuca, dva auta, srednje pedesete. Inace je po nacionalnoj pripadnosti (za one koji na to polazu paznju) italijansko-hrvatska kombinacija. Nazalost, to ne premoscava jezicku barijeru jer ne zna ni jedne rijeci hrvatskog.
Pa sad drage kolege, ako ima neko zainteresovan, slobodan i kvalifikovan....moze da mi se javi putem PP. Laughing  (Moj skromni procenat je 5% + 5% od gazde)
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:33

Inače na prvim vještačenjima kad se odlučivalo kod koga kćer nastavlja živjet u mom slučaju, CZSS nije bio donio odluku, bili su neutralni.
Pa je sutkinja ipak sve vratila ponovo njima, nije htjela donosit odluku bez njih, a mala je za to vrijeme bila uglavnom kod mene.
Onda sam ja ipak, da skratimo postupak, jer se već bilo odužilo, pristao na rješenje kojim mala nastavlja živjet s majkom, uz dosta 'debele' moje termine (skoro plola).

Za bilo kakve pizdarije, njeno neprimjereno ponašanje, nasilje, bilo što, zovem policiju i CZSS bez rasprave i upozorenja, pa ti vidi kako ćeš.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:36

pera84 (citat):
Ovo bi moglo i pod male oglase, al' evo jednog interesantnog slucaja iz prve ruke.

Moj sadasnji gazda, razveo se od prve zene prije nekih petnaestak godina. (trenutno je sretno ozenjen po treci put). Laughing
Za djecu je placao dok nisu zavrsili skolu a alimentaciju placa i dalje.
Nudi $500 000 u keshu ko mu smuva i ozeni prvu zenu. (sto ga automatski oslobadja daljih obaveza)
Gospodja je dobro ocuvana, plavusa (prirodna), fakultetski obrazovana, kuca, dva auta, srednje pedesete. Inace je po nacionalnoj pripadnosti (za one koji na to polazu paznju) italijansko-hrvatska kombinacija. Nazalost, to ne premoscava jezicku barijeru jer ne zna ni jedne rijeci hrvatskog.
Pa sad drage kolege, ako ima neko zainteresovan, slobodan i kvalifikovan....moze da mi se javi putem PP. Laughing  (Moj skromni procenat je 5% + 5% od gazde)

Nije niko lud sebi to naprtit na grbaču clown

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:36

Tačno, bila su na njenoj strani, a i prema njima bila je agresivna i zbog straha koji im je uterala. Decu nisu dali meni da idu u kiriju a Ona nije htela da ide vani a Ja nisam mogao glumiti da je sve Ok i živeti dalje tako i otišao sam.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:38

Sloba1 (citat):
... onda se osilila i nije htela da radi.

Mi ovdje Boga molimo da nam ne rade, već da budu kući i uz djecu...
Ali ovdje se osilile pa hoće da rade... Very Happy

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:46

Sloba1 (citat):
Tačno, bila su na njenoj strani, a i prema njima bila je agresivna i zbog straha koji im je uterala. Decu nisu dali meni da idu u kiriju a Ona nije htela da ide vani a Ja nisam mogao glumiti da je sve Ok i živeti dalje tako i otišao sam.

Da su ti bila manja djeca, promijeniš brave, žena je van, njena kuća nije i ne može je nitko vratit bez nekog rješenja i osnove.
A djecu zadržiš, dok nema nekog rješenja onda je status quo.
Uz to njeno neprimjereno ponašanje, na koncu bi najvjerojatno izgubila sve sporove, samo za to treba imat čelične živce i sačuvat mirnoću.

Najčešći problem je nažalost 'praktične' prirode, da se muškarcu ne da, ne zna, nema vremena, a i ne želi previše bavit s (malom) djecom, pa žena ima veliki manevarski prostor za manipulacije ako je lukava.

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime19.12.16 22:49

Max Blitz (citat):
Sloba1 (citat):

Uz to njeno nerimjereno ponašanje, na koncu bi najvjerojatno izgubila sve sporove, samo za to treba imat čelične živce i sačuvat mirnoću.

Dok bi ona izgubila spor, kolega bi izgubio sve zube.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Ženske su krive   Ženske su krive - Page 3 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ženske su krive
Na vrh 
Stranica 3/11Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next