FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: savladavanje vodenih prepreka 28.09.24 15:20
nisam dovoljno strucan po ovom pitanju ali sam ipak proveo skoro godinu dana u jedinici specijalizovanoj za savladavanje vodenih prepreka. pontonerija ,amfibija i pionirska inzinjerija. nas komadant maj. Momir Zec je bio vrhunski profesionalac. nije moguce na svakoj reci ili u svako godisnje doba postaviti pontonski most. velicina same reke i nije toliko bitna kao njen vodostaj i brzina toka. i mnogo je bitno sta treba da predje preko tog mosta. voleo bi da se na forum jave bivsi vojnici koji su sluzili u ovim jedinicama da razmenimo iskustva.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15077 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: savladavanje vodenih prepreka 28.09.24 15:44
Zanimljiva tema koja je do sad, koliko znam, prošla ispod radara na Forumu. Nažalost nisam imao ovaj vid obuke i ne znam ništa o tome. Zapravo nije mnogo onih koji bi iz prve ruke mogli pričati o ovoj temi. Ali bih volio čuti više.
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: savladavanje vodenih prepreka 28.09.24 16:25
moze to i ovde.
Slavonski Brod i Bosanski prod je povezan samo jednim mostom. u mirnodopsko vreme izgradjen je pristup reci savi i sa jedne i sa druge strane reke za postavljanje pontonskog mosta. inace to mesto je i sluzilo za pristup amfibijskim vozilima za forsiranje save i obuku regruta. amfibija je jedno stvarno mocno gusenicarsko vozilo koje pozadi ima dva velika propelera kao brod . prelaz preko vodene prepreke, blato raskvasen teren je najmanji problem za ovo vozilo. vozilo je namenjeno iskljucivo za prevoz pesadije
Sponsored content
Naslov komentara: Re: savladavanje vodenih prepreka
savladavanje vodenih prepreka
Stranica 1/1