FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:10
vladimir (citat):
Дмитриј Медведев: Потребни потпуни пораз нацистичког режима у Кијеву и демилитаризација на целој територији бивше Украјине
29-04-2023 16:13 Ратни извештаји Донбас Фокус 7 Свет Планета Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев реаговао је на став Кијева о потреби за новим залихама наоружања, поручивши да је потребан потпуни пораз кијевског режима и коначно збацивање нацистичког режима са његовом потпуном демилитаризацијом на целој територији Украјине.
Hoće li ti Rusi jednom nas iznenaditi nečim originalnim, novim, osim stalnih ponavljanja parola agitacije? Mnogo konstruktivnije bi bila promjena u Kremlju, na kraju krajeva i za same Ruse. Ujedno, ako su Rusi toliko sigurni u "konačnu pobjedu" što se bune protiv dostave sa zapada? Nije čak Hitler toliko trubio u vezi lend&lease programa
gerard ford voli ovaj upis
vladimir Major
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 5682 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:14
Dario (citat):
vladimir (citat):
tu noc kad je bio raketni napad na generalstab JNA ja sam kolima prolazio nemanjinom ulicom prema zeleznickoj stanici potpuno nesvestan sta se tu dogodilo. niti sam napustio vozilo niti sam trazio zaklon niti sam video da je bilo sta osim zgrade generalstaba osteceno.. da ne nabrajam dalje sta sam sve video za 78 dana bombardovanja
Vjerojatno gorjeli autobusi na ulici a okolo se odvijao promet normalno kao svaki drugi dan...
od 2014 je tako u donjecku. naviknes se da je to svakodnevnica. mozda prvih dana i imas neki strah posle toga i nema vise. za razliku od 1999 kad je to bilo iskljucivo nocu u istocnoj Ukrajini je to svakodnevno. ne znam kako bi ti to objasnio jednostavno postanes prazan ravnodusan. ne bojis se nicega jer si svestan da tu ne mozes promeniti nista. na zalost to je svakodnevnica u istocnoj Ukrajini vise od 8 god. to svet jednostavno ne zeli da vidi jer ruske zrtve ubijeni civili u istocnuoj ukrajini su za zapad bezvredni.
Dario Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1616 ČLAN OD: : 2022-02-27
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:17
Neka vatrica na Krimu:
https://twitter.com/i/status/1652203353902923776
Dario Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:26
vladimir (citat):
Dario (citat):
vladimir (citat):
tu noc kad je bio raketni napad na generalstab JNA ja sam kolima prolazio nemanjinom ulicom prema zeleznickoj stanici potpuno nesvestan sta se tu dogodilo. niti sam napustio vozilo niti sam trazio zaklon niti sam video da je bilo sta osim zgrade generalstaba osteceno.. da ne nabrajam dalje sta sam sve video za 78 dana bombardovanja
Vjerojatno gorjeli autobusi na ulici a okolo se odvijao promet normalno kao svaki drugi dan...
od 2014 je tako u donjecku. naviknes se da je to svakodnevnica. mozda prvih dana i imas neki strah posle toga i nema vise. za razliku od 1999 kad je to bilo iskljucivo nocu u istocnoj Ukrajini je to svakodnevno. ne znam kako bi ti to objasnio jednostavno postanes prazan ravnodusan. ne bojis se nicega jer si svestan da tu ne mozes promeniti nista. na zalost to je svakodnevnica u istocnoj Ukrajini vise od 8 god. to svet jednostavno ne zeli da vidi jer ruske zrtve ubijeni civili u istocnuoj ukrajini su za zapad bezvredni.
I u Sarajevu se ljudi nakon nekog vremena navikli na svakodnevnicu ali ipak se nisu bezbrižno ponašali. Inače, za osam godina taj Donjeck izgleda prilično neoštećen, mislim, izgleda puno bolje nako osam godina nego Mariopulj nakon samo par sedmica.
A sada kako to po Donjetsku izgleda i što mi ne vidimo ni u jednim medijima:
https://twitter.com/i/status/1626630714211827712
https://twitter.com/i/status/1631778393816481794
Zato treba sve uzimati sa izvjesnom rezervom
Doktor Živago voli ovaj upis
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:28
Dario (citat):
Neka vatrica na Krimu:
https://twitter.com/i/status/1652203353902923776
i sta sa tim ?? gori cela Ukrajina a ovakvim vestima samo obmanjuju ukrajinski narod da ukrajinska vojska moze dobiti rat. to i jeste zelja amera da se Rusija porazi na bojnom polju
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:30
pa normalno da zapadni mediji ne pokazuju realne slike donjecka i luganska . zato je na zapadu od prvog dana uvedena cenzura za sve ruske medije. meni je potpuno jasno zasto nemci mrze ruse i rusiju. pa ne postoji nijedan nemac kome neko nije poginu na istocnom frontu u prvom ili drugom svetskom ratu
Dario Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 29.04.23 23:44
vladimir (citat):
Dario (citat):
Neka vatrica na Krimu:
i sta sa tim ?? gori cela Ukrajina a ovakvim vestima samo obmanjuju ukrajinski narod da ukrajinska vojska moze dobiti rat. to i jeste zelja amera da se Rusija porazi na bojnom polju
Pa 1941 malo njih su imali iluziju kako će Hitler izgubiti rat, još tamo osamdesetih je bilo nezamislivo kako samo deceniju kasnije SSSR neće postojati i slično a kad ono...
vladimir (citat):
pa normalno da zapadni mediji ne pokazuju realne slike donjecka i luganska . zato je na zapadu od prvog dana uvedena cenzura za sve ruske medije. meni je potpuno jasno zasto nemci mrze ruse i rusiju. pa ne postoji nijedan nemac kome neko nije poginu na istocnom frontu u prvom ili drugom svetskom ratu
Zato i kažem, ovo što sam postavio je necenzuriran materijal iz Donjetska pa nek svako procijeni A sad za Nijemce? Nijemci su skužili što su napravili svojom agresijom pa valjda zato ne podržavaju agresije kao ovu rusku, neka logika...
Zeznuti ti dronovi, nema zaštite od njih:
Doktor Živago voli ovaj upis
Dario Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 0:32
Češki predsjednik Petr Pavel u posjeti Dniprou:
https://twitter.com/i/status/1652218865894424581
Nema pompe, hrpe tjelohranitelja, pratnje i sam nosi svoj prtljag
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 7:52
sad za Nijemce? Nijemci su skužili što su napravili svojom agresijom pa valjda zato ne podržavaju agresije kao ovu rusku, neka logika.. Glavni zagovornici i direktni ucesnici bombardovanja SRJ 1999 isto i danas sa Rusijom.Revansizam za poraze u dva svetska rata. pa cuj samo koje gluposti govori ministrica vanjskih poslova Analena. ja stvarno ne zam da li su to normalni ljudi. da li su svesni da ih rusi mogu spaliti za pola sata i izbrisati sa geografske karte
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1553 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 8:08
vladimir (citat):
sad za Nijemce? Nijemci su skužili što su napravili svojom agresijom pa valjda zato ne podržavaju agresije kao ovu rusku, neka logika.. Glavni zagovornici i direktni ucesnici bombardovanja SRJ 1999 isto i danas sa Rusijom.Revansizam za poraze u dva svetska rata. pa cuj samo koje gluposti govori ministrica vanjskih poslova Analena. ja stvarno ne zam da li su to normalni ljudi. da li su svesni da ih rusi mogu spaliti za pola sata i izbrisati sa geografske karte
Pola su izbrisani, samo im niko nije jos javio...
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 53 Split
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 8:46
Prihvatila ili ne prihvatila, ubila ga je nesposobna ruska vojska na čelu sa ćelavim planerom Ukrajinske okupacije. Osim toga da ti je stalo do sina onda bi ga vratila kući a ne slala da ubija Ukrsjince. Stara narodna izreka kaže, tko drugom jamu kopa sam u nju upada.
Ruska majka izgubljenog mornara Moskve odbija prihvatiti službenu 'Priču'
https://youtu.be/CCrXrakwAi8
Doktor Živago and Dario vole ovaj upis
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 9:48
sluzbena ili nesluzbena prica u ratu se gine. i nasi su preci ginuli da bi mi ziveli 50godina u miru. tako je uvek bilo i uvek bice
Vojnik Graničar, mirko bratuš and Doktor Živago vole ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 10:59
Nijemci doniraju Ukrajincima najnovije štedljivo protuzračno čudo za obranu iz neposredne blizine, evo i detalja
gerard ford, Doktor Živago and Dario vole ovaj upis
Dario Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 13:04
vladimir (citat):
Mislim kako je povijest 1999 i uostalom devedesetih potpuno istražena, nema potrebe ponavljati osobno mišljenje, zato neću ni ja reći svoje jer vodi u suvišnu diskusiju i nije joj mjesto na forumu. Što se tiče Rusa, to ti je kao lokalni siledžija koji jednostavno uđe u nečiju kuću a ako netko nešto kaže, javi se glas koji kaže, jesil normalan, vidiš kako on hoda sa bejzbol palicom, može ti razbiti glavu u trenu ako se buniš. I tu se vidi naravno kako NATO nije za džabe i zašto mnoge zemlje žele u tu organizaciju. Mogu Rusi ovo i ono ali zato od ruskih gradova mogu nastati parkirališta i toga je Putin dobro svjestan. Ako mu se pomrači um, bez brige, ima tu drugih koji su još prisebni. Nije to doba sovjetskog saveza gdje su mogli slati tenkove kad im se ćefne, ali čak su i tamo pazili da ne stanu jačem na žulj
gerard ford and Doktor Živago vole ovaj upis
Dario Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 13:06
vladimir (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Nijemci doniraju Ukrajincima najnovije štedljivo protuzračno čudo za obranu iz neposredne blizine, evo i detalja
Dario: komentar modifikovan dana: 30.04.23 13:48; prepravljeno ukupno 1 puta
Vojnik Graničar, gerard ford and Doktor Živago vole ovaj upis
Dario Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 13:12
vladimir (citat):
sluzbena ili nesluzbena prica u ratu se gine. i nasi su preci ginuli da bi mi ziveli 50godina u miru. tako je uvek bilo i uvek bice
Pa sad, poginuti u agresiji na tuđu zemlju na suvremenom bojnom brodu na moru koji je potopljen od zemlje koja nema vlastitu mornaricu. Koliko se sjećam, naši preci nisu napali Italiju, Grčku ili Rumunjsku
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1438 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 14:17
Dario (citat):
vladimir (citat):
Dario (citat):
vladimir (citat):
I u Sarajevu se ljudi nakon nekog vremena navikli na svakodnevnicu ali ipak se nisu bezbrižno ponašali. Inače, za osam godina taj Donjeck izgleda prilično neoštećen, mislim, izgleda puno bolje nako osam godina nego Mariopulj nakon samo par sedmica.
A sada kako to po Donjetsku izgleda i što mi ne vidimo ni u jednim medijima:
https://twitter.com/i/status/1626630714211827712
https://twitter.com/i/status/1631778393816481794
Zato treba sve uzimati sa izvjesnom rezervom
Vukovar je sravljen sa zemljom ni ptice nije bilo na granama, ni grana bilo nije od sotonistočlih granata, i tako su prošli mnogi gradovi na dometu zlog duha kojega danas vidimo u Ukrajini.
Vojnik Graničar, bojnik, Doktor Živago and Dario vole ovaj upis
Doktor Živago KONTRA ADMIRAL
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 55 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 14:25
Pričaj mi malo o tome Gerard. I sad se naježim kad se sjetim tog zla..
Vojnik Graničar, bojnik and Dario vole ovaj upis
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1438 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 14:30
vladimir (citat):
Šta su obični ljudi Nijemci po Slavoniji i Vojvodini skužili da ih se potpuno pobije po raznim logorima ili protjera malobrojne preživjele. Hoćete inicijale na kućama Njemačkoga vlasnika, to ima te.. Te kuće i salaše ali i generacijsko prokletstvo koje slijedi takvu priče ne želimo ga nikome.
Vojnik Graničar, Doktor Živago and Dario vole ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 12655 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 15:03
Tko nas je kleo, nije dangubio.
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 15:07
I to je istina. Iako ja u kletve ne vjerujem
Vojnik Graničar and gerard ford vole ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 15:12
Prvu kletvu izgovara upravo Bog u Edenu, da Zemlja bude prokleta zbog covjeka. Isus proklinje smokvu. Kletve su relnost.
https://rastimougospodinu.com/prokletstvo/
gerard ford voli ovaj upis
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 15:21
Moguće. Ja u njih ne vjerujem
Vojnik Graničar voli ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 15:25
Doktor Živago (citat):
Onda ne vjerujes ispravno ni u Krista.
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 15:53
VBČ (citat):
Doktor Živago (citat):
Ne treba poznavati Pismo da bi se vjerovalo..
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 18:07
gerard ford (citat):
vladimir (citat):
Šta su obični ljudi Nijemci po Slavoniji i Vojvodini skužili da ih se potpuno pobije po raznim logorima ili protjera malobrojne preživjele. Hoćete inicijale na kućama Njemačkoga vlasnika, to ima te.. Te kuće i salaše ali i generacijsko prokletstvo koje slijedi takvu priče ne želimo ga nikome.
da se obican narod pita ratova nikad ne bi bilo. o tome odlucuju politicke elite drzava. meni ni jedan narod nije nikad bio neprijateljski
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2691 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 58 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 20:53
gerard ford (citat):
Citat :
Vukovar je sravljen sa zemljom ni ptice nije bilo na granama, ni grana bilo nije od sotonistočlih granata, i tako su prošli mnogi gradovi na dometu zlog duha kojega danas vidimo u Ukrajini.
Prošao sam u Vukovaru gotovo svaki kvart, osobno sam se uvjerio koliko su nas volili bratski narodi, a najsramnija epizoda je bila po slomu obrane grada (ubojstva, silovanja, pljačke, premlačivanja, logori...), no izgleda da se zaboravilo, pa se samo plaće nad 1999. godinom i trkelja kako narod nije kriv, a sve nastalo na mitovima i legendama kroz stoljeća. Pozdrav ekipi pošto se Forum gasi, ostajte dobri i debeli, i nešto naučite iz vlastite prošlosti, jer kako kažu i nenaoružan susjed je opasan i zajeban.
ZAGORAC, gerard ford, Doktor Živago and Dario vole ovaj upis
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 21:51
bojnik (citat):
gerard ford (citat):
Citat :
Prošao sam u Vukovaru gotovo svaki kvart, osobno sam se uvjerio koliko su nas volili bratski narodi, a najsramnija epizoda je bila po slomu obrane grada (ubojstva, silovanja, pljačke, premlačivanja, logori...), no izgleda da se zaboravilo, pa se samo plaće nad 1999. godinom i trkelja kako narod nije kriv, a sve nastalo na mitovima i legendama kroz stoljeća. Pozdrav ekipi pošto se Forum gasi, ostajte dobri i debeli, i nešto naučite iz vlastite prošlosti, jer kako kažu i nenaoružan susjed je opasan i zajeban.
Bojnice Jasenovac se ne nalazi u Srbiji.
vladimir Major
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 22:40
zarobljeno od stranih placenika
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 23:17
Bojniče, zelim svako dobro tebi i tvojoj obitelji. I pozdrav do nekog novog druženja dal na nebu ili zemlji, to ce Bog odlučiti.
Svima ostalim kolegama, gospodi i drugovima želim miran i sretan život. I puno zdravlja jer bez toga ne ide.
I jos nešto.
Ne dao Bog da opet moramo uzimati oružje u ruke jer je mir neprocjenjiv!
gerard ford and Dario vole ovaj upis
Sloba1 Major
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 5989 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 59 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 23:20
Rusi koji su počinili ratne zločine u Ukrajini biće pronađeni i uništeni u bilo kom delu sveta - Budanov
Vojnik Graničar and Doktor Živago vole ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 23:56
Rusi smijenili generala. Prigožin: Ukrajinska ofenziva bi mogla biti ruska tragedija
Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 30.04.23 23:57; prepravljeno ukupno 1 puta
Dario voli ovaj upis
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2243 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: Kriza s Ukrajinom 30.04.23 23:56
KITAJSKA
POSREDNICA ZA MIR ?
Namestnik ukrajinskega zunanjega ministra in nekdanji ukrajinski veleposlanik v Nemčiji Andrij Melnik je danes dejal, da "ni nemogoče", da bi Kitajska prevzela vlogo posrednice pri doseganju miru v Ukrajini, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
"Kitajci seveda zasledujejo lastne interese. Vendar menim, da sta pravična in mirna rešitev ter konec sovražnosti (v Ukrajini) bolj v skladu z interesi Pekinga kot pa ta ogromen potres brez konca za celotno svetovno ureditev," je danes povedal v pogovoru za nemško medijsko skupino Funke. Namestnik ukrajinskega zunanjega ministra je poudaril še, da je za Kijev nujen pogoj umik vseh ruskih enot z zasedenih ozemelj, poroča dpa.
Kitajsko stališče o politični rešitvi konflikta v Ukrajini namreč ne poziva k absolutnemu umiku Rusije z območij, ki jih je zasedla v zadnjem letu, niti s polotoka Krim, ki si ga je priključila leta 2014. Navsezadnje se "hudič skriva v podrobnostih", je ob tem dejal Melnik.
Februarja je Kitajska predstavila mirovni načrt za rešitev konflikta v Ukrajini, v katerem je v 12 točkah med drugim pozvala k čimprejšnjim neposrednim mirovnim pogovorom in posvarila pred uporabo jedrskega orožja.
Načrt je sprožil kritičen odziv Zahoda na čelu z ZDA, češ da so predlogi v njem predvsem v korist Rusije. Po besedah generalnega sekretarja zveze Nato Jensa Stoltenberga pa Peking ni verodostojen za posredovanje v konfliktu tudi zato, ker ruske invazije ni obsodil. https://siol.net/novice/svet/ukrajinski-izstrelki-zadeli-rusko-vas-vzivo-605432 https://www.dnevnik.si/1043007699 https://n1info.si/novice/svet/ukrajina-kitajska-bi-lahko-nastopila-kot-posrednica-za-mir/ https://www.sta.si/3165712/kijev-kitajska-bi-lahko-nastopila-kot-posrednica-za-mir https://siol.net/novice/svet/xi-zelenski-ukrajina-rusija-vojna-605147 https://sl.wikipedia.org/wiki/Predsednik_Ljudske_republike_Kitajske
Bo Kitajskemu predsedniku ŠI Džinpingu uspelo prizadevanje za končanje vojne